Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
immi77 #132895 üzenetére
Egyes wifi ezközök nem szeretik ha a router wifi csatornája a kezdeti vagy a végső tartományban van. Próbáld autómatáról (ha azon van fixre tenni) a középső tartományba.
Érdemes megnézni azt is , hogy ha van a közelben más is azon a csatornán ,akkor értelemszerűen azt is elkerülni.
Ha csak valami távoli gyenge jel a szomszédoké akkor lényegtelen. -
immi77
tag
Sziasztok!
Esetleg ha találkozott valaki ilyen problémával...
Adott egy Sagemcom F@ST 5670 eszköz, ami szépen működik. Minden mobil készülék, iPhone, Android, iPad stb... rendben csatlakozik rá Wifi-n, viszont van egy laptop, ami még csak az SSID-kat sem hozza fel, és manuálisan sem tudok hozzá csatlakozni. A laptop az összes többi környékbeli Wifi AP-t látja, ezt az egyet nem. A Windows újra telepítésén kívül már mindent megpróbáltunk (eszköz reset, hálókártya reset, windows hálózati beállítások leradírozása stb.).
Egyelőre tanácstalan vagyok. -
törölt tag
-
Kaba
veterán
A normál tv csatornák tekintetében egy változás lesz Januártól.A PAX TV kikerül és helyette a Hatoscsatorna lesz.
-
oxalisz
tag
Elnézést kérek, hogy hívatlanul kapcsolódom a beszélgetéshez, de volna egy észrevételem:
Az 5700 Ft./hó a csupasz net-ért a monopol helyzettel való visszaélés az én szememben.
Ha van konkurencia, megjelenik a "Flip" ajánlat 4600 Ft./hó 3 szolgáltatásért. Ez engem zavar, de "ez nem személyes, ez üzlet." (Mint ahogy a hálózat fejlesztés is.) -
törölt tag
A mai naptól, 2021. november 2-ától elérhető a Travelxp 4K HDR csatorna 4k minicsomagra előfizető Telekom TV ügyfeleinknek a 74-es csatornahelyen.A csatorna tematikusan utazásról, külföldi kultúrákról szól, gyakran mutat be népszerű világhírű látványosságokat, UHD HDR minőségben. induláskor a csatorna angol szinkronnal lesz elérhető, de - úgy, ahogyan a Love Nature 4K természetcsatornánk esetében is - később magyar szinkronos műsorok is fokozatosan elérhetőek lesznek. Meglévő 4K minicsomagra előfizetőknek automatikusan frissül az új csatornával.
-
PBA
aktív tag
válasz
MaxxDamage #132882 üzenetére
Én nem tudom, hogy manapság miért gondolja sok ember, hogy ilyen vagy olyan dolgok alapból járnak neki - így pl. 500 Mbites net... a szolgáltatók az alapján döntenek, hogy megéri-e az adott területen a beruházás, ugyanis a gerincet ki kell húzni, utána az alaphálózatot megcsinálni, stb. Nem két forint.
Lehet verni az asztalt, de gondolom a fejlesztés rád eső részét már rosszul esne kifizetni...
-
snyper990
őstag
válasz
Fecogame #132883 üzenetére
Semmi sem fogja neked kiírni, de ha itt rákeresel, régebben írták, hogy 100-al kezdődnek a CGN címek, azaz ha a tied nem, akkor valószínűleg nem vagy NAT-olva.
Vagy felhívod az ügyfélszolgálatot, és ott megmondják.
Vagy valahogy mégis megpróbálsz bejelentkezni a routerbe, és összehasonlítod az ottani WAN címedet az általam linkelt oldal által írt címeddel, és ha ugyanaz, akkor nem vagy NAT-olva. -
Nálam már elég rég 30-as net a legnagyobb elérhető/rendelhető (csomag) és elég gáz, hogy nem fejlesztik.... Közeli Nagyváros (8km) nincs messze, ahol van 2000-es net is a Telekomtól.
Ez a 30-as net 5700 Ft / hó és a 2 eres kábel (vonal) 4 eresre van változtatva és így 50/10-es a vonal amit tud is fixen 24h
Emlékszem anno az 56k faxmodem netre...akkor az jó volt és az volt mindenhol, de ma már hatalmas különbségek vannak sebességek terén és mikor ledd DSL/ADSL akkor sokat duplázott (vonal sebességet) a Telekom (Matáv volt ugye meg T-online meg a fene tudja már mi nem..) 12k / hó volt a fél meg 1 megás net... bár az 56k net telefon számla volt ilyen havi 40-50k anno...
Mind1, mert a mai világban elvárható lenne a legalább 500-as sávszél! /Optika pl./
Néztem, kerestem és műholdas megoldás is szóba került, de nincs szolgáltató amely többet adna/tudna 50-nél...vicc!Pár éve kérdeztem a Telekomot és azt mondták fejlesztések várhatók, de ha így halad, akkor sose lesz ennél jobb itt!
-
snyper990
őstag
-
satee76
aktív tag
válasz
Beniii06 #132870 üzenetére
Van mellette tv (tányéros mert nyilván itt IP nincs) de az összeg az csak maga a net ( a tv plusz valami 5 e)
bzolika10 igen csak a kékeknek itt nincs még lefedettségük hogy alternatíva legyen. 10 km-re van egy adótorony, a közeli falvakban ott már van mobil otthoni net, de itt még sajna ez sincs... -
Ha nem tudok belépni a routerbe, meg tudom nézni valahogy, hogy az IP címem NAT-olva van-e vagy sem?
-
Dragon3000
nagyúr
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000 #132874 üzenetére
Pedig valamit csináltak, vagy pedig az adatbázis hibás, és nem is elérhető a csomag. Ha volt már koaxuk a házban kábeltévéhez, azt felhasználhatják koaxos internetre.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
satee76 #132867 üzenetére
Vannak olyan flották,ahol 5200 bruttóért kapsz korlátlan mobilnetet a kékeknél. Ráadásul az hordozható is az egész országban. Persze ez is csak akkor opció, ha van normális mobilnet lefedettség. Ha nem tudod, hogy jó sebesség van-e a lakhelyeden akkor érdemes venni egy feltöltőkártyás simet és azzal kipróbálni, mert az aktiválás napján korlátlan adatot lehet vele forgalmazni. Ha jó akkor meg érdemes venni egy huawei b525/535-ös routert, hogy ne telefonról kelljen osztani a netet.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000 #132855 üzenetére
Ez így valószínűtlen. A 30-at valószínűleg dsl-en adták, az 500/22 meg koaxos csomag.
-
TeeJay
félisten
válasz
brazos #132848 üzenetére
Olyan mintha a Raidsonic meg az Akasa kártya azonos lenne
Realtek 8125 chip van mindkettőn, driver is azonos
Még kinézet is. Az ASUS 2,5gbit LAN kártyáján van az a fém kupak, nem tudom számít-e az bármit de az is Realtek chip-es és a port másabb mert nem a port mellett van a két visszajelző LED hanem a porton belül a két sarkábanTelekom ONT 2,5gbit LAN porton ezek jól futnak? stabilan?
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Még egy technikai kérdés azzal kapcsolatban, hogy átálltam saját routerre.
Ugye a Technicolor eszközön be volt kapcsolva emlékeim szerint az ipv4 és ipv6 is.
Most a Tp-Link beállításaiban nézegettem. Addig ok, hogy PPPoE, meg az ipv4 beállításokkal azonos a bejelentkezés. De itt a képen látható beállításokból mi kellene? Ha jól olvasgatom, akkor a DHCPv6?Egyáltalán kell e, vagy full felesleges amíg az ipv4 működik?
-
satee76
aktív tag
A kompromisszum ha fent élek a hegyekben, és örüljek ha egyáltalán van valami hálózat.
Miskolc mellett élek 8km-re. Azért az nem a világ vége. A környező falvakban él 8-10 ezer ember. Nem az a baj, hogy kompromisszum, hanem miután nincs más, így nincs miért fejleszteni. Az itteni előfizető örüljön ennek is. De mellette még drága is. Nyilván nem éri meg a szolgáltatónak, hogy hálózatot fejlesszen (mindig felkacagok amikor a weboldalukon megnézem, hogy milyen sávszélességű kínálat van, és azt írják, hogy sajnos még hozzánk nem érkezett meg a leggyorsabb internet de már...majd...egyszer...)
Talán a kékek mobil otthoni hálózata hozzánk is elér jövőre..... -
válasz
Dragon3000 #132860 üzenetére
Persze, hogy nem, de akkor kénytelen bevállalni a kompromisszumot.
-
-
user12
őstag
válasz
MaxxDamage #132863 üzenetére
Szia
Szerintem így direktben nem. A szolgáltatói eszközök nem szoktak tudni ilyen extra dolgokat.
Függően attól, hogy mennyire akarod korlátozni, azt tudod csinálni, hogy a wifi módot visszaállítod b/g-re, ekkor 54Mbps lesz a max linksebesség, az effektív ennek kb 70%-a.
Nyilván ez azzal jár, hogy az összes eszköz ennyivel fog tudni csatlakozni, de más megoldás nincs rá. -
Sziasztok,
Ide küldtek (hátha)
Erről lenne szó: [link] -
mgaben
senior tag
válasz
tylerddd #132861 üzenetére
Nálunk szintén. A legkisebb csomag (16 Mbit le) volt nekünk. Valami 4000 Ft/hó-ért, a szomszéd utcában meg volt mindhárom szolgáltató, csak itt elcseszték a közműkialakításnál. Légkábelek nem jöhettek szóba. Az önkormi évekig szórakozott, hogy az alépítmény tulajdonviszonya rendeződjön, meg is lett, majd kiderült, hogy full új alépítmény kell.
Bár most kicsit megakadtak a bekötések, és sokan türelmetlenek (érthető módon), azért év végére a lakóparkban remélhetőleg mindenkinek meglesz, aki szeretne bekötni.
-
törölt tag
Ha már kicsit ráérős nap van, megpróbáltam kideríteni hová lett a villámgyors csatorna váltás az android boxokon.
A helyzet az hogy sajnos lan -ra kellett visszatenni a boxokat. Így ismét visszatért a gombnyomásra váltás. Fogalmam nincs mi okozzta ezt , mert cirka 2 hónapig semmi baja nem volt az 5ghz wifivel.
További érdekesség ,hogy a belső hálón a sagem 3890v3 a saját 5ghz wifin , 7-8ms a ping. Kábelen 1ms , másik sajtát routerre mérve 2.4 ghz-n szintén 1ms.
Pedig nincs semmilyen zavaró tényező (másik wifi) a közelben. Nem tudom megfejteni miért 7ms a válszaidő. Nem tartom kizártak ,hogy bár nem számszerint a 7ms ,de ennek a lassulásnak a motoháztető alatt ,köze van ahhoz, hogy a boxok csatorna váltásai csúnyán belassultak ha wifi kapcsolaton vannak.Hála a csodás sagemf.s hálózatkezelésének ,így viszont a cc funkció nem használható. Megjelenik az appban , hogy cc van a hálózatban de kapcsolódni nem tud.
Milyen hgw-t lehet kérni , amivel ez (is) normálisan működik -
frovery
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #132842 üzenetére
Miért? Koax Telekom 100x jobb, mint a Digi optikája. Felénk mindenki menekül a Digitől.
-
satee76
aktív tag
válasz
Dragon3000 #132855 üzenetére
szerencsés vagy mert van alternativa...itt nincs..persze így fejlesztési kényszer sincs...
-
-
satee76
aktív tag
válasz
Dragon3000 #132853 üzenetére
Az se rossz....amit nálam látsz, az a gyorsító alatt van ami napi 15 GB. Ha elfogy akkor leesik 10/5re. A gyorsító egy SIM kártya, azután vissza a rézre.
-
satee76
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest