Hirdetés
- Meggyi001: Kuponok....
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #36720 üzenetére
Szia!
A teljes ráfordított idő nyilván jóval hosszabb lett, mint ami ténylegesen szükséges hozzá. Ez több dolog miatt is így van:
1. Nincs hőlégfúvóm (ezért is látszik a képeken, hogy nem túl szépek a kiszedett alkatrészek), így forrasztóval tudtam csak kiszedni a flash-t, amit (illetve a helyét a boardon) nyilván tisztítani is kellett, ami idő.
2. Első nekifutásra a flash IC-t nem akartam a rossz routerről kiforrasztani, így csak összekötöttem a megfelelő lábakat. De így a VCC-n keresztül visszatáplálta a routert, így mindkettő szeretett volna elindulni, ami nem sikerült nekik.
3. A család miatt csak 22:30 után tudtam vele foglalkozni (amikor volt kedvem), így kicsit fáradt is voltam.De a tényleges szükséges idő (a buktatók után ráfordított, tehát egy következő eszköznél nagyjából ennyi lenne) kb. 1-2 óra. Ez magában foglalja:
- flash IC kiforrasztás
- flash IC lábainak és helyének takarítása
- vezetékek beforrasztása a működő routerre
- vezetékek ráforrasztása a rossz flash-ra
- flash tartalmának összeállítása (MAC, PIN csere)
- flash írása
- vezetékek leforrasztása a board-ról és a flash-ről is
- flash IC visszaforrasztásaPersze az is hozzátartozik, hogy nem vagyok egy forrasztóművész.
(36724) hhx: szoftveresen ennél jobban nem lehet tönkretenni. Szerencsére OpenWrt alól még ennyire sem, mert ott sem a bootloader, sem az ART partíció nem írható (persze saját build-el megoldható ez is). Többek között ezért sem szeretem a DD-Wrt-t, mert ott, mint a fenti eset is mutatja, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest