- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
veterán
Sziasztok,segítségre volna szükségem.Tanácsot kérek tapasztaltabb teknőstulajdonosoktól,mert tavaly ősszel kapott (15cm nőstény) mór teknősöm,mely korábban faháncson volt tartva,úgy 15 napja beásta magát kábé 10 cm mélyre a ládája földjébe.A szobában ~20-22C van,lámpa égett neki a nap 10 órájában és rendesen táplálkozott is mígnem múlt hónap 19 körül elásta magát.Nem tudom mitévő legyek,hagyjam békén vagy keltsem fel,mert az ajánlott 5C körüli teleltetési hőmérsékletet nem tudom biztosítani neki.A láda egy nagyobb virágláda,benne egy filodendronnal,melyet a virág és az esetleges fagy miatt sem a teraszra,mérete miatt sem a hűtőbe nem helyezhetek. Köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
Sziasztok!
A csajom nem hagy beken... :-)
Tudtok segiteni, hogy mi a legegyszerubb, legolcsobb modja egy kis ekszerteknosnek? Mennyibe kerul, meg a cucc hozza (akvarium, melegito), mekkorara nő meg, stb.Koszonom
-
Eastman
addikt
Up a tekiknek!
-
Luca.
újonc
Hogy lehet megkulomboztetni a fiut es a lanyt?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Beno /sargafulu ekszerteknos/ ul kinn a napozojan es 10cm-rol elvezi a 50w-os exo izzojat /tom alitolag tuz kozle van de ha tavolabb teszem kitor a hiszti es addi gkud amig elnem eri a 10cm-et:- )/ feje bennelog a vizbe es veszettul koveti halacskainak mozgasat, mar csak 3 van, 2 hete meg 10 volt, szoknek ezek a halak vhova az biszotos... az elzo adag az kitartobb volt fel evig ezek ezzeg nem azokbol csak 2-3 hetente disszidalt egy, pedig kajat sem kaptak, ezek kapnakaszem reggelre kevesebb ismet hijabb kaersssunk 1 haalcskat
udv
neduddki
-
kovig
újonc
Ezt most találtam: www.teknosforum.com
-
horvathkrisz
addikt
Ezt nézzétek!
LOL
Majd' besz@rtam! -
ftc
nagyúr
Tegnap eltávozott egy lakótársunk
Több mint 21 éves volt...már nem evett rendesen fél éve s nem is akart vizbe menni -
Chieftec
őstag
Koltozes miatt eladova valt 2 vorosfulu ekszerteknos, van hozza taerrarium, szuro, futo. Erdekel valakit?
-
poffsoft
veterán
válasz
burgatshow #69 üzenetére
ugye mégsem halott a topik...
-
-Nemtom-
őstag
válasz
burgatshow #66 üzenetére
ékszer-teknős. itt elég sok infót találsz róla [link]
-
ladybug
őstag
válasz
burgatshow #66 üzenetére
Piros vagy sárgafülü ékszerteknős. [link] A kép alapján nem tudom megmondani, mert pont szemből fényképezted. A szemei mögött a füle mellett van egy folt, ami vagy piros vag sárga. Ettől függően a neve is ez.
Nyáron kiteheted a teraszra vagy udvarra egy lavorban, amibe tegyél eg ynagy követ, hogy ki tudjon rá mászni napozni. Vegyél neki egy terráriumot is. De ha bemész a kisállatkereskedésbe, ott meg tudják mondani, hogy mire van szükséged.
Enni egyenlőre adhatsz neki nyers csirkehúsdarabot, vagy egy darab fagyasztott halat.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Épp húgommal jöttünk haza a városból, amikor a járdán megláttam ezt a kis apróságot. Mivel nem volt még soha teknősöm, és úgy különösebben soha nem is érdekeltek, ezért egy kis segítséget kérnék az azonosításában, mert addig nem tudok vele semmit sem csinálni:
[link] -
neduddki
nagyúr
HI!
Na akkor egy osszefogllao:
a kezdo 5db zebradaniobol 2 het utan maradt 1, de az az istennek semakart eleseg lenni, igy asztan beszereztem melle meg 5 db malabarit, meg 5 db piros zebra valtozatot, a malabarik megmaradtak, a pirosbol ellenben 3 maradt. Na akkor beszereztem meg 5 malabarit, majd tovabb bovitettem 2 pirossal es 5 sima zebraval. A 2 pirost masnap reggelre eltuntette, es meg az egyik regi pirosat is. Na akkor szereztem 3 szifot eg 2 mollit, a 3 piros szifo 10 percig birta , a 2 molli meg masnao reggel is megvolt, de mar csak egy piros zebra van, na ennek oromere meg 5 molli, ezek 5 percig birtak, erre felb! az agyam es megfogatam hogy innetol kezdve csak malabarival allok szoba!!!:- )))
A mostani allapot szerit megszamlalatalan malabari /aki meg birja oket szamolni az tud vmit:- )))/ 2 molli /holnapra meglepodenk ha maradna:- (/ es 1 piros zebra.
Ja ennke oromere az elmtl ket hetben kajat nem kapott ennyi elo halutannem is nagyon akar:- ))))
Szures:
beszereztem egy Jebao 812 /lanykori neven Serafill 900/ a ket rekesz feltotve keramival + az egyikben meg nemi szen is van, a mechanikai szurest a Eheim 2010es latja el. Neha beha lehorgaszoma a csiga, cabomba es hal /:- )/ maradvanyokat
Ja es nem erdekli a uv lampa kizarolag csak ameleg erdekli mint a 60w spot lampa:- (((
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Teknyo kapott 5 zebradaniot:- )))
Es be van szarva toluk:- ((( ez hujje:- )))
Most mehtek haltapot is beszerezni:- )))
Pedig az elotucskot imagya, na jo szetcincalni es elzabalni:- )))
udv
neduddki
mod: hejzetjelents: MAR vadaszik:- )))
[Szerkesztve] -
Lustig
tag
sziasztok nekem volt egy 35 vagy talán 40éves ékszerteknösöm
már anyira megszokta a szárazat hogy amikor ennim adtunk neki akkor volt vizben
és az heti 1x volt és szabadon volt a házban oda ment ahova akart , szerintem már öregségben halt meg szegény
de most van 2hierogrifás ékszerteknösöm nah azok ki sem jönnek a vizböl
szerintem a teknösnél nincs is jobb házikedvenc -
Angelvictory
csendes tag
válasz
TriackFeri #57 üzenetére
Az enyém is ilyen aprócska volt.. De csak volt
-
neduddki
nagyúr
válasz
Angelvictory #56 üzenetére
HI!
Teknyo mint irtam:- ))) ill. neha Beno-zuk is:- )))
Tegnapeott lattam egy huszarteknot ha nagyobb heje lett volan eskusozm megveszem melleje:- )))
udv
neduddki -
TriackFeri
aktív tag
[link]
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
A Teknyo:
udv
neduddki
p.s. Aug21 ota van nalunk, kb 8-10 cm-es es kicsi a akvarium neki, csak nicns hova tenni nagyobbat:- (((
Sargafulu-feju zabagep: fagyasztott hal, szariotthal, fagycsiga, szargarnela /na ez a 2 nem a kedvenc/, shrimp, bolharak, muzli 2 fajta, vitamin, szivmix, zoldseg: satata /szereti cska hamr budosidik:- (/ hinar 2 fele, de inkabb csak szara levelt inkabb kikopdosi, ha cska teheti.
karacsonykor 5 napig eyedul volt utanna egyfojjtabna napozott /lampa laccik/ ezert vettem neki kulobejaratu uv-set de aszt egyellro enem kedveli:- ((( /mongyuk az igen randa asztali lampa az bisztos:- )))/ -
Muton
addikt
az a baj, h az ékszert. nagyon megnő és 1-2 m^3-es akváriumot nem szeretnék, így úgy néz ki, h marad a szárazföldi, mert így nincs kinőhető akvárium, növényevő, nincs büdös víz és elmegy téliálmot aludni
vagy ha vizi, akkor maradjon kifejlett korában is 4-6 cm, de ilyet még sajnos nem ismerek
már találtam egy teknősfórumot, azon próbálok informálódni, mert a 'teknősizé' kicsit messze áll a felelős állattartástól, emellett meg kell győznöm a családot, h nem lesz baj, ha egy 'söröskorsó' kóvályog otthon össze-vissza
-
mcadam
csendes tag
Nekem is van 2 ékszer tekim!
Tök arik nyáron van jó sorsuk ugyanis kint vannak a kerti tóban most télére behozom őket de nagyrészt alszanak meg néha kimásznak a kőre napozni ha bekapcsolom a mesterséges napot. Nemesznek hű de sokat, mint nyáron, ilyenkor vegetálnak. Tök jó fejek, habár az egyik kicsit agresszív mert miután behoztam őket a kerti tóból megakart harapni folyamatosan.
Már várom a tavaszt hogy újból a nagy kerti tóba rakjam ki őket.
[Szerkesztve] -
Brumay
csendes tag
Muton
először is a teknősizét kellene egy kicsit bővebben kifejteni.
Ha ékszere gondolsz akkor már kis korban is jól úszik tehát lehet nyugodtan 10-15 vízben.
Kor: a legújabb kutatások szerint 25 év Max. életkor .Fogságban nagyon szép kor ftc gratulálok hozzá.
Nagyság 17 cm szvsz hím a nőstény nagyobb lesz kb.25 cm.Trachemys scripta grayi pedig kb. 60 cm lesz.
( ez az alfajt Magyarországon nem lehet kapni)
Büdös víz ellen ott a szűrő.
Természetesen vanak kisebb tekik de azok nem ékszerek
Angelvictory
kb.féléves kortól 2 naponta adunk nekik enni.
Azért kapálóznak mert látnak téged és adsz nekik kaját.
Száraz kaját hagyd el mert nem jó nekik nincsen benne semmi olyan mint ha szárazkenyeret adnál nekik. -
ftc
nagyúr
fél kg-nál többet nyomnak sulyban. a páncél hossza kb 15-17 cm nyak farok nincs benne..
havonta 1x illene átmosni az egéssz akváriumot ,de ez inkább kaja függő..
hal után tuti átkell mosni 5 napra az egésszet... büzleni fog ugyanugy mint a száritott kajától
marha sziv,csirke,pulyka mell a kaja és néha hal ez nálunk a kajájuk..
anno voltak kavics nélkül akkor aztán éjjel dizsi volt olyan kilós köveket tologattak -
Muton
addikt
ilyen pár centisre gondoltam. biztos ékszerteknős
én mindig csak nyakig érő vízben láttam kolbizni őket (+napozó), és mivel kellene egy csöndes háziállat, amire sokat szánnék, így felmerült bennem, h nagy é mély akváriumot kellene csinálni, persze csak ha lenne rá igényük.
20 év az idősnek számít? mekkora lesz ilyenkorra? ugye nem büdösek? -
Muton
addikt
hello!
egy ilyen kis teknősizé, ami általában sekély vízben lubickol, az vajon értékelné-e, ha lenne egy mélyvizi akváriuma is? vagy fölösleges lenne csinálni neki nagymedencét is? -
Angelvictory
csendes tag
válasz
TriackFeri #40 üzenetére
Én is most fogom őket a napi egyszeri evéshez szoktatni.. Nagyon nehéz, ugyanis addig kalimpálnak amig nem kapnak kétszer
az egyik már olyan nagy!
Az enyémek kb. egy négy hétig nem ettek, addig szokták a helyet.. ott aggódtam, hogy jaj nem esznek, de utána..
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
válasz
Angelvictory #39 üzenetére
1db. Tegnap evett először rendesen. Ma is úgy evett ahogy illik. Lehet hogy most kezdi megszokni az új helyét. Nem csak napi egyszer kell nekik enni adni?
-
Angelvictory
csendes tag
válasz
TriackFeri #38 üzenetére
Az enyémek 5 hónaposak, de napi szinten adok nekik reggelire száritott halat, vagy két-három darabot. Estére egy kis teknős műzlit. Aztán másnap fordítva: fagyasztott halat, eg y kis salátával. Hány darab tekid van?
-
TriackFeri
aktív tag
Egy 3hónapos ékszerteknős kb mennyit eszik egy nap?
-
TriackFeri
aktív tag
köszi mindenkinek a segitséget. Majd ha lesz időm átnyálazom őket
-
SzalaiG
addikt
A tavasszal lesz nekem is újra teknősöm.
-
Brumay
csendes tag
TriackFeri
nézd meg érdemes
http://ifurtoske.fw.hu/
szűrők pl.
http://www.diszallat-diszkont.hu/index.php?choice=term&kapocs=152
http://www.aquadepo.hu/shop/index.php?cPath=22
http://www.tropus-szeged.hu/k_arlista.html -
Ganger
aktív tag
3 éves királyteknős szárított hal+fagyasztott hal+liofilizalt marhasziv,szaritott rak, meg havonta egy keveske, igen kevés csirkemáj. + egy-egy csiga,bogár,rovar stb
zöldséget az nem szereti, még.
De az enyém egy örökmozgó predátor,nem áll le soha,pl.: nem apró kövekkel(homok,miegyébb) van kibélelve az élőhelye,hanem kisebb nagyobb opáldarabok. Ezeket előszeretettel rendezgeti. Ide tolja-oda tolja,nem szereti ha körbe van az üveg mellett valami,ezért mindig középre tolja,nem szereti ha jobban kilóg az egyik mint a másik, ha nem a nagy kagylója van a kőhalom középén, azt sem szereti, ilyenkor mikor átrendezem, mindig fél napig kepeszt mire visszaalakítja az egészet. Addig kepeszt még a legnagyobb kövel is,ami nehezebb mint a teknős, amíg arréb nem rakja, a legjobb mikor hajnalban jön rá a pakolhatnék.
[Szerkesztve] -
lajo
senior tag
válasz
TriackFeri #30 üzenetére
Tudtommal süketek, vagyis nem abban a tartományban hallanak amiben mi.
Amúgy az enyém 7 éves, 3 éves kora óta marhaszív +fagyasztott hal esetleg gyümi heti egyszer. Tavasztól Ősz végéig a kertben van egy praktikeres műanyag 200 literes tóban egy kis kifutóval kerítéssel. Nyáron megy neki a sáska meg minden ilyesmi.2 év után már nem lesz velük gáz, csak az eleje nehéz. Régen még mostam át neki a homokot meg minden lóf@sz. Sok sikert.
-
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #28 üzenetére
[link]
Itt nézz körül és olvasgass. Talán találsz vmi hasznosat. -
piqla
őstag
válasz
TriackFeri #30 üzenetére
Nincsen teknosom
De velemenyem szerint, ha raksz a terrarium ala valami puha, vastag textil, es zeneles kozben lefeded oket valamivel, akkor nem lesz gond.
Meg az sem art, ha a hanghullamok nem egy az egyben fesztufesz mennek a teknocok kedves arcaba -
piqla
őstag
válasz
TriackFeri #28 üzenetére
3-4-5 ezer forint
-
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #26 üzenetére
Igaz. Az első évben adj neki minden nap, de akkor se sokat.
Azért fél egyébként, mert még ismeretlenek vagytok neki. Meg fog szokni benneteket hamar, főleg, ha minden nap kiengeded kicsit, és ha rendszeresen lát Téged. -
TriackFeri
aktív tag
A neten azt olvastam hogy ilyen fiatal korban napi 1étkezés kell neki, aztán lehet ritkábban.
Most kb 1órája csináltam neki egy kis száraz területet és tettem fölé lámpát is hogy napozhasson. Úgy látom még fél vagy ilyesmi mert megdermed ha közel megy hozzá valaki
Amúgy nézelődik rendesen. Remélem túléli a kritikus időszakot. -
ladybug
őstag
válasz
TriackFeri #24 üzenetére
A teknősök nem azok az ugri-bugri, ide-oda rohangálós állatok. A miénk kb férfitenyér nagyságú, és már 8 éves.
Az étkeztetéssel csínján. Egy héten egyszer adj neki enni, mert borzasztóan hamar meg fog nőni, és nagy lesz. Adhatsz neki szárított halat, fagyasztott halat, nyers húsdarabkát, de salátalevelet is. Vannak különféle teknőstápok is. Tapasztald ki, hogy melyiket kedveli.
Néha vedd ki a terráriumból, hadd mászkáljon a szőnyegen. És legyen lehetősége a terráriumban napozni. A miénknek van egy nagy sziklája, és egy csiptetős lámpa fölötte lóg, amiben egy 60 W-os izzó van.
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
Tegnap kaptam egy ékszerteknőst. Kb 3hónapos. De nem valami aktív. Tegnap este elég keveset evett. Az éjszakát átaludta rendesen, de zavar hogy nemigazán mozog. Víz hőmérséklete megfelelő 27fok. Én arra gondolok hogy még enm szokta meg az új helyét és ezért nem mozgolódik annyit.
Szerintetek meg lehet próbálni egy kis kaját neki? Száritott bigyókkal teli heti adag van neki. Vagy várjam meg az estét? Esti etetésre akarom szoktatni. -
Archer
őstag
Tény, hogyha megélik a felnőtt kort, baromi igénytelenek lesznek. Az egyik állatkereskedésben azt mondták, legjobb, ha nyers hallal vannak etetve, abban minden benne van, amire szükségük van. Kölyök korukban ha rendesen rendes kajával vannak etetve, nagy rá az esélyük, hogy megélik a felnőtt kort.
-
-
Razor1
aktív tag
válasz
Audiotourist #20 üzenetére
hát sok eszük nincs szegényeknek, az biztos. nekem vörösfülű ékszer van, ő meg folyton át akar úszni az üvegen. másik dilije amivel mindig nagy sikert akart, ha jön hozzám valaki látogatóba, h ha odarakod az ujjad az üveghez azt hiszi kaja és be akarja kapni. persze mindig nagyot koppan a feje az üvegen, de ez nem tántorítja el, kitartóan próbálkozik. ja, és pont 14 éves, no comment..
-
Audiotourist
tag
Az a vicc hogy ezek a szárazföldiek azért kaparják a terrárium oldalát mert azt hiszik hogy tovább is van út, azaz átvágja őket az üveg. Ha eléjük rakok pl egy-két párnát és nem látnak ki akkor megnyuxanak!
-
Daneeka
senior tag
Haverom nálam aludt a kanapén, teknősakvárium fölötte. Mondta hogy este úgy beindult a béka hogy össze-vissza fröcskölte.
Egyébként tényleg így van: ha a gyerekkoron túlvannak akkor már mindeggy nekik.
A saját szarjukat kidesztillálják a vízből azt azon élnek
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
válasz
Audiotourist #17 üzenetére
na igen, a kaparászás engem is idegesít, mindenesetre be van készítve a füldugó az ágy mellé... szerencsére a mostani tekim nagyon nyugis, nem ricsajozik éjjel
-
Audiotourist
tag
Sziasztok. Látom elég haldoklófélben van ez a totyik, ezért irok bele!
Nekünk is van 2 teknősünk a párommal. Egyik görög, másik mór. Asszem
Szeretem öket, kivéve mikor kaparják a terrárium oldalát!
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
Pár napja pont gondoltam rá, hogy kellene indítani egy teknős-totyikot. Nekem két vörösfülű ékszerteknős van, már nem is tudom, hány éve, talán 8 éves mindkettő. Többször kaptak injekciót vitaminhiány miatt, ami nem egy olcsó mulatság.
-
KERO_SAN
aktív tag
Szerintem csak vitaminhianyos, ne parazz. Adj neki neha fagyasztott halat, vagy snecit is.
-
Razor1
aktív tag
válasz
Twiggydoll #13 üzenetére
ez igaz, de ha mákod van és megúszod a gyerekkort baj nélkül akkor a világ legigénytelenebb állatait kapod
nekem 4 volt és semmi baj nem volt velük, jó széria. most már helyszűke miatt csak egy van, többi ismerősöknél, most voltak 13 évesek...
-
Twiggydoll
tag
nekem mondjuk ékszerteknőseim voltak (2) de nekik a szemük gyulladt be mindig hiába tisztogattam az akváriumot,vettem 6000 féle cseppentőt (hogy rohadjanak meg).Ők feküdtek naphosszat az agyagszigetükön a fejüket se emelték fel,elvittem állatorvoshoz őket kaptak szurit a lábukba de szart se ért.Kiderült végén hogy a második teki eleve betegen került be az akváriumba de azt utáltam is az első jófej volt.Mondjuk mielőtt meghalt mindkettő jól beleharapott az ujjamba úgyhogy ezekszerint hiába szenvedtem velük annyit 3 hónapig legalább.Akkor megfogadtam, sose lesz többé teknsősöm,kényesek és csak a baj van velük kicsiként.
-
Razor1
aktív tag
budai kisállat klinika, Bővebben: link
ja, és úgy vettem észre Sejlinger doki a profi teknős ügyekben.
pesten az állatorvosi egyetemen is van rendelés, de azt nem vágom pontosan hol van és mikor lehet menni
[Szerkesztve] -
Tubika
csendes tag
Ha tud valaki valamilyen gyógymodot akkor légyszi irjatok!
Köszi! -
Tubika
csendes tag
Tudtok állatorvost?
Légyszi irjatok valami jo állatorvost ha van ilyen?!
Sokat kér egy vizsgálatért?
Mondjuk most az nem olyan lényeg csak hogy jol legyen! -
Tubika
csendes tag
kb fél honapja kaptam!
ugyhogy még fiatal! -
ByB
addikt
Állatorvos, azonnal!!! Nekem is volt, de sajnos meghalt...
-
KERO_SAN
aktív tag
Nem hartyasak a szemei ?
Mit eszik ? -
Razor1
aktív tag
mondjuk állatorvos, minél előbb...
ha látszik rajta h szarul van akkor tuti gáz van. 28 fokos víz sztem biztos elég, bár nem ismerem ezt a fajtát
[Szerkesztve] -
Tubika
csendes tag
Sziasztok!
Van egy királyteknősöm, már sajnos 3 napja nem eszik, gyenge és 5-6 percenkét nagyokat nyel!
Nem tudom mi lehet a baja!
a vizének hömérséklete: 28 fok
Segitsetek, mit lehet csinálni hogy jobban legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest