- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
Visormail #315 üzenetére
Mert a különböző generációkat (2G/3G/4G) különböző frekvenciákon szolgálják ki, és minél alacsonyabb egy adott frekvencia, annál messzebb terjed (távolabb is jobb lesz a térereje).
Meg persze az is lehet ok, hogy a hozzád közelebb lévő tornyon nincs 4G cella. Vodánál ez ma még nem ritka. -
Visormail
addikt
Sziasztok!
Ha automatikus LTE/3G/2G-re van állítva a hálózat, akkor nagyon kicsi térerőt mutat, mindig egy vonal. Ha átállítom, hogy csak 3G/2G legyen, akkor felugrik max környékére. Ennek mi az oka?
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Nekem is lenne egy problémám:
kb. fél éve kezdett el (vagy csak most vettem észre), hogy bizonyos helyeken nagyon gyenge a térerőm.. H-ról lemegy e-re stb. Faluba a házon belül pl teljesen elment, tesco és egyéb bevásárló áruházakba szintén nagyon gyenge.
Gyakran nem tudnak emiatt nekem messengeren üzenni, ha hazaérek és érzékeli a wifit akkor egyből megkapok mindent. Mondjuk azóta a messenger se jó PC-n sem, mert az üzeneteket nem nagyon akarja megnyitni...
Kérdésem: Szolgáltató? SIM kártya vagy telefon lehet a ludas
Szolgáltató : telekom: nagyon régóta meg van ez a kártyám, és mivel a slotok változtak így lehet nem tett jót, neki hogy én vágtam ki a formátBár 2 éve már ebben a telefonban van. Talán azért nem ez lesz a probléma ,mert akik ugyan ennél a szolgáltatónál vannak, náluk jó, amíg nálam nem.
Egyébként Vodafone-hoz készülök átmenni.
Telefon: Xiaomi redmi 5 plusElőre is köszönöm !
-
Hel90
újonc
Sziasztok! Nokia 6.1-es telefonom van. Több mint fél éve megvan a telefon, eddig semmi gond nem volt vele de az utóbbi 1-2 hónapban többször előfordult, hogy egy hosszabb beszélgetésnél egy idő után elvesztette a térerőt, teljesen szürke lesz a kis jel. Utoljára meg azt figyeltem meg, hogy amikor elveszem a fülemtől, hogy bontsam a hívást, a kis háromszög akkor szineződik vissza teljesen de ezek szerint a hívás közben ez lecsökken. Android one az operációs rendszer, a szolgáltató pedig Telekom. Remélem értehetően írtam a problémát. Van ötletetek mi lehet a baj? Köszönöm!
-
ande
újonc
Segítségeteket szeretném kérni:
Huawei P8 Lite telefonokon (két különbözőn is) ha wifire (két külön hálózaton is tapasztalva) vagyok csatlakozva sokszor nem vagyok elérhető, csak sms-ben értesítenek a nem fogadott hívásról. Ha a wifi ki van kapcsolva nincs ilyen gond. Egyébként minden szuper. Mi okozhat ilyen gondot?
-
bibo58
újonc
Sziasztok! Tisztelettel kérem segítségeteket. Ezidáig semmi gondom nem volt a térerővel. Egy hete a lakásomból képtelenség telefonálni. Mind ezt egy Lenovo X2 Eu készülékkel. Ha hívnak néha ki csöng. Ha felveszem, azonnal elveszíti a jelet. Amint elhagyom a lakást minden rendben. Viszont a mobil internet ruter tökéletesen működik 3-4G( Huawei). A szolgáltató mindegyiknél Telenor. Viszont, három készüléken is próbáltam, a legjobb jelvétel egy hibás Nokia Lumia 735 nél volt. A szolgáltató állítja, hogy minden rendben. Ha a telefonomnál lenne a hiba akkor mit tudnék tenni?
Köszönettel! -
bb.bocs
őstag
az a gáz hogy Bp belvárosában is többször tapasztalom telenorral is meg talán Telekommal is hogy van hálózat, de még sincs mert besípol ha hívnak, kifelé süket...aztán helyreáll...
azt hittem telefon gond, de ezekszerint nem. néha felkiáltójeles is mindkét hálózat.
régebben nem volt ilyen gondom, telefonkészülék cserére gyanakodtam, de akkor más lesz a ludas -
chungee
addikt
Reggelt!
5g igy meg 4g ugy. En mint lajkus. Az a kerdesem lenne. Hogy jelenleg ahol lakok me'g a 3g-vel biro telom akadozik. Lesz ra' reme'ny hogy 3g is kapni fog rendes lefedettseget
-
törölt tag
Sziasztok!
Debrecenben a repülőtér mellett lskok, a belváros 20 perc séta. A gondom az, hogy itthon a házban borzasztóan gyenge a 3G és 4G jel.
3G : 96dBm 8 ASU
4G : 114dBm 26 ASU
Ugyanez a helyzet a belvároshoz közel is, ha kimegyek a házból akkor se megy -100 felé 4G-n a jelerősség.
Jeleztem ezt a Telekomnak írásban 7 napja, egy visszaigazoló automata mailen kìvül még semmit sem kaptam. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #302 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor főleg a hegyekben vannak mindháromnál hiányosságok, ott is olyan helyeken ami nem lakott terület?
-
H.Istvan25
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #300 üzenetére
Telenor mennyire van vajon 2Gben lemaradva a Telekomtól ilyen neccesebb helyeken ahol nagyobb munka és drágább a jó lefedettséget megoldani?
-
radio100jozs
őstag
válasz
H.Istvan25 #299 üzenetére
Nekem az Északi-középhegységben, és a Bakonyban is csak pozitívak a tapasztalataim a Telekommal, és sok felé túrázom ebben a tájegységben is, és elég sűrűn.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
radio100jozs #298 üzenetére
A Mecsekben bőven vannak lefedettlen részek mindhárom szolgáltatónál, valamint az Északi-Középhegységben és a Bakonyban is. De kijelenteni nehéz hogy valamelyik jobb lenne a többinél, mivel bőven van hely ahol mondjuk csak Voda van, párszáz méterrel arrébb meg csak Telekom.
-
radio100jozs
őstag
válasz
#23310336 #291 üzenetére
Volt valahol erről egy cikk is, de a szolgáltatók adatai, és tapasztalatok alapján a legnagyobb hazai földrajzi lefedettség kültérben:
2G Telekom
3G Vodafone
4G Telekom-TelenorMinőségben a 2G-n ez nehezen értelmezhető, 3G-nél a Vodafone-t szokták kihozni, 4G-nél meg a Telekomot.
-
4Grider
nagyúr
válasz
#23310336 #294 üzenetére
Ha közúton utazgatsz, akkor elvétve fogsz olyan helyet találni az országban, ahol több száz méteren keresztül nincs egy adott szolgáltatónak legalább 2G térereje.
Ha túrázol a hegyek között, akkor sok olyan helyet fogsz találni, ahol egyik szolgáltatónak sincs térereje. Jellemzően azok a szolgáltatások mennek el legelőbb, amik a legmagasabb frekvencián működnek. Az eldugott helyeken tehát az alacsonyabb frekvencia a nyerőbb. Cserébe ilyen frekvencián kisebb sávszélességgel lehet dolgozni, így a rajta keresztültolható adatmennyiség jóval kevesebb. Ezért van az, hogy amelyik szolgáltató jellemzően alacsonyabb frekvenciákat használ, az az eldugott helyeken is megbízhatóbban működik, viszont ezeknél nem igazán találsz korlátlan adatszolgáltatásokat, mert az veszélyeztetné a hálózatuk minőségét. Az agyontömörített hanghívások ilyen szolgáltatóknál fordulnak elő (természetesen a pillanatnyi terheltség függvényében). Nem egy flottánál hallottam jelentős hangminőségromlásról, ezek 80%-a korábban alacsonyabb frekvenciát használó szolgáltatóhoz ment. Én - cégként - használom mindhárom szolgáltató hálózatát, a tapasztalatok alapján mindegyiknek megvannak a maguk hátrányai és előnyei is a többiekhez viszonyítva. Kiemelkedő lefedettségbeli eltérés nincs a három szolgáltató között, kivéve a nagyon eldugott helyeket, ahol a 900 MHz-es telefónia a legmegbízhatóbb. Ez az ország területének nagyságrendileg 1-2%-a. -
törölt tag
Akkor úgy kérdezem, ha az ország teljes területét nézzük, valamelyik szolgáltató lefedettségben/minőségben nyújt-e kiemelkedőt a másik kettőhöz képest? Vagy úgy kérdezzem, ha nekem az a fontos, hogy lehetőség szerint a lehető legtöbb helyen tudjam használni a mobilomat akkor erre a három közül melyik a legjobb?
Nyilván olyanokhoz szólt a kérdésem, akik sokat utazgatnak az országban és van átfogó képük erről. És nem ok nélkül kérdeztem.Nem tudom hány éves vagy, de talán emlékszel, hogy olyan 15 éve a Westel lefedettségben és minőségben is bőven lekörözte a másik kettőt, csak azóta ugye eltelt 15 év.
-
4Grider
nagyúr
válasz
#23310336 #291 üzenetére
A kérdés azért hülye, mert 3 generáción nyújtanak adat, két generáción hangszolgáltatást. Így elég nehéz meghatározni azt, hogy mit jelent az összességében. A műszakilag legjobb szolgáltatás is megfoghatatlan, hiszen ott x paraméter van, ami alapján az egyik jobb, a másik rosszabb, de össze-vissza.
Kb. olyan a kérdés, mint ha azt kérdezted volna, hogy melyik sütemény finomabb... -
7s26c
őstag
Toronytól 1 km-re , sík terepen van egy szakasz ahol egy 100m erejéig minden elszáll. Ebben van valami logika vagy helyi sajátosság, netán hiba? Köszi!
-
törölt tag
Véleményetek szerint összességében jelen pillanatban Magyarországon a három közül melyik szolgáltató adja a legjobb lefedettséget és műszakilag a legjobb szolgáltatást?
Hallottam olyan véleményt miszerint a Telekom, mert van egy csomó olyan vidéki helyszín ahol csak nekik van lefedettségük, de olyan véleményt is hallottam már, hogy a Vodafone, de ők még annál is jobbak, mert mindenhol van legalább 3G hálózatuk? De olyat is hallottam már, hogy a Telenor is jó választás mióta gyakorlatilag vidéken a 3G és 4G hálózatuk közös a Telekommal, így gyakorlatilag ugyanazt a lefedettséget és minőséget tudják adni mint a Telekom. -
Guczi
csendes tag
Üdv! Nekem is hasonló problémám van, mint amit greenie írt le nem sokkal lejjebb.
"Telenorsok vagyunk a párommal. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy Nyúlon múlt hét csütörtökig minden tökéletesen működött. Azóta azt tapasztaltuk, hogy random módon nem elérhető a telefonunk, pedig nem is mozgatjuk. Ilyenkor térerő rendben tűnik, csak ha hívnak, akkor a hívó félnek jelzi, hogy a hívott szám nem kapcsolható. Pár perc múlva, úgy hogy meg sem mozdítottuk a telefont, ismét hívható. Ügyfélszolgálat javaslatára visszavettük a hálózatot 4G-ről 2 G re."
Viszont nálunk ekkor is fennáll a hiba. Teljesen random módon jelentkezik, nem lehet behatárolni. A telenor szerint valami ház zavarhatja a térerőt, de akkor eddig miért nem jelentkezett. Alcatel Idol 3-t használunk mindketten, és akkor jelentkezett a hiba, amikor ezeket a telefonokat vettük. Vajon köze lehet hozzá?
Illetve, ha telefont váltok esetleg megszűnhet a hiba?Szóval tapasztal már más is ilyen hibát Alcatellel? Illetve más telefonnak jobb lehet az antennája?
-
Lester75
csendes tag
Frissen vásárolt Oppo R9 készülék Telenoros kártyával szépen tartja a hálózatot.A telefon elérhető,hívás indítható.Ellenben új,szolgáltatónál cserélt T-mobile-os sim kártyával,pár percig hálózaton van,aztán elejti,kikapcsoltat jelez,ha hívjuk.Random,néha fellép a hálózatra,akkor is ha a telefon nem mozog.Probáltam már a 4G tiltását,az sem segít.Esetleg kell valami plusz beállítás?Szolgáltató vagy telefon hiba?Van különbség a két szolgáltató mobilhálózat szolgáltatása között?Ja,Ürömön vagyok.
Köszönöm a segítséget! -
4Grider
nagyúr
Sajnos 4G-n nem lehet telefonálni, a közeljövőben is csak bizonyos telefonokkal lehet majd. Ezért bejövő híváskor a telefonon ki kell kényszeríteni egy lefelé váltást. Ennek paraméterezése - és így utána a problémamentes működés - nem egyszerű, ha a hálózat a 4G használatát preferálja. Eddig nem így volt, ezért menet közben a Telenorosok telefonjai elég gyakran leváltottak 2-3G-re. Most ez már nem így van, viszont előjöttek a hívásfogadási problémák (mint a Vodánál, ahol mindig is 4G preferáltság volt). Ideiglenes megoldás a csak 2G vagy csak 3G vagy 2g/3G kettős üzemmódra váltás. Nyúlon van elég jó térerejű 3G is, tehát ott nem lesz gond a csak 3G-vel sem. Azért ideiglenes a megoldás, mert idővel a telefonod jó paraméterezése is el fog készülni, így megszűnik a probléma. A bevezetés alatt álló volte miatt a 4G preferáltságot sajnos be kellett kapcsolni...
-
greenie
csendes tag
Sziasztok!
Telenorsok vagyunk a párommal. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy Nyúlon múlt hét csütörtökig minden tökéletesen működött. Azóta azt tapasztaltuk, hogy random módon nem elérhető a telefonunk, pedig nem is mozgatjuk. Ilyenkor térerő rendben tűnik, csak ha hívnak, akkor a hívó félnek jelzi, hogy a hívott szám nem kapcsolható. Pár perc múlva, úgy hogy meg sem mozdítottuk a telefont, ismét hívható. Ügyfélszolgálat javaslatára visszavettük a hálózatot 4G-ről 2 G re. Azóta nem tapasztalható a hiba. Mondjuk úgy elég gáz házon kívül használni a netet, folyamatosan kapcsolgatva meg elég macera. Ezt a hibát házon kívül nem tapasztaltuk. MI lehet a hiba oka, esetleg tudtok valami megoldást?
Köszi előre is a segítséget!
Lóri -
operator50
újonc
Sziasztok!
Van egy problémám a mobilnettel..
Egy független Galaxy Core 2,telekom mobilnettel fut,áprilisig nem volt semmi különös vele,de utána megbolydult valami...
A munkahelyemen addig sem volt izmos térerő,de azért stabilan,nem megszakadva működött...
Azóta viszont épp ellenkező a működése,teljes térerőnél elmegy a mobilnet,ha nincs térerő,működik!
És ez más helyeken is már így van..
Egyszerűen nem lehet használni,még ha meg se moccantom,akkor is ki-kikapcsol,hálózatot keres,regisztrálást kér a hálózatra..
SIM kártya csere is volt,hatás semmi...WIFI-n tökéletes...
Mindent alaphelyzetre állítottam és utána frissítettem,semmi...
4.4.2 verzión megy..valakinek ötlete?
Egyébként garanciás,8 hónapos..Előre is köszönöm!
-
törölt tag
A Vodánál van a MiniBázis, amit jogos lefedettségi panasz esetén lakossági ügyfélnek is értékesítenek, de ehhez kell vezetékes net, azon keresztül működik
A Telekomnál pedig van egy fapadosabb megoldása a beltéri térerő biztosítására, viszont ők jogos lefedettségi panasz esetén díjmentesen felszerelnek, ehhez nem kell vezetékes net. -
4Grider
nagyúr
1., Megnézed, hogy a van-e vezetékes telefonkábel az utcán. Ha van, rákeresel cím alapján az internetes létesíthetőségre a https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni oldalon. (Vagy ha nem Telekom körzet, akkor az Invitelnél, Vagy UPC-nél, vagy a helyi szolgáltatónál.)
2., Megnézed, hogy van-e kábeltv lehetőség az utcán. Ha van, kideríted, hogy ki a szolgáltató, és nála érdeklődsz.
3., A mobil lefedettségi térképek:
http://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
https://www.telenor.hu/internet/lefedettseg
http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/lefedettseg
Ha a net csak mobilnettel oldható meg, akkor biztosra akkor mehetsz, ha beltéri lefedettségi térképet és 4G-t állítasz be a térképeken. Ha beltéri lefedettséget jelölnek az adott ponton, az már elég jó jel. Ellenben rizikós, ha csak kültérit jelölnek az adott ponton. Utóbbi esetben már játszani kell az elégséges térerőért, és az már nem biztos, hogy megéri. -
cucus76
újonc
Sziasztok!
Ingatlan vásárlás előtt állunk, kinéztünk egy vályogházat. Az egyik ingatlanos azt a tájékoztatást adta, hogy ez egy olyan ház, ahol nincs térerő!!!! Amikor ott jártunk ezt az infót még nem tudtuk, 2 hét múlva tudjuk ismét megnézni a tulajjal és kipróbálni. Amennyiben tényleg igaz a térerő probléma, van rá megoldás, hogy tudjuk telefonálni és internetezni? Jelenleg a Vodafonnál van előfizetésünk, illetve PR telekomos az internetünk.
Előre is köszi a válaszokat!
üdv, Cucus -
smith1985
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Édesanyám a hagyományos (nyomógombos) telefonokat preferálja. Viszont ami most van neki az nagyon nehezen talál térerőt (újkora óta). Ha mondjuk városban használja akkor nincs vele gond, tökéletesen tud vele telefonálni, csak otthon gyenge a térerő és sokszor nem is talál. Ellentétben az családban található többi (nokia lumia) okostelefonnal. Azok otthon is tökéletesen veszik a térerőt. A kérdésem az lenne, hogy tudna e esetleg valaki ajánlani ilyen körülmények közé hagyományos nyomógombos telefont - lehetőleg ne valamilyen őskövületet, hanem azért tudjon vele fényképezni, zenét hallgatni. Nem hátrány, ha van benne microSD kártya hely.
Köszönöm szépen előre is! -
arsenlupin
aktív tag
Hello!
Nógrád megye nyugati részén élek. Egyik napról a másikra nincs térerő a telómon(HTC Desire 500 (dual)),de csak a falumban.... Amennyiben két községgel odébb megyek minden ok!Fél évig tökéletes volt a térerőm!
Azt hittem a HTC a probléma de nem, ma a fiam Sony XperiaSP telója is ugyanezt "játsza". A készülék másfél éves, soha nem volt vele baj.... Két községgel odébb már müxik, akkor most mi a f@sz van?
Mindketten T-sek vagyunk
Köszi. -
hercegno1991
csendes tag
az mvm net kiépítése se két fillér
http://makohirado.hu/hirek/varos-es-videk/2016/03/10/negy-antennaert-evi-egymilliot-kaszalnak.html
-
törölt tag
Sziasztok!
Jópár évig külföldön éltem, mikor kimentem akkor a T-Mobile volt a legjobb szolgáltató, annak volt a legjobb térereje és lefedettsége, leggyorsabb internetje a Vodafone pedig volt a leggyengébb ilyen téren. Szeretném megkérdezni, hogy ez még mindig így van, tehát ha minőségi szolgáltatót szeretnék választani akkor még mindig a T-Mobile a legjobb választás vagy esetleg az elmúlt 6 évben történt olyan, hogy érdemes más szolgáltatót választani? Elég sokat utazok az országban ezért egy általános helyzetkép érdekelne. -
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy T-Mobile Domino 5 feltöltőkártyás csomagnál azt írja ki a telefonom, hogy nincs térerő?
-
törölt tag
válasz
ZolikaE46 #270 üzenetére
Melyik szolgáltatónál vagy és milyen térerő (2g,3g,4g) kellene?
Telenor nem segít, a Telekom ingyen szerel neked jelerősítőt, de kábelhez vagy kötve onnantól, a Vodánál meg ott a Minibázis, de egyrészt ahhoz meglévő vezetékes net kell, másrészt lakossági ügyfeleknek csak jogos lefedettségi probléma esetén adják és akkor se ingyen. Ezek a lehetőségek vannak.
Vagy van még a cell-fi, azt te is be tudod szerezni, de kültéri antennát kell hozzá szerezni és 300e ft az ára. -
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok, tudnátok e segíteni abban, hogy alaksorban lakom és nem igazán van itt térerőm. Mit tudnék tenni, hogy legyen?
-
törölt tag
Nem egészen egy évvel a hírközlési hatóság sikeres 4G/LTE frekvenciapályázata után a hazai szélessávú mobilnet-hálózatokon végképp lezajlani látszik a generációváltás, mely felveti a kérdést, hogy a 3G-s hálózatokra milyen szerep vár a továbbiakban.
-
golya32
senior tag
Nekem Telenoros céges S4 van Győrbe tökéletes, Pannonhalmán viszont folyamatosan nem vagyok elérhető.
Van T-mobilos magán előfizetésem, erre irányítottam át a cégeset így legalább elérnek, ez egy 6310i,
Biztos hogy telenor probléma, már cseréltem sim kártyát, ez a 3. telóm amivel ugyanilyen probléma van, mindig újakat kapunk a cégtől.
Tudtok olyan okostelót aminek érzékenyebb a térereje? -
törölt tag
T-mobile térerő gondok előfordulnak nálunk is... át is állok Telenorra szám megtartásával.
-
jagusz01
csendes tag
Hasonló gondokkal küzdök én is...
Erre lettek képesek a magyar mobil szolgáltatók.
Lehet a kormánynak azokat kellene agyon vágni a válság adókkal, akik minimális szolgáltatást sem tudnak nyújtani.
Aztán veheted a legdrágább prémiumos készülékeket, ha nincs hozzá megfelelő hálózat.
Ez ügyben már több hatósághoz fordultam én is, hiszen a szolgáltató mindig azt állítja, hogy ez előfordulhat, és ez így normális is.
Szerintem meg nem.
Meglátjuk mire jutok ez ügyben. -
Oatrix
újonc
Sziasztok!
Körül belül 3 hete vettem egy Lg G3-as készüléket a 32gb 3gram-os verziót! A készülék nagyon tetszik és tényleg teszi is a dolgát csak egyetlen egy apró hibát vettem észre ami számomra nem is olyan apró!Azt,hogy egy csúcs mobilnál ingadozik a térerő???Hát ezt nem is értem.
S ha esetleg gyenge térerő van egy bizonyos településen akkor ráadásul le is dob a hálózatról és nem is csatlakozik vissza csak egy újra indítás után és akkor is 30 perc tétlenség után ismét ledob!Persze hozzá teszem előtte egy Lg Optimus 4X-em volt és a páromnak Lg Nexus 4 van és azokkal soha semmi ilyesmi gond nincs és nem volt a TMobilnál. Gondoltam felhívom Lg Ügyfélszoláltatót és elmondom,hogy milyen észre vételem van is milyen problémával fordulok hozzájuk!(mert ugye garis a készülék)Fel is vette egy ügyintéző mondom neki,hogy ez és ez a problémám térerő gondjaim vannak aki közölte velem,hogy még ilyenről Ő nem hallott!
Mondom neki,hogy utána néztem az interneten és sajnos egyes készülékeknél problémát tud okozni az Lg-nél. Erre a válasz,hogy ott sok mindent írnak ne foglalkozzak vele!!!Na hát én nem akarom feladni mert ugye egy ilyen készülék nem éppenséggel olcsó ezért küldtem nekik az Lg ügyfélszolgálaton egy emailt.De eddig még semmi válasz!Egy olyan kérdésem lenne,hogy esetleg van-e valakinek valamilyen ötlete?Mert ugye ha beviszem a szervizbe sajnos lehet,hogy hülyének néznek ha ott lesz térerő!Ezért nem is tudom,hogy mit csináljak?
Várom segítő válaszotokat.Attila
-
jagusz01
csendes tag
Sajna ilyen telefonom nincs...
Az a furcsa, hogy januárig semmi gond nem volt.
Tehát telefonálni mindig tudtam, az internet ebben az esetben nem számít.
Más városokban amúgy egyikkel sincs gond.
Lényeg, ha az utcára néző ablakra rátapadok tudok telefonálni.
Ha már 30cm beljebb vagyok nem.
A lakásban esélytelen.
Az udvaron szintén.
A kertben tudok.
Gyakorlatilag 20-30méteren múlik, annak ellenére, hogy a készülék jelez térerőt, csak mindig változik.
Tippem sincs mit tegyek, azon kivül, hogy a Telenornak reklamálok... -
club1
veterán
válasz
jagusz01 #260 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy csak 2G módra állítva sem stabilak a hívásaid, sok lehetőséged nem marad: Meg kell nézni egy fiókban heverő hagyományos külső antennás telefonnal, hogy mi a helyzet. (Volt már a kezemben igen gyenge antennájú S5.) Ha az is gázos, marad a szolgáltatóváltás. 4G-re ui. egyelőre hiába vársz, azon egy darabig nem lesz beszédhívás lehetősége.
-
jagusz01
csendes tag
Sziasztok!
A gondom az lenne, hogy van egy Samsung Galaxy S5 készülékem, ami teljesen jó, és ez mellé van egy Telenor előfizetésem.
Januárig, a térerőm 2es volt Edge, ha jól írom szolgáltatással.
Telefonálni mindig tudtam, az internetet pedig vezetékeset használtam.
Január óta a Telenor valamit csinált a hálózattal és H szolgáltatással maximum 3as jelerősséggel szolgáltat, ami ingadozik, és el is megy.
Ezért úgy jártam, hogy a lakásból azóta nem tudok telefonálni, max, ha kimegyek a kertbe.
Probáltam már azt is, hogy 2G-re vissza állítom, de úgysem használható a készülék.
Ha hívnak, hol ki cseng, hol nem.
Ha feltudom venni, 10másodperc után megszakadok.
Az internet esélytelen is.
A közelben semmi épület nem épült stb.
A Telenor szerint minden rendben van, és le is ráztak úgy mond, sőt írták, hogy az évben fejlesztés nem is lesz.
Ahogyan írom, Januárig semmi gondom nem volt, azóta pedig a telefon úgy mond használhatatlan lett.
Persze máshol nincs gondom, csak itthon.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni?
Érdemes valamit vennem, ami megoldást jelenthet a gondomra?
Sajnos a Telenor 15év hűséges előfizetés után, sem segítő kész. -
b.ben
csendes tag
Sziasztok
olyan problémám merült fel android 4.4.2-n, hogy töltés közben elmegy a térerőm...
Amit annyit jelent, hogy kijelzi, a térerő erősségét, de nem tudok hívást indítani, sem fogadni. Újra indítás után ez helyre jön. Valami ötlet? Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest