- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #13766 üzenetére
Tudom, hogy felesleges, csak aki nem tudja mit kell egyszerűbb ha a guest wifit hozza létre 9092-őn és az megcsinálja a tűzfal szabályokat/zónákat, illetve az interfészt, a wifit legfeljebb kikapcsolja. (Guest wifi miatt rögtön arra gondoltam, hogy suste fw van rajta, ha mégse, akkor bocsánat érte.)
Gondolom azért akarta a mac-et hogy ne az legyen hogy átdugja másikba és minden okés, persze a lan tűzfalban lehet tiltani azt a mac-et így nem lesz indíték átdugni másik portba.
-
Headless
őstag
válasz
Zolkick #13764 üzenetére
Guest-et wifit létrehozod, majd hálózat/kapcsolók(switch) menüpontban leválasztasz egy ethernet portot (openwrt wikiben nézz utána melyik switch port hova van kivezetve). Csinalsz egy új vlant ahhoz a levalasztott portot berakod untagged. Majd a processzort az összes azt használó vlanban tagged-re rakod. Az új vlanhoz természetesen kell. Majd a guest if-hez rendeld hozzá a frissen létrehozott vlan-t
Ez nem mac cím alapú és nem is létezik olyan megoldás, amit dugsz abba a portba az lesz a guest-en Habár egy scriptel vezérelt vlan konfigolással lehet hogy meglehetne csinálni, de az más kaliber.
-
Headless
őstag
válasz
Padre103 #13762 üzenetére
Hivatalosan igen veszik a garancia!
Igen vissza lehet tenni a gyári fw-t csak nem a tplink hivatalos honlapjáról, hanem bootloader nélküli vágott fw
kell hozzá, ha erre lesz szükség előtte inkább érdekldőj, mielőtt téglát csinálsz a routerből.
Ha te nem mondod el, akkor nem mondják meg róla, hogy mi volt rajta.
Ha még sosem láttál parancssort, és nem is nagyon szeretnél, akkor talán suste/én buildünket ajánlom. Amúgy bármelyikkel lehet, csak akkor neked kell telepíteni a transmission-t meg beállítani. persze így is kell beállítani dolgokat, de sok segítség/webes felület van a mienkben.suste logoutjában van leírás/link az fw-khez és az fw tárhelyen vannak readme-k is. Azokat is érdemes átfutni.
-
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13758 üzenetére
Wifi beállításoknál szerkeszted, haladó fül, majd 40 mhz-re állítsd a sávszélességet, meg pipáld be a 40 mhz kényszerítése opciót. akkor nagyobb a sebesség?
Amúgy arról az eszközröl, ahol 1-130 között ugrál ott kb 4-5 mbyte/s lehet a másolás a másik kettőnél meg durván a fele.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13756 üzenetére
wifin történő másolásnál kicsi az esélye. Persze ha ext fájlrendszer. Bár NTFS-el is mert BIG_write kapcsolóval van felmountolva, így nagyobb fájlok esetény ~7 mbyte/s körül mozog.
Kábelen mit mérsz? Milyen a kapcsolati sebesség, luci-> hálózat->wifi->kapcsolódó kliensek TX/RX sebesség? Wifi 20mhz-en megy vagy 40 mhz-en?
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13741 üzenetére
Te most bármilyen meghajtót rádugsz csatolja abban a pilanatban, a Régi rendszer csak formázással egybekötve csatolta és csak mnt-be.
Persze ha formáztad volna, akkor megkapta volna alapból az mnt cimkét. De mivel azt nyilván valami másik rendszeren formáztad, lehet hogy windowson és igazából NTFS a meghajtó, de azt nem tudjuk, de lényegtelen is, csak nem volt cimkéje a pennek. és úgy /share/UUID-be csatolja. az a szép hosszú szám/betü kombináció amit láttál. Minden egyes partició létrahozásnál generálja azt.
-
Headless
őstag
válasz
blakey #13728 üzenetére
Semmilyen openwrt alatt nincs HW-es NAT, mint a gyári fw-ben, és szoftveresen kifúj hamar a harmat gyenge proci. Főleg, ha pppoe-es net az jobban terheli, dhcp-vel én olyan 190-200-at mértem, pppoe-vel olyan 100-120-ra tippelném a végét.
Sima openwrt alatt melyik verzióra érted, és mekkora sebességet mértél? wenigma írta már korábban, hogy CC-ben javítottak valamelyest a sebességen. Lesz-e dobálás az majd kiderül, nem lehet semmit se mondani róla. suste fw-jében sok plussz csomag van, amit ha csak routerként használsz, ki kapcsolhatod pl transmission, dlna,samba,ftp stb.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13718 üzenetére
9092 -> Setup -> HDD label -> inputboxba ird be hogy mnt majd kattints a set gombra. Majd utána huzd le és dugd vissza a pen-t miután végzett.
HDD manager -> utána meg válaszd ki a labelnél az mnt-t. és setSuste az a baj elállította már a mnt_label-t és mivel az nem label, hanem UUID ezért az automount nem tudott mit kezdeni vele, de most hogy így feljött ez a dolog, az sem rossz feature, hogy UUID-t állíthat ott be.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13710 üzenetére
Itt a 0.8.1-ben, akkor már automount van? Nem kell beállítani sehol?
Igen 0.8.1-ben automount van rádugod és semmit sem kell tenned ott lesz /share/LABEL-ben a másik meghajtó rögtön.Ha esetleg egy másik HDD-t fogok rácsatlakoztatni a mostani helyett, akkor lesz valami teendőm vagy simán felcsatlakozik, formáz magától?
Formázni semmit nem formáz magától, ha formázni szeretnéd arra ott van a hdd manager oldal.Illetve nekem volt wifi időzítőm korábban a 0.5-be.
System -> CrontabSzerk:Mindegy, hogy mnt vagy share. Vagy van ennek valami jelentősége?
Abból a szempontból van, hogy a transmission /mnt-be van beállítva, ha ott nincs HDD, akkor az első letöltésnél megfog telni a router flash-e. Ha nincs "cimkéje" a HDD-nek adj neki "mnt" cimkét, és huzd ki/dugd vissza. Ha van, akkor HDD manager oldalon van egy opció ahol betudod állítani, milyen LABEL-ű HDD-t csatoljon mnt-be állítsd be, hogy azt csatolja. -
Headless
őstag
válasz
blakey #13692 üzenetére
TV-ről beszéltem nem médialejátszókról
De akkor Pana egyes típusai oké
És pont egy WDR3600-ról van szó, ahol a legkevesebbe kerül mégegy pendrive-ot rádugni mert két usb-je van. És akkor már kell a másik megosztás is... Ha hagyod az automountra a csatolást, és miért is ne hagynád.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #13690 üzenetére
Ez tényleg ennyire zavar, hogy képes vagy a jól beállított konfigot szét dúlni? amúgy erősen kétlem, hogy TV samba megosztásból venné az anyagot, samsung, LG, Sony (felkapottab TV-inél nem láttam még ilyet), Talán toshiba egyik régebbi modellében láttam ilyet.
Inkább indítsd újra a minidlna-t és scannelj újra.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #13680 üzenetére
Tök felesleges ezzel foglalkozni szerintem. Miért zavar, hogy van ott egy másik mappa? /share nem véletlenül van felvéve, ha esetleg rádugsz valami pendrive-ot és azt gyorsan megakarod nézni tévén, akkor a ott van. Bár azt én nem próbáltam, hogy inotify észreveszi-e, ha rádugsz egy új hdd-t azt is változásnak észleli vagy sem.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13624 üzenetére
/etc/config/network
/etc/config/dhcpfájlok tartalma mi? jelszavakat, töröld ki ha van.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13624 üzenetére
Hol állítottad be azt a DNS-t? Hálózat/interface/lan? Ha nem, akkor tedd meg itt is a tétet. Másikat meg töröld.
-
Headless
őstag
Gargoyle is csak egy openwrt, csak másik webes felülettel. Ugyanazon extroot leírás alapján megcsinálható, persze ha nem volt, akkor nyilván nem az a baj.
NAS-t újraindítottad? Tudom azt írtad, lanon működik, de az, hogy a portchecker azt írja, hogy zárva az azt jelenti nem található szolgáltatás, a router rendben van a leírtak alapján. Meg hogy más szolgáltatást elérsz,abból arra következtetek itt nem a routeren kell keresni a hibát.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13556 üzenetére
Akkor nagy baj nincs, ha van neted kábelen. 192.168.1.1 vagy a 192.168.1.1:9092-őt eléred-e. Telneten nézz be és ha már ott vagy egy factory resetet is csinálhatsz.
firstboot
mtd -r erase rootfs_dataparancsok valamelyikével. És tanulmányozd a korábbi linken a dolgokat.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13544 üzenetére
ha a megosztás neve 3600SMB, akkor talán úgy kéne megpróbálni... \\192.168.1.1\3600SMB
De ezért is mondom mindig a legegyszerűbb:
windows intéző
\\routerip
vagyis alap esetben
\\192.168.1.1majd megjelennek a megosztott meghajtók és jobklikk csatolás. Ez persze windows alatt.
Más ha jól tudom az alapértelmezett munkacsoport win 10 alatt "WORKGROUP". Ha mégse akarod csatolni a meghajtót, és begépelni mindig, hanem a hálózati eszközök keresésével akarod kilistázni. Bár az mindig nagyon lassú.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13536 üzenetére
Először is 8081 helyett 9092-es port van használatban.
Ha sima portnyitással akarod elérni a routert, akkor nyisd ki azt, vagy használd a biztonságosabb megoldást (knockd), vagy engedélyezd a forwardot, de changelog és readme, sokminden máshogy viselkedik ebben az fw-ben...
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13509 üzenetére
Leszakad a hdd, 99% valószínűséggel, ezért is tűnik el, az adatbázis fájl. Meg gondolom minden egyéb fájl is. Amikor nem éred el csinálj egy képet luci csatolási pontok oldalról. Mwgoldás, aktív hub, y kábel, egyéb táp a hddnek.
Újraindítás nyilván segít, mert felcsatolódik fstabból a hdd újra aztán ideig-óráig jó.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13505 üzenetére
Mert nincs 8.1-nél webes felület telepítve, csak felesleges helyfoglaló, persze ha kell telepíted. Vagy normális kliensel vezérled.
Az én beállításaim
Globális partnerkorlat:20
Torrentenként:10
Letöltési sor:1
Download speed: nincs
Upload: 256kb (amennyit akarsz)
Pufferméret:0 -
Headless
őstag
válasz
Gabe81 #13473 üzenetére
Hát én client-relayd-et sosem használtam. Relayd-nek sosem láttam értelmét.... De ha jól emlékszem az normális üzemszerű működés volt, hogy nem éred el a második routert, akkor volt net a rákötött gépen?
Vagy WDS, vagy sima repeater majd utána törlöd a továbbszóró második (Master) wifit.
-
Headless
őstag
válasz
Gabe81 #13466 üzenetére
Beállítás előtt a wifit bekapcsoltad routeren? Most vettem észre nemrég egy bugot, hogyha nem kapcsoljuk be a wifit, előtte, akkor a wireless device detektálás hibás. Persze már javítottam, csak nem az van az fw-ben. Esetleg a beállítás elkezdésekor a táblázatról egy képet csinálj és mutasd meg.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13373 üzenetére
milyen porton próbálkozol az ftp programban? a kívülre forwardoltal? Ha nem akkor tedd azt... gyári beálítású ftp programokkal nem lesz jó, mert az alap értelmezett az 21.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13369 üzenetére
port forward/rule-t engedélyezni/létrehozni kell, vagy esetleg csekkold le a wan ip-det a routeren meg egy online oldalon, ugyanazt az ip-t kapod-e.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13319 üzenetére
Mostanság nem vagyok a toppon
kétszer sem annak válaszoltam, akinek gondoltam
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13316 üzenetére
Miért nem a nas torrentezik, meg játsza a dlna szerver szerepét?
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13312 üzenetére
Mert a 3600 inkább az 5 GHz miatt volt a piacon, csak ügye az még n-es szabvány. A legrosszabb mimo-val rendelkező ac-s eszköz is többet tud 5ghz-en mint az.
Míg a 1043-on csak 2,4 ghz van. Ellenben valamivel erősebb processzor.
-
Headless
őstag
válasz
vmaxter #13291 üzenetére
Sokkal több segítséget tudunk nyujtani openwrt-vel, és suste-én buildünk pont azoknak készül(t) akik nincsenek hozzászokva a shell parancsokhoz, hanem inkább webes felületen kattintgat. Elérhető suste logoutjában a leírások. Ha inkább telepítenél azt figyelj a telepítésre mert ddwrt-ről előbb webrevert majd utána factory a biztos.
-
Headless
őstag
válasz
Csirke #13239 üzenetére
1043 v2/v3 bőven elég a ram pótolható swap-al ha szükséges...
Egy 1043 statisztika én használok swapot. Torrent, smb, ftp,knockd, mennek meg saját scriptek fél oránként, statisztika gyűjtés percenként. És a cpu load sem nagy, a felhasználás is javarészt idle. Memória megfelelő hozzá. És a proci meg ugyanaz mint az archer c7/c5-ben
Torrent eredmények jók, transmission windows gui azt írja átlag 6-7 mbyte/s de az gyanús volt nekem, és a wan statisztika olyankor durván a felét mutatja, és utána számoova is inkább az a valós, de a 3-4 mbyte/s már szép eredmény.
-
Headless
őstag
Belassult az nem jelenti azt, hogy nem bírja el... Hanem a router ennyit bír. Amúgy nálam tökéletesen megy ez.
Transmission átlagban 2-3mbyte/s-re képes de ez már a teljesítőképességének maximuma, pppoe net melett lehet hogy kevesebb is. Megfelelő korlátozással és feltöltőkkel.
Hdd irás/olvasás 10-12 mbyte/s sambán keresztül. Ha ezt veszed belassulásnak, akkor nem a táp a hibás, táp kevés, akkor általában instabil le-le szakad a routerről.
-
Headless
őstag
válasz
szkrisz6 #13209 üzenetére
Az üzenet az ipv6 miatt van. Gondolom ipv4 van használatban..
Nem egy helyen írtuk már hogy suste fw-ben nem működik a port ellenörző, ha a portchecker oldal azt írja, hogy nyitott, akkor nyitott. Márpedig nálad azt írja, nincs teendőd esetleg kikapcsolni a transmission logját, hogy ne szemeteljen.
Teszteltük tracker nélküli letöltéssel is, ami csak aktív kliensekkel lehetséges... Vagy az interfészeknél az ipv6 támogatásos részeket kikapcsolni..
-
Headless
őstag
Eléggé változó, hogy elég-e a táp. Egy próbát megér, ha folyamatosan leszakad, akkor kell külön táp neki, vagy y kábelről és másik felét telefon töltőbe dugod, vagy Egy Aktív usb hub vásárlása szintén segíthet.
Én suste fw-jét javaslom, be van építve a tr, FTP, DLNA + ügye az ezeket segítő webes konfigurációs felület, és egyéb dolgok többek közt az automount, wps/reset gomb módosítás wifi kapcsolásra stb. Suste blogjában olvashatsz róla még.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13198 üzenetére
Igen de ezek kiegészítő dolgok, ezeket alex/Én/fejlesztő csinálja, mindenki úgy, ahogy neki tetszik. Olyan változóneveket használunk, olyan dolgokat épitünk bele, amit jónak látunk...
Először próbáld meg
-uI
Kapcsolókkal, semmi mást ne állíts.Ha ez nem megy, akkor
*/10 * * * * /etc/wanip >/tmp/wanip;/bin/ftpbackup 'config_nev'És akkor a te saját scripted eredményét küldi... Annyi hogy ebben az esetben a feltöltendő fájl nevét módosítanod kell...
Egy főverzióval Újabb BB, alex-é AA + a halandó userknek vannak a segítségek. Mert pont téged akarnának megtámadni, tűzfalat zárva tartod. akkor szerintem nem te leszel a legkönyebb ellenfél, és pont ennek megvalósításához van a knockd segítség is... De úgy érzem egy kicsit te túlságosan aggódsz... ddns szolgáltatás stb... FTP szerver amire feltöltöd ott mi van? az is egy 3.-ik fél... Nah mindegy igazából nem kötelező használni semmit rakhatsz fel trunkot is és használhatod crontabban közvetlen a wput parancsot.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13196 üzenetére
Biztos hogy azért van, zavar? Elvileg bármilyen fájlkezelő így is felismeri, hogy az egy txt fájl...
Miért nem csinálod azt amit én írtam? crontabba belerakod azt a sort amit írtam és működni fog... azt nem mondtad, hogy /etc/wanip az egy script. persze a végén az ftpbackupnál módosítanod kell nevet.
Fájlokat fog feltölteni, nincs command futtatás. hanem a konkrét fájlt tölti fel. Ne használd ugyanazokat a dolgokat, mint Alex fw-jében.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #13188 üzenetére
WAN ip detektálás, meg külön parancs közvetlen az ftbackup előtt pl
*/10 * * * * wget -O - http://checkip.dyndns.com 2>/dev/null |egrep -o "[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+" >/tmp/wan_ip;/bin/ftpbackup 'config_nev'
10 percenként ellenőrzi menti /tmp/wan_ip-be és utána pedig le is futattja a hozzá tartozó ftp backupot amit helyesen beállítasz... Legjobb ha az egész ftp backup configot törlöd és letrehozod az egészet csak a WEB-es felületen keresztül, úgy működni fog.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13187 üzenetére
Eza config valami kevert fos törld ki és 9092-őn állítsd be.. Ott van hozzá a webes felület.
nagyjából így kell kinéznie.
log_dir='/tmp/LOG'
config_server='valami2'
bin='wput'
usr='valami'
pwd='valami'
host='dns_cím'
port='21'
enabled='1'
timestamp='+%F'
SW1='-u'
config_file='valami2_1'
enabled='1'
compress='0'
time=''
src='/etc/wanip'
dest='/path/on/the/FTP_server'
SW2=''valahogy így.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
Ami bele van forgatva egy squashfs firmwarbe az nem törölhető, ugyanis ez egy tömörített read-only partició, ez teszi lehetővé a factory reset-et, failsafe módot, vagyis hogy egy szimpla rm parancsal ne tudd féltéglává tenni a routert.
mc extroot nélkül nem lesz. (webcommander/winscp nem opció?).
Érdekes megoldás az ftpbackupal készített dolog, az ftp backup config rendben van? Annak logjában látsz valami érdekeset? Suste konkrétan azt használja az összes servicesbackupra szóval működőképes. Így a levegőbe írkálva nem tudunk semmit sem mondani dokumentálni kéne a dolgokat, mit hogy csinálsz, hogyan állítod be stb.
-
Headless
őstag
válasz
Zoli133 #13176 üzenetére
Ez elég furcsa kép.(9092), Esetleg luci/csatolási pontokról kép?
Mindegy, rakd fel ezt a mentést(mentés visszaállítása). Ez tartalmazza a legfrisebb automountot, és formázó oldalt. utána lesz rengetg elérhető beállítások mellett egy debug funkció a formázónál, azt futtasd le és annak a kimenetét küld el valami olvasható formában (pl pastebin).
Ez biztos nem 0.7-es FW és az még rég volt megeshet volt benne hiba, fstabos csatolás él továbbra is, csak nem a legjobb.
-
Headless
őstag
válasz
kovigyuri #13166 üzenetére
Ami működik, ne frissítsd, mert csak rosszabb lesz. Nah meg szerintem nincs is még openwrt-re forgatva 1.1.5, aminek a forrása githubon van. Bár kitudja CC-ben lehet hogy már az van. De mindegy is.
Zoli133: Ha már extrootot lehúztad nyugodtan csinálhatnál egy factory restetet is, és a labelt pedig állítsd be mnt-s mountra a formázó oldalon... (nem véletlenül volt a pendrive másik fele mnt-be csatolva...)
-
Headless
őstag
válasz
Zoli133 #13163 üzenetére
0.7? sustenál jelenleg az az utolsó... Nincs még CC. Az a probléma meg érdekes amit, mondasz talán debug módban futattva tudnék rá mondani valamit, de így jelenleg nem. Ha nem 0.7, akkor frissítsd csomagból csak a webes felületet. és utána próbáld meg, de amúgy hova akarod felcsatolni mnt-be? arra a 0.7-ben be tudsz állítani 1 db meghajtót. nah meg a torrent letöltési helye is átállítható nagyon könnyedén...
Én személy szerint biztos nem flashelnék, megváltást nem kell várni CC-től semmi extra nincs benne. Teljesen feleslegesnek érzem egy már openwrt-s router esetén...
-
Headless
őstag
válasz
Victoryus #13160 üzenetére
Hát önmagától nem feltétlen fog leállni.
De szerintem ha úgy gondolod, akkor állíts le minden szolgáltatást a megadott időre, ami használhatja a hdd-t.
példák:
crontabba(ütemezett feladatok) beírod a parancsokat és készTransmission leállítása éjfélkor majd indítás reggel 6-kor
0 0 * * * /etc/init.d/transmission stop
0 6 * * * /etc/init.d/transmission startSamba
0 0 * * * /etc/init.d/samba stop
0 6 * * * /etc/init.d/samba startHa a HDD ezek után sem áll le, akkor elöltetni kell a leállásra, erre vannak programok, hdparm, sdparm, hd-idle.
akár ez utóbbi parancsokat is berakhatod hasonlóan a crontabba. ha nem akarsz vele sokat foglalkozni.
-
Headless
őstag
válasz
MaXing #13157 üzenetére
Nem is volt és nincs is rá szükség... 128 mb ram sokmindenre elég. A 0.8-ban debütáló stat oldal (de persze fel lehet tenni 0.7-re is) jól mutatja, hogy nincs kihasználva, Rengeteg cache van és még úgyis van szabad memória. Való jól sikerült a művelet. Én 1043nd v2-nél 64 mb ram mellett SEM használok swapot..
-
Headless
őstag
válasz
MaXing #13155 üzenetére
Nem mintha nem hinnék benne, hogy sikerült, de azért felraksz még egy képet, legjobb lenne luci csatolási pontok oldalról
Amúgy örülök, hogy ment, így könnyű, hogy azt csinálod, amit mondunk
Amúgy a hiba az volt hogy amikor először formáztad, akkor is a 3.1-es opciót használtad, vagyis a teljes particiót extrootá varázsoltad, a helyes művelethez, előbb unmountolni kell ott gomb hozzá, majd utána több pont is megjelenik, és ott vannak más partició kiosztások, pl extroot+swap+"mnt" , vagy extroot+"mnt", swap+"mnt", és simán egy teljes "mnt". Ezek közül választottál volna, akkor külön partició készült volna, de most már elérted ugyanazt, kicsit bonyolítva.
-
Headless
őstag
válasz
MaXing #13153 üzenetére
Ez könnyebben ment mint gondoltam
olvasd végig az egészet mert nem sorban írtam
Most a 3.1-es menüpontban formázd meg. Fontos, hogy ki kell választanod a partició számát is. Jelen esetben a képeid alapján az sda2-es partició lesz az extroot. Azt kell kiválasztanod majd rákattintasz a formázásra megcsinal mindent újraindul a router és kész.
Opcionális, de ajánlott.
A nagy particióról töröld a felesleges dolgokat, és a hdd-n lévő mnt könyvtárból helyezd át a hdd gyökerébe. Ott minden felesleges ami már nem a saját adatod.
Ezt akár gépen is megteheted linux alatt ott gyorsabb, de akkor még ha lehet a routeren való formázás előtt. -
Headless
őstag
válasz
90Quiet #13131 üzenetére
Más a helyzet,mert megnéztem a githubot, ez egy python script. Így egy kicsit más a helyzet. Az install from source leírást kéne követned, csak a 2. Lépéshez nincsenek elemek c compiler pl. Még python 2.7 és pip telepítése még meg is csinálható, de az előbbiek nem igazán.
De azt hozzátenném, hogy én is azok közé tartozom, akik nem tudnak érdemben segíteni.
-
Headless
őstag
válasz
90Quiet #13129 üzenetére
Szia!
Szerintem aki érdemben tudna segíteni az olvassa mindkét topikot, gondolom nem véletlenül nem érkezett rá válasz.
Az biztos, hogy a forráskódot még csomagba kell forgatni , hogy használhasd a routeren, de ehhez kellenek makefile-ok meg maga a source írtad, hogy van githubon source, de azt egyik kérdésedben sem linkelted be, hanem csak egy bemutató oldalt.
Forgatáshoz kell egy környezet, legkézenfekvőbb talán az openwrt buildroot.
Ezután beleáshatod magad, a csomag készítésbe is.
Bár szerintem ez már bőven sok is, meg kevés is egyben, biztos utána kell járnod, esetleg openwrt forumon utána olvasni, kérdezni. És az is biztos, hogy a githubon lévő forráskód módosításokat igényel.
Én akkor néztem amikor te írtad, és openwrt fórumon találkoztam despotify próbálkozással (mpd beépülő), de ott sem volt siker, ezért sem írtam semmit.
-
Headless
őstag
válasz
MaXing #13126 üzenetére
Ügyes, csak gratulálni tudok neked.
Gondolom hogy sikerült összehoznod, de ez nem az alapértelmezett felhasználás...
Kérdés, akarsz extrootot vagy sem? (könnyeben, akarsz telepíteni csomagokat pluszba vagy sem?
Ha Igen, akkor feladat
1. Lehúzod a routerről rá pc-re.
2. Átparticionálod a vinyót (windows: partition magic, linux: gparted (ajánlott))
Particionálás. partició átméretezés (végét levágod hamarabb kb 100mb elég).. Nevezd át a nagy particiót "mnt"-re.Új partició létrehozása a felszabadult helyen(ext4) labele legyen "extroot".
3. Visszaugod routerre.Uána mutasd meg ugyanazt az oldalt, mint a második volt az előbbi hsz-edben, és utána mondom mit merre.
Ha nem, akkor suste válasza...
-
Headless
őstag
válasz
Jolly87 #13074 üzenetére
Szia!
Gyári firmware-el igen.~940mbps körül.Mocsokba, akkor írtam változatokat... Vargalexen pl van telepítve mc... SSH, mc, de a webcommandert is feltudod tenni, ha kipróbálnád. suste mentéseiből.
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13071 üzenetére
1. opció lemásolod, visszamásolod (legrosszabb)
2. opció SSH-n elindítod a másolást (mv,rm,cp, vagy mc, ha telepítve van)
3. opció ha véletlenül suste fw-t használsz, vagy openwrt-t akkor még webcommander is szóba jöhet.
4. opció nem távolról csinálod és sima samba megosztáson ügyködsz. -
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #12987 üzenetére
Talán keresd meg az okát, hogy miért fogy a ramod állandóan, mert oké, hogy a kernel annyit használ amennyi van, de ha folyamatosan fogy, nem pedig stagnál valami érték mellett, akkor ott valami gond van, pl collectd adatbázis ramban? Amúgy semmit sem kell tenned használni fogja ha szüksége van rá...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen8 i7 32GB DDR5, 1TB SSD garanciális 2027 májusig
- Lenovo Thinpad T460s-I5 6300U-16GB RAM
- ASUS Zenbook 14X OLED
- Nintendo Switch konzolok garanciával + kiegészítők - konzol beszámítás ok ! - FRISSíTVE 08.24.
- GAMER PC Intel I5 13600KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB NVME SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest