Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
''Jól kiforgatod a szavaim''
Bocs :) nem akartam...
''de a lap nem volt áram alatt, csak az a 2-3 vezeték.''
Na ezt nem lehet pontosan tudni, hogy mi kap áramot. Biztos nem csak 2-3 vezeték...
''A kapcsoló nélküli tápokat pedig ki kéne húzni a 230V-ból? Az rettenetesen rongálja öket''
Többek között ezért raknak a ''normális'' tápra kapcsolót. Egyébként szerintem jobb kihúzni (de lehetőleg a konnektorból, ne a tápból), ha nincs kapcsoló, mert az kevesebb kárt okoz. -
McJames
senior tag
Hát, nagyjából helyesen érzed, mi lehet a probléma.
1. Bár a cuccosokat eléggé ''bolondbiztosra'' tervezik/építik, ezért ezek ''mikroáramkörök'' és ez nem csak a méretüket jellemzi, hanem a felhasznált villamosság ''mértékét'' is.
2. A régi táp haláltusája is okozhatott - akár maradandó - problémát az alkatrészeidben, de a feszültség alatti szerelés során történő rövidzár és a saját magad testelésének elmaradása is elegendő lehet ehhez.
3. A gépednek nem árt, ha kikapcsolható - földelt! - aljzatba csatlakoztatod, sőt. Így ráadásul, ha szerelned kell, nem muszáj a csatlakozókábelt kihúzni/tépni.
4. Az ATX szabvány jellemzője, hogy a gép ''kikapcsolása'' után is feszültség alatt van az alaplap.
Mindezt kimérni elég problémás lehet - és igen drága -, ezért az iterációs megoldás - pl. kölcsönkért cuccokkal vagy máshova elvitt vasakkal - a leggyorsabb és olcsóbb. Esetleg, add el, és vegyél másik cuccost, ha teheted. -
zrubi
senior tag
''-Az ilyen új tápok kikapcsolt állapotban is adnak feszkót a lapnak?''
Az összes ATX-es táp úgy működik, hogy ha kikapcsolod (a power gombbal) attól még a lap bizonyos részei áram alatt vannak (különben be se tudnád kapcsolni...)
Az, hogy konkrétan mi van áram alatt az szerintem lap függő.
''(az elözö tuti nem adott)''
DE az is adott.
''Megsérülhetett a lap amikor meghalt a régi tápom? (találkozott már ilyen lappal valaki?)''
Csoda, hogy túlélte... Én eddíg amit láttam táphalál után az meg sem nyikkant.
ATX-es alaplapot pedíg áramtalanítás után érdemes csak túrni...
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest