Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biga

őstag

válasz pókerarc #58 üzenetére

A tandíj bevezetése nem most került először szóba. Az elmúlt 16 évben folyamatosan vezetgetik be itt-ott (előtte ingyen tanult mindenki, bár azért igaz, hogy olyan is volt, hogy ha nem volt megfelelő a ''káderlapod'', akkor nem jutottál be az istennek sem). Most csak újra felhozták, mint lehetséges befoltozandó lyuk. Mellesleg mint említettem, a tandíjnak az egyik legnagyobb hatása pont az lehetne, hogy szabályozni lehetne vele, hogy melyik szakmára van inkább szükség (egyet értek veled, hogy a pontok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket). Amire szükség van, ott csökkentett tandíj, amire kevésbé, az emelt. És mindenütt lehetne ösztöndíjjal kompenzálni.

finest: szerintem nem fikázta senki a bölcsészeket, mint ahogy egyik szakot sem. Ha te bölcsész vagy (főleg ha jó bölcsész vagy!!), akkor főleg neked érdeked, hogy ne higuljon fel a szakmád, ami elkerülhetetlen, ha elárasztjuk a munkaerőpiacot sokszor dilettáns szakemberekkel. Nem azt mondtam, hogy mindenki fizessen, hanem ha jó szakember vagy, akkor pl ösztöndíjjal kompenzáljanak! A rendes szakmunkának mindenütt van becsülete. Szeretnék én annyit keresni, mint egy profi autószerelő, vagy gázszerelő! Pedig ott sincs diploma...

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák