Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latency
senior tag
Üdv.
Próbáltam keresni a neten, de nem találtam konkrét infót arra vonatkozólag, hogy az L850-13U kijelzője fényes vagy matt-e? Úgy láttam itt a fórumban van egy pár embernek ilyen.
Kösz a segítséget.
-
Benetto
csendes tag
Hali!
Most vettem egy Toshiba L850 13U gépet és a világért sem akar felmenni rá a wifi driver...2db van fenn a honlapon,de egyik sem jó... :S Pls help!
Mi a különbség a hihi és a hűha között? -> Kb. 15cm... :))
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Ismerősöm 1 hónapja vette az új Toshiba notiját. Regisztrált a no problem garis oldalon. Most voltak a Balatonon vitorlázni és beleesett a vízbe a gép. Azóta nem lett bekapcsolva, de 100%, hogy meghalt. Ilyenkor mi a teendő, erre is él a garancia?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
JoinR
őstag
válasz Benetto #10108 üzenetére
4 féle van, sztem egyszerűbb végigpróbálni mindet, úgyis csak azt rakja fel, amihez talál hardvert, mint mindenféle bizonytalan programmal listázni, meg azok szemeteit takarítani (toolbar-ok, mellékprogramok, stb...). A speccy-t nem ismerem, de tömegével vannak mindenféle "pc-gyógyító" programok tele sz@rral
#10110 Kizártnak gondolom, hogy élne rá gari. Ennyi erővel ha a csajod bosszúból szétveri, arra is élne a gari.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Akkor ez szerinted mi? Ennyi erővel, ha a csajom szétveri az is váratlan baleset. Csak azért kérdeztem, mert egy szétázott notin kb mindent cserélni kéne, a gépcserét meg csak lopás esetére írják
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
whiteman0524
aktív tag
válasz Bagira01 #10110 üzenetére
Én azt mondanám most így saját kútfőből hogy ilyen esetben szó sincs gariról. Ha csak nem valami nagyon spec gari lett kötve arra a lapira. A garancia általában a gép, felhasználótól független meghibásodására vonatkozik, magyarul arra hogy ha úgy meg tönkre a cucc hogy a user nem tehet róla. Ha bevisztek gariztatni egy elázott lapit arról viszont elég erősen süt hogy nem a lapi mászott bele a vízbe magától. Szerintem. De ne legyen igazam, és sikerüljön valahogy kicseréltetni.
-
Bagira01
veterán
válasz whiteman0524 #10113 üzenetére
Basszus, olvassátok már el a linket. A toshiba vállal "no problem" garit. Akkor ez mire vonatkozik?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
mr_ricsi
veterán
válasz Bagira01 #10110 üzenetére
Feltételek:[link]
Ha 72 órán belül nem jelenti az esetet a legközelebbi Toshiba márkaszerviznek, akkor bukja a garit.
És az akkut azonnal ki kellett volna szedni. Ha eddig nem tette meg, akkor a szervizbe ne úgy vigye, hogy benne van.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Mennyibe fáj egy ilyen no-problem garancia?"
A 2012. április 16. és 2012. szeptember 30 között vásárolt notikra, tabletekre és TV-kre ingyenes.
A vásárlás után 14 napon belül regisztrálni kell, és 1 évig van a cuccra ez a gari, ezalatt 1 esetben vehető igénybe.
A regisztrációról válaszemailt küldenek, amiben van egy kód. Erre szükség van az ügyintézéshez.
Lakcímenként legfeljebb 100 Toshiba termék regisztrálható.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Benetto
csendes tag
Köszi a válaszokat! Sikerült az egyikkel.
Mi a különbség a hihi és a hűha között? -> Kb. 15cm... :))
-
goyslee
csendes tag
válasz mr_ricsi #9872 üzenetére
Eloszedem ezt hatha valakinek aki regebben nem olvasta, eszebe jutna valami hasznalhato.
SMART nem mutat jo dolgokat, azota mar 4 kulonbozo vinyoval is neztem, de a helyzet ugyanaz... lehet tenyleg a sata vezerlonel ment el valami. Azt hogyan tudnam kideriteni?
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
1 hét használat után megosztanám tapasztalataimat a Satellite L850-nel kapcsolatban.
Itt a fórumon nagyon ajánlották, így erre esett a választás (L850-13M). Valóban jól összerakott gép, pozitívum a RAM és HDD cseréjének garivesztés nélküli lehetősége (1 csavarral lejön az alsó burkolat 1 része, ahol lehet cserélni mind2t szabadon). Nem melegszik, több órás durva terhelés után se ment 80°C felé semmi, pedig nem használtam semmilyen padot alatta. A billentyűzet jó, jó a nyomáspontja a gomboknak és egész minőségi hatást kelt. Touchpad kényelmes (pedig én abszolút egérpárti vagyok), a driver-ek elég érdekesek, körülményes őket letölteni, és a Windows (7 64bit) elég kevés dolgot ismer fel alapból (pl. netezni nem lehet vele se LANon se WLANon keresztül, csak telepítgetés után).
Az AMD automatikus telepítője nem ismeri fel a benne lévő VGA-t, így muszáj a Toshiba honlapjáról letölteni azt is. Eddig főleg monitorról használtam, amit szépen hajtott, viszont valszeg driver hiba miatt napi rendszerességgel becsíkozott a kép (nem RAM-hibás csíkozás, hanem mintha lenne valami zavarás a képben; eddig szinte mindig egy Chrome-hoz telepíthető smoothscroll plugin használatakor), és aztán a képernyő jobb negyede átkerül a képernyő bal oldalára ez elég kellemetlen, általában egy leválasztás, illetve visszarakás monitorra megoldotta a dolgot (egyébként ekkor a laptop monitorján is ez a hibás kép jelent meg, szóval nem csatlakozó vagy kábelhiba. Szóval driver fronton vannak problémák, 3D-megjelenítésnél is - szerencsére nem aktív használat közben, hanem megjelenések közötti váltásokkor (pl. Team Fortress 2 hiba nélkül megy, de amikor kasztot váltok, a háttérben fekete kép van, pedig ott biztosan lenne textúra a menüben, de nem vészes hiba).
Előfordult, hogy az USB-csatlakozók 1-1 mp-ig nem kaptak áramot, egér újraindult, zene (külső fejhallgató erősítő) megakadt, ez nem tudom miért lehet, de még csak 1-2x fordult elő.
A beépített képernyő szörnyű (még a TN-paneles TFT-mhez képest is), hideg irányba eltolt, színszegény, túl kontrasztos, de egy kis Catalyst Control Centeres sakkozás után emészthető képet sikerült kifacsarni belőle, így azért vállalható, viszont a default beállítás még az előző Acer 5536G-mhez képest is nagyon csúnya.
Akksi bírja rendesen, pedig a külső winyó is mindig rá van akasztva, egy 3 órát aktív használat mellett is simán bírt, de nagyon még nem kísérleteztem vele.
A Toshiba fastboot rendszere nagyon tetszik (elvileg nem csinál bios check-et indításkor), bekapcsolás után 1-2 mp-cel csak a windows-betöltő képernyőt látni (SSD-nek hála azt se sokáig), így különösen gyors az indítás. Így 16 mp után már látszódik az asztal, 20 mp után kényelmesen kattintható.
Összességében megérte szerintem megvenni, igaz a 150 ezres ár a +4GB RAMmal és SSD-vel felkúszott 175k-ra, de jobb alternatívát nem nagyon tudok.[ Szerkesztve ]
-
SureStudio
tag
Sziasztok!
A Toshiba Satellite L40-14N-ről mit gondoltok, valami tapasztalat?*-._.-* *-._.-*-* [SureStudio] *-*-._.-* *-._.-*
-
kommunism
aktív tag
Adott 1 toshiba sat l630 11k laptop,benne 1 atheros wifivel, a hálózat utp ről rendesen működik, ellenben a wifit nem tudtam beüzemelni, 1 friss telepités win 7 64 bitről beszélünk, megpróbáltam felrakni a drivert de nem hajlandó az installálás elindulni, valakinek valami ötlet?
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
mr_ricsi
veterán
"Az AMD automatikus telepítője nem ismeri fel a benne lévő VGA-t, így muszáj a Toshiba honlapjáról letölteni azt is."
Miért lenne muszáj? Kézzel is letöltheted a drivert a Toshiba honlapjáról."valszeg driver hiba miatt napi rendszerességgel becsíkozott a kép"
Az eredeti Toshibás drivert kell rárakni próbaképpen. Ha azzal is van hiba, akkor próbáld kivenni az utólag berakott RAM-ot, és ha még így is fennáll, akkor jelezd a problémát a Toshibának, mert nem tudnak róla, akkor sohasem fogják kijavítani.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz goyslee #10123 üzenetére
"lehet tenyleg a sata vezerlonel ment el valami. Azt hogyan tudnam kideriteni?"
Sehogy. Ez tipikusan szervizes feladat, ha a tesztprogik is lefagynak.
Esetleg vedd ki belőle a HDD-t, és Linux Live-ot próbálgass egy ideig. DVD-ről bootolva, ÉS kiszerelt DVD-vel pendriveról bootolva is.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Kbali
nagyúr
válasz SureStudio #10125 üzenetére
Jó régi, alsó kategóriás gép. Egyéb kérdés?
-
Kbali
nagyúr
válasz SureStudio #10131 üzenetére
20-30, állapottól függően, de keresd meg esetleg a notebook beárazós topikot a gép konkrét paramétereivel, ott pontosabb becslést mondhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
pitetomi
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy Toshiba Satellite L850-13U laptop vásárlását.
Légyszi írjatok róla véleményt.
Előre is köszi!Üdv: pitetomi
-
szagery
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Én is "klubtag" lettem, egy R830-as tulaja Eddig meg vagyok vele elégedve.
Üdv.
-
boszyg
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy elado makulatlan allapotu Toshiba satellite a660 i7-es 4magos procival 4G ram, 500G vinyo, 512M Nvidia Geforce 310M stb.... A gep 1 eves mult karc es serulesmentes. Ha valakit erdekel 185eFt es viheto. Kepet kuldok ha valakinek kell. Mac-re valtok igy ilyen jellegu csere ertekegyeztetessel erdekelhet.
[ Szerkesztve ]
-
boszyg
csendes tag
http://hardverapro.hu/apro/1eves_toshiba_satellite_a660_core_i7/hsz_1-50.html
-
goyslee
csendes tag
válasz mr_ricsi #10129 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy valaha szervizbe kell majd adnom egy szamitogepemet. Szuksegem van a gepre, mar csak az a kerdes, hogy megeri e javittatni, angliaban eleg borsos aron megy ez... Lehet akkor mar egy ujat venni erdemesebb. Ami a fura, hogy ha jatszom vele akkor semmi baja. Amint kilepek az asztalra, vagy lefagy vagy ujraindul... Majus 15 ota diablo 3zok rajta es egyetlen egyszer nem fordult elo, hogy jatek kozben fagyott/ujraindult volna... Mar arra hasznalom a jatekokat, hogy ha letoltes miatt bekapcsolva akarom hagyni es biztosra szeretnek menni akkor elinditom a D3-at pl es 4-5 napig is bekapcsolva marad a gep fagyas nelkul...
A hdd nelkuli bootot meg kiprobalom (a dvd-t mar egy honapja kiszedtem ), de ha az sem megy, valami az alaplapon kellett, hogy elszalljon. Meg biost is frissitettem hatha az a baja, esetleg meg talan a power gomb vezetekelesenek ellenorzese belefer...
Mindenesetre koszonet az eddigi segito szandekert, meg ha orvosolni nem is sikerult a problemamat...
-
szagery
csendes tag
Az előző gépem egy "kis" MSI Wind volt, így ehhez képest ég és föld a különbség. Eddig jókat tudok róla mondani: könnyű, gyors, sokáig bírja akkuról. Mintha egy kicsit könnyeben melegedne, mint a régi, de szerintem ennek oka az erősebb processzor.
Ha már írok, akkor megkérdezném tőletek, hogy az optikai meghajtót ki lehet / érdemes-e venni, ha nem használja az ember, és lehet-e helyette valami értelmes hardvert bele tenni (pl.: még egy háttértárolót)?
Üdv.
-
whiteman0524
aktív tag
Van egy L750D-169-es gépem. Ki szeretném cserélni a merevlemezt egy 256GB-os SSD-re, illetve a 4GB memóriát is szeretném lecserélni 8GB-ra benne. Nem tudom, hogy ha most belenyúlok akkor e miatt elveszik-e a gari? Elolvastam a kapott papírokat de erről nincs szó egyikben sem. Annyi van hogy ne nyúljak hozzá a géphez. Amúgy simán ki tudnám cserélni a dolgokat, szóval engem csak a garancia ide vonatkozó része érdekelne. Valaki tudna ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
goyslee
csendes tag
Ugy erted a bios lenne a szoftveres hiba? Azt is frissitettem (eleg nagy volt a kockazat, megszivhattam volna ha kozben lefagy) Meg hdd nelkul is kb 5 fele szoftverrel produkalja ugyanazt, ubuntu live cd, northon ghost boot, hirens boot cd... xp es win7 telepito, stb
ventillator tokeletesen tiszta es mukodik is, a videokartyan es a cpu;n is friss pasta van... ventillatoros alatet is van. sztem ennek a gepnek vege van. ha tul dragaert valallnak inkabb gyujtok masikra...
-
goyslee
csendes tag
Vegyuk pl a norton ghostot. Bootolom pendriverol, nincs bent hdd. Mindent elkezd betolteni a memoriaba es nagyjabol ugyanazon a ponton vagy lefagy, vagy ujraindul. Az osszes tobbi pl a win 7 telepitesekor is, el sem jutok a telepites helyenek kivalasztasaig, szukseges fajlok masolasaig, egyszeruen egy kattano hang kisereteben ujraindul (nincs hdd nem az kattan) vagy lefagy kb ugyanannal a pontnal.Linux bootolaskor, amikor mar eppen be akarna tolteni a grafikus feluletet fagy vagy ujraindul szinten.
Amikor a problema jelentkezett elso dolgom volt ramtesztet futtatni ugy hogy nem fagyott le es indult ujra, tobb mint 10 oran at nem volt hiba. Van olyan virus ami maradandoan be tudja magat irni a memoriaba? Nem hallotam meg ilyenrol, de ki tudja, sok mindenrol nem tudok.
Es ami a legduhitobb, hogy mar tegnap este ota folyamatosan fut a d3, kb erre hasznalom a jatekot, hogy kozben a hatterben fussanak a letolteseim. Es igy semmi fagyas vagy ujraindulas. Ha viszont kilepek az asztalra max 20 perc es fagy/ujraindul.
-
JoinR
őstag
válasz goyslee #10149 üzenetére
Érdekes probléma
Esetleg diablo3 helyett futtass valami 3D-benchmark-ot ablakban, és akkor jobban használható a gép, mert csak 1 kis részét takarja el a benchmark, nem fullscreen megy (pl Furmark fusson legkisebb felbontásban).
Esetleg megpróbálnám ki vagy bekapcsolni a windows aero-t, bár nem tudom minek, de egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Rendszergazda topic
- BestBuy topik
- Renault, Dacia topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- HP ZBook 15 G3 - Intel Core i7-6700HQ - AMD FirePro W5170M - 16 GB RAM - 512 GB M.2 SSD
- Asus Zenbook UM3402YA-KM183W több mint masfél év garancia.
- Hp 640 g3 7200U processzor 8 gb ddr4 memória 256 gb ssd kamera akku töltő világító magyar billentyű
- Lenovo l480 laptop 8250u 8 gb memória 256 gb ssd full hd világító billentyűzet akku töltő kamera Blu
- HP Probook 640 G4, Magyar, FullHD, Intel core i5 8250U, 8GB RAM 256GB SSD + 1TB HDD, Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs