Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 12:00:40

LOGOUT.hu

Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9095) julius666 válasza Ixion77 (#9094) üzenetére


julius666
addikt

Továbbra is pénztermelő gép, de továbbra is csak égeti is a pénzt olyan projektekre, amelyek annyit ígérnek, hogy "majd valamikor a jövőben lesz belőle valami, ami nagyon jó lesz valamire, csak még nem teljesen tiszta hogy mire".

Ezt úgy mondod mintha újdonság lenne, pontosan így működik az IT/growth, beleárazzák a papírba a hosszú távúspekulatív várakozásokat. A Meta nem véletlenül van ott a topban, mert emellé még "pénztermelő gép" is, ahogy írtad.

Én simán esélyesnek tartok egy kisebb bukkanót ebben az AI sztoriban, amikor legalábbis megkérdőjeleződik a cégek által belelocsolt temérdek pénz által nyert piaci előny, a befektetések megtérülése (nem csak a Metánál, erről már írtam is itt). A metaverzummal ellentétben viszont itt kevésbé érzem totál értelmetlennek amit csinálnak, itt sokkal több arra az esély, hogy lesz is ebből valami, amivel pénzt lehet keresni. Ha igen, az ráadásul a Meta meglévő pénzkereseti lehetőségeit is negatívan érintheti. Ez tényleg nem Zuckerberg hobbi projektje, kényszerpályán mozognak a többi szereplővel egyetemben.

Hogy az árazás mennyire indokolt azt nem tudom, de biztosan nem attól túlárazott (ha az), hogy az AI-ba pénzt fektetnek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.