Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
válasz
BalaNce87 #103 üzenetére
Nem tudom te mit néztél, de ha nálad egy olyan film 10/10, amiben nem egy rész azzal megy el részben vagy teljesen (Melbourne), hogy a szerelmi szálait mutatja be annak a 3-4 főszereplőnek, akkor neked nagyonsúlyos értékelési zavaraid vannak..
"Ez a háborút mutatja be, annak minden összetevőjével"
Úgy mint ez a rész is, nem?Ilyen erővel akkor mutassuk be azt is, ahogy a hátországban a nők meg az idősek gyártják a fegyvereket, mert az is hozzátartozott a háborúhoz..
Valószínűleg nem láttad még a BoB-t, és más hasonló filmet se, mert akkor nem mondanád hogy jól sikerült.. 4-5 rész kivételével ez bizony szar lett. Se a történetvezetés nem jól összerakott, se a különböző jelenetek hangulatai nincsenek jól összehangolva, 100x több az érzelmi jelenet, mint kellene, megvalósítás se mindig sikerült jól (kivéve utolsó 3 rész kb)
Nem értem mi bajod volt a véleményemmel, mikor 10-ből 10 ezt mondja, még jó hogy benéztem ide.. Főleg azt figyelembe véve, hogy minden CoD-os topikban ott vagy és fikázod.. -
Paarthurnax
senior tag
válasz
BalaNce87 #107 üzenetére
En pont Sledge konyvet olvasom, With the Old Breed. Remek olvasmany.
Nem is a storyval van a baj vagy azzal, hogy mit akar bemutatni, hanem azzal, hogy mikent teszi azt. A The Pacific nem rossz, de a BoB-hoz hasonlitva gyenge. Legalabbis a nagyresze. A vegere hoztak kb hasonlo minoseget, de az elso reszek szerintem csalodast okoztak a BoB "rajongoknak".
-
BalaNce87
addikt
ITT egészen jól le van írva mi a célja sorozatnak, mit akart bemutatni és miért.
Szerintem ebben nagyon is jó lett és engem teljesen magával ragadott. Nem csoda, hogy emberek őrültek bele... -
BalaNce87
addikt
válasz
Paarthurnax #105 üzenetére
Nemsokára megnézem azt is. Kíváncsi leszek a különbségre. De amúgy néztem egy-két making of-ot a sorozatról és a készítők is elmondták, hogy ez a sorozat sokkal személyesebbre sikeredett és ez is volt a céljuk. Ahogy olvastam sokaknak túl "langyos" volt. Szerintem pont elég akció volt benne, mert én a háttére is kíváncsi vagyok nem csak a halálra.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
BalaNce87 #104 üzenetére
Szerintem alapvetoen azzal van a baj, hogy itt sokan a Band of Brothers-el hasonlitottuk ossze, mivel majdnem ugyen az a garda keszitette mind a kettot. Pont ezert amikor a The Pacific indult ujra megneztem a komplett BoB sorozatot es szamomra erzekelheto volt a kulonbseg. Ha vissza olvasol a kommentekben, akkor megtudod miert. Szerintem masokban is frissen eltek a BoB jelenetei, hiszen az a sorozat klasszikusnak szamit azota.
A BoB szinei sokkal karakteresebbek es kidolgozottabbak voltak, az operatori teljesitmeny, a vagas es sok mas reszlet jelentosen jobb volt szerintem, de ezeket mar megbeszeltuk itt korabban.
Persze ha neked tetszik az jo, de nekem csalodas volt, vagy csak tul sokat vartam. -
BalaNce87
addikt
"Eldönthették volna, hogy akkor most milyen hangulatot akarnak a filmnek" by Feka
Pont ez a lényege ember!!!!
Ez nem egy kitalált dolog, hogy milyen a hangulata. Képzeld el azt a nyomást, amikor hónapokig nincs egy perced, hogy nyugodtan aludj. Aztán meg nappal csak azt látod, hogy szakadnak a végtagok meg fejest kapnak a barátaid. Vajon te mikor kerülsz sorra...? -
BalaNce87
addikt
Hi!
Én most fejeztem be a 7ik részt.
Szerintem ezt a sorozatot és a "szar" szót egy kommentben említeni nagyon durva kifejezés. Méghogy szarok azok a részek? Szerintem akkor picit más rálátással kellene megközelítened, mert szerintem kíméletlen jó lett az egész!
Talán azt kellene látni, hogy ez nem az akcióról szól. Ez a háborút mutatja be, annak minden összetevőjével. Az emberre gyakorolt hatásával. Ahogyan változnak a karakterek, ahogyan odakerül egy 18 éves ártatlan gyerek és a végére teljesen más ember lesz belőle. Ahogyan napok alatt kiégnek az emberek lelkileg és fizikailag.
Szerintem rendkívül jó lett és iszonyatosan megmozgatja az embert ha értitek mire gondolok. Elképesztően tömörek az egyes részek érzelmi síkon és iszonyatosan jól ragasztja az emberre hangulatot.
Dögöljek meg ha nem nyer valamit. Én nálam 10/10 simán
A látványról nem is beszélve... -
Paarthurnax
senior tag
Csak ma reggel neztem meg, jo lett a befejezo resz is. Egy dolog volt furcsa, hogy amikor a vegen mutattak a szereploket, 3-4 szereplon kivul a tobbire alig emlekeztem, nem volt semmi elmenyem veluk, nem mutattak be azokat a karaktereket.
Maga a sorozat nem rossz, de messze elmarad az elodtol, foleg, hogy parhuzamosan neztem a kettot. A rendezes, a szineszek, a kep es a vagas sem sikerult olyan jora mint a regivel.
Talan sok ev mulva megnezem majd megint, de nem fogok ugy varni a DVD kiadasra mint a BoB eseteben, amit kesobb Blu-ray dobozos kiadasban is megvettem, mert a mai napig emlekszem reszekre epizodokbol, dialogusok, karakterek es a kepi vilag. -
feka007
veterán
Na én is kiakasztottam.
A végére egészen komoly film lett. Nagyon hullámzó minőségűek voltak az egyes részek, de a második feléről elmondható összességében, hogy méltó az Elit Alakulathoz (főleg a 9. részről, az nagyon ott van).
Az első fele sajnos elég szar volt, így nem valószínű, hogy az egészet újra megnézem, viszont néhány részt a végéről érdemes.
Összességében lehetett volna jóval jobb is ez a sorozat, ha nem raknak bele ennyi szerelmi jelenetet, meg nem csinálnak egy egész részt arról ahogy randevúztak Melbourneben.. Sztem a költségvetés 3/4-e az második felére ment el, látni is hogy azok lettek a jó részek. Lehet jobb lett volna csak 7-8 részesre csinálni, így elég felejtős lesz 3-4 rész kivételével, nem úgy mint az Elit Alakulat, aminél minden rész megmaradt. -
Tom6
aktív tag
A szereplők bemutatását mintha elsiették volna, de összességébe jó volt mind a 10 rész!
-
Kornel213
tag
Megnéztem az utolsó részt is! Összességében nagyon jó sorozat volt, megmutatta hogy milyen is igazán a háború! Jól érzékeltették hogy milyen lehetett több év katonai szolgálat után visszatérni a civil életbe, amit mi el sem tudunk képzelni! Szerintem volt olyan jó mint az Elit Alakulat, igaz olyan sok háborús jelent nem volt benne. A végén nagyon tetszett a szereplők bemutatása és rövid életrajzuk!
-
RexpecT
addikt
Kár,hogy vége lett,szerintem jó kis sorozat volt, nem csak a "gyakásra" összpontosítottak,hanem a dolgok lelki oldalára is
.
-
Kornel213
tag
Végre lett felirat így megnéztem a 9.-ik részt, tényleg akció dús rész volt, kár hogy csak ilyen kevés harc volt az egészben! A 10.-ik szerintem lesz olyan jó mint az Elit Alakulatban volt az utolsó rész!
depmod: Igen Sledge-nek tényleg fapofája van -
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #94 üzenetére
Hát Sledge szerintem hozta a fapofa játékát, nem ettől volt jó az epizód. A srácot meg kellene tanítani egy kis mimikai szinészetre is, mert a Jurassic Park óta nem sikerült elsajátítania. Olyan, mint Steven Seagal.
-
Paarthurnax
senior tag
Joseph Mazzello, Sledge, eddig nem volt szimpi, de most nagyon jol jatszott. Azok a szemek es az az eborult tekintet... felelmetes volt.
Kar, hogy ez volt az utolso akciodus resz. Ez elozetest nezve a kovetkezo epizodban mar a haboru utani elmenyeket mutatjak majd. Sokkal tobbet ki lehetett volna hozni ebbol szerintem.
-
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #92 üzenetére
A 9. rész messze a legjobb volt, az előző 8 összesen nem volt ilyen jó, mint ez
. Durva, olyan született július 4.-én és szakasz keverék 2. vh-ús környezetben. Na, ilyennek kellett volna lennie az előzőeknek is.
-
Paarthurnax
senior tag
A kilencedik resz az eddigi legkemenyebb szerintem. Iszonyu brutalisan mutatja be az ottani harcokat es hogy a civil lakossag mennyire megsinylette az osszecsapast.
Okinawa szigete fontos volt az amerikaiaknak, de a japan hadvezetesnek kevesbe es amikor az ottaniak segitseget kertek imadott csaszaruktol, csak annyit kaptak valaszul, hogy majd perszer kuldunk, kitartas.
A mai napig van ott egy hatalmas amerikai tamaszpont es a sziget kereskedelmenek egy resze arra alapul. Amikor ott jartam nem volt ilyen sartenger, mint a filmben.Gyonyoru sziget es eleg sok turista jar arra.
-
Kornel213
tag
Megnéztem én is a 8. részt nem volt rossz, de voltak benne unalmas részek.... 9.-re nagyon kíváncsi leszek
-
Donfuli78
tag
válasz
Paarthurnax #88 üzenetére
Upsz!Sorry nem is figyeltem
Elnézést mindenkitől
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Donfuli78 #87 üzenetére
Direkt nem irtam le mi tortent vele, kirakhattad volna a spoiler figyelmeztetest.
Iwo Jima: Gondolom ugy voltak vele, hogy azt mar ket nagy mozifilm feldolgozta, ok majd masra koncentralnak, de teny, hogy kicsit gyors lett az ottani tortenetek abrazolasa, mert az utolso tiz perc szolt csak arrol. Most olvasom a Wikipedian mi tortent Okinawan es ahogy a kilencedik epizod bemutatojat neztem, eleg szigoru resz lesz a kovetkezo. -
Donfuli78
tag
válasz
Paarthurnax #86 üzenetére
Már korábbi részekben is lehetett látni az őrmesteren hogy vissza akar menni.Már akkor sejtettem ha visszamegy a frontra akkor megfog halni.
De tényleg jó rész volt.Ha a következö tényleg Okinawáról fog szólni akkor egy picit csalodok ugyanis azt hittem Iwo Jima majd hosszabb lesz(egy egész rész fog róla szólni).
-
Paarthurnax
senior tag
Annak ellenére, hogy nem volt végig akció, a nyolcadik rész kifejezetten jóra sikerült és meglepően végződött. Más befejezésre számítottam. Az a rész kifejezetten tetszett, amikor az újoncoknak a barakkban oktatást tart a japán katonákról, jól megírt monológ volt.
Iwo Jima elfoglalásáról két film is készült, bár nekem jobban tetszett az amelyik a japán oldalt mutatta be.
Már csak két rész van hátra és a következő lesz az utolsó akció dús rész, ami Okinawa elfoglalásáról szól. -
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #84 üzenetére
Hát egy biztos, hogy a BoB szereplőgárdája agyonveri a Pacific-ét. Elég gyatra eresztés, én értem, hogy nem erre akarták a hangsúlyt helyezni, de ennél azért még én is jobb gárdát válogattam volna össze. Kezdve Gézával, a Barátok Köztből, az izomtrikójával az egész Peleliura vezényelt japán sereget lenyomta volna, és mindezt izzadás nélkül.
-
Paarthurnax
senior tag
Akkor neked bejott a kavics dobalos jelenet vald be.
Egyebkent ez a fiatal srac nekem sem szimpi, a regi arcok a BoB-ben sokkal szimpatikusabbak voltak. Ebben a sorozatban valahogy mindenkinek olyan szerencsetlen feje van, nem harcterre valo, legalabbis nem ehhez voltunk szokva eddig. Biztos ilyen arcok is voltak a harcmezon, de az eddigi jo haborus filmek eddig maskent abrazoltak oket.
Kovetkezo reszben megint lesz romantika, dugas es sok erzelges. -
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #82 üzenetére
Végre úgy tűnik, hogy látok nekem való jeleneteket. a 6. és 7. epizód ilyen volt, végtagok ide, fejek oda, számomra ettől hiteles egy háborús film. Jó pont.
Ugyanakkor a főszereplő srác bambasága irgalmatlanul irritál. Ennyire bamba, szerencsétlen bibliamolyt! Hát nem tudom, kire akarták szabni a karakterét, de elég szeppent lehetett az ember a harctéren. Ilyen fapofával, érzelemmentesen végignézni az öldökléseket, az nem hiteles, SZERINTEM. Rossz pont.
Összevetésben jön fel az elithez képest, nem mondom, abban is van lapos epizód, de még mindig úgy érzem, hogy a BOB-nél az előny!
-
Paarthurnax
senior tag
Tényleg jó volt a legutóbbi rész, egyes részek már túl realisztikusra sikerültek szerintem, gondolok itt a kavics dobálós jelenetre. Nem tudom hány régi háborús filmet láttatok, de pl. a régi John Wayne és kortársai filmjeiben egy piros pöttyel letudták a sebesülést. Ahhoz képest ezek a részek... Nekem valahogy a kettő között elég, ez már sok volt, bár lehet nem reggeli közben kellett volna néznem.
A következő rész bemutatóját látva újabb fenntartásaim vannak mivel megint romantika következik. -
Vistaboy
veterán
Nagyon jó lett a 7. rész. Különösen ez a beszólás tetszett:
SPOILER!
- "Az előbb a szádból jött, most meg a seggedből."
- "A szentségit... ...beszartam. Bassza meg! Összeszartam magam!"
- "Csíkot húzol, így ránk találnak."
Ez nagyon LOL
-
Paarthurnax
senior tag
Ausztraliaban es Uj-Zelandon ma volt az ANZAC (Australian and New Zealand Army Corps) day. Ilyenkor egesz nap megemlekezesek vannak, ossze gyulnek a veteranok, stb. A tv-ben is regi fekete feher dokumentumfilmeket mutattak es pont azt is mutattak, ahol a Pacific jatszodik. Erdekes volt az eredeti felveteleket nezni. Kicsit mas arcok voltak...
-
feka007
veterán
6. rész tényleg jó lett.
Kár, hogy nem az elsőtől volt ilyen.. De legalább a második fele méltó az "előd"höz
-
feka007
veterán
Hát nekem annyira nem jött be ez az 5. rész. Első fele szinte full hablaty, leöntve egy kis sunázással.. Második felére jutott kombat szerencsére, de az Elit Alakulatban ennél jóval több harcjelenet volt összességében, közel sem volt ennyi üresjárat, és mégis kevesebből csinálták meg jóval.. Mondjuk a partraszállós jelenet tényleg szépen meg lett csinálva, az fasza volt
A Jurassic Parkos gyerek szerintem rohadtul nem illik bele ebbe a filmbe, ránézésre 5 percig bírta volna a parton, ha nem kap golyót rögtön a kiszállásnál..Meg ez hogy jön össze, hogy egyik percben még moziznak, kólázgatnak, aztán következő jelenetben meg már a leszakadt végtagjaikat mutatják a társaiknak? Eldönthették volna, hogy akkor most milyen hangulatot akarnak a filmnek
6-ost is megnézem nemsokára, de az első feléről elmondható, hogy közel sem egy BoB.. -
Kornel213
tag
Megnéztem a 6.-ik részt!Azt kell mondjam hogy ebben volt talán a legtöbb háborús jelenet!!!Már csak mi nézzük BoGyesz_24-el?Az 5 részhez csak mi szóltunk hozzá!!Többiek feladták?Pedig most lesznek az igazán jó részek
Következő részből egy kis előzetes, kicsit durva lesz
7. rész előzetese
-
Kornel213
tag
válasz
Paarthurnax #71 üzenetére
Aha, értem. Én is többet vártam....de majd még kiderül mi lesz a vége
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Kornel213 #70 üzenetére
Ha vissza nezed az eddigi kommentjeim a Pacific-rol, akkor lathatod, hogy nem vagyok oda erte, foleg ha a BoB-hoz hasonlitom. A legutobbi epizod mar jobb volt mint az elozoek es remelem innen mar csak jobb lesz, de a sorozat elso reszei nem hagytak maradando nyomot az emlekeimben.
-
Kornel213
tag
válasz
Paarthurnax #69 üzenetére
Nekem is ott áll a polcomon csak nekem DVD-ben van meg, lehet én is megnézem, már régen láttam
Hogy érted hogy a Pacific PC-n nézve pont elég? Nem akkora élmény idáig mint a BoB?
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Kornel213 #68 üzenetére
Úgy néz ki jól alakul a sorozat. A végére még egész nézhető lesz.
Az elmúlt két hét alatt végig néztem megint a Band of Brothers Blu-ray kiadását, amit kb két éve vettem meg. Döbbenet jó.
A kép és a hang... fantasztikusan nagy élmény.
Ez a mostani sorozat így PC-n nézve pont elég. -
Kornel213
tag
Megnéztem én is az V. részt, nagyon jóra sikerült!!, bár a harc kicsit kevés volt
VI. rész előzetese Bemutató alapján ez még jobb lesz,, remélem innentől kezdve jó részek lesznek és majd mindenki pozitívan értékeli -
sirzollee
tag
Bár az ötödiket még nem láttam,de eddig messze nem hozza a nagy előd fillingjét.Eddig nagyot csalódtam benne,pedig már nagyon vártam.Az Elit alakulatban megvolt minden,ami a 2.vghban volt,de ettől még többet vártam.És korántsem hozta azt amit szerettem volna.Ettől függetlenül végignézem,oszt meglátjuk milyen lesz a maradék.
-
Paarthurnax
senior tag
Megneztem az otodik reszt es VEGRE jo volt.
Gyengen indul, de a kozepe fele beindul es a vegere egesz jo epizodot hoztak ossze. Van tank, patraszallas, sok katona, hadihajok, stb, ezen latszik, hogy koltottek egy keveset abbol a rengeteg penzbol.
Ez a sziget manapsag egyebkent egy kozkedvelt nyaralo sziget, ahova leginkabb buvarkodni mennek a tirustak. Van egy nagy roncs is a parttol nem messze, ami nagyon hires, talan epp a patraszallas utan sullyedt el valamikor.Beleneztem az elso resz harci jelenetebe megint. Emlekeztek arra a szerencsetlen japan katonara aki fegyver nelkul marad es uvoltozik? Azt kialtja japanul "Lojjetek le!". Annak ellenere, hogy az amcsik nem tudtak mit mond, teljesitettek a kereset.
-
joshua7
veterán
válasz
Kornel213 #62 üzenetére
1974 decemberéig!
Eszméletlen volt a fanatizmusuk. -
scope2007
addikt
első két rész bejött, de a 3. nagyon nem kellett volna ebbe a sorozatba
talán az 5. után nálam is visszajön a film feelingje -
Gaskin
aktív tag
A sorozat 9.2-es imdb indexét nem igazán érten.. Azt pedig még kevésbé, hogy az a profi csapat, aki a Ryan után, a Bob-ot összehozta, hogyan hogy ezt az egészen más "lelkületű" filmet adta ki ebben a témakörben. Kevesebbet vártam, mint a Band of., de még annyit sem kaptam mint vártam. Bár lehet bennem, (bennünk) a hiba. Ez már egy másik, magasabb régió, egész más megközelítése a háború 2vh-nak. Bízok benne, egyszer felnövök hozzá.
-
Kornel213
tag
válasz
Paarthurnax #58 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó lesz
Nem semmi hogy milyen kitartóak voltak a japánok, 47-ben adta fel a harcot
nem semmi!!! Iszonyat durva lehetett ez a háború az biztos.....
-
Paarthurnax
senior tag
Ötödik rész bemutatója. Ez a bemutató elég jól néz ki, remélem jó lesz. Itt már lesz akció.
A csata története is elég érdekes. Peleliu sziget elfoglalása egyesek szerint teljesen felesleges volt, és hiba volt a rengeteg elesett katona, hiszen stratégiai szempontból nem volt fontos helyen. Az amerikai tábornak pár nap alatt akarta elfoglalni a szigetet, ennek ellenére két hónapig ment a mészárlás. Az egész csendes-óceáni hadjárat legmagasabb halálozási rátájával ennek a szigetnek az elfoglalása járt. 1794 amerikai esett el és 8000 sebesült, a japánok közül pedig 10695 esett el, a maradék 200 megadta magát.
A csata vége felé már annyira kétségbeesett harcok folytak a lövészárkok körül, hogy lőszer híján késsekkel ölték egymást. A japán mesterlövészek a hordágy cipelőkre lőttek, mert tudták, hogy akkor egy helyett már hármat kell majd menteni, amihez megint több ember kell majd, így halomra lőtték az amerikai katonákat. A szuronyrohamokat pedig éjjel szervezték, hogy az alvó katonákat tudják leszúrni. Itt használták az amerikaiak a két emberes árkot, amiben egy aludt, a másik őrködött.
Egy japán hadnagy huszonhat katonával egészen 1947 áprilisig bujkált a fedezékekben és csak egy admirális kérlelésére adta fel a "harcot".
többi infó itt -
Paarthurnax
senior tag
Sajnos nem tudok csatlakozni az előttem szólókhoz. Unalmas volt. Egy éjszakai támadást bírtak összehozni, ami három percig tartott kb utána meg a bolondok háza végig. Ez a Leckie egy kicsit antipatikus lehet azért nem tetszett az érzelgős rész. Annak ellenére, hogy ez egy háborús sorozat, alig van benne harc, ha meg van az is csak éjjel. Persze olcsóbb éjjel leforgatni, de akkor mire költötték azt a 150 millió Dollárt?
Nem is hasonlítom már a BoB-hoz, semmi értelme összehasonlítani a kettőt. Persze most már végig nézem, de sokkal-sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből. -
Kornel213
tag
Megnéztem, szerintem is egész jó lett, talán az eddigi legjobb rész!Majd az Iwo Jima részre leszek nagyon kíváncsi!
-
Kornel213
tag
Na meg is van a felirat ha érdekel valakit::::ITT
-
feka007
veterán
Azt ne is várd, hogy bármelyik rész is verni fogja a BoB-t, ez már az első résznél eldőlt nálam.
Nekem bejött ez a rész, legalább ez végre szólt vkiről/vmiről, nem úgy mint az első 2 rész (harmadik trágyát nem is említem).
Remélem a többivel sem mocskolják be a BoB-öt, elég volt ez az 1-2 rész. -
depmod
aktív tag
Megnéztem.
Hát rohadtul művészi lett, önmarcangolós. Azt az 5 percet, amíg lövöldöznek, azt meghosszabbíthatták volna.
Ráadásul már 3 rész ezzel a LEKI sráccal, hát nem tudom. Ez végig ilyen lelkizős sorozat lesz?Mindegy, szerintem
BoB:TP=0:4 -
depmod
aktív tag
még nézem
-
feka007
veterán
Na ez a 4. rész egész jó lett sztem, eddigi legjobb rész, ha a többi is legalább ilyen lesz, akkor egész jó lesz összességében. Kár azért a múlt hetiért, az nagyon lehúzta a filmet..
Én így értékelném az eddigi részeket: Pt1-6/10 ; Pt.2-7/10 ; Pt.3-3/10 ; Pt.4-8,5/10 -
Kornel213
tag
Megnéztem a harmadik részt... hát, hogy semmi háború nem volt benne
Jó hogy beakarták mutatni hogyan buliztak és kapcsolódtak ki, de ennyire nem kellett volna! Pl: Elit Alakulatban is volt ilyen rész az utolsó, de az tökéletes befejező rész volt! Ezt a részt is szerintem befejezőnek kellett volna tenni, beilleszkedés a civil életbe címen, mert ez a rész is kb erről szólt meg persze a kikapcsolódásról!Na mindegy remélem több ilyen rész nem lesz
Reméljük ezentúl fogva csupa pozitív részek jönnek teli háborúval! -
feka007
veterán
Hát ezt a részt kár volt megnézni.
Ez most pornófilm, vagy háborús film?? Az egész rész alatt egy szó nem esett a háborúról, kb mintha vmi szappanoperát néztem volna, a film 2/3-ában csak kúrnak, meg nyomják a nyálas dumát, aminek se értelme, se helye nincsen egy ilyen filmben.. Jön a nagy 1 napos szerelem, aztán meg a gyerek kirugatja magát egy r.bancért, mert elhagyja.. Erről szól az egész rész.
Első 2 rész se volt nagy szám, de azok legalább még a háborúról szóltak.. Ez már úgy ahogy van, hányás volt, nem méltó a Band of Brothers-höz..Következő részt már lehet meg se nézem, csak a trailert..
-
Paarthurnax
senior tag
Próbálok nem túl negatív lenni, mert eddigi hozzászólásaim sem voltak pozitívak a sorozattal kapcsolatban, de ez a harmadik rész egyszerűen megdöbbentően szar volt. Annyira lekötött, hogy háromszor "tekertem bele", aztán kimentem a konyhába mosogatni. Megértem, hogy ezt az oldalát is be akarták mutatni a háborúnak, de a rengeteg B kategóriás színész gyenge teljesítménye nevetségessé tette a legtöbb komolynak szánt jelenetet. Lehet ezzel a női nézőket akarták a TV elé ültetni, de hogy miért kellett három szex jelenet egy háborús sorozatba, és ezt miért kellett akkora átéléssel forgatni, hogy azt is láthatjuk mikor rakja be a csajnak...
pont ennyit ért az egész.
A következő rész bemutatója: [link]
Ez a rész Eugene Sledge jelentkezéséről és kiképzéséről szól, ami azért érdekes, mert az egész sorozat két könyvön alapszik és az egyiket ez a faszi írta. A könyvet megvettem én is, de még nem volt időm bele kezdeni.
A másik szálon a Cape Gloucester csatát mutatják be, ami Új-Guineán történt és a teljes (Cartwheel) hadművelet szempontjából fontos volt több ok miatt is. -
<NewL>
addikt
az első két rész még el is ment egynek de ez a harmadik nulla volt. én puskákat,fröcsögő vért,gránátokat ratatát akarok nem kufircolást
az Elit alakulat jobban adta
-
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #38 üzenetére
-
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #36 üzenetére
NEEEE
Akkor a sorozat harmadáról tudom elmondani, hogy nem méltó az elődhöz.
-
Paarthurnax
senior tag
A harmadik rész bemutatója. Melbourneben lesznek, sok romantika és semmi akció...
Alakul.
-
feka007
veterán
Nekem nincs bajom az ezredessel, valóságban se volt egy Schwarzenegger [link]
Sztem ok a karaktere
Nekem a Jurassic parkos gyerek nem tetszik de nagyon..BoGyesz_24: Nekem is nagyon tetszett a fényképezése. Gondolom nem akarták, hogy koppintásnak tűnjön, ezért más a The Pacific képi világa. De tényleg lehetne egy kicsit sötétebb
-
depmod
aktív tag
válasz
Paarthurnax #33 üzenetére
Úgy legyen, de sajnos kicsit kételkedem. Mi értelme lenne ilyen kezdésnek, ha a további ep.-ok jobbak? A kameramozgás, minőség tuti marad, ez sajnos ilyen lesz. A sztori meg majd kiderül, de erős fenntartásaim vannak.
Hát igen, Spielberg és Hanks nevével mindent el lehet adni.A DIE HArd 2 ezredese viszont olyan (kövezzetek meg) buzis az eddig látottak alapján, hogy az már fáj. Vagy csak én vagyok aberrált??
-
Paarthurnax
senior tag
Tegnap volt időm megnézni az Elit Alakulat első két részét. Még régebben vettem meg a Blu-ray fémdobozos kiadást. Nem túlzok ha azt mondom, hogy a képi megjelenítésben, operatőri munkában sokkal jobb. A kép szemcsés, sötétebb tónusok vannak és erős kontrasztok. Ez után megnéztem a The Pacific képanyagát, ami teljesen tiszta, élénk színek és tűéles minden jelenetnél. Ez utóbbi szerintem sokat elvesz az élmény és hangulat átadásából.
Remélem ennél már csak jobbal lesznek a következő részek. -
feka007
veterán
válasz
Kornel213 #31 üzenetére
Az Elit Alakulatnál az első 2 rész is nagyon ott volt már, ennél pedig az első rész elég felemásra sikerült. A második már nem rossz, de az Elit Alakulat 2. részétől eléggé messze van ez is.
Na mindegy, majd meglátjuk a többit, még pár hete olvastam, hogy az első két rész volt a leggyengébb azok szerint, akik látták, szval még lehet jó az összkép. -
Kornel213
tag
Én is megnéztem a 2-ik részt! A szereplőkkel én se vagyok még tisztában hogy ki lesz fontosabb később!Sokan írjátok hogy messze marad az Elit Alakulattól, lehet hogy ezek az első részek nem lettek olyan jók, de ha az egészet láttuk már akkor szerintem azt fogjuk mondani hogy volt olyan jó mint az Elit Alakulat
-
depmod
aktív tag
Megnéztem az első 2 epizódot.
Azt kell mondjam, ez az elit alakulathoz képest eddig elég harmatos. Látványvilág még rendben is van, de valahogy olyan vontatott érzést kelt bennem a sztori, a karakterek elég kidolgozatlanok (még), egyből a közepében találjuk magunkat, 1 csata részenként, némi lamentálás és természetfilm. Olyan művészi benyomást kelt, ha valaki látta az Őrület Határán-t, akkor értheti, miről írok.
Valahogy többet vártam tőle, eddig enyhe csalódás. Nem azt mondom, hogy le kellett volna koppintani az előző szériát, de valami hiányzik ebből a mostaniból.Sorry, ez van. Kicsit túlhypeolt lett ez a miniserie.
Látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel
-
-
Paarthurnax
senior tag
Gondolom azt próbálták érzékeltetni ezzel, hogy az amerikai veszteség elenyésző volt a japánnal szemben, ami igaz is, hiszen két éjszakán keresztül próbáltak áttörni a japánok a Henderson Field védelmi gyűrűjén, de rosszul volt megszervezve a támadás. A két éjszakai támadás alatt az amerikaiak 60 embert vesztettek, a japánok 1500-at. A következő pár napban a japán veszteség 2200-3300 körülire nőtt, az amerikai pedig 80-ra. Itt a japánok elkezdtek visszavonulni.
A sorozattal kapcsolatban pedig egyet értek. A karakterek nem olyan érdekesek, mint a másik sorozatban. Winters és Nixon már az első résztől szimpatikus és érezni lehet, hogy ők fontosak lesznek. Asszem elkezdem újra nézni ......hová is tettem?
-
feka007
veterán
Na megvolt a part two. Ez már jobb lett mint az első, de még mindig messze alulmarad a Band of Brotherstől. Vhogy nem találták el a szereplőket, elég jellemtelenek a figurák.
Azt nagyon elszúrták, mikor százával özömlenek ki a japcsik a fák közül, és két tucat amerikai leszedi az összeset egy rókalyukból.. Azért ennyire ostobák tuti nem voltak, hogy mind lazán belesétál az lmg tüzébe..Amcsi oldalon persze szinte senki nem hal meg. Oké, hogy végül ők nyerték meg a csatát, de azért ők is vesztettek sok embert..
Voltak benne jó jelenetek, de olyan jó már már tuti nem lesz, mint az elődje, aminek már az első része is tökéletes volt. De azért remélem a többi részben kiderül, hogy mi került benne 150 millióba, mert eddig az se világos nekem.
-
Paarthurnax
senior tag
Megnéztem a második epizódot is. Természetesen mindig a Band of Brothers-el fogom összehasonlítani, hiszen ugyan azok készítették mind a kettő. Nem mondom, hogy rossz volt, de nem éreztem azt, amit a másik sorozatnál. Az első dolog ami meglepett, hogy az epizód kezdetekor Tom Hanks azt meséli, hogy mennyire szar körülmények között harcoltak, lőszer és élelem nélkül. Ehhez képest az epizód elején szinte semmi sem történik, nem érzem a feszültséget, mindenkinek olyan nyugodt, pihent arca van és még egy olyan jelent is van, hogy egy földúton fegyver nélkül viccelődve sétálgatnak. Miről beszélt akkor Tom Hanks?
A Band of Brothers képi világa még azért is jobb, mert sokkal szemcsésebb, zajosabb a kép, ami egyrészt a régi hangulatot, másrészt a nem túl steril környezetet is hangsúlyozza. Egy katona mocskos arca és ruhája sokkal jobban mutatott egy enyhén zajos és szemcsés felvételen. Ehhez képest itt a második epizódban mintha egy hétvégi táborozás felvétele lenne egy HD kamerával. Gyönyörű színek, tiszta kép, stb. Valahogy az egész képi világa túl tiszta volt ahhoz képest amit mutatni akart. Az sem indok, hogy ez már HD, mert a Band of Brothers is HD, de mégis sokkal hitelesebbek a felvételek.
A harmadik dolog, ami feltűnt az az, hogy a Pacific, azaz a Csendes-óceán egyenlítőhöz közeli részén olyan forró és párás idő van, hogy mindig izzad az ember. Ehhez képest alig volt izzadtságtól csöpögő arc a dzsungelben. Tudom a sorozatot itt Ausztráliában vették fel, de itt is nagy a páratartalom úgyhogy lehet a sminkes volt túl jó vagy a légkondis sminkteherautóból jöttek csak ki a felvételre. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Paarthurnax #24 üzenetére
Háát, sztem az első résznél vannak sokkal jobbak, de tény, hogy az is nagyon-nagyon jó már! 10 miles up, 10 miles down!
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
WonderCSabo #23 üzenetére
Igen, a Band of Brothers első része a mai napig kedvencem. David Schwimmer meg a Currahee.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #21 üzenetére
Megnéztem az első részt. Háát, jó jó de azért elit alakulattól messze van. A zenéje és a főcíme nagyon jó lett.
-
Eagle16
addikt
Jó a zenéje
Én is remélem, hogy lesz benne valami más is japán oldalról...
A Letters from Iwo Jima nagyon jó film ebben a témában. -
Paarthurnax
senior tag
Egyébként akit érdekel a téma, annak ajánlom a National Geographic új sorozatát, Apocalypse: The Second World War. Csak színes/színezett felvételek vannak és annak ellenére, hogy rengeteg dokumentum filmet láttam már a háborúról, ez a sorozat sok érdekes felvételt mutatott. honlapja
-
szumoo
senior tag
Tegnap este megnéztem, szerintem annyira nem vészes. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a folytatás.
-
feka007
veterán
Egyetértek azokkal, akiket nem győzött meg ez a kezdő rész, eddig mind a szereplők (és színészek), mind látvány és történet tekintetében alul marad a Band of Brothers-höz képest.
A csata is túl hamar bejön, szinte alig volt vmi felvezetés.
Mondjuk jobb lett volna, ha eredeti hangon tudom megnézni elsőre, mert a szinkron elég csapnivaló lett (miközben a Band of Brothers-nek elég jó szinkronja volt).Állítólag a többi rész jobb lesz, hát meglátjuk.
-
Windex
tag
Meglestük tesómmal mi is ma az első részt. Kicsit soványnak tűnik elsőre, de van egy olyan érzésem, hogy lesz olyan jó mint az elit alakulat volt.
-
Kornel213
tag
Én is most néztem meg! Annyira nem volt esemény dús, de tetszett itt már volt 1 csata jelenet nem úgy mint az Elit alakulat első részben! Szerintem jó kis sorozat lesz
BoGyesz_24: "Tenno Heika banzai!"-t nem is tudtam mit jelent, köszi -
Paarthurnax
senior tag
válasz
Donfuli78 #12 üzenetére
A története egyébként két könyvön alapul, amiket ott szolgáló két katona írt még régebben és ezekből írta meg a The Pacific regényt Hugh Ambrose. Ezt a könyvet, amiből a sorozat is készül, valamint az egyik eredetit megrendeltem múlt héten az Amazonról, remélem hamarosan megkérkezik. A másik könyv címe With the Old Breed és E.B. Sledge írta. Az olvasói kritikák szerint nagyon jó könyv. Nem is tudom melyikkel kezdjem majd.
A "Tenno Heika banzai!"-t talán még sokszor fogjuk hallani a következő részekben. Tenno Heika a japán császárt jelenti, és a kifejezés annyit jelent, hogy "Éljen a császár!". Ilyen felkiáltással rengetegen mentek a halálba, pl. lettek öngyilkosok vagy robbantottak fel magukkal együtt másokat. A császárt istenként tisztelték és bármire hajlandóak voltak még akkor is ha ez nekünk érhetetlenül is hangzik. A politikai tisztek a katonákat ugyan olyan rettegésben tartották, mint pl. a szovjet hadsereg és a vélemény nyilvánítás nem volt megengedett a vezetésről és hadviselésről.
Rengeteg civil is öngyilkos lett, mivel a politikai tisztek azt hangoztatták, hogy az amerikai katonák majd megerőszakolnak és meggyilkolnak mindenkit, ezért a gyerekek és fiatalok tömegesen lettek öngyilkosok.
A 2006-os Iwo Jima c. film igaz nem a legizgalmasabb, de jól bemutatja a front japán oldalát, ajánlom mindenkinek. -
törölt tag
Nem igaz, hogy ennek sem képesek értelmesen lefordítani a címét. A magyar fordítók továbbra is korlátoltak.
-
Donfuli78
tag
válasz
Paarthurnax #11 üzenetére
Sajnos a Band of brothers után én is többet vártam.
Viszont még akármi is kisülhet ebből.Ugyhogy remélem jó lesz
-
Paarthurnax
senior tag
Ma reggel megneztem az elso reszt. A Band of Brothers elso resze jobban tetszett, de ez sem volt rossz csak lehet tul sokat vartam. A karakterek kozul meg nem tudomkik lesznek kesobb fontosak es kik lesznek szimpatikusak. Az elso osszecsapas nem volt tul izgi, de utana erezhetoen megprobaltak nemi arcot adni az ellensegnek is. A kezigranatos "Tenno Heika banzai" varhato volt. Az mondjuk jo lenne ha a japanokat nem csak ugy abrazolnak mint az eddigi haborus filmek tobbsege a vietnami vagy japan katonakat. akik bemutatasa annyiban kimerult, hogy kirohantak a bozotbol a geppuska tuzbe vagy epp kiontottak a belet egy amerikai katonanak.
Jo lesz ez, nezni fogom tutira, remelem ez a topic is aktiv lesz. -
joshua7
veterán
Fönt van már 720p-ben, lehet szedni.
Én már megnéztem, kap elsőre egy 8/10-et tőlem, jó lesz ez. -
Tomics
addikt
Eljött a 15-e
bár mivel nekem nincs HBO-m és amúgy is eredeti nyelvvel akarom megnézni ezért még várnom kell
aki SPOILER-ezik az írja a hsz elejére nagy félkövér betűkkel! köszi
-
sgergi
veterán
Én is kíváncsian várom. Az elit alakulat igen színvonalasra sikerült, ha már ugyanazt a szintet megüti, akkor jó lesz.
-
Tomics
addikt
Na mivan senki nem várja ezt a remeknek ígérkező sorozatot?
rejtettUP -
Tomics
addikt
A hazai HBO szinte napra pontosan az amerikai premierrel egy időben mutatja be az Elit alakulat készítőinek új minisorozatát, a The Pacific - A hős alakulat-ot.
The Pacific - A hős alakulat minisorozat (10 részes), így nem fenyegeti korai halál vagy hektikus sugárzási rend. Bizony, Steven Spielberg ismét összeállt Tom Hanks-szel és írótársaival, hogy egy II. világháborús, gigaköltségvetésű minisorozatot hozzanak el az HBO-ra, ez lesz a The Pacific - A hős alakulat.
A széria első epizódja az amerikai premiert követő napon, március 15-én szinkronizáltan lesz látható az HBO-n, majd kedden eredeti nyelven, magyar felirattal újra át lehet élni a bevezető rész izgalmait. A következő epizódok hétfő esténként szinkronizálva és kedden eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek adásba.
A The Pacific és az Elit alakulat alkotógárdája tehát azonos, a téma továbbra is a második világháború, ám ezúttal az óceán túloldala, a csendes-óceáni hadszíntér, illetve az amerikai-japán harcok biztosítják a "díszletet"; és három tengerészgyalogos (Robert Leckie - James Badge Dale, Eugene Sledge - Joe Mazzello, John Basilone - Jon Seda) szemszögéből élhetjük át a második világháború borzalmait. Ez utóbbit szó szerint is vehetjük, hiszen Eugene Slegde és Robert Leckie élménybeszámolóján alapul a sorozat. A The Pacific - A hős alakulatban olyan történelmi események elevenednek meg, mint a guadalcanali, a Cape Gloucester-i, a peleliui és az okinawai, illetve az Iwo Dzsima-i harcok.
A fent említett gigaköltségvetés egyébként nem túlzás, hiszen az HBO, a Playtone és a DreamWorks mintegy 200 millió dollárt dobott össze a büdzsére, vagyis egy-egy epizód 20 millió dollárba került átlagosan. A The Pacific - A hős alakulat forgatási munkálatai Ausztrália különböző részein zajlott, és maga a gyártási folyamat majdnem két évet vettek igénybe összesen.
Forrás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest