- Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- WLMouse BEAST X MAX Gamer egér és WLMouse Xsoft L egérpad
- Intel Core Ultra 5 245KF teszt - az alsó középkategória csúcsa átlagosan közepes
- Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: Skype adatvesztés
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
tibbike01 #4880 üzenetére
Abban minden benne van, ami középfokú (B2) szintig kellhet.
Az "in Use" sorozatban vannak szókincsfejlesztő könyvek is. De bármilyen (akár irodalmi) könyv olvasása alkalmas a szókincs bővítésére. Illetve az angol nyelvű hírportálok cikkeit is érdemes olvasni. Nézz TED előadásokat, azokhoz van átirat is!
-
b0bcat
addikt
-
BonFire
veterán
válasz
tibbike01 #4872 üzenetére
Egy turistaút a célnyelvű országba, akár 10 napos, akár 2 hetes, kurva nagyot tud dobni az önbizalmadon. Érdemes nyaranta 1-1 ilyen kirándulást betervezni, mert hihetetlen hatással bír lenni a magabiztosságodra. Nekem sajnos csak egy db oxfordi utam volt, az tíznapos volt, de a szállásadók Srí Lankai házaspár voltak, akiknek "elfajzott" fiuk volt, aki már nem volt rendes indiai, mert csak brit angolt beszélt, közben pedig mindennapos programom volt befizetve egy helyi nyelviskolába, ahol a legnehezebb az anyanyelvi tanárokat volt megérteni. Volt ott mindenféle nyelvű emberke, csehek, argentinok, spanyolok, németek stb. Lányok-fiúk vegyesen, ömlesztve. Mindennap szórakozással egybekötött kulturális kirándulás volt, (csónakázás egy helyi tavon) pl. tiszta para volt, hogy amikor kimentem, kábé a b2-es szinten voltam, és a napi tananyagban c3-as szintű dolgokat kellett olvasnom és tanulnom. De akkor tisztázódott le bennem a nyelv, és azok a gátak, amelyeket korábban képtelen voltam átlépni.
Utána elutaztam Csehországba, ahol totál felsültem, mert senki nem beszélt angolul (kivéve a turizmusban érdekelteket), mindenki a németet nyomatta, de ebből is lett tanulság. Máltára praktikus szempontokból mentem. Balos közlekedés, mindenki beszél angolul.
Akár háromnapos, ötnapos, tíznapos, kéthetes kiruccanásokra szánod el magad, mind nagyon hasznos lehet. Mikor mire fussa. Ötödik éve már a kereskedelemben dolgozom, és mindenféle nációt ki kell szolgáljak. Amikor nem beszél valaki magyarul, teljesen természetes módon váltok át angolra gondolkodás nélkül. Akkor is, ha az illető mondjuk török, és letagadja, hogy tud angolul, viszont ha angolul mondom neki a dolgokat, abból többet megért, mint a magyarból. Passzív szókincse van, sok mindent megért, de nem mer megszólalni. Ilyenkor jó az angol.
Nagyon sokat számítanak az ilyesmik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest