Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

válasz tlac #6332 üzenetére

Az ötlet teljesen jó. Egy külső elemző/tanuló rendszer mindenképpen hasznos. Ha megvan a stratégia, kidobod egy dll-be és meghívod MQL4-ből.

Ami nekem nagyon sokat segített, az a saját fejlesztésű elemző szoftverem. Ezzel olyan mélységig képes
    vagyok egy-egy backtesztet szétszedni, amire MT4-el nem igazán lenne lehetőségem. Nagyon gyorsan megtalálom a gyenge pontokat és sokkal könnyebb őket javítani is.

Tudom ajánlani mindenkinek, hogy gondolja újra a backtesztelési alapokat is. Egy rendszer hatékonyságát rengeted szempont szerint lehet mérni. Ezekből pár megtalálható ugyan MT4-ben, de nyugodtan fel lehet állítani saját mutatókat is. Nem biztos, hogy egy profit faktor, vagy egy relatív DD mindent kifejez, sőt... A saját ötletek néha sokkal jobbak.

A bejegyzésről: szerintem lassan betéved ide a topik indítója is, aki fel fogja vázolni amiről beszélni akartam. Nem akarom lelőni a poént, de épp azon dolgozunk, hogy elindítsunk egy olyan kezdeményezést, amiből nagyon kevés van ma Magyarországon. Öt hónap nagyon kemény munka van benne, de végre kezdi elérni végleges formáját.

Új hozzászólás Aktív témák