Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#2851) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Korán kivet az ágyikó bármelyik nap legyen is az. Ebbe még a KDNP-nek sincs beleszólása.
Tegnap végül nem mentünk el sehová mert Adri kezd lebetegedni. Ez azért érdekes mert ma menne az osztállyal erdei táborba ami keddig tart. Be is van szarva hogy nem mehet el. Majd meglátjuk hogy lesz.
Szokásos én formám hoztam fényképezővásárlás fronton is. Kinéztem egy masinát és addig tökörésztem amíg elvitték az orrom elöl. Most nézhetek másikat. Szerettem volna a toronyállítást már egy normális géppel megörökíteni de már látom hogy ez nem fog menni.
Ma nincs tervben semmi. Ha nem lesz beteg Adri akkor 2-kor kikísérjük a buszra.
Szép napot mindenkinek.

(#2852) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy néz ki mégis lesz egy jó fotómasinám. A srác aki megvette volna amit én szeretnék visszalépett. Vasárnap úgyis megyünk Adriért és akkor felvesszük. Majd meglátjuk.
Tegnap egész délelőtt tűkön ült Adri a kirándulás miatt. Sokszor mérte a lázát mert nagyon el akart menni. Végül jobban lett és elmehetett. Még azért az izgalomtól felkavarodott a gyomra a buszon de rendben odaért. Majd kedden kapjuk vissza.
Ma már kimegyünk a kilátót építeni. Előkészülünk az állításnak. Elvileg holnaptól lesz darunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2853) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem aludtunk valami jól. Kati átjött közénk és fejjel lefelé aludt. Neki jó volt így is de nekünk nagyon nem.
Tegnap kijelöltük az alapra a kilátót és szintezővel felvettük a lábhosszokat és azokat szabogattuk le. Nem végeztünk teljesen, majd ma végzünk és utánaállunk is neki a darenyicázásnak. Be kell fedni a tetőt mielőtt ideér a daru. Elvileg holnaptól lesz darunk és nekiláthatunk az építkezésnek.
Fényképezőt lebeszéltem a sráccal. Vasárnap odafelé megyünk érte. Már nagyon várom milyen lesz egy jobb géppel fotózni mint ezek a vacak kompktok.
Szép napot mindenkinek.

(#2854) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári nagyon rosszul aludt. Sokszor keservesen felsírt és nehezen nyugodott meg. Már tegnap elkezdődött ez a rosszullét. Édes szerint jön a foga és ezért ilyen. Mostanában sok ilyen gyerekekből fakadó rossz éjszakánk volt. Kati is épp csak meggyógyult.
Irdatlan szél fúj odakint. Ma kezdenénk a daruzást de ebben a szélben nem tudunk emelni.
Tegnap reggel levágtunk pár deszkát és beszart az aggregátor. Persze ez is egy kölcsönkért cucc volt. Nem is tudom miért nem vesznek egy normálisat ami mindent bír. Még visszamentünk és béreltek egy nagy áramfejlesztőt. Ez egy 6,5Kw-os Honda. Remélem ez bírni fogja. Emiatt a herce hurca miatt szinte alig haladtunk. Két napja kint vagyunk és nem tudunk egyről a kettőre lépni.
Hazaérkezett a kirándulásból Adri is. Nagyon jól érezte magát az erdei táborban. Örülök hogy tetszett neki.
Szép napot mindenkinek.

(#2855) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre állítottunk. Mármint a kilátót.... ;] :P eddig jutottunk.
felülről.
A nagy szélben rohadt nehéz volt daruzni. Reméljük ma már nem fog fújni a szél mert nem fogjuk tudni összerakni a kötéseket.
Szép napot mindenkinek.

(#2856) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hosszú hétvége! Már nagyon rám fért édessel. Persze főnök azt akarta hogy menjünk dolgozni de engem már nem érdekel. Elmúltak azok az idők amikor hajtottuk magunkat.
Tegnap piszok lassan haladtunk mert át kellett nézni és beállítgatni az alját a kilátónak. Egy tagot tettünk rá és egy lépcsőt. A toldást merevítő vasakon 28db lyuk van amit csekély 2,5 óra alatt bírtunk átfúrni.kép
Este felhívott apám hogy a kocsiján leeresztett a kerék. Nem értettem hogy kilyukadt vagy kivágták. Nem is ez a lényeg hanem az hogy azért hívott segítsek megjavítani mert ő kórházban van. Már kedd óta és csütörtök este szól. Ember!!! Mire várt?! Ma megyünk hozzá be és előtte kicserélem a kerekét. Majd holnap elmegyek gumishoz hogy ne maradjon tartalék kerék nélkül és vasárnap amikor megyünk Pestre bedobom a kocsijába.
Eszem megáll apámtól! Beszélnem kell a húgával aki az istápolója hogy ha ilyen van azonnal szóljon.
Szép napot mindenkinek.

(#2857) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Esik az eső. Oly rég esett hogy már szinte hiányzott.Tegnap délelőtt henyélés volt egy kis vásárlással egybekötve, délután meg elmentünk apámhoz. Kiszúrták a jobb hátsó kerekét. Leszereltem és feltettem helyette a virsli pótkereket. Szerencsére aki csinálta az alvázvédelmemet gumizással is foglalkozik. Kaptam tőle egy használt gumit és fel is szerelte. Jó fej volt mert nem kellett érte fizetnem. Lehet még vezekel azért mert felgyújtotta táltosomat. Apámhoz is beugrottunk a kórházba. Szerencsére jobban van az öreg. Találkoztam ott a húgával is és mondtam neki hogy legközelebb azonnal szóljon ha valami gond van az öreggel.
Ma megpróbálunk szerelmemnek egy fehér nacit venni. Kellene az esküvőre neki. Mondjuk egyelőre még a május 12 sem biztos mert édesnek nem iktatták a válását és ezért hiába van papírja róla nem házasodhatunk össze. Eszem megáll!
Szép napot mindenkinek.

(#2858) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lányok alszanak édes pedig elszaladt a boltba vásárolni. Én gépezek és őrzöm a kiskacsák álmát.
Tegnap délelőtt nem sok minden történt velünk. Katival lementünk vásárolni édesem pedig Sárival elment ruhát nézni magának. Persze nem kapott magára valót. Délután bementünk Fehérvárra és kicseréltem apám kerekét. Be is álltam a kapuja alá hogy ne böködjék már ki a kerekét idióták. Szerelmem végre talált magára való fehér nacit. Egy felsőt is vett és így már teljes az esküvői ruha. Én sima farmerban és egy fehér pólóban leszek. Semmi extra. Elvileg 9 nap múlva esküvő és még azt se tudjuk ki lesz a tanúnk. :F
Ma dél előtt nemsokkal indulunk Pestre Adriért. Ott fogok találkozni a fényképezős emberrel is. Már kíváncsian várom milyen gép lesz. Táskát is próbálok rendezni hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#2859) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Időben ébredtünk de az új gépet cseszegettem. A kompakt gép után egy ilyen MILC maga a csoda. Ha nem lenne rajta auto állás biztosan elvesznék a sok beállítási lehetőségben. Elkezdtem áttanulmányozni a127 oldalas használati útmutatót de akár kínai nyelven is leszedhettem volna mert alig értek belőle valamit. Majd alakul.
Tegnap dél előtt elindultunk Pestre. Megálltunk és teletankoltuk táltost. Mostanában havonta telenyomjuk a drágát és az nagyjából kitart egész hónapban. Érthetetlen számomra hogy a régi táltosom ugyanezzel a motorral 5,8-6 körül evett százon ez meg konstans 7,3L benyel. A váltóját átdolgozták hogy kicsit virgoncabb legyen és ezért most 90km/h 2500rpm kell míg a régi táltoson 2200 elég volt. Az 2400rpm-en már százzal ment ennél ehhez 2750rpm kell. Valahol itt van a kutya elásva. Meg kellene tudnom hogy ki lehet e cserélni a váltót a hosszú fokozatosra és akkor helyreállna a fogyasztásom. :(
Fényképezőt átvettem és el vagyok ájulva milyen képeket készít. Ma jön is velem melóba. Ezt vettem meg. Nagyon jó vétel volt.
Ma folytatódik a toronyállítás.
Szép napot mindenkinek.

(#2860) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Természetesen a géppel tökölök. Túl bonyolult ez a fényképező az én képességeimhez. :DDD De nem adom fel!
Tegnap két tagot és két lépcsőt tudtunk feltenni. Ma elvileg rádobjuk a maradék 3 tagot és egy lépcsőt és akkor felértünk. elölről hátulról
Szép napot mindenkinek.

(#2861) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most éledezek. 2 óta fent voltam és 4 után aludtam vissza pont amikor már keltett azén szerelmem.
Tegnap egy elemet tudtunk csak beemelni az utolsó lépcsővel mert be kellett tennünk a vonóvasakat. Tovább már nem halogathattuk mert elértük a kilátószintet. 4-kor eljöttünk mert elfáradtunk. Már elég fárasztó fel.le járkálni a cuccért. Hazafelé beugrottunk Naszályra fotózni egyet. Most csak úgy egy gyöngyszem. Nem egyedi eset hogy barna szilóval tüntettek el illesztési pontatlanságokat. Náluk ilyen egy vasalási csomópont.
Kicsit elszomorít hogy ezért ugyanazt a pénzt fogják kifizetni mint amit mi készítünk.
Ma elvileg minden tagot beemelünk.
Szép napot mindenkinek.

(#2862) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok ismét! Nem elég hogy fél 6-ig nyomtuk de még 2-kor fel is ébredtem és 4 után aludtam vissza. Tiszta kótyagos a fejem.
Tegnap azért maradtunk olyan sokáig mert mindent be kellett emelnünk . Mától nincs darunk addig amíg a tetőt nem kell emelni. Addig elég sok mindent elő kell készítenünk. Kilátószintet be kell gerendázni és le kell burkolni, majd a tető fogadási pontjait kivagdalni és végül befejezni a darenyicázást. Vonóvasakat is be kell tenni és még akad furkálni való is. Szóval akad munka bőven. Úgy számolunk hogy jövő héten végre befejezzük.
Szép napot mindenkinek.

(#2863) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma csak megébredtem 2 előtt de nem ébredtem fel. Örülök neki mert már elég nyúzott voltam.
Tegnap délelőtt darenyicáztunk és a kilátószint gerendázatát készítettük el. Úgy volt hogy időben eljövünk de ez megint fél 6-ra tolódott. Kukim kivan hogy alig vagyok itthon a kacsáimmal. Majd hétvégén bepótolom. Főnök azt akarja menjünk de nem fogok. Kollégám meg el fogja dönteni mit akar. Ő meggyőzhetőbb mint én.
Tegnap összesen két képet készítettem azt sem a kilátóról. :DDD LKét facsoportot kaptam le mert jól néz ki.
Majd ma fotózok tovább.
Szép napot mindenkinek.

(#2864) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Jól megérdemelt hétvégi pihenőt kezdem meg. Természetesen ebből volt egy összetűzésem a főnökkel mert ő kijelentette hogy jönnöm kell és én egyenesen megmondtam neki hogy NEM! Ő még egyszer elmondta és én is, majd sarkon fordultam és ott hagytam. Soha nem bírtam ha bárki megpróbált beszabályozni engem. Persze kollégám megy mert őt lelkileg tudják terrorizálni. Ilyenkor alig készít valamit de legalább ott van és ettől lenyugszik a nagyfejű. Iszonyat rühelli a főnök hogy van olyan a cégben aki nem úgy táncol ahogyan ő fütyül. A kilátót ketten építjük és Ő ne pofázzon bele! Amúgy is rühellem azt a skót fejét. Helyi fideszes képviselő.De ez nem a párt! Tisztán leképezi a párt viselkedését. Megpróbál megfélelmíteni és ha nem jár eredménnyel akkor dörgölőzik.
Tegnap volt kint a tulajdonos és meghívott személyesen minket a kilátóátadó majálisra.Sütés főzés és élőzene. Jó lesz amikor a főnökök ott feszítenek hogy ők készítették ezt mi meg valahol a háttérben egerészünk. :DDD
Tegnap a kilátószintet burkoltuk. gerendázat.
mi így vasaltunk (A MI illesztéseink is látszódnak szépen...
Mabeugrunk délelőtt Fehérvárra a fényképezőre megjött UV szűrőért. Kicsit nézelődünk is ha már ott vagyunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2865) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma később vagyunk ismét. Hétvégi szieszta zajlik. A tegnapi napunk nem úgy zajlott le ahogy leírtam reggel. Kiderült hogy a fehérvári aqua nincs nyitva hétvégén ezért nem tudjuk átvenni az UV szűrőt. Viszont édesnek támadt az az ötlete hogy a múltkor nem sikerült elintéznünk a szemüvegét. Bementünk az Ofotértbe és rendeltünk neki szemüveget. Ha már ott voltunk nekem is csináltatunk egy újat. Édesnek 30 nekem 35 lesz. Mindez 2 órán át tartott. A lányok nehezen bírták de túléltük. Sajnos az is kiderült hogy az én szememre már bifokális lencse kellene mert nem tudok majd ezzel a távollátó szemüveggel teljes biztonsággal olvasni. Mondjuk a normál betűméret még megy de a pici már összefolyik. Na ez a lencse nem a 35 rugós kategória. 30% kedvezménnyel lett volna csak a lencse 100! :Y Akkor inkább pici betűket nagyítóval olvasok el. Mondjuk a nyári gumira félretett pénzt költöttük el szemcsire de ez kellett. Édeskének is egyre vacakabb a szeme. Olyan kis intellektuel kacsám lesz. :DD Volt szemüvege de azt alig hordta. ezt majd állandóra felveszi.
Ma délelőtt zúzunk be ismét mert meg kell néznem egy munkát. Kellenek a hétvégi maszekok hogy nyári gumira is legyen zseton. :DD Amíg én munkát nézek addig édesék papáznak. Kiengedték az öreget úgy hogy javítottak az állapotán de nem tudják mi volt a baja.
Közben tanulgatom a fényképező használatát. szerelmeim.
Kati
Adri és Sári
Szép napot mindenkinek.

(#2866) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész nyugisan aludtam azt leszámítva hogy Sári hajnali negyed háromkor rávetette magát a fejemre és azt sem tudtam hol vagyok.
Tegnap délelőtt elmentünk egy kis maszekot megnézni. Ma kiszámolom ha időben érkezek haza. Ez egyáltalán nem biztos mert elvileg ma emeljük a tetőt a helyére és nem tudom hogy állnak az előkészületek.
Munkanézés után beugrottunk apámhoz. Kiderült hogy orbáncos . Még mindig szednie kell a gyógyszert rá mert nem múlt el neki. Eléggé le van passzolva az öreg. Sokat fogyott és meggyötört ábrázata van.
Délután egy szinte eseménytelen futamot végignéztem és szinte már este is lett.
Ma tetőemelés és addig nem is jövünk haza. Előtte sok sok munkánk van még hátra.
Szép napot mindenkinek.

(#2867) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre felemeltük a tetőt!Főnökök már ott tátották a szájukat 10 óra óta de csak 1 után emeltünk mert elő kellett készíteni a fogadószintet. Ott volt a falu apraja és nagyja. MIndenki videózott én meg majdnem lemaradtam az egész műveletről. Mérgelődtem is rendesen emiatt. Pár képet tudtam csak lőni és abból is nagyon kevés volt értékelhető. egy a kevésből. Az egész művelet negyed óra sem volt.
Ma korábban eljövök munkából mert ma van szerelmemmel a nagy napunk! Fél 4-kor összeházasodunk. Sima 2 tanú és a gyerekek. Tegnap az utolsó pillanatban jött meg édes papírja. Vagyis iktatták a válás tényét így újra házasodhat. Anyukája és párja lesz a tanú mert az utolsó pillanatban nem tudtunk kinek szólni.
Szép napot mindenkinek.

(#2868) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Házas emberként ébredtem. Szerelmem nagyon örült neki hogy elvettem őt és ezért nekem is többet jelentett ez az esemény. Igazi meghitt és családias volt hogy csak a gyerekek voltak és a két tanú. Nagyon jó fej volt az anyakönyvvezető is. Az egész lezajlott negyed óra alatt. Édesemnek az anyukája és a kedvese voltak a tanúink. Igazi jó érzéssel ébredtem. Érdekes hogy egész más volt így megesküdni mint amikor először házasodtam. Akkor az egész olyan színpadias volt és tulajdonképpen nem is rólunk szólt hanem arról hogy a násznép jól érezze magát. Nehéz szavakba önteni de így igazán mi voltunk ott és senkinek nem kellett megfelelni. "ifjú" házasok :B
Persze azért fél 2-ig dolgoztam hogy ne érje szó a ház elejét. Apró ámde fontos befejező munkálatokat végzünk. Talán a héten végzünk.
SZép napot mindenkinek.

(#2869) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Na most fog igazán elszomorodni a főnök! Szakad az eső és holnap elvileg átadás. Nekünk laza 3 napos munkánk van még. Gyakorlatilag a korlátokat kell felszerelnünk és pár vasat kell pótolnunk ami később érkezett meg. Esőben viszont esélytelen hogy bármit is tudjunk csinálni. Egyáltalán a feljutás a kilátóhoz kétséges. Majd meglátjuk mi lesz.
Tegnap végre bekerültek a vonóvasak és a kilátószintet készre csináltuk. Fentről indultunk el a korlátozással de csak egy lépcsőkorlátot tudtunk beépíteni. Ma folytatnánk.
Szerelmemnek ma készül el a szemüvege. Kíváncsian várom milyen lesz benne. Esőben mondjuk nem fog bemenni Fehérvárra mert retteg a volán mögött ha esik.
Szép napot mindenkinek.

(#2870) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most éjszaka már nem aludtunk jól. Kati átjött és ha már rá is figyelni kell akkor vége a nyugis alvásnak.Tegnap befejeztük a furkálásos toldóvasak felrakását és az egyeneskorlátokat rakosgattuk. Remélem ma nem fog esni az eső és tudunk haladni tovább. Közel a befejezés.
Így állunk
Édesemnek elvileg tegnap kellett volna elkészülnie a szemüvegének de mégsem lett kész. Ma mindenképpen be kell mennie Fehérvárra mert nem fogják tovább tartogatni az UV szűrőmet az aquában. Remélem elkészül a szemcsi is.
Szép napot mindenkinek.

(#2871) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól aludtam. Tegnap már fél 2-kor itthon voltam mert elfogyott a kész korlát és a cégnél szartak gyártani még deszkát hogy tudjuk folytatni és ne kelljen megállni. Kíváncsi vagyok hogy hétfőre gyártanak e. Így nehéz lesz átadni kedden...
Öröm az ürömben hogy szerelmemékkel be tudtam menni Fehérvárra a szemüvegéért. Elkészült végre. Ha már ott voltunk elugrottunk az UV szűrőért is. Már üzletelek egy 40-150-es telét is. Ha minden igaz vasárnap meg is lesz. Nem gondoltam hogy ennyit fogok majd fényképezőre költeni de a kilátó igényli hogy legyen egy nagyobb obi. Későbbiekben is jól fog jönni és enni nem kér.
Mára semmi tervünk nincs. Adrit elvitte az apja ezért ma pihizünk mert holnap úton leszünk.
Szép napot mindenkinek.

(#2872) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit fáj a hátam. Olyan érzés mint aki elfeküdte. Nem örülök neki mert végre nem fájt semmim egy ideje.
Tegnap délelőtt bevásároltunk hétvégére és még vettünk ezt azt. Vettem berántózsinórt a stihl-re és vettünk egy olcsó kártyaolvasót a fényképezőhöz mert elég faszul oldották meg az adatkábel csatlakozási pontját. Na nem mintha a memóriakártyát könnyebb lenne kivenni. Lassan de biztosan tanulgatom a gépet.
Sárim
Adri
Szerelmem az új szemcsiben
Kati ébredés után
Kati amikor már feloldódott
tökmag
Ha minden igaz ma veszek hozzá telét is. Igaz ez megint a nyári gumi rovására megy, de most ez nem annyira zavar.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#2873) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lement ez a hétvége is.Sok mindent nem csináltunk de jól éreztük magunkat.
A délelőtt semmittevéssel telt el. Délután mentünk Adriért. Odafele úton megvettük a 40-150-es obit. Nagyon szuper! Két dolog volt amire nem számítottam. Az egyik az hogy közelre is nagyon jól lehet vele fotózni, a másik pedig az hogy ha teljesen kint van akkor bizony biztoskéz kell hozzá mert inog. A stabilizátor itt komolyan kell hogy korrigáljon. Majd ezt is tanulgatom. Azért már látom hogy van egy két pontatlansága a gépnek.az AF. alacsony fénynél bizonytalan és pontatlan. Érdekes hogy a vaku kinyitásával ez a bizonytalanság töredékére csökken. Mondjuk én az AF.-re mindig rákorrigálok manuálisan. Ilyenkor kinagyítja 7x. nagyításba a kijelzőre a fókuszterületet és ki lehet maxolni az élességet. Ráadásul itt a telén ez végtelenítve van. Tegnap a kocsiban azzal játszottam hogy 2 kerítésen keresztül fotóztam egy autót.
kerítés
autó mögötte Itt már 2 kerítés és 15-20 méter a távolság.
Remélem a kilátónál jól fog jönni hogy ki tudok emelni távolabbi dolgokat is.
Ma elvileg folytatjuk a korlátozást ha elkészítették a deszkát hozzá.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#2874) bim


bim
veterán

Jó reggelt,

Ma kereken egy éves az én gyönyörű kiskacsám! :)) Elolvadok ha ránézek!
Tegnap sem dolgoztunk sokáig mert elfogyott az anyagunk. Reméljük ma már lesz elegendő anyag lesz befejezni a korlátokat.
Szép napot mindenkinek.

(#2875) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit később vagyok. De mindegy. Szó szerint így vagyunk édessel mert ma vagyunk 111 hónaposak. Azt beszéltük hogy érdemes e számolni így hogy egy hete már házasok vagyunk. :F
Tegnap gyakorlatilag 99%-ban elkészültünk. Szemből
Ma még kimegyünk és a kézvezetőket felcsavarozzuk és tényleg elkészültünk.
Mivel nem nagyon látok munkát itt ezért kapóra jött hogy este felhívott egyik volt kollégám. A volt munkahelyemen van egy kocsibeálló amit meg kellene csinálni. Még lehet hogy hosszú hétvégén elmegyek megcsinálni. Majd meglátjuk...
Szép napot mindenkinek.

(#2876) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Iszonyat nyugodtan aludtam! Ezen én is meglepődtem mert tegnapi nappal felmondtak nekünk. A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Ennyi! Azt mondta a főnökünk hogy szerkezetileg rendben van a kilátó és a továbbiakban nekik nem megfelelő ez a felállás ezért kijelentenek minket. Nem nagyon volt rá példa hogy elküldjenek ezért meg kell jegyeznem ezt a szöveget. :DDD
Ma remélem elkészülnek a papírjaim és holnap bezarándokolok a munkanélküli központba. A maszekokat is összeszedem és végre lesz kicsit több időm a csajokra.
Ma a képeket is átválogatom ami a kilátóról készült és feltöltöm valahová.
Szép napot mindenkinek.

(#2877) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma már korán fent voltam. Végiggondoltam a múltkor megnézett maszek munkát hogyan és miből lehetne megcsinálni. Ki kell számolnom hozzá az anyagot és leadni az árat. Tovább nem húzhatom....
Tegnap reggel elkísértem Adrit a suliba és siettem haza. 10-re vissza kellett mennünk mert fotózás volt. Szerettünk volna testvérképet de ez nem jött össze. Kati nem akart szerepelni a képen és Sári is csak tálti kulcsát majszolva nem ordított. Szép kis kép lesz.
Összeválogattam 200+ képet a kilátóról amin végig lehet követni hogyan készült. ha valakit érdekel.
Érdekes dolgot figyeltem meg. Feltettem ezt a képsorozatot pár helyre ahol aktívabb vagyok. Facebook és ide az asztalos topikba is. Igazából a reakciók érdekeltek. Szinte mindenhol a semmi vagy a majdnem semmi a reakció. Ha beírtam volna hogy viszket a bal herém és ettől jól érzem magamat biztosan érkezett volna 100 lájk, de erre semmi. Ennyire mélyen vagyunk?! Ez azért elég szomorú. :(
Ennyit a munkáról. Illetve kedden megyünk tárgyalni egy asztalos céghez.
A legfontosabb hírt a végére tartogattam! Az én kis mosolygós Sárim tegnap délután elindult! Többször megtett 3 lépést önállóan. Már hetek óta benne volt a levegőben de még nem volt elég bátor. Van egy rövid videó is róla de nincs kedvem töltögetni. Most nagyon büszke vagyok rá! Elindult az élet rögös útján.
Mára semmi komoly tervem nincs. Lehet szerelni fogom a szalagfűrészemet. Vennem kell rá egy rövidebb ékszíjat. Ha rendbe szedtem lehet eladom bár a szívem szakad meg érte. Nehezen válok meg szerszámgépektől de 2 szalagfűrészem is van.
Szép napot mindenkinek.

(#2878) bim


bim
veterán

(#2879) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész kipihent vagyok. Nyugalomban telnek napjaim. Jövő hétre van egy kis munka és azutáni hétre is akad egy kisebb tető. Közben persze keresünk fix állást hogy biztosabb legyen a megélhetés.
Tegnap délelőtt szereltem a szalagfűrészt kicsit. Nem jutottam a végére de majd... Délután kimentem a papírjaimért a céghez . Elég ciki volt a helyzet mert a munkánkra olykor szükségük lenne, főleg olyankor amikor jó minőségben kellene dolgozni vagy épp az 1 éve átadott Galya patakon lévő hidat kellene javítani garanciába amit nem mi csináltunk. Én világossá tettem hogy a cég nincs az első helyen munka ügyben és más szarát nem fogom javítgatni. Kollégám bevállalta hogy egy féltetőt megcsinálunk nekik és jövő héten duzzogva ezt fogjuk csinálni. Lenne még 2 játszótér ahová nem vihetik oda azokat akik szar munkát végeznek de én oda már nagy valószínűséggel nem fogok menni.
Ma bemegyünk Fehérvárra Sárinak ajándékot venni és hazafelé beugrunk a teleobjektívre uv szűrőért.
Szép napot mindenkinek.

(#2880) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az alvásom kezd rendbe jönni. Túl stresszes volt a környezet ahol dolgoztam és ez kihatott az alvásomra.
Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra Sárinak ajándékot venni.Egy ugráló nyulat és egy pici bicót kapott. Hazafelé beugrottunk az uv szűrőért a telére. Már az is le van védve asérülés ellen. Felvettük a tortát is és jöttünk haza.
gyertyafújás
Csajaim
Ha ma végre jobb idő lesz akkor elmegyünk sétálni egy nagyot. Holnap jönnek apósomék Sárit köszönteni.
Szép napot mindenkinek.

(#2881) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Jól aludtam. Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Takarítottunk hogy többé kevésbé fogadóképes állapotban legyen a lakás apósomék érkezésére. Ma jönnek fél 10 felé. Remélem jól fogjuk magunkat érezni. Érdekes hogy amikor összeköltöztünk édessel vele haragba kerültek és most jobban ragaszkodnak egymáshoz mint az anyjával akivel nem voltunk soha fasírtban.
Szép napot mindenkinek.

(#2882) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nyugisan lezajlott a tegnapi családlátogatás. Kati le sem szált a papáról ami nagyon jól esett neki.
Még a múltkor a kilátónál fotóztam próbaképpen virágokat. Ezt pl. telével nyomtam. Eszem megáll! Egy másik. Utolsó.
Sajnos fújta őket a szél ezért nem lettek tökéletesek de ettől is leesett az állam.
Ma munkanézőbe megyünk. Kíváncsian várom mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2883) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyok 41éves. Ha édes nem köszönt fel el is felejtem teljesen. Nem foglalkozom a szülinapokkal és a névnapokkal.
Tegnap elmentünk tárgyalni és vegyes érzelmekkel jöttünk el a beszélgetés után. Sajnos nem tudtunk beszélni a főnökkel csak a feleségével és ő meglehetősen óvatosan nyilatkozott. Bevallom elég kevés esélyt látok arra hogy ebből valami lesz.
Ma sűrű napom ígérkezik. Reggel elkísérem Adrit isibe és gyors reggeli után zúzok be Fehérvárra ügyeket intézni. Hivatalos ügyek mellett szemüvegemért is elugrok ami szombat óta kész van és el kell mennem munkát is nézni. Kimegyek oda ahol már múltkor is voltam és unokatesómnál is kellene valamit készíteni.
Majd alakulunk szépen lassan.
Szép napot mindenkinek.

(#2884) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma időben kellett kelni mert munka van! :DD Egy kis előtetőt kell megütnünk itt helyben ma és holnap.
Tegnap elment az egész napom lóti futival. Munkát is szereztem jövő hétre. A múlt heti sokkhatásból kezdünk éledezni. Az élet nem áll meg és dolgozni kell. Nem csak a pénz miatt hanem az ember azért nem árt ha úgy mozgatja át az izmait hogy közben alkot valami maradandót.
Szemüvegemet is elhoztam. Kiakadtam amikor felvettem annyira élesen látok benne. Persze egyelőre melóba nem fogom hordani. Menni fog ünnepekre és tartaléknak. Ha lesz majd rendesen munka ebbe is tetetek másik lencsét.
Szép napot mindenkinek.

(#2885) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem megyünk dolgozni mert tegnap mindent előkészítettünk az előtetőnél amit csak tudtunk és megállt a mutatvány. Történt az hogy odamentünk és nincs bebetonozva az alapja. A tulajdonos arra várt hogy valaki megmondja neki hová betonozza az alapot, de nekünk senki nem szólt hogy ugorjunk már oda kimérni neki. Mindent legyalultunk és amit tudtunk azt kiszabtunk és lemartunk.
Ma holnap kollégám megcsinálja egyedül az egyik játszóteret. Nem örülök neki de ez van. Én ma megyek ügyvédhez ezért nem érnék rá amúgy sem. Volt feleségem azon hír hallatán hogy újra megnősültem gyorsan elajándékoztatja velem a fél lakástulajdonomat a nagy gyerekeimnek. Amúgy is nekik szántam ezért különösebben nem mozgat a dolog, még úgy sem hogy nagy részét a lakásnak kp.-ban apám fizette ki. 6 éve amikor összeköltöztem a szerelmemmel új életet kezdtem teljesen nulláról. Nem jutottunk sokkal előrébb de legalább boldogok vagyunk. Ez a legfontosabb! Szült nekem két gyönyörű kislányt és ha még jön egy akkor még boldogabb leszek.
Nem tudok betelni velük!
Katica
Sári
Lányok is jönnek velem Fehérvárra és amíg elleszek az ügyvédnél addig ők apámat meglátogatják. Utána picit sétálunk ha jó idő lesz és jövünk haza.
Majd elfelejtettem a lényeget! Adrit behívták castingra az rtl klubba, a junior konyhafőnökbe. Jelentkezett és szóltak hogy mehet. Ezért lehet nem megy hétfőn és kedden isibe. Agyam eldobom! Én mondjuk rühellem a főzős műsorokat. Nem is tudtam erről jelentkezett. Pont ő aki a konyha tájékára se megy?!
Szép napot mindenkinek.

(#2886) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Jó hulla vagyok. Éjszaka összebújtunk szerelmemmel aminek az lett a vége hogy alig tudtam visszaaludni, de a reggeli belső ébresztőm mindenek ellenére kinyitotta a szememet. Ilyenkor azért kicsit utálom ezt az adottságot. Most kótyagos a fejem és alig látok.
A tegnapi délelőttöm teljesen ráment az ügyvédre. Az ügy lezárult és már tényleg alig van valamim. Ingatlan semmi és ingóság is csak a 23 éves táltosom. Semmilyen érzés nincs bennem az üggyel kapcsolatban.
Adriék iskolájában gyereknapoztak . Nagyon jó programok voltak amibe délután picit mi is belecsöppentünk. Persze azonnal bevonták Katit is. Arcfestés is ugrott.lányok
Nagyon jó suli ahová jár. Sok program és mint egy nagy család olyanok amibe az olyanok is beleférnek mint Kati aki még nem is óvodás, nemhogy iskolás.
Ma kilátóavatóra megyünk családostól. Kíváncsian várom milyen lesz. Kollégámat már megkörnyékezték újra visszafoglalkoztatással a cég. Nem tudom ez annak szólt e hogy ma ne legyen balhé vagy annak hogy rájöttek a környékben ennyiért nem kapnak ilyen szintű szakembereket. Majd meglátjuk. Egyelőre a saját utamat szeretném járni és csak ha nem sikerül akkor beszélni velük munkáról.
Szép napot mindenkinek.

(#2887) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sikeresen lezajlott a kilátóavatás. A rokonságon kívül csak mi voltunk jelen és a tervező. A "mi"-be beletartoznak a volt főnökeink is. Érdekes volt hallani hogy a megnyitóbeszédben úgy lett előadva hogy az Ő irányításukkal készítettük mi a kilátót. Pont ők irányítottak akiknek fingjuk sincs erről az egészről.
átadó
Lányok hallgatják a beszédet.
Sárizok
Egy utolsó kép rólunk a munkánkon.
Kati fel le rohangált. Nem tudom hányszor járta meg a tornyot. Ettünk, ittunk és amikor elfáradtak a gyerekek akkor hazajöttünk.
Mára nem sok mindent tervezünk.
Szép napot mindenkinek.

(#2888) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fájós háttal ébredtem. Majd a munkában helyrejön.
Úgy volt hogy tegnap elmegyünk T.bányára egy cukrászdát kipróbálni de édes annyira berágott Kati hisztién hogy nem mentünk sehová. Néha nehéz Katival. Igazi hisztis picsa lesz. Nem tudom hogy talál majd embert magának ezzel a természettel....
Ma megyünk egy 73 négyzetméteres kis tetőnek nekiállunk. A héten mindenképpen be kell fejeznünk mert sok kis munka összejött. Sietnünk kell mert lehet 2 hét múlva újra neki kell állnunk egy ugyanilyen kilátónak ami ragasztott tartókból lesz. Kevesebb csapolás, több vasalatot tartalmaz az a torony.
Már csak meg kell állapodnunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2889) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Durva éjszakán vagyunk túl. Sárinak jön a foga és sokszor felsírt. Édes nem sokat aludt. Én szerencsére csak akkor ébredtem fel amikor sírt.
Tegnap nekiálltunk a kis tetőnek. Ez egy öszvér megoldású tető. Régi tető fölött új szerkezet és ott machinálni valamit hogy jó legyen. Nem szeretem ezeket a munkákat de most nincs más.
De mindez teljesen érdektelen ahhoz a hírhez képest hogy bővül a család! Szerelmem kicsit kiakadt de nyilván megtartjuk. A sors adta és mi elfogadjuk. Biztosan piszok nehéz lesz neki de majd kicsit többet segítünk mindannyian.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#2890) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári bár lázas de picit jobban van. Most tudtunk éjjel aludni ami nem elhanyagolható dolog.
Tegnap lassan haladtunk addig amíg a nap égetett minket. Amikor befelhősödött az ég akkor kicsit megiramodtunk. Ma szeretném a szerkezetet befejezni de nem sok esélyt látok rá.
Katica nagyon rossz és szófogadatlan. Szerelmem nehezen bír vele. Már látom lelki szemeim előtt mi lesz 3 picivel vele. Szegény édeske.
Szép napot mindenkinek.

(#2891) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári még mindig nem keveredett ki a nyavajából. Vagyis még nem bújt ki a foga amitől elvileg lázas.
Tegnap majdnem teljesen be tudtuk fejezni a szerkezetet. Még a mai délelőtt rámegy de délután végre tudunk lambériázni. Nyomnunk kell hogy holnap többé kevésbé elkészüljünk.
Piszok meleg van és lassan haladunk. Nehezen fog az agy ebben az időben.
Szép napot mindenkinek.

(#2892) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elvitte édes Sárit dokihoz biztos ami biztos alapon. Semmit nem találtak. Fogára gyanakodik mindenki. Már napok óta lázas szegényke. Szerelmem alig alszik. Már teljesen kivan. Közben szépen gömbölyödik a pocakja. Valamikor jövő hét utáni héten elmegy dokihoz hogy minden rendben van e. Meg kell állapítani nekik is hivatalosan hogy terhes.
Tegnap befejeztük a szerkezetet és a hátulját majdnem teljesen belambériáztuk. Ma befejezzük a lambit és lécezünk. Haladnunk kell mert nem tökörészhetünk. Hazafelé tárgyaltunk 3 kilátóról. Már jövő héten kellene kezdenünk. Egész nyarunk oda lesz ha belevágunk. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#2893) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy volt hogy ma játszóteret fogunk készíteni de elhalasztottuk a hét második felére. Ez a hétvége ezért felszabadult. A kacsáimmal elmegyek szandit vásárolni. Lányok is és én is kapok a nyári lábbeliből.
Tegnap beléceztük a kétharmadát a munkánknak és el is jöttünk haza. Lambériát és lécet is kell még vennie a srácnak mert kevés lett. Majd hétfőn befejezzük.
Szép napot mindenkinek.

(#2894) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A család még durmol mert este későn értünk haza. Reggel hívta édest az anyukája hogy mi van velünk és kitaláltuk hogy elmegyünk hozzájuk egy kis bográcsozásra. Elég későn álltunk neki ezért az egész főzés és sütögetés elhúzódott. 10 óra volt mire hazaértünk. Jól éreztük magunkat bár sári végig nyűgös volt. Remélem befejeződik már végre ez a fogzás mert nagyon kikészül szerelmem a sok tutujgatásban.
Ma valszeg a tegnapi napot fogjuk kipihenni.
Szép napot mindenkinek.

(#2895) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári lassan egy hete szenved a fogaival és ezzel mi is egy hete nem tudunk normáliséletet élni. Éjszaka nem nagyon alszunk folyamatosan és napközben édes cipeli. Már teljesen kivan tőle.
Tegnap nem sok mindent csináltunk. 1x lementünk kicsit a játszóra de semmi több. Délután mosógépet szervizeltem mert egy ideje ugyan úgy leáll. Most egy vezeték volt elszakadva. Nem értem miért építenek be 0,000000000001mm vastag vezetéket még ha az csak egy jeladó is. Annyival drágább egy 0,5mm-esamit már nem rág el a gép centrizésnél? Eszem megáll! Alig tudtam megkötni. Sorkapocsban nem is ment csak nyeles wago-ban. Kiakadok a Samsungtól! Édes telefonjával jöttünk Berhidától Várpalotáig GPS-el szombaton anyósoméktól mert nem ismertük az utat és már majdnem beértünk amikor lefagyott majd kijelentette hogy nincs GPSjel. Hajszál híján szétvertem. Nem az első esete annak a vacak Samsungnak. Utolsó androidos mobilunk volt....
Ma rengeteg munkánk van. Lambériázunk és lécezünk, majd beszegjük a tetőt. Rovarhálót ütünk és be kell még raknunk két bevilágító ablakot. Mindezt azért hogy jöhessen a bádogos és mi holnap mehessünk máshová.
Szép napot mindenkinek.

(#2896) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egy hét után ez volt az első olyan éjszaka amikor nem riadtam fel arra hogy Sári elkezdett bömbölni. Jól is esett ez a kis egybefüggő alvás. Persze azért meg megébredtem de nem volt vészes csak a szokásos családellenőrző pillantás hogy ki alszik velem.
Tegnap előkészítettük a bádogosnak a terepet. Remélem hétfőre elkészíti és addigra megjön a cserép is.
Ma előtetőt fogunk menni készíteni. Ma és holnap rá fog menni arra a munkára valszeg.
Hét végén anyósnál fotóztam virágokat. Nagyon tetszik a dolog. 1
2
Érdekes, mintha telével jobbak lennének ezek a képek. :F
Szép napot mindenkinek.

(#2897) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy néz ki túljutottunk a fogzási őrületen. Végre nem arra riadtam fel hogy ordít mellettem Sári.
Tegnap összedobtuk az előtető szerkezetét és le is lambériáztuk és rádobtuk az OSB-t. El akartam vinni táltit műszaki állomásra állapotfelmérésre de nem fértem be. Remélem ma be tudnak nyomni. GYakorlatilag végignyomok egy műszaki vizsgát és ha megbukik valamiből akkor egy sima állapotfelméréssé silányul a menet, de ha minden rendben akkor beviszik az adatokat a gépre és ez lesz maga a műszaki vizsga. Nem nagyon tökörészhetek mert elsején lejár a műszakija és nagyon úgy fest hogy holnaptól bele kell kezdeni egy kilátóba ami után nem lesz időm táltossal foglalkozni. Karosszéria rendben van, és szerintem minden oké de nyilván a fékpadon simán elhasalhat a paripám. Igazából a futóműhöz tartozó dolgoktól tartok picit. Fékék, lengéscsillapítók és kormánymű. Majd meglátjuk mi lesz.
Igazság szerint a kilátót jövő héten kezdtük volna de muszáj holnap beleállnunk mert keresnek mást ha nem lépünk. Persze a munkáink egy része majd valamikor befejezzük. :( Nem szeretem az ilyen zsarolásos helyzeteket.
Szép napot mindenkinek.

(#2898) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most hajnalban egész jó idő van de amint felkel a nap megfő az ember.
Tegnap bezsindelyeztük az előtetőt és haza is jöttünk. Nem volt kedvem már kimenni meggyalulni a játszótér anyagát. Nem sokkal lettünk volna előrébb ha megtesszük mert ma már úgysem azzal fogunk foglalkozni.
Ma megyünk és belekezdünk egy újabb kilátóba. Ennek valahogy kevésbé örülök mert nagyüzemi módszerekkel fogjuk csinálni és kevésbé van szükség a kreativitásunkra.
Péntek este elutazunk a Mátrába! Szerelmem apukája Mátraházán van szanatóriumban és elmegyünk meglátogatni. Parádsasváron kibéreltünk egy apartmant ahová péntek este megérkezünk és csak vasárnap délután jövünk haza. Közben közös bográcsozás és séta a friss levegőn. Két napig a naplóm is szünetelni fog mert nem hinném hogy lesz lehetőségem írni. Már nagyon várjuk mindannyian. 6 éve élünk együtt és ez lesz az első alkalom hogy elmegyünk üdülni. Ha jól sikerül akkor gyakrabban el fogunk ide látogatni.
Szép napot mindenkinek.

(#2899) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyon fáradt vagyok. Tegnap kifáradtunk az új munkahelyen. Teljesen más szemlélettel készítünk egy ugyanolyan kilátót mint amit már csináltunk. Ez az egész ragasztott tartóból van és egyben van az egész szelet. A könyökfákat szabtam amiből mára maradt 16db. Többiek lépcsőt és korlátot készítettek elő.
Ma meló után indulunk az ország másik felébe. Fini lesz még letekerni több mint 200km.-t munka után.
Szép napot mindenkinek.

(#2900) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szeretném azt írni hogy kipihenten ülök le a gép elé de nem lenne igaz. Fáradtabb vagyok a két nap "nyaralás" után mintha itthon dolgoztam volna.
Pénteken a kilátó könyökfáit és korlátelemeit szabtuk ki. Meló után fél 6-kor indultunk a Mátrába. Megvettük a Heves megyei matricát is és ezért végig pályán tudtunk menni de így is 3órás volt az út. Parádsasvár festői környezet. Csend és béke volt. Nekem nagyon bejövős az ország azon területe. Este érkeztünk és csak tisztálkodtunk és aludtunk is. Hajnali 5-kor ébredtem és egy közös kávézás után én elmentem felderíteni a falut. Tiszta levegő és kellemesen hűs amiben élmény volt sétálni. A focipályán falunapot rendeztek. Már az ökör sült a nyárson amikor odaértem. Amint nyitott a helyi bolt bementem körülnézni. Tipikus falusi kisbolt. Kevés választék drágán ezért miután felébredtek a lányok átmentünk Parádra vásárolni. Délben elment édes apukájáért Mátraházára a szanatóriumba. Közösen bográcsoztunk egy jót. Gulyáslevest főztünk ami nagyon finomra sikerült. Este ott aludtak ők is a házban velünk. Vasárnap délelőtt még kicsit elvoltunk és édes visszavitte apósomékat a szanatóriumba. Délután fél kettő körül indultunk haza. Még beugrottunk kékestetőre egy gyors nézelődésre ha már ott jövünk el mellette. Mindenről készítettünk fotókat de lusta vagyok feltölteni őket. 6 előtt értünk haza kifáradva.
Ma cserepezni megyünk vissza arra a kis tetőre amit készítettünk múlt hét előtt. Kukimnak nincs kedve hozzá de muszáj megcsinálni mert várnak ránk.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.