- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Én sem tudok róla olyan nagyon sokat, csak mint másokról is, anyaggyűjtések után.
De abba azért gondolj bele, hogy Japánban 130 millióan élnek, nem mindük ugyanolyan, még ha ez elsőre úgy is tűnik. Például... például ott is vannak művészek, és bohém fiatalok, meg van egy sereg japán lány, aki az európai/amerikai fickókra izgul.
Egyébként én amondó vagyok, hogy legalább középfokon kell tudni beszélni a nyelvüket, mielőtt kimegy az ember. (Magyaroknak nem annyira nehéz és lehetetlen, mint egy angolnak, és olyan szörnyű akcentusa sem lesz, mert a magyar hangzókészlet teljesen alkalmas a legtöbb japán fonéma kiejtésére, az egy-két különbözőhöz meg hozzá lehet szokni.) Az írás másodlagos, de beszélgetni már tudjon valamennyire. Biztos vagyok benne, hogy ha mave13 rendesen tudna velük japánul beszélgetni, egészen máshogyan állnának hozzá is. Képzeld csak el a szituációt, hogy mondjuk alapfokon (kb. általános iskola 6. osztály hazánkban) tudsz beszélni angolul, borzasztó, érthetetlen kiejtéssel, és akkor azon a nyelven vagy kénytelen kommunikálni egy külföldivel. Csoda, ha nem nyílik meg az ember? Ki sem tudja fejezni magát. A másik, ami nem árt, ha felkészül az ember a kultúrájukból, meg egy kicsit a történelmükből, mert akkor van beszédtéma, és mindenkinek imponál, ha egy idegent érdekli az országa. Én pl. mostanában el akarom olvasni a Gendzsi szerelmeit (Genji monogatari), ami a legfőbb japán irodalmi alkotások egyike és mind közül a legkorábbi, egy ezer éves remekbe szabott regény, amit szinte minden japán ismer; olyan népszerű ott, mint nálunk az Egri csillagok. Már csak azért is, mert épp a Heian-korszakból akarok ötleteket venni egy készülő írásomhoz, és kiváló forrás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Laptop bontás, alkatrészek, hibás készülékek
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest