Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

Kedves Cifu ha jol láttam a linked alapján akkor ez a kütyü dts 610 valos idöben kodol digitális kimenetre pl a játékokat 5.1 -re. Igaz?
    Na az lenne még a kérdésem hogy magyarhonba ezt hol tudnám beszerezni???????

Naszóval sokadjára... :)
    A Dolby Digital Live (DDL) és a DTS Connect (DTSC) lényege az, hogy a hangkártya által generált hangokat (legyen az egy sima .MP3 vagy egy játék 3D hangja) Dolby Digital-ba vagy DTS-be lekódolja, és így küldi ki optikai kimeneten, amit a Dolby Digital vagy DTS képes hangfalrendszer ill. erősítő szépen dekódol. A DDL és a DTSC is 5.1-es módba nyomja ki a térhangzást, de ha az erősítőd tudja, akkor abból csinál magnak 6.1 / 7.1 hangzást (az én erősítőm is Dolby Digital EX forrásról beszél, de valószinüleg csak az 5.1-es hangot keveri fel magának 6.1-re).

Ha jól tudom a magyar piacon két kártya érhető el e téren (az alaplapi integrált DDL és DTSC képes Realtek és C-media cuccokat nem számítva, amik egyes csúcskategóriás alaplapokon figyelnek), az egyik a Terratec Aureon 7.1 PCI, ez pl. megvásárolható az eDigitaltól, és 14e Ft pénzbe kerül, a kártyán C-Media 8768+ chip figyel. A másik játékos a Razer Barracuda AC-1, ez már kicsivel drágább, mintegy 40e pénzbe kerül, és újabb, C-Media 8788 chip a lelke (a Razer ugyan saját audio engineről beszél, valójában csak Razernek legyártott C-Media chip van a kártyán). A 8768+ chip DDL támogatással rendelkezik, sztereo módban pedig 96Khz-es mintavételezéssel tudja kiadni a hangokat a digitális kimeneten, a 8788 chip már a DTSC-t is támogatja, és sztereo módban 192Khz-es mintavételezésű hangot produkál.

Sajnos mindkettőre igaz, hogy csak XP alá van rendes driver hozzá, a Vista driver még várat magára...

Új hozzászólás Aktív témák