Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz #65388800 #11152 üzenetére
Hmm, érdekes. Nah mindegy, ha nem látok hőmérséklet növekedést játszás közben, valamint FPS romlást, akkor fent hagyom ezt a drivert.
Tavaly augusztus óta van meg a gép, vigyázok rá nagyon. Viszont a touchpad körül nem kopik a műanyag. Ettől félek amúgy én is, hogy majd jelentkezni fog.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Zoli133
addikt
válasz #65388800 #11145 üzenetére
Elvileg egybe van építve és valószínű kibulizható a garis cseréje.
aaron111: A telefonos ügyfélszolgálaton nem ül túl sok hozzáértő. (de fejlődőképesek legalább) A HD 7600M teljesen normális AMD jelenség, Nem ír pontos típusszámot a catalyst. (Illetve talán ír valahol, de nagyon elő kell kaparni)
[ Szerkesztve ]
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
törölt tag
válasz Zoli133 #11154 üzenetére
ilyet mondjuk ha garanciában nem akarnak cserélni akkor lehet valami mást csinálni? Voltam egyszer samsung szervizben és amíg a telefonra vártam mivel gyors szerviz volt bejött egy férfi, hogy most vett 1 hónapja egy telefont most pontosan nem tudom, milyen típus volt talán s2 vagy 3 de neki nem akartak cserélni. Most ha toshibához beviszem lehet nekem is ezt fogják mondani?
Vagy mondjuk ha azt mondják, hogy nem be lehet vizsgáltatni?
-
Balázs1986
addikt
válasz #65388800 #11156 üzenetére
Te még jól jártál, hogy a pereme kopik. Nekem konkrétan maga a touchpad. Az elvileg matt érdes felület teljesen sima és fényes már jó nagy foltban...a perem bal első sarka meg mintha egy picit fel akarna kezdeni válni (5 hónapos L850-13Q).
Garanciában nem is gondolkodok, mert a szöveg ez lenne: "esztétikai kopás, a működést nem befolyásolja".
Esetleg no problem garancián lehetne gondolkodni De őszintén szólva engem nem zavar még annyira, hogy kibírjam, hogy hetekig üljenek rajta.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Balázs1986 #11158 üzenetére
de elképzelted már hogy néz ki FEKETÉN egy keret fehér gépen ?
De ilyen árban már igazán csinálhatnának egy normális házat, ha egyszer az ember ad egy gépért 210 ezer forintot. Igaz itt az i7-es nyomta meg az árát 85 ezer forinttal, de hát akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Balázs1986 #11160 üzenetére
az is igaz
de hogy ha lekopott a touchpad felülete az nem befolyásolja az egér mozgását?
-
Zoli133
addikt
válasz Balázs1986 #11158 üzenetére
A touchpadek fényesedését azt tapasztaltam azzal nem igazán tudnak mit kezdeni. Ha viszont kezd elvállni akkor egy próbát megérhet. A NO PROBLEM meg jó dolog, csak el kell olvasni az apró betűs részeket, hogy pont mire vonatkozik.
(#11159) kalm007 A legtöbb cserélt alkatrészt vissza kell küldeni és bevizsgálják, meg egy pár hasonló dolog, tehát a szervizesek fogva vannak.
-
Balázs1986
addikt
válasz Zoli133 #11163 üzenetére
Elolvastam anno, és megoldható...nem touchpad kopással kell bevinni, hanem el kell intézni, hogy jól elázzon
kalm007: Az a baj, hogy nem igazán tétel egy mezei user 150-200ezre nekik
Más: Az L850-13Q-ba elvileg vajon elférne egy Ivy bridge proci? Enyémben Sandy i5 van, de láttam már L850-et Ivy-val. Csak azt nem tudom, hogy ugyanez az alaplap / BIOS van abban is, vagy az már valami upgrade széria ugyanazzal a típusszámmal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
én nekem is van ez a no problem garancia. Elvileg ha leöntjük és tönkre meg vagy darabokra törjük akkor újat adnak.
Mondjuk azt nem értem, akkor is új gépet adnak ha ellopják. Mivel egyetemre járok ezért kikérdeztem őket mi van akkor ha ellopják
Azt mondták ha viszek a rendőrségről egy jegyzőkönyvet, hogy ellopták akkor küldik is az új gépet,
De egy valamit nem értek. Ha én bemegyek a rendőrségre, hogy ellopták az egyetemen a gépemet, ott adnak egy jegyzőkönyvet a lopásról, én bemegyek a szervibe a jegyzőkönyvvel hogy nincs meg akkor kapok egy újat, de közben meglesz vagy el sem lopták csak elvesztettem és előkerült akkor 1-et fizet 2 kap akcióban részesültem. ? -
törölt tag
válasz Balázs1986 #11164 üzenetére
Hát nekem egy L850-13R gépem van i7-3610qm processzorral.
A 210 ezer forintot úgy értettem, hogy egy normálisabb házba is belerakhatták volna ennyi pénzért ha pedig mindenképpen ebbe akarták rakni legalább ne fekete műanyagot krómoztak volna be. -
Zoli133
addikt
válasz Balázs1986 #11164 üzenetére
No problemnek a lopásra vonatkozó részei nagyon szigorúak, ahogy észrevettem. Rég volt, de ha jól emlékszem, lopás esetén csak akkor ha otthonról lopják el, aka betöréses lopás vagy utcán erőszakkal, így ha az autódból lopják el az nem garis eset
Tétel egy mezei user, hisz a felhasználói tábor nagy részét ők alkotják.
A típuszzám helyett a PA number első 5 karaktere sokkal hasznosabb ilyen kérdéseknél (Pl, PSKDN - ez valamelyik intel+amd-s L850), ebből sokkal több megállapítható. Egyébként valószínűleg cserélhető, biztosra úgy mehetsz ha írsz egy szerviznek mailt, ők utána tudnak járni. Viszont a processzor cseréje elvileg garanciavesztéssel jár (Biztos megoldható garivesztés nélkül de ennek nem néztem utána), másrészről nem hoz annyit az Ivy teljesítményben.
-
Zoli133
addikt
-
törölt tag
válasz Zoli133 #11170 üzenetére
jó rendben csak nem ugyan arra a hozzászólásra ment a válasz amúgy szoktam használni
és lenne még 2 kérdésem:
Az egyik, hogy az 5400-as merevlemezt lehet cserélni 7200-ra mert nagyon lassú. Néztem a gép betöltését a merevlemez 100%-on dolgozik a processzor meg épp hogy ad valami életjelet mivel a lemez le van maradva.
A másik. Láttam olyan kiegészítőket amik arra jók, hogy ki lehet venni a dvd-t és helyére be lehet rakni egy keretet és így 2 merevlemezt tudsz használni vagy ssd-t és egy hdd-t. Ennél a típusnál is meg lehet csinálni ezt?
-
Zoli133
addikt
-
albinolynx
őstag
Tegnap nagy unalmamban szétbontottam a C870-11K-t. Átnéztem a hűtését, tökéletesen patika a kompresszoros fújkálással, nincsen beült porcica. Ami viszont nem tetszett, hogy a gyári szürke hővezető paszta már nem volt túl jó állapotban. Lecseréltem friss rézpasztára. Azóta kevesebbet zajong a masina.
A szétszerelése könnyű, egyedül a billentyűzetet leszorító keskeny műanyag csíkkal kell vigyázni. A belső nekem tetszik, zsanérokkal is elégedett vagyok, hogy láttam őket. A spórolás jegye sajnos látszik: 4db lefogató csavarnak van hely zsanéronként, viszont csak 2-2 van alkalmazva.
Wifi kártya ebben a típusban nem normál méretű, hanem rövidített verziós! Esetleg ha valaki cserélni szeretné.[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Zoli133
addikt
válasz albinolynx #11176 üzenetére
Manapság szerintem már mindenhol kis méretű wifi kártya van, legalábbis Toshibát pár éve nem láttam teljes méretűvel.
A bill csavar takaró csík, egyek modelleken egy csavarral rögzítve is van alulról, erre nem árt figyelni.Egyébként tényleg nagyon egyszerű szétszedni ezeket a gépeket.
Esetleg még annyi, hogy a rézpaszta véleményem szerint nem ajánlott, inkább valami rendes cpu-ra tervezett paszta, ami nem vezeti az áramot."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
timad
csendes tag
Üdv!
Ma jött meg a Toshiba C850-179-em és telepítem fel rá a drivereket.
A display driverrel kapcsolatban kérdeznélek titeket. A régi laptopomnál (A200-1IW) mobility modder-es megoldással tettem fel az éppen aktuális catalystet, mert nem igazán volt a Toshiba honlapján naprakész szoftver. De most látom, hogy ehhez a géphez tegnap tettek fel egy Intel és egy AMD-s drivert is, a kérdésem az lenne, hogy célszerűbb maradni a modder-es megoldásnál vagy ezek a most fent lévő driverek már jók, ha utóbbi akkor AMD vagy Intel driver?
Ezer köszönet előre is! -
Balázs1986
addikt
Ahogy néztem, nincs lehetősége az Intel VGA aktiválására. A gyártó oldalán van fent driver azok miatt a gépek miatt, amiben nincs dedikált VGA, de mivel az övében van, ezért az lesz az aktív.
Az én L850-13Q gépemhez is van fent Intel driver, de hiába, Eszközkezelőben is csak az AMD látszik. Végül is nem bánom, nem hiszem, hogy olyan őrült sokat jelentene akksi időben. -
törölt tag
válasz Balázs1986 #11186 üzenetére
azt tudom csak én is megerősítettem, hogy nem lehet.
-
Dontorrent
tag
Sziasztok!
Satellite L500-24V laptopom van,melybe I3-as 2.13Gh-es proci ketyeg. érdeklődnék,hogy tudok beletenni egy erősebb processzort? Akár ugyanúgy I3-ast csak erősebbet,vagy még egy I5-ös-ön töprengek.
Köszönöm!
-
Zoli133
addikt
válasz Dontorrent #11188 üzenetére
Lehet, a foglalat az szabvány. Szerintem nézz utána mi volt a legerősebb CPU amivel árulták és akkor nem lehet gond.
-
Kbali
nagyúr
válasz Balázs1986 #11183 üzenetére
Mea culpa: elfelejtettem, hogy ehhez a sorozathoz nincs ilyen lehetőség
-
Dontorrent
tag
-
törölt tag
válasz Dontorrent #11191 üzenetére
de 60Gb nem kevés?
-
törölt tag
válasz Dontorrent #11194 üzenetére
és arra nem gondoltál hogy az odd helyére rakod a hdd-t?
-
kspbarebone
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba L505-110-em. PSLS3E. Vettem bele egy Q9100 procit, hogy az nekem majd milyen jó lesz.
GM45 chipsetem van, az elvileg támogatja, foglalat stimmel, FSB stimmel.Beletettem, de a Toshiba logótól tovább nem jutok. Ahol ki kéne neki írni hogy setup F2, boot menu F12
ott csak egy 1 pixel vastag rövid csík van. Billzet nem reagál, a BIOS-ba sem tudok bemenni.Ezután megflasheltem a BIOS-t, az egyetlen hivatalos másik verzióra (ami 6 hónappal újabb mint a gyári)
Ez a 2.10-es verzió.Hibajelenség ugyanez.
Mit tehetnék még, hogy működjön a proci? Van-e valami más okosság?
Ráolvasás, energizálás, sarokcsiszolóval megperemezés, sóval behintés? (3x szedtem szét és raktam össze a gépet, kicsit ki vagyok akadva )
Ha teljesen missönimpassziböl működésre bírni, abban az esetben ELADÓ a proci, (itt vettem a hardveraprón megbízható forrásból) lehet írni privátot.Köszönöm az empátiát, és a válaszokat.
ksp.barebone@gmail.com
-
Kbali
nagyúr
válasz kspbarebone #11196 üzenetére
Előferdülhet, hogyha nem szerelték soha a Toshiba L505 egyetlen modelljét sem quad procival, akkor nincs olyan BIOS, ami tudná támogatni a működést.
Keresztpróbát csináltál? Azaz a régi procival működőképes a gép?
Esetleg még kérdezd meg itt, mert a kérdésed nem feltétlenül Toshiba specifikus.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz kspbarebone #11196 üzenetére
Szia,
Igen, elvileg Chipset-nek a támogatása megvan, de ahogy a kolléga is említi a BIOS-ét nem élvezi, azaz nincs a processzor-mikrokódok között.
Második kérdésedre: több gépnél is az ilyen jellegű korlátozásokat moddolt BIOS-al esetenként megoldották, hogy ebben az esetben erre van-e tapasztalat, az nem tudom. Várd meg a többiek hozzászólását..
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Kbali
nagyúr
válasz kspbarebone #11199 üzenetére
Közben megkaptad a választ a másik topikban, nem bios, hanem hardver szintű a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- 25.HP 840 G3 laptop Processzor:6300U Memória:8 gb ddr4 SSd:256 gb Billentyűzet:világító Full Hd Akk
- 15.Hp 640 g4 laptop Processzor:7300U Memória:8 gb dddr4 SSd:256 gb Billentyűzet:világító Akku
- 5.Hp 840 g2(2.) laptop Processzor:5300U Memória:8 gb SSd:256 gb Billentyűzet:Magyar Akku több ó
- HP ZBook 15 G3 - Intel Core i7-6700HQ - AMD FirePro W5170M - 16 GB RAM - 512 GB M.2 SSD
- Asus Zenbook UM3402YA-KM183W több mint masfél év garancia.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest