Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Treff

aktív tag

válasz Till@ #33222 üzenetére

Nos, 65C765 gyári 135 fw-el, tv netflix lejátszójával, 4k előfizetéssel, wifin a tapasztalatok:

Vezércsel - autó egyet beszaggat
    Vérapó - pillára megakad a fáknál, mintha kihagyna a net
    A Hill ház ágy: Dolby IQ és fényes módban smooth, de a csíkoknál beszaggat; sötét módban kevésbé smooth, de egyenletes, nincs megakadás;
    Univerzum, Évszakváltozás 07:10-07:15 ( A hold keringése ) - minden módban akad kb. 3x, 07:40-07:45 buborékok résznél - fényesben 1x röccen; Dolby IQ picit beszaggat max 2x, de nagyon lesni kell; sötétben 2x akad
    A 3-test-probléma 1.é./8. ep. 07:10-07:17 ( A drónos röptetésnél és amikor benyit a nő ) - fényesnél szép folyamatos, hibátlan a rét és az ajtónyitás is; sötétnél már nehezebb dolga van a fűvel és beszaggat az ajtónyitás; Dolby IQ esetén normál képfolyam, ajtós rész hibátlan.

Számomra az eddig látottak alapján egyértelmű, hogy amikor túl sok finom részletet vagy árnyalatot kell a tvnek kipakolnia a képernyőre (csíkok az ágyneműn, homogénebb képbe bejön új dolog,, részletes fű vagy hirtelen bemozdulás statikus képből, mozgó buborékok, stb.), akkor a képfeldolgozó processzor megakad, hirtelen nem győzi az adatfeldolgozást. Nekem ez nem ismeretlen jelenség, a 386DX40 processzoroktól kezdve van számítógépem, S3 Trio videókártyákkal indulva (akinek ez nagyon retro, ott a gugli), szóval a 90-es években, amikor egyre jobb játékok kezdtek lenni és nőtt a felbontás, így szűkült a proci és gpu keresztmetszet, akkor okozott ilyen jelenségeket a játékokban a hardver!

Szóval én egyre erősebben gyanakszom a pentonic 700 processzor tervezési hibájára, de szeretném azt hinni és gondolni, hogy szoftveresen ez a kérdés orvosolható (lesz) hellyel-közel annyira, hogy ne tűnjön majd fel.
    /bár a reklamáló angol usereknek gyorsan adunk ajándék külső lejátszót szituáció arra hajaz, hogy rájöhettek, valami nem kóser a hardverrel és nem nagyon tudnak egyelőre mit kezdeni vele, ezért aki hápog, annak gyorsan befogják a száját ajándék cuccal, a többinek meg jovanazúgy/. Tipikus kínai hozzáállás.
    Fel van adva a lecke. :U

Következő teszt a One netflix lejátszóján keresztül lesz, holnap.

• ρσгτσ

addikt

válasz Till@ #33222 üzenetére

Köszi, ez elég részletes. Ránézek.

Szerk.:
    Én több évig nem fizettem elő a Netflix -re. Korábban elég sok mindent megnéztünk és már untam a kínálatot.

Most nem olyan régen újra előfizettem, egy csomó érdekes dolog került fel, így gondoltam felváltok a nagyobb csomagra.

Néhány filmnek azért elég szar a minősége, függetlenül attól, hogy 4K, HDR/DV és egyebek. A Vérapó sem valami jó, 3 különböző márkán néztem rá. Nem az akadásra gondolok, hanem az anyag minőségére.

Persze ezekre kíváncsiságból ránézek, mert érdekel.

Csak ezt megegyeztem, mert régen szerintem tökre nem ilyen volt a Netflix.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés