Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Anubis_9 #1 üzenetére

Ha minden igaz még ma meg tudok halgatni egy ilyen kártyát, ugyanis én erősítőre küldöm ki a hangot, és bár a Realtek alaplapija megbírkózik vele, de a szoftverekkel nem vagyok megelégedve (ofc Vista alatt), ezért én is rendeltem egy ilyen kártyát (14e Ft-ért nem is sok).

1.: A belinkelt teszt nem erről a kártyáról, hanem az elődjéről, az Aureon 7.1 Space-ről szól, amire viszont te gondolsz, az az Aureon 7.1 PCI (a gyártó oldalán: [link]), ezen nem Envy24HT, hanem C-Media 8786 chip található (gyártó honlapja: [link] ).
    2.: Mire akarod használni a kártyát? Az Aureon 7.1 legnagyobb előnye az, hogy rendelkezik a Dolby Digital Live támogatással, tehát a lemodellezett 3D hangokat képes az optikai kimeneten Dolby Digital kódolással kiküldeni. Azt még nem tudom, hogy 5.1 vagy 7.1 módban küldi ki, engem is ez érdekelne. Erre amúgy a C-Media chipjein kívűl csak a Realtek egyes alaplapi chipkészletei képesek (ALC882D, 883D, stb.). Az agyonajnározott Soundblaster X-Fi esetén ha van is a hangfalrendszerednek (pl. Logitech Z-5500) vagy az erősítődnek optikai bemenete, kénytelen vagy jackdugókkal is összekötni, mert az optikain a hangkártya csak a nyers Dolby Digital és DTS adatokat képes átküldeni (pl. ha egy Dolby Digital EX hangformáttummal megvert DVD-t nézel a gépeden), a saját maga által keltett hangokat (pl. játékok, winamp, stb.) csak és kizárólag sztereóban képes kiküldeni még a legtáposabb X-Fi is.

Ha viszont ez nem érint, akkor még három dolog marad:
    - Játék: ezen a téren ne számíts arra, hogy versenyre kellhet az X-Fi-vel. Viszont a hangfalakat Toslink kábellel (optikai) is össze tudod kötni, nem kell jackdugós analóggal szenvedned.
    - Zenehalgatás jó minőségben: ebben jó állítólag a Terratec.
    - Zenefelvétel, házi zenekeverés: van optikai bemenete, vagy MIDI portja (egy külön bővítőkártya pihen a dobozban, de a bővítőkártyán a MIDI / Gameporton kívűl nincs semmi). Sajnos azt nem tudom, hogy ezen a téren mennyire muzsikál jól az Aureon... :(

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák