- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
fél kg-nál többet nyomnak sulyban. a páncél hossza kb 15-17 cm nyak farok nincs benne..
havonta 1x illene átmosni az egéssz akváriumot ,de ez inkább kaja függő..
hal után tuti átkell mosni 5 napra az egésszet... büzleni fog ugyanugy mint a száritott kajától
marha sziv,csirke,pulyka mell a kaja és néha hal ez nálunk a kajájuk..
anno voltak kavics nélkül akkor aztán éjjel dizsi volt olyan kilós köveket tologattak -
Muton
addikt
ilyen pár centisre gondoltam. biztos ékszerteknős
én mindig csak nyakig érő vízben láttam kolbizni őket (+napozó), és mivel kellene egy csöndes háziállat, amire sokat szánnék, így felmerült bennem, h nagy é mély akváriumot kellene csinálni, persze csak ha lenne rá igényük.
20 év az idősnek számít? mekkora lesz ilyenkorra? ugye nem büdösek? -
Muton
addikt
hello!
egy ilyen kis teknősizé, ami általában sekély vízben lubickol, az vajon értékelné-e, ha lenne egy mélyvizi akváriuma is? vagy fölösleges lenne csinálni neki nagymedencét is? -
Angelvictory
csendes tag
válasz
TriackFeri #40 üzenetére
Én is most fogom őket a napi egyszeri evéshez szoktatni.. Nagyon nehéz, ugyanis addig kalimpálnak amig nem kapnak kétszer
az egyik már olyan nagy!
Az enyémek kb. egy négy hétig nem ettek, addig szokták a helyet.. ott aggódtam, hogy jaj nem esznek, de utána..
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
válasz
Angelvictory #39 üzenetére
1db. Tegnap evett először rendesen. Ma is úgy evett ahogy illik. Lehet hogy most kezdi megszokni az új helyét. Nem csak napi egyszer kell nekik enni adni?
-
Angelvictory
csendes tag
válasz
TriackFeri #38 üzenetére
Az enyémek 5 hónaposak, de napi szinten adok nekik reggelire száritott halat, vagy két-három darabot. Estére egy kis teknős műzlit. Aztán másnap fordítva: fagyasztott halat, eg y kis salátával. Hány darab tekid van?
-
TriackFeri
aktív tag
Egy 3hónapos ékszerteknős kb mennyit eszik egy nap?
-
TriackFeri
aktív tag
köszi mindenkinek a segitséget. Majd ha lesz időm átnyálazom őket
-
SzalaiG
addikt
A tavasszal lesz nekem is újra teknősöm.
-
Brumay
csendes tag
TriackFeri
nézd meg érdemes
http://ifurtoske.fw.hu/
szűrők pl.
http://www.diszallat-diszkont.hu/index.php?choice=term&kapocs=152
http://www.aquadepo.hu/shop/index.php?cPath=22
http://www.tropus-szeged.hu/k_arlista.html -
Ganger
aktív tag
3 éves királyteknős szárított hal+fagyasztott hal+liofilizalt marhasziv,szaritott rak, meg havonta egy keveske, igen kevés csirkemáj. + egy-egy csiga,bogár,rovar stb
zöldséget az nem szereti, még.
De az enyém egy örökmozgó predátor,nem áll le soha,pl.: nem apró kövekkel(homok,miegyébb) van kibélelve az élőhelye,hanem kisebb nagyobb opáldarabok. Ezeket előszeretettel rendezgeti. Ide tolja-oda tolja,nem szereti ha körbe van az üveg mellett valami,ezért mindig középre tolja,nem szereti ha jobban kilóg az egyik mint a másik, ha nem a nagy kagylója van a kőhalom középén, azt sem szereti, ilyenkor mikor átrendezem, mindig fél napig kepeszt mire visszaalakítja az egészet. Addig kepeszt még a legnagyobb kövel is,ami nehezebb mint a teknős, amíg arréb nem rakja, a legjobb mikor hajnalban jön rá a pakolhatnék.
[Szerkesztve] -
lajo
senior tag
válasz
TriackFeri #30 üzenetére
Tudtommal süketek, vagyis nem abban a tartományban hallanak amiben mi.
Amúgy az enyém 7 éves, 3 éves kora óta marhaszív +fagyasztott hal esetleg gyümi heti egyszer. Tavasztól Ősz végéig a kertben van egy praktikeres műanyag 200 literes tóban egy kis kifutóval kerítéssel. Nyáron megy neki a sáska meg minden ilyesmi.2 év után már nem lesz velük gáz, csak az eleje nehéz. Régen még mostam át neki a homokot meg minden lóf@sz. Sok sikert.
-
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #28 üzenetére
[link]
Itt nézz körül és olvasgass. Talán találsz vmi hasznosat. -
piqla
őstag
válasz
TriackFeri #30 üzenetére
Nincsen teknosom
De velemenyem szerint, ha raksz a terrarium ala valami puha, vastag textil, es zeneles kozben lefeded oket valamivel, akkor nem lesz gond.
Meg az sem art, ha a hanghullamok nem egy az egyben fesztufesz mennek a teknocok kedves arcaba -
piqla
őstag
válasz
TriackFeri #28 üzenetére
3-4-5 ezer forint
-
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #26 üzenetére
Igaz. Az első évben adj neki minden nap, de akkor se sokat.
Azért fél egyébként, mert még ismeretlenek vagytok neki. Meg fog szokni benneteket hamar, főleg, ha minden nap kiengeded kicsit, és ha rendszeresen lát Téged. -
TriackFeri
aktív tag
A neten azt olvastam hogy ilyen fiatal korban napi 1étkezés kell neki, aztán lehet ritkábban.
Most kb 1órája csináltam neki egy kis száraz területet és tettem fölé lámpát is hogy napozhasson. Úgy látom még fél vagy ilyesmi mert megdermed ha közel megy hozzá valaki
Amúgy nézelődik rendesen. Remélem túléli a kritikus időszakot. -
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #24 üzenetére
A teknősök nem azok az ugri-bugri, ide-oda rohangálós állatok. A miénk kb férfitenyér nagyságú, és már 8 éves.
Az étkeztetéssel csínján. Egy héten egyszer adj neki enni, mert borzasztóan hamar meg fog nőni, és nagy lesz. Adhatsz neki szárított halat, fagyasztott halat, nyers húsdarabkát, de salátalevelet is. Vannak különféle teknőstápok is. Tapasztald ki, hogy melyiket kedveli.
Néha vedd ki a terráriumból, hadd mászkáljon a szőnyegen. És legyen lehetősége a terráriumban napozni. A miénknek van egy nagy sziklája, és egy csiptetős lámpa fölötte lóg, amiben egy 60 W-os izzó van.
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
Tegnap kaptam egy ékszerteknőst. Kb 3hónapos. De nem valami aktív. Tegnap este elég keveset evett. Az éjszakát átaludta rendesen, de zavar hogy nemigazán mozog. Víz hőmérséklete megfelelő 27fok. Én arra gondolok hogy még enm szokta meg az új helyét és ezért nem mozgolódik annyit.
Szerintetek meg lehet próbálni egy kis kaját neki? Száritott bigyókkal teli heti adag van neki. Vagy várjam meg az estét? Esti etetésre akarom szoktatni. -
Archer
őstag
Tény, hogyha megélik a felnőtt kort, baromi igénytelenek lesznek. Az egyik állatkereskedésben azt mondták, legjobb, ha nyers hallal vannak etetve, abban minden benne van, amire szükségük van. Kölyök korukban ha rendesen rendes kajával vannak etetve, nagy rá az esélyük, hogy megélik a felnőtt kort.
-
-
Razor1
aktív tag
válasz
Audiotourist #20 üzenetére
hát sok eszük nincs szegényeknek, az biztos. nekem vörösfülű ékszer van, ő meg folyton át akar úszni az üvegen. másik dilije amivel mindig nagy sikert akart, ha jön hozzám valaki látogatóba, h ha odarakod az ujjad az üveghez azt hiszi kaja és be akarja kapni. persze mindig nagyot koppan a feje az üvegen, de ez nem tántorítja el, kitartóan próbálkozik. ja, és pont 14 éves, no comment..
-
Audiotourist
tag
Az a vicc hogy ezek a szárazföldiek azért kaparják a terrárium oldalát mert azt hiszik hogy tovább is van út, azaz átvágja őket az üveg. Ha eléjük rakok pl egy-két párnát és nem látnak ki akkor megnyuxanak!
-
Daneeka
senior tag
Haverom nálam aludt a kanapén, teknősakvárium fölötte. Mondta hogy este úgy beindult a béka hogy össze-vissza fröcskölte.
Egyébként tényleg így van: ha a gyerekkoron túlvannak akkor már mindeggy nekik.
A saját szarjukat kidesztillálják a vízből azt azon élnek
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
válasz
Audiotourist #17 üzenetére
na igen, a kaparászás engem is idegesít, mindenesetre be van készítve a füldugó az ágy mellé... szerencsére a mostani tekim nagyon nyugis, nem ricsajozik éjjel
-
Audiotourist
tag
Sziasztok. Látom elég haldoklófélben van ez a totyik, ezért irok bele!
Nekünk is van 2 teknősünk a párommal. Egyik görög, másik mór. Asszem
Szeretem öket, kivéve mikor kaparják a terrárium oldalát!
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
Pár napja pont gondoltam rá, hogy kellene indítani egy teknős-totyikot. Nekem két vörösfülű ékszerteknős van, már nem is tudom, hány éve, talán 8 éves mindkettő. Többször kaptak injekciót vitaminhiány miatt, ami nem egy olcsó mulatság.
-
KERO_SAN
aktív tag
Szerintem csak vitaminhianyos, ne parazz. Adj neki neha fagyasztott halat, vagy snecit is.
-
Razor1
aktív tag
válasz
Twiggydoll #13 üzenetére
ez igaz, de ha mákod van és megúszod a gyerekkort baj nélkül akkor a világ legigénytelenebb állatait kapod
nekem 4 volt és semmi baj nem volt velük, jó széria. most már helyszűke miatt csak egy van, többi ismerősöknél, most voltak 13 évesek...
-
Twiggydoll
tag
nekem mondjuk ékszerteknőseim voltak (2) de nekik a szemük gyulladt be mindig hiába tisztogattam az akváriumot,vettem 6000 féle cseppentőt (hogy rohadjanak meg).Ők feküdtek naphosszat az agyagszigetükön a fejüket se emelték fel,elvittem állatorvoshoz őket kaptak szurit a lábukba de szart se ért.Kiderült végén hogy a második teki eleve betegen került be az akváriumba de azt utáltam is az első jófej volt.Mondjuk mielőtt meghalt mindkettő jól beleharapott az ujjamba úgyhogy ezekszerint hiába szenvedtem velük annyit 3 hónapig legalább.Akkor megfogadtam, sose lesz többé teknsősöm,kényesek és csak a baj van velük kicsiként.
-
Razor1
aktív tag
budai kisállat klinika, Bővebben: link
ja, és úgy vettem észre Sejlinger doki a profi teknős ügyekben.
pesten az állatorvosi egyetemen is van rendelés, de azt nem vágom pontosan hol van és mikor lehet menni
[Szerkesztve] -
Tubika
csendes tag
Ha tud valaki valamilyen gyógymodot akkor légyszi irjatok!
Köszi! -
Tubika
csendes tag
Tudtok állatorvost?
Légyszi irjatok valami jo állatorvost ha van ilyen?!
Sokat kér egy vizsgálatért?
Mondjuk most az nem olyan lényeg csak hogy jol legyen! -
Tubika
csendes tag
kb fél honapja kaptam!
ugyhogy még fiatal! -
ByB
addikt
Állatorvos, azonnal!!! Nekem is volt, de sajnos meghalt...
-
KERO_SAN
aktív tag
Nem hartyasak a szemei ?
Mit eszik ? -
Razor1
aktív tag
mondjuk állatorvos, minél előbb...
ha látszik rajta h szarul van akkor tuti gáz van. 28 fokos víz sztem biztos elég, bár nem ismerem ezt a fajtát
[Szerkesztve] -
Tubika
csendes tag
Sziasztok!
Van egy királyteknősöm, már sajnos 3 napja nem eszik, gyenge és 5-6 percenkét nagyokat nyel!
Nem tudom mi lehet a baja!
a vizének hömérséklete: 28 fok
Segitsetek, mit lehet csinálni hogy jobban legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest