Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bubee82

őstag

válasz kovsol #43 üzenetére

Azzal nincs gond. Én végigtolom. Nem lébecolni jöttem ide, de azért h ne csináljak mást csak tanuljak több mint 25k-t kérnék.

QG:

Ahogy leírtad, úgy igazságos. Viszont egy ilyen gazdasági helyzetű országban nem kéne egy ilyen balfaszságot csinálni. Lehet h neked van rá lóvéd, de nekem nincs.

[Szerkesztve]

• QG

tag

válasz kovsol #25 üzenetére

Apollo17hu
    Hol itt a gond? Ha a görög-latin szakos vagy az összehasonlító esztéta nem éri el a negyvenszeres jövedelemszintet, akkor nem fog törleszteni.
    Pont itt a gond, ők mért ne fizessenek? Alattuk is kopott a pad, az ő tanáruk is felvette a fizetését. Hajtsák be rajtuk is keményen, és amikor az első hírek jelennek meg a népszavában az éhenhalt bölcsészekről, legalább akkor elgondolkoznak a felvételizők, mit is akarnak kezdeni később.

^Bundi^
    pl filozófia szak...lehet filozófia tanár...remek..20évente kell 1 generációnyi.
    kb így gondolom én is.

DaSilva
    Mivel a kevésbbé tehetősek elől természetesen nem akarjuk elzárni a lehetőséget, államilag dotált tandíj-hitellel és okos ösztöndíjrendszerrel kompenzálni kell.
    Egy olyan rendszer lenne jó, ahol kell fizetni jó vastagon, mindenkinek, (szerintem nem is csak utólag), egy átlagos teljesítménnyel az ösztöndíj ezt pont kompenzálná, kiváló teljesítményért járó javadalmazásból pedig meg lehetne élni. Egyik haverom (BME) 6,5 körüli ösztöndíjátlagra (kreditrendszerből kimaradtak számára: sum(kredit*jegy)/30) 25 ezer forintot kap. Ez egy vicc.
    Mint ahogy az is vicc, hogy nem egy ismerősöm itt a BMEn 7-8-9. éves. És ingyen tanulnak. Én hatodéves vagyok, még legalább egy év amíg elvégzem, de nem izgulok, mert még ha fizetnem is kell, egy félév kevesebb lesz, mint egy havi fizetésem... miféle motiváció ez?
    Szóval olyan rendszer kéne, ami tényleg eltántorítja azokat, akik csak viccnek járnak egyetemre. Mielőtt egyetemre mész, végig kelljen gondolnod, hogy van-e elég pénzed, esetleg jövendő munkádból lesz-e, és megengedheted-e magadnak, hogy 20 félév alatt végezd el. Ha meg filozófus akarsz lenni, ne legyél, vagy viseld az anyagi következményeit.
    kovsol
    de most mond meg miért lenne jó neked ha mi diákok szívnánk ?
    Csak azok szívnának, akik haszontalan (nem piacosítható dolgot tanulnak, vagy nem tanulnak egyáltalán

QG

[Szerkesztve]

• rebel56

tag

válasz kovsol #22 üzenetére

Te a PMMK-ra jársz, ugye? Menedzsment mérnököknek II. órán K.Á. ugyanezt mondta a Pollackos jelentkezőkről...
    Azt egyébként nem mondom, hogy asztal alatt nincs ilyen lista azoknál, akik az interjúkat készítik, de hirdetésben tilos ezt kinyilatkoztatni.

Új hozzászólás Aktív témák