Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guti1
tag
Ha nem világos: én az indexek neveit írtam , és utánna zárójelbe a tőzsdét igaz, ez a magyarázat lemaradt, igy jogosan vonható le az az egyébként téves következtetés a hszemből, hogy keverem a kettőt
Amúgymeg: Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
De az adott ország anyanyelvén kéne leírni?
Mindenki csak az indexek neveit jegyzi, mivel már nem is nagyon léteznek tőzsdék a BÉT is már virtuális parkett.
''a világ legnagyobb tőzsdeindexeinek a neve (min 6 db) ''
Ez volt neki leírva, na én írtam párat magyarázattal.
CESI -kelet európai részvényindex
CETOP 20 Kelet európai blue chip részvények indexe
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bali79
tag
Kevered a tőzsdék nevét a tőzsdei indexek neveivel. Az előbbiek azok, amiket supercow kolléga is felsorolt az utóbbiak a Dow Jones, Nikkei stb...
A topicindítónak pedig: a tőzsdék nevei tényleg nem nagyon többek, minthogy New York-i Tőzsde, Tokiói Tőzsde stb...
Jaj, látom nem én vagyok a leggyorsabb
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
XETRA 100 frankfurti székhelyű XETRA Európa egyik legnagyobb forgalmú kereskedési platformja. Eredetileg német vállalatok részvényeinek adásvételére alapították, de parkettjén jelenleg már az összes fontosabb európai cég részvényével is kereskednek, sőt a jelentősebb amerikai társaságok részvényeire is folyik árjegyzés.
FTSE-100 Brit tőzsdeindex
DOW JONES -amerikai részvény index
NASDAQ COMPOSITE -amerikai technológiai részvény index
S&P500 amerikai részvényindex (befektetési alapok benchmarkja)-bankárok szerint ez az igazi mutató
NIKKEI225 -japán tőzsde index
HANG SENG - hongkongi tőzsdeindex
DAX -német tőzsdeindex
Ha ilyenekre gondoltál írok még.
[Szerkesztve] -
BosX
aktív tag
ne keverjétek már a tőzsde nevét (rövidítését), meg az tőzsde indexét(indexeit)...
topcinyitónak a neve kell, ami általában a városnév+stock exchange kombóból áll.
A lista kb. New York (NYSE, Nasdaq, AMEX), London, Frankurt,Tokió,Chicago,Párizs.
Bár most millió adat alapján össze lehet hasonlítani, nem mind1, hogy áru, vagy értéktőzsde stb.. -
Tenfoot
tag
-
supercow
őstag
a Wall Street az utca neve, nem a tőzsde neve. Az ottani értéktőzsde a New York Stock Exchange (NYSE)
pl.
Nasdaq Stock Market (NASDAQ)
New York Stock Exchange (NYSE)
American Stock Exchange (AMEX)
Australian Stock Exchange (ASX)
A hivatalos index nevét majd te kikeresed.
itt egy kis infó:
Bővebben: link -
concret_hp
addikt
fogod elmész egy ujságárushoz/könyvtárba. kinyitsz 1 világgazdaságot/napi gazdaságot esetleg hvg-t és lőn. vagy ha van bbc/cnn-ed akkor názed és 1 órán belül megtudod
de ami igy hirtelen eszembe jut:
dow jones
nasdaq
londoni tőzsde ill a frankfurti ásziában pedig a tokioi (talán nikkei ?) és a hongkongi (utobbi 4nek nem tudom mi az indexe)
házi feladat aug közepén
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
üdv
kellene nekem a világ legnagyobb tőzsdéinek a neve mondjuk a top 10
googleban amit eddig találtam az mind csak annyi volt hogy ilyen meg ilyen város tőzsdéje de elvileg van vmi nevük is... tesómnak kéne és ő állítja hogy nem csak ennyi a nevük
ha vki tud segítsen...
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest