Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz AMDFan #3563 üzenetére

Nekiestem a forexegyetem fórumnak, minél többet tudok annál kevesebbet:) Legalább adózással nem kell foglalkoznom biztosan 1 évig.
    Forex a devizapiac, olvassam el a könyvet és ne megérzésekre hagyatkozzak. Azzal se lesz probléma, csak arra próbáltam utalni hogy a devizával jól megértjük 1mást. Mára ennyi elég is, köszönöm :R

• Gh0sT

addikt

válasz AMDFan #3563 üzenetére

Na, akkor most elmondok egy történetet a megérzésekről.

Ismerek pár embert a környezetemben, akik tőzsdéznek, forexeznek, mégis két kezemen meg tudnám számolni, hogy közülük hányan profitábilisak, ne adj' Isten ebből élnek. Mindannyian több éves tapasztalattal rendelkeznek, tanfolyamokra jártak, könyveket olvastak és kitartóan demoztak hónapokig, évekig. Amikor azonban éles kereskedésre került a sor, valami mindig közbeszólt és a demon oly jól teljesítő stratégia nem azt hozta éles kereskedésben, amire számítottak.
    Sokan vagyunk így ezzel szerintem.

Ellenben van egy lány ismerősöm, akinek köze nincs a tőzsdéhez. Életében nem használt még indikátorokat, nem bújta a könyveket, de még csak nem is demózott. Nem tudja, mi az a stoploss, határidő, de talán még a forexről sem hallott. Mindezek ellenére tőzsdézik a magyar piacon, nem is akármilyen eredménnyel. A kulcs nála nem a tapasztalat és tudás, hanem a hosszútávú gondolkodás és a higgadtság. Egész egyszerűen a befektetésére úgy tekint, mintha nem is létezne. Nem stresszel, nem nézi naponta a számláját. Néha beleolvas az aktuális hírekbe, meghoz egy döntést és felvesz egy pozíciót. Aztán hagyja hetekig, hónapokig. Közel 3 éve így áll a tözsdézéshez és bár nem ebből él, de azért éves szinten jelentősen nő a befektetésének reálértéke.

Fejben kell nagyon rendben lenni ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen.

Új hozzászólás Aktív témák