Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#2401) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem aludtunk jól. Kati hamar ébredt a helyén és utána már mi sem tudtunk normálisan pihenni. Ilyen a szülők sorsa. Egy cseppet sem haragszom rá. Majd pihenünk az urnában.
Tegnap jól be voltam szarva hogy milyen lesz az út de teljesen alaptalannak bizonyult a félelmem. Simán csak nedves volt az út és egy fél csúszás nem volt sehol. Hazafelé Bicskének jöttünk és ott pedig teljesen száraz, szinte nyári útviszonyok voltak. Kitettek magukért a közutasok. :R
Odafelé beugrottunk apámhoz picit. Rátaboltunk 30 házitojásra. :DDD ;] Múlt héten ottfelejtettük amikor nála voltunk.
Mielőtt elindultunk Pestre még délelőtt a gépet pucolgattam és a lapvédőt próbáltam egyengetni mert elhajlott és így nehezen nyílik. Ha valaki próbált már aluöntvényt egyengetni akkor tudja hogy bármelyik pillanatban elpattanhat. Nem tudtam rendesen kiegyenesíteni de azért alakult. Majd még próbálkozok.
Ma viszem vissza kollégámnak a Rubik kockáját. Megpróbálom neki megtanítani hogy kell kirakni de nem tudom sikerül e átadni a tudásomat. ;] Szerencsére újra dolgozunk. Remélem most egész hetet leszünk.
Szép napot mindenkinek.

(#2402) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mostanában szerelős reggeleim vannak. Tegnap indulás előtt a mikrót szereltem mert beesett az egyik gombja amit két kis pecek tartott ami most fáradt el. Tipikus példája az időzített tönkremenetelnek. Persze nem olyan fából faragtak aki egy ilyen miatt kidob egy tökéletesen üzemelő mikrót. Megszereltem és már üzemelhet is tovább. A ma reggeli szerelésem még tegnap este kezdődött. Kiszúrtam hogy a friss körfűrészemet már hegesztették egy helyen. Ez nem gond csak szarul csinálták meg. Kicsit zajos volt mire szétszedtem és közben a rossz hegesztés el is tört. Ma édes elviszi a tengelyt mert hiányzik róla egy biztosítógyűrű és vesz rá, én meg elviszem ezt a konzolt és lecsiszolom róla azt az amatőr hegesztést és holnap bedobom javításra oda ahol a másik gépet vittem.
Tegnap falat vakoltak a srácok én pedig anyagot kevertem nekik + hordtam. Közben a kocka kirakását tanítgattam a kőművesnek. Övé a kocka. Egész jól belejött a végére.
Ma folytatjuk a vakolást én pedig a konzolt készítem elő holnapra.
Édesem 25 hetesen.
Pénteken farsang lesz és szerelmem vett arcfestéket a lányokra. Cuncit kutyusnak, Katit nyuszinak festette ki. Meg voltak őrülve a csajok. Nagyon szépek lettek. Katinak vett egy nyuszifül hajráfot és egy bojt farkat hogy pénteken ő is be legyen öltözve. Cunci pon-pom lány lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2403) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit hulla vagyok. Este hamar ágyba bújtunk mert rendesen el voltam fáradva. Pedig nem dolgoztuk magunkat halálra mégis valami tavaszi fáradtság ült rám.
Elvittem magammal munkába a gépalkatrészt és meghegesztettem. 2 rugót kértek el érte. Szinte már a szokásos tarifát számolták fel. Mondjuk az esztétikára nem nagyon adnak. Egy jó nagy csumpit raktak oda amit itthon reszelgethettem hogy jó legyen. Este össze is raktam a gépet. Még finomítanom kell rajta, de többé kevésbé bevethető állapotban van már.
Munkában semmi különös nem volt. Vakolás megy ezerrel. Ma lehet egy kis betonozás is beugrik de ki tudja még...
Szép napot mindenkinek.

(#2404) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szomorúan üldögélek itt a gép előtt. A héten már nem kell menni dolgozni mert mától jön a fűtésszerelő és meg kell várnunk amíg végez és csak utána tudunk dolgozni. Ezzel biztossá vált hogy holnap el tudok menni édesékkel cunci iskolai farsangjára.
Tegnap kis vakolás és kis gipszkartonozás volt.
Ma gépet fogok szerelni. Úgy döntöttem hogy megpróbálok a 2 egyforma körfűrészemet úgy házasítani hogy az egyik gépben mindenből a jobb alkatrészek legyenek beépítve, a másikba meg maradnak a gyengébbek.
Szép napot mindenkinek.

(#2405) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma extrakésőn vagyunk magunkhoz képest. Kati még mindig a helyén durmol és ezt ki kellett édesnek használnia.
Tegnap egész délelőtt szereltem. Házasítottam a két körfűrészemet. Gyakorlatilag a régi gépet átültettem az újabb gép alapjára. Ehhez mindkét gépet atomjaira kellett szednem. Nem volt könnyű olyan alkatrészeket megbontani ami talán a születése óta nem volt bolygatva. A műtét sikeres volt. Ez nem azt jelenti hogy lett egy jó és egy használhatatlan gépem. Lett egy jó és egy olyan ami jó lesz ha csinálok hozzá egy hasítóéket és a lapvédő burkolatát valahogy meg tudom annyira egyengetni hogy könnyebben nyíljon. Ez nem lesz egyszerű mert aluöntvény a drága. Egyébként az ebay-en most is van 2 ilyen gép eladó. Érdekes hogy sok működőképes példány létezik a kora ellenére. Persze ott a jobbak horror áron vannak.
Ma farsang napja van. Délutáni elfoglaltságunk megvan. Cunci apja is jön a mulatságba és el is viszi magához. Vasárnap menni fogunk érte. Szóval a vasárnapi programunk is megvan.
Szép napot mindenkinek.

(#2406) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már 4 óra óta forgolódtam de nem tudtam eldönteni hogy mit tegyek. Keljek fel játszani vagy ébresszem fel édest hogy főzzön kávét. Amíg ezen gondolkodtam fél 6 lett és édes zargatása mellett döntöttem.
A tegnapi nap eseménytelenül telt el. Délelőtt picit játszottam a bioshock-al, délután pedig mentünk cunci farsangjára. Nagyon jó volt. A tanítónénik előadták a hófehérkét egyedi értelmezésben. Nagyon jól szórakoztunk rajta. Viszonylag hamar eljöttünk mert nagy volt a nyüzsi. Adri még ott maradt mert az apja is eljött és elvitte magához. Majd vasárnap megyünk érte.
Mára némi takarítás és pihi van betervezve. Keresgélek egy nagytorony számítógép házat mert ami van abba éppcsak belefér a vízhűtés. Ha kapok pár ezresér akkor lecserélem.
Szép napot mindenkinek.

(#2407) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit fáradt vagyok mert lenyomtam 2 és fél óra Bioshockot. A szemem jól elfáradt de azért élveztem.
Tegnap semmi különösebb dolgot nem csináltunk. Próbáltam egyezkedni egy noname nagytoronyra de sajnos ma nem lesz otthon a srác ezért csúszik ez a projektem. Pedig már elterveztem hogy a felső részébe hogy fogom beépíteni a vizemet.
Dél körül indulunk cunciért Pestre. Jól el fog menni a napunk megint. Szinte semmire nem fog jutni idő.
Szép napot mindenkinek.

(#2408) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma munkába megyek de csak azután hogy édest elkísértem nőgyógyászatra. 9-re van beírva és ha szerencsém van akkor 10-re már ott is vagyok a melóban.
Tegnap nem sok minden történt velünk. Délelőtt még picit játszottam a Bio.-val és ebéd után indultunk is cunciért. Minden rendben volt vele szerencsére. Egész korán hazaértünk és még tudtak itthon is rosszalkodni lefekvés előtt a lányok.
Szép napot mindenkinek.

(#2409) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Dudlikánk egész éjszaka a helyén aludt. Nem is volt talán még ilyenre példa.
Tegnap reggel elkísértem cuncit suliba amíg édes elment a boltba vásárolni. Reggeliztünk és mentünk is a dokihoz. Ott üldögéltünk fél 10-ig és a doki még meg sem jött pedig fél 8-kor kezdődött papíron a rendelés. Akkor úgy döntöttem hogy nekem dolgozni kell mennem és eljöttünk. Édes ebéd után elhozta cuncit az isiből és vele ment vissza az orvoshoz. Hiába volt kiírva hogy 4-ig tart a rendelés 2-kor már nem volt ott a doki. Ez a magyar egészségügy.... Bejelentkezett Fehérvárra ahová március 3.-án kapott csak időpontot. Ennyi.
Siettem munkába mert nem akartam hogy szóljanak. Vakolás ment egész nap. Még egy szellőzőcsövet véstem át a falon a fürdőben. Ma folyt. köv. a vakolás.
Szép napot mindenkinek.

(#2410) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap aljzatbetonozást nyomtuk délután és attól jól el is fáradtam. Dudlikánk most is a helyén durmol. El sem hiszem hogy eljött az az idő amikor nem alszik közöttünk. Persze mindjárt itt a következő nyikorgó, de addig azért van még pár éjszakánk.
Munkatársam hozott egy erősebb vaslemezt amiből ki tudtam vágni a körfűrészhez a hasítóéket. Este fel is szereltem rá. Tulajdonképpen egy lapélezés kell már csak és a burkolat szorulását kell valahogy megoldanom és ez a gép is teljes értékű lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2411) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kati ma is végig a helyén aludt. Kezd átszokni. Ennek nagyon örülünk. Mondtam is édesnek hogy élvezze ki ezt a pár hónapot mert ha megszületik a következő akkor újra tele lesz az ágy.
Tegnap Kati oltást kapott. Már amikor lemérték a kis drágát akkor bömbölt. Szerencsére hamar lehiggadt. Nem tudom milyen oltás volt. Valami ismétlő. Egész jól viseli ezeket az akciókat. Nem szokott lebetegedni utána és a közérzete sem rosszabb.
Munkahelyen betonoztunk. Már nem sok van hátra belőle. Azt sem ma fogjuk befejezni. Ma elvileg gipszkarton dobozt fogunk gyártani vagy a karton mennyezetet fogjuk 5-7cm-el feljebb emelni. Ezen még rágódnak kicsit. Majd alakul.
Holnap megyünk 4D UH.-ra. Remélem kiderül milyen lesz. Édes ma megálmodta hogy fiú. Meglátjuk igaza lesz e. Most épp Marcell névnél tartunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2412) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma van Valentin nap és édestől kaptam egy meglepi csokit amire az van írva hogy "öregedjünk meg együtt". Szívemből szólt! Én nem készültem semmivel mert soha nincs nálam pénz. Engem soha nem érdekeltek a pénzügyek. Ha valami kell akkor megveszem, de ha pénzt kapok leteszem az asztalra amennyit kapok és kész. Édes a pénztáros és ő osztja a lét. Bevallom egy Makita nagykörfűrész Veszélyes árzónába keveredett. Lélektani határon van az ára. Szerencsére még mindig nem olyan kevés hogy azonnal rohanjak megvenni, de nem messze jár tőle. Egyelőre azzal tudom kordában tartani magamat hogy van már 3 ilyen nagy és minek egy negyedik. Félek ha esik még az ára picit nem fog érdekelni hogy van már 3.
Nem nagyon szoktuk megünnepelni a Valentin napot. Én minden nap szerelmesen ölelgetem az én kacsáimat. Oda vagyok értük! Elvileg ma kiderül milyen nemű a kis dudlika aki édes pocakjában van. Vajon Marci vagy Sára?
Tegnap vakolás és betonozás ment. Szerencsére nem kell többet betonozni. A könyököm már teljesen kikészült a lapátolástól. Ma kartonozunk. Ennek örülök! Egy kis fatárolóba is megegyeztek. Viszem is a gyalugépet mert gyalulni kell.
Szép napot mindenkinek.

(#2413) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre kiderült hogy Sárink lesz! Itt van Ő. Valahogy nem találtunk fiú nevet aminek csak az lehetett az oka hogy nem is volt rá szükségünk. Most bementünk mi is Katival a vizsgálatra. Nagyon nem kötötte le a dolog de kibírta. Az aszisztens kicsit lehányós volt de a doki rendben megvizsgálta édest.
Tegnap gipszkartonoztunk és ma is megyünk dolgozni. Ma is kartonozni fogunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2414) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma extrakésőn vagyunk. Valahogy úgy alakult hogy túlaludtuk magunkat. Szinte az egész család egyszerre ébredt fel.
Tegnap kartonoztunk és hétfőtől úgy néz ki hogy egyedül fogok munkálkodni a fatárolón. Végre élesben ki tudom próbálni a körfűrészt és a gyalugépet is.
Mára azt terveztük hogy ha jó idő lesz akkor átmegyünk Csókakőre a várba. Már sokszor át akartunk menni de az idő minduntalan áthúzta a számításainkat. Reméljük ma szerencsénk lesz mert Édesem már később nem fog tudni felmenni azon az emelkedőn ami a várba vezet.
Szép napot mindenkinek.

(#2415) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nyugalmas éjszakánk volt. Érdekes hogy Kati már minden éjszakát az ágyikójában durmolja végig és nem ébred fel 1x sem.
Tegnap délelőtt Jó idő volt ezért átugrottunk Csókakőre. Sajnos nagy része a várnak le van zárva. Egy kis részre lehet csak bemenni ahonnét nézelődni tud az ember de az nem sok. Építik a várat hogy szebb legyen. Tenni akartam fel képeket csak a képfeltöltő nem megy és most nincs kedvem másikat keresni.
Jó hogy délelőtt mentünk mert délutánra elkezdett esni az eső.
Ma elvileg egyedül fogom csinálni a fatárolót. Sok gyalulás és csiszolgatás után.
Szép napot mindenkinek.

(#2416) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól aludtunk. Reggel áttotyogott hozzánk a mi kiskacsánk hogy itt akar aludni. Nemsokára ébresztett is az óra minket.
Tegnap kartonoztunk és gyalultam a fatároló anyagát. Az eső miatt mégsem voltam egyedül. Majd ma.
A gyalugép szépen bekoptatta a szénkeféket és egy pici szikrázás sincs már. Ennek örülök mert télen sokat szenvedtem vele hogy megszüntessem.
Ma lejár a vaterán egy nagytorony licit. 1ft-on áll és max 1 rugót adnék érte. Édes meglicitálja nekem.
Szép napot mindenkinek.

(#2417) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem vagyok éppen jól. Napok óta küzdök a megfázással és kezd ledönteni a lábamról. Még tartom magamat és próbálom kamillával legyűrni de egyelőre nem sikerül. Ha ma esne az eső tutira nem mennék dolgozni.
Tegnap mégsem a fatárolót készítettem hanem kerítésalapot ástam a többiekkel. Vagyis 11 után már csak ketten voltunk mert a főnök fia lebetegedett. Ma is folytatjuk a kerítésépítést. Ha elkezd esni szerintem ülök be táltosba és lépek haza. Nincs kedvem esőben betonozni.
Megnyertem 1ft-al a házat. ezt
Mivel a közelben dolgoztam hazafelé felvettem. Adtam egy százast érte mert nem volt pofám ingyen elhozni. Sajnos az életben elég keskeny. AZ én házam 52cm hosszú ez pedig 40 sincs. A magassága jó neki de nem tudom hogy át tudom e rendesen pakolni bele a vizemet. Mondjuk egy százast megért.
Szép napot mindenkinek.

(#2418) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egy árnyalattal talán jobban vagyok mint tegnap. Végül visszafordultam Csókakőnél mert annyira szarul voltam és nem volt rá érkezésem hogy elmenjek a munkába. Bevágtam egy pár bögre kamilla teát és szinte egész délelőtt aludtam. Muszáj volt kicsit össze szednem magamat hogy ne betegedjek le jobban.
Délután itt voltak látogatóban Angliába költözött barátnője cuncinak. Pár hasznos infót begyűjtöttünk a kintlétről. Sajnos rá kellett újra jönnünk hogy az itthoni létünk egy fos ahhoz képest ahogy ők kint élnek. Egy újabb lökés abba az irányba hogy nekiinduljak az idegennek és próbáljak jobb létet teremteni a lányoknak. Az itthoni építőipari helyzet teljesen katasztrófa. Sokáig már nem húzom ha ilyen marad a helyzet.
Ma vagyunk 95 hónaposak az én szerelmemmel. Nagyon imádom Őt és az összes csajt!
Szép napot mindenkinek.

(#2419) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Tegnap kerítésalapot betonoztunk amiben nagyon elfáradtam. Ma folyt köv. Nagyon örülök neki....
Cuncinak a szemére húzódott a megfázás amitől bedagadt. Nem is mentek isibe és ma is itthon marad. Orvos írt fel neki szemcseppet de már nem látszik semmi hogy bármi baja lett volna.
Végre péntek van és mindjárt itt a vasárnap amikor pihenhetek. Ez a betegség jól legyengített. A tegnapi kemény munka viszont meghozta a gyümölcsét és nagyrészt kiűzte belőlem a nyavalyát.
Szép napot mindenkinek.

(#2420) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok de ezen már nem lepődök meg. Tegnap esőben dolgoztunk egész nap. Már lassan nem számít az időjárás csak dolgozzál. Szerencsére nagyon nem zuhantam vissza a betegségbe. Betonoztunk és zsalukövet raktunk. Ma elvileg befejezzük a zsalukövezést és a betonozást. Elvileg....
Lehet hogy ezt a kis gépemet le tudom cserélni egy újabbra. A kollégám vinné el ezt én meg vennék egy i3-at helyette. Ez még nem biztos de esélyes. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
Szép napot mindenkinek.

(#2421) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp szenvedek. Az én kisebb gépemet már eladtam és amit vennék helyette nincs rajta IDE csatlakozó ami elég gáz mert csak ilyen HDD-m és optikai meghajtóm van tartalékban. Ez most egy kicsit kellemetlenül érintett.
Volt egy PCI-s bővítőkártyám de elajándékoztam.
Tegnap befejeztük a betonmunkát és megraktunk egy konténert sittel. Ma többnyire a már eladott gépem új rendszerének a behangolásával foglalkozok hogy holnap úgy tudjam átadni hogy minden rendben van vele.
Szép napot mindenkinek.

(#2422) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól vagyok. Tegnap tiszta nyomi volt a hangulatom. Kicsit bennem van még a megfázás.
Ma viszem a srácnak a gépemet. Kicsit sajnálom mert minden nap arról neteztünk. Jó kis masina. Egy 865perl intel lap 1G rammal és egy 3Ghz-es prescott magos proci. Semmi extra de tette a dolgát. E helyett lesz egy i3 lga1156 és 2G OCZ ram. A memót is elüzleteltem már. Attól a sráctól veszem aki itt volt nálam az i7-et tesztelni. Jó srác. Mindig kapok tőle kedvezményt az amúgy is jó áraiból.
Ma elvileg a fatárolót fogom készíteni de még semmi nem biztos.
Szép napot mindenkinek.

(#2423) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kezdek gyógyulni. A munka csodákra képes. Azért még köhörészek de nem vészesen. Ma korábban indulok dolgozni mert apámhoz be kell mennem egy kapcsolóért. Édes este felkapcsolta cunci szobájában a villanyt és összeégett egy zárlattal az a nyomorult kapcsoló. Jól megijedt az én drága szerelmem.
Tegnap végre a fatárolót csináltuk. Nem egy nagy durranás de mégis fával dolgozok. Egész nap a Holz-al vágtam. Szuper fűrész. Már biztos hogy szerezni fogok rá egy vídiás lapot. Hazafelé beugrottam az i3-as lapért és prociért. Már csak a memória kell hogy megjöjjön. Tegnap azt is postázták és bízom benne hogy ma ide is ér.
Szép napot mindenkinek.

(#2424) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre! Nem a nagy gép előtt ülök hanem az újdonsült i3-al netezek. Már hiányzott ez a kisgép. Dobtam fel egy win7-et és már mehet is. Egész gyors a kis masina. Na nem ér fel az i7-el de nem is ez volt a cél. Majd ha olcsón tudok akkor szerzünk rá egy jobb hűtőt és egy normális sata vinyát. Most egyelőre jó lesz. Meglepően jól teljesít az integrált gpu.
Tegnap befejeztük a fatároló szerkezetét és egy kis gipszkarton dobozt is elkészítettem. Siettem haza mert villanyt kellett szerelnem. Még előző este édes feloltotta a villanyt a lányoknál és olyan zárlat keletkezett az izzó elpukkanásával hogy összeégett a kapcsoló érintkezője. Reggel apámtól hoztam kapcsolót és azt beszereltem. Imádom ezeket a panelos villanyszereléseket.
Ma kerítésre fogunk akác deszkákat felfúrni. Ez be fog tartani egy darabig.
Szép napot mindenkinek.

(#2425) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Tegnap egész nap a gyalugépet tologattam. Akácdeszkát próbáltam szalonképessé tenni hogy fel tudjuk ma fúrni a kerítésre. Korábban eljöttem mert még előző este a nagy telepítési lázban egy xp mellé sikerült a win7-et feltennem és a miközben bőszen törölgettem az xp.-t közben kinyírtam a win7-et is de reggel nem volt időm telepíteni. Este újratettem és most úgy néz ki jó. Szerethető kis konfig lett ez az i3.
Szép napot mindenkinek.

(#2426) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még a géppel szenvedek. Frissítések települnek és ez kicsit macerás. Ezért nem szeretek új rendszerrel bajlódni. Ez az IDE-SATA átalakító sem az igazi. Majd beszerzek egy rendes SATA vinyót ezt meg elteszem adattárolónak.
Tegnap délelőtt gyalulgattunk és délután zsaluztunk a kerítésnél. Ma már furkáljuk fel a kerítésléceket. Szép mutatvány lesz. 40m hosszú ez a vacak. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#2427) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nehezen ébredezek. A kávé lassan bebootoltaja az agyamat de nagyon szerények az életjelek. Az i3-ra kell keresnem egy normális hűtőt mert a gyári keksz egy rakás szar. Jó volna olcsón megúszni valami jobb hőcsövest.
Tegnap furkáltunk a kerítésnél és egy kis zsaluzással egybekötött betonozás is beugrott. Természetesen pár órácskát esőben nyomtunk le. Ma elvileg festeni fogunk és rendet rakunk az egyik munkahelyen.
Szép napot mindenkinek.

(#2428) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp azon szenvedek hogy valahogy az új hőcsöves hűtőnek valahogy szabályozzam a ventilátorát de nem nagyon megy. Vettem egy olcsó, használt xigmateket ami hasonlít a TX3-ra és fel is szereltem de folyamatosan 100%-on pörög. Nem olyan vészes mert elég jó ventilátor van rajta de mégis zavar. Hőfokok normalizálódtak még így is hogy felrántottam 4Ghz-re. Nem teszteltem ki , majd menet közben elválik mennyire stabil.
Tegnap kicsit festegettük a kerítéselemeket és utána furkáltunk. Nem sok kedvem volt sokáig dolgozni és szerencsére fél 3 körül el is jöttünk. Ma Pestre megyünk cuncikáért. Szinte az egész napunk elmegy rá de nincs mit tenni.
Szép napot mindenkinek.

(#2429) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ébredezek. A tegnapi napunk úgy elszaladt hogy szinte észre sem vettük. Reggel elsétáltunk a pékségbe és a boltba azután reggeliztünk és szinte már indulni is kellett cunciért. Előbb mentünk és megálltunk a kongresszusi központnál sétálni egyet hogy fárasszuk Katit. Bementünk a MOM parkba is nézelődni. Felvettük cuncit és jöttünk is haza. Elment az egész napunk rá, ma pedig már dolgozok újra.
Édes ma megy be Fehérvárra nőgyógyászatra rutinvizsgálatra. Hazafelé felveszem őket apámnál.
Szép napot mindenkinek.

(#2430) bim


bim
veterán

Édes 29 hetesen
Kerestem egy másik képfeltöltő oldalt hogy hátha ez működik rendesen. :U

(#2431) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit be vagyok fáradva. Húzós napunk volt tegnap. Gipszkartonoztunk . Ma lehet egyedül leszek de ez még nem biztos.
Édesék bent voltak nőgyógyászaton annál a dokinál aki Katinál felügyelte a terhességet. Már nem Móron rendel ezért kénytelenek vagyunk bemenni hozzá Fehérvárra. Itt förmedvény dokik vannak akiket végigjártunk de egyik se szimpatikus édesnek. Szerencsére minden rendben van. Méhszáj zárva és minden lelet normális. Sári jól érzi magát odabent a pocakban. Vizsgálat után apámhoz mentek. El volt ájulva Katitól fater. Egyre többet beszél mindenkihez. Az már alap hogy az utcán boldog boldogtalannak köszönget. :D Persze mindenki megzabálja. Jól lehetne vele csajozni ha egyedülálló lennék. A csajok azonnal elolvadnak ha odavet egy sziát nekik. Igazi cserfes kiscsaj lett belőle. Néha hisztis picsa inkább. Hát nem gyönyörű?! Amitől teljesen kész vagyok ha kukucsozunk. "tutucs" így mondja a kis drága. Beájulok tőle.
Szép napot mindenkinek.

(#2432) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Körvonalazódik bennem milyen autót kell majd tálti helyett vennünk. 1,8TD mondeot fogok kajtatni vagy egy újabb oriont. Meglátjuk mire lesz pénzünk.
Tegnap 3 helyen dolgoztam. Fehérváron kezdtem, onnan átmentem Agárdra és végül Velencén kötöttem ki kerítésléceket furkálni. Ma Fehérvárra megyek kartonozni és ki tudja még hová megyünk.
Kezdünk összeszokni az i3-al. Szépen elbandukol 4Ghz-en. Egy gyorsabb vinyával vagy SSD-vel szépen megtáltosodna de erre most nem költünk. Jó ez így a 3Ghz-es prescott után.
SZép napot mindenkinek.

(#2433) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most kezdek ébredezni. Kelhetnénk később is de akkor szerintem nem tudnék nyugodtan munkába indulni. Nem értem azokat aki indulás előtt 5 perccel pattannak ki az ágyból és csak magukra kapják a ruhájukat és mennek is.
Tegnap kartonoztunk megint. Lassan haladunk vele. Ma délelőtt ott leszünk még de szerintem többet a héten nem jövünk ide. Vissza kell mennünk a kerítést befejezni mert szombaton átadás-átvétel lesz.
Édes egyre nehezebben viseli a terhességet. A pocakja egyre durvább méretű és nehezen mássza meg a 4 emeletet. Van még közel 2 hónap neki hátra.
SZép napot mindenkinek.

(#2434) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szokásos féligmeddig bambulás a gépre üres fejjel. Próbálok valamit lejegyezni de nehezen indulnak be a gondolatok.
Tegnap délelőtt kartonoztunk délután pedig kerítéselemeket gyalultunk. Ma ezeket fogjuk felfurkálni. Ma és holnap tutira itt leszünk mert holnap el kell teljesen készülnünk. Meglátjuk mi lesz belőle.
Autókat nézegetem nagy erőkkel. Szeretnék egy dízelt ami takarékos de lehet nem tudunk venni mert nem lesz rá elég pénzünk. Majd meglátjuk.
Szép napot mindenkinek.

(#2435) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még ébredezek. Szegény édesem meg itt ül mellettem aki szintén durmolna még. Sári a pocakban még durmol de mindjárt leér a banános forrócsoki és feléled. Így szokott lenni. Ő ilyen korán reggelizik. :D
Már nagyon várjuk az érkezését.
Végre szombat van és lassan de biztosan letelik a hét. Ma még természetesen dolgozok. A kerítést fogjuk csinosítgatni. Utolsó simításokat végezzük rajta. Tegnap felfurkáltuk az utolsó kerítéselemet is. Több száz lyukat kellett benyomnunk. Elemenként 4 kapupánt csavarral kellett rögzítenünk.
Holnap elvileg jó idő lesz. Bemegyünk Fehérvárra nézelődni. Lesz bolhapiac és picit sétálgatunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2436) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Semmi különös csak a szokásos korai kelés. Nem tudok sokáig aludni még vasárnap sem. Inkább felkelünk és majd vissza fekszünk.
Tegnap befejeztük a kerítést. Már nem sok munka volt vele ezért leginkább csak pakolásztunk és terepet rendeztünk. Hazafelé megtankoltam táltost. 5,89L átlagfogyasztás jött ki ami szerintem nagyon szép egy 25 éves autótól. Vissza is állok egy ilyen kis 1,4-es benzines 8 szelepes masina keresésére. Igénytelen és a mi igényinket teljes mértékben kielégíti. Árban is megfizethető kategóriába tartozik.
Este kicsit durcás voltam mert a pénzügyi helyzetünk nem olyan mint szeretném. Ez leginkább annak köszönhető hogy semmit nem ér a pénz amit keresek. Szerettem volna többet kapni de egyelőre nem emelnek.
Ma bemegyünk Fehérvárra sétálgatni. Bababörzére és bolhapiacra megyünk. Szeretek kacatok közt turkálni. Hátha belefutok valami frankó kéziszerszámba olcsón.
Szép napot mindenkinek.

(#2437) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon szép idő volt. Bementünk Fehérvárra bababörzére és bolhapiacra. A börzén vettünk pár ruhadarabot és egy bébihordót mert a régi már nagyon le volt lakva. Bolhán vettem egy tokmánykulcsot a fúrógépemhez. Egész olcsón megúsztuk ezt a kiruccanást. Dél körül értünk haza. Még a délután is sétáltunk egy nagyot. Játszótéren is voltunk picit. Jó hogy a tavasz már kopogtat az ajtónkon.
Sajnos este mosógép szerelés áll előttem. Már egy két hete random megáll a gép tE hibakóddal. Rákerestem és termisztorhibát jelent. Kiszerelem a fűtőszálat és megpucolom az érzékelőjét. Komolyan mondom nem értem. Direkt azért vettünk egy márkásabbnak hitt samsung mosógépet mert azt gondoltuk hogy minimum 10 évre vesszük. Erre már 1x kinyúvadtak a csapágyak benne most pedig bedöglik a termisztor amit ha nem lehet külön cserélni csak a fűtőbetéttel akkor nagyon zsebbenyúlós téma lesz. Majd meglátjuk.
Ma elvileg folytatjuk a fatárolót de nem biztos hogy ez így lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2438) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Éledezek. Tegnap este mégsem szereltem a mosógépet mert lement 2 mosás teljesen rendben. A termisztor csatlakozóját széthúztam és összedugtam. Azóta jó. Persze nem kiabálom el. Nincs kedvem szerelgetni azt is.
Este életében először belepisilt a bilibe az én kis Katica bogaram. Rá szoktuk ültetni fürdés után kicsit hogy szokja. Ilyenkor meztelenkedik amit nagyon élvez, de mindig valahová odacsurrantott. Most először történt meg hogy a bilibe sikerült neki. Nagyon megdicsértük aminek örült. Nem értette a helyzetet de velünk örült. Kíváncsi vagyok hogy ma este is sikerül e neki.
Tegnap a fatárolót lambériáztam be teljesen. Ma OSB-t rádobom és bádogozok. Lehet hogy még zsindelyezek is kicsit. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#2439) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma korábban keltünk mert előbb indulok munkába. Beugrok meló előtt apámhoz. Este hívott hogy a Fehér megyekártyára megjött az érvényesítő matrica amivel újabb évig tudok 8 ft-al olcsóbban tankolni az agip kúton. Heti 45L benyánál ez jelentős összeg. Ha már ott vagyok remélem megdob egy kis friss tojással is. :DDD
Tegnap nem termeltünk olyan nagyon sokat. Feldobtam 2 OSB-t és nekiálltam bádogozni. Végeztem is volna vele ha nem du. 4-kor hozza a főnök az anyagot. Két munka között segítettem a kőművesnek aki szintén egyedül maszatolt bent. A szép időben már 2 délután is pólóban dolgoztam. Kezdek barnulni. Nyami! Erre vártam egész télen!
Ma bádogozást befejezem és valszeg a zsindelyt is feldobálom. Meglátjuk mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2440) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még majdnem alszok. Tegnap reggel beugrottam apámhoz a megyekártyáért. Ilyenkor korábban kell mennem mert az öreg beszélőkéje nem semmi. Simán lenyomunk egy órácskát ha van rá időnk. Egyedül él és kell neki a társaság. Megértem őt. Kaptunk 30 tojást is tőle. Szépen tojnak a tyúkocskái.
Munkában szépen haladtam. Befejeztem a fatároló bádogozását és le is fedtem. Ha nem felejtem el viszek fényképezőt és lefotózom milyen lett. Ma még le kell festeni és kész is van. Elvileg ezt fogom csinálni de semmi nem biztos.
Édesem szépen gömbölyödik. Már nehezen vonszolja a pocakot és még Kati is néha megmakacsolja magát és nem hajlandó sétálni.
Szép napot mindenkinek.

(#2441) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már egy ideje itt ülünk a gép előtt de nem tudtam belefogni az írásba mert aktuálpolitizáltam. Édest ez annyira nem hatja meg de engem kifejezetten zavar hogy a kormány felvesz 3000 milliárdot Paks2-re. A saját bőrömön érzem hogy az építőiparban egyszerűen megállt az élet. Olyan munkákat kénytelenek vagyunk végezni amit pár évvel ezelőtt nevetve visszautasítottam volna. Talán még ki is kérem magamnak hogy ilyet soha.... Most pedig olcsóbban minden szart elvégzünk mert nincs más. Az építőiparban az ország nem jobban teljesít hanem mocsok retek módon! Nem lehet mindent az autóiparra bízni. Amikor én választottam az ács szakmát normális megélhetést remélhettem tőle mert bőven volt munka. Csak az szabta meg milyen jól keresek hogy mennyire vettem komolyan a munkámat.
Tegnap gipszkartonozást fejeztük be. Vagyis majdnem kész minden. Még pár órás meló van hátra de végre elkészültünk. Lefotóztam a kis fatárolót amit készítettem.
eleje
belülről
oldalról
Nem is tudom mit írjak még. Kénytelen leszek dolgozni szombaton ha lesz munka mert kell a pénz autóra. Meglátjuk össze tud e vakarni valami elfoglaltságot a főnök.
Szép napot mindenkinek.

(#2442) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma csak egy gyors munkánk lesz. Elszaladunk egy kerítésre ráfurkálunk valami baumaxxos térelválasztó elemeket és irány haza. Remélem délnél tovább nem fog tartani. Majd igyekszünk.
Tegnap teljesen befejeztük a kartonozást és még egy kis vízelvezető árkot is ástunk. Némi sitthordás is bejátszott amit nem tudtunk teljesen befejezni. Majd hétfőn folytatjuk.
Cuncika tegnap a Móri Petőfi gálán szerepelt. 2 produkcióban is benne volt. Édes azt mondta hogy nagyon szuper volt. Persze az apja nem ért ide az előadásra. Majd legközelebb...
Szép napot mindenkinek.

(#2443) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma ilyen kis ráérősek vagyunk. Még egy picit összebújunk az én kacsámmal és végre megkezdődik az idény! Újabb esély hogy vb.-t nyerjen Alonso vagy Rai. Reménykedek hogy jól fognak teljesíteni a ferrarik.
Tegnap hamar megcsináltuk a kerítést és dél után nem sokkal itthon is voltam. Erős spórolásban vagyunk az autó miatt. Úgy néz ki hogy egy öreg autóra tudunk csak összekaparni lét. Nem baj ha veszünk egy ugyanilyen oriont amink most van. Elégedett vagyok vele teljesen.
Ma megyünk cunciért Pestre. Mielőtt odamegyünk érte elmegyünk az Aréna plázába fárasztani ezt a kis dinnyebogarat.
Szép napot mindenkinek.

(#2444) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem volt túl jó az éjszakánk. Este cunci járt át mert félt a széltől, hajnalban pedig Kati jött át és ott bömbizett nekünk.
Tegnap reggel megnéztem a futamot. Kicsit csalódás volt a ferrari de nincs mit tenni. Hozták az elmúlt évek formáját. Kicsit lustiztunk még és utána indultunk is Pestre. Elég vacak volt vezetni ebben a szélben. Persze Pesten az egész városban egy dugó volt azt is kifogtuk. Szépen araszoltunk a Rákoczin a Blaháig. Az Arénában mentünk egy gyors kört és vettünk Katinak egy cipőt. Jön a tavasz és kellett valami normális lábbeli neki. Onnan siettünk cunciért mert már elszaladt az idő. Jókedvűen tért vissza hozzánk. Nyugalmas utunk volt hazafelé. Itthon nem volt már este semmi különös.
Ma újra munka. Vízelvezető árkot fogunk ásni ebben a szélben. Illetve kiássuk, berakjuk a lefolyó csövet és utána visszatemetjük. Szerintem ez lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2445) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még félig alszok. Tegnap este fürdés előtt kénytelen voltam nekiállni a mosógépnek. 2x egymás után dobott hibaüzenetet. Először kipucoltam a szivattyút, hátha csak az melegedik túl mert nem tud rendesen szívni. Nem semmi miket találtam benne. 4 apró lyukon keresztül töltődik vízzel amik teljesen el voltak tömődve. Lehet ez volt a gond? Majd ma kiderül. Ha nem ez akkor tényleg ki kell szednem a fűtőbetétet.
Tegnap ki kellett mennem Velencére a semmiért mert kiderült hogy mégis Fehérváron fogunk dolgozni. Az angol aknának a vízelvezetését oldottuk meg. Árkot ástunk és lefektettük a csövet, majd vissza temettük. Ma is itt kezdünk de nem tudni hogy itt is fogunk dolgozni. Majd alakul.
Édes szerelmemmel csütörtökön leszünk 8 évesek. Hihetetlen! Igaz csak 5 éve élünk együtt de mégis hamar elrepült ez a sok év. Imádom őt és a többi kiskacsámat. Egy rakás csajom van már. :DDD Péntek reggel megyünk kötelező UH.-ra Fehérvárra. Aznap kicsit később megyek dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#2446) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lassan de biztosan éledezek.
Nem aludtam valami jól. Kevés a munka és ez előrevetít egy esetleges leállást. Nem szeretem a bizonytalant. Édest megbíztam hogy az egyik volt kolléganőjétől érdeklődje meg van e ott hely ahol a férje dolgozik. Ő Németországban valami tűzjelzőszerelésben utazik. Kéthetente hazajárnak és a pénz is elfogadható. Legyen valami "B" terv ha itt leállna a munka.
Tegnap délelőtt lealapoztuk azt a lábazatot amit ma fogunk lekenni műgyantával és utána ajtókat festettem. Nem is végeztem teljesen. Ma fogjuk folytatni gyantázás után.
Szép napot mindenkinek.

(#2447) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyunk 8 évesek az én szerelmemmel! Ennek örömére Kati már fél 3 óta bömbizik ki tudja miért én pedig mindjárt állok neki kiszerelni a fűtőbetétet a mosógépből. Teljesen így képzeltem el az évfordulónkat. Eszembe sem jutott egy kis meghitt összebújás édes kettesben átbeszélve mit éltünk eddig át.
A mosógép szerelés már este megkezdődött. Teljesen beadta a kulcsot a gép "te" hibakóddal. Amatőr szerelőként szétszedtem az egész gépet mert nem tudtam kihúzni a fűtőbetétet a vízkő miatt és nem akartam feszegetni hátha nagyobb kár keletkezik. Szétszedtem és megpucoltam a termisztort de semmi javulás. Cserélni kell. Megpróbálok utánaolvasni hogy biztos ez legyen a hiba. Lehet a helyi mosógép szerelővel is felveszem a kontaktot. A vaterán hirdetnek egy komplett betétet a termosztáttal egész emberi áron. Lehet rácsapok. Ahhoz ki kell szerelnem megint a betétet hogy a számok stimmelnek e mert nem ilyen típusú gépből való. A kukim kivan teljesen...Kivágnám a 4.-ről az egészet. Ez már az a gépállat ami 2 év múlva behal hogy vegyél másikat. :(
Tegnap födémet szigeteltem üveggyapottal és egy kis szalagparkettát raktam. Ma folytatjuk a szalagparkettázást és nekiállunk a fakorlátnak.
Szép napot mindenkinek.

(#2448) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel még kicsit utánaolvasgattam a neten a mosógépünk hibakódjának és kiderítettem hogy rövidzár/szakadás is lehet az oka. Nekiláttam az elektromos hálózat átnézéséhez mert előző este centrizés végén állt meg a gép és akkor semmilyen víz és fűtőszál használat nincs. Mindent széthúztam és újra összedugtam utána összeszereltem. Édes kimosott először egy 15 perces programot majd utána egy teljes programot gond nélkül. Most itt állunk. Feleslegesen nem szeretnék alkatrészeket vásárolgatni.
Tegnap reggel befejeztük a szalagparkettát és utána fakorlátot készítettünk. Ha minden jól megy ma fogjuk befejezni.
Reggel viszem édeséket Fehérvárra UH.-ra . Megnézik minden rendben van e Sárival. Utána sietek munkába.
Lehet összejött egy kis maszek munka. Valami játszótér szerűség. Pontosabbat még nem tudok de jó volna ha összejönne.
Szép napot mindenkinek.

(#2449) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még szinte alszok. Ma kicsivel korábban keltünk fel mert előbb indulok dolgozni. Meló előtt beugrok apámhoz mert viszek neki forgácsot. A korlát anyagát meggyalultuk és a tyúkok alá jó lesz neki. Hátha kapok tojást cserébe érte.
Tegnap reggel 8-ra mentünk UH.-ra édessel de csak 9 után hívtak be őt. 1 doki rendelt a nőgyógyászaton és az Uh.-n. Itt is volt egy kicsit és ott is. Minden rendben van és kiderült hogy kislányunk lesz. Ezt már tudtuk de most is elmondták. Már befordult a szülőcsatornába fejjel lefelé. Startra kész a kis puncis. Már kevesebb mint 2 hónap van hátra.
Siettem munkába és a korlátot készítettük. A sok festés miatt ma tudjuk összeépíteni véglegesre. Remélem nem maradunk sokáig és marad még valamennyi a hétvégéből nekünk édessel.
Szép napot mindenkinek.

(#2450) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk egy ideje. Éjfélkor átjött Kati és nyugtalanul aludt nálunk. Vagyis dobálta magát hol rám hol pedig édesre. Fél3-kor felkeltem mert nem bírtam tovább és játszottam kicsit a bioshock-al. Gondoltam kicsit átmozgatom a nagy gépet mert ezer éve nem volt bekapcsolva. A dualradiátoron az egyik venti nem ment ezért a gpu felment 62 fokig. Csodálkoztam is rajta hogy ilyen meleg. Amikor visszadugtam a ventit már rendben voltak a hőfokok. Tervezgetem hogy venni kellene egy nagy tornyot és abba átköltözni de az most drága lenne. Kellene normális csövet is vennem és két derékszögű csatlakozót a vga-hoz és még a ház is. Simán benne lenne egy használt házzal 20 rugóban.
Tegnap korlátot befejeztük és hazafelé bádogoztam egy keveset. Lecipeltem a nemrég vásárolt holzher körfűrészt és kipróbáltam milyen. Meglepődtem milyen jól viszi a fát. Egy 10x10cm-es fát vágtam keresztben hosszában. Van még egy kis javítanivaló rajta de rendbe hozható. Egész korán itthon voltam. Édesékkel még lementünk a pennybe vásárolni de nem volt olyan jó az idő mint délelőtt.
Ma pihizünk. Az idő is elromlott. Persze pont vasárnapra mikor egy kicsit kimozdulhatnánk a lányokkal.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.