Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#2501) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy néz ki lassan jön Sári! Este 2x8 perces és 2x5 perces fájás volt de elmúlt. Lehet ma korábban jövök haza munkából. Nagy viharokat mondanak és akár a hidegfront is beindíthatja a szülést. Meglátjuk.
Tegnap térköveztünk és kis falbontás volt. Ma kb. ugyanez lesz a munka.
Szép napot mindenkinek.

(#2502) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Piszok hideg lett mára. A lakás is szépen kezd kihűlni és ez még durvul holnapra ha bejön az amit jósolnak. Tegnap alig tudtunk valamit csinálni mert esett az eső. Délután tudtunk egy kicsit egerészni és reggel.
Mára falbontás és konténerrakodás van terítéken. Nem tudom kihúzza e Sári odabent a mai napot. Már jóslófájások immel ámmal érkeznek. Jó volna már túlesni a szülésen. Készítettünk egy utolsó képet amin még odabent van Sára. Íme.
elvileg ma hoz a kollégám rozsdaátalakítót. Le akarom kezelni az új táltit azokon a helyeken ahol kezdődik rajta valami. Egy helyen szépen megrágta amit ha olyan idő lesz vasárnap akkor kicsit megpróbálom renoválni.
Szép napot mindenkinek.

(#2503) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp azon tűnődök hogy fizetek be 11ft adóhátralékot a NAV.-nak. A könyvelő hibásan számolta ki a befizetendő adóelőleget és ebbe a borzalmas adóhátralékba keveredtem. Remélem azért nem csuknak le.
Piszok idő van odakint. Irgalmatlanul tombol a szél odakint de esni még nem esik az eső. Lehet nem megyek dolgozni mert édesemet nem szívesen hagynám itthon egyedül. Majd én elviszem cuncit isibe és elmegyek vásárolni.
Tegnap sem tudtunk semmit csinálni mert esett az eső és eljöttünk haza. Itt szerencsére nem volt csapadék. Ennek azért örültem mert tudtam kicsit foglalkozni az új táltosunkkal. A tankolónyílásnál lekapartam a felhólyagosodott festéket és lecsiszoltam lemezig a rozsdát. Hátulról rohadt át a lemez ezért a lyukon keresztül amennyire tudtam kikapirgáltam a korróziót. Miután végeztem rozsdaátalakító vegyszerrel lekezeltem mindent és száradás után epoxi fémragasztó és anyagpótlóval betömtem a nyílást. Húztam kívülre is egy réteget hogy elzárjam a fémet az oxigéntől. Ha olyan idő lesz akkor becsiszolom és lefestem. Vettem a tescoban javítószínt. Biztosan el fog ütni az eredetitől de amíg nem jutok el a fényezőhöz legalább nem rohad tovább.
Édesnek pár kósza fájása van de semmi komoly. Elvileg szombaton meg kell szülnie de azt mondták nem fogja kihúzni addig. Meglátjuk mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2504) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Két dolog aggaszt. Az egyik az hogy már megint szakadó esőre ébredtünk, a másik pedig az hogy Sára olyan jól érzi bent magát a pocakban hogy esze ágában sincs kibújni onnan. Szerelmem holnapra van kiírva de csoda kellene hogy megszüljön mert semmi előjele nincs neki. Ez azért szívás mert holnaptól kezdve naponta kell majd bejárni Fehérvárra szívhang vizsgálatra amit itt Móron is el tudnának végezni de valamilyen rejtélyes oknál fogva mégsem végzik el. Mivel én dolgozok édes kénytelen lesz volán mögé ülni amitől már most halálosan stresszel. Persze már nem is vezethetne de inkább vezessen mint buszozzon.
A tegnapi nap eseménytelenül telt el. Cuncit isibe vittem reggel és délelőtt kicsit javítgattam az autót. A ragasztós megoldás nem jött be ezért vettem rendes üvegszálas gittet. Ha jó idő lesz azzal kijavítom. Mivel volt itthon ezüst színű rozsdagátló alapozó ezért azzal lefújtam ott ahol lecsiszoltam fémig a karosszériát. Már szét olvastam magamat ebben a témában a neten.
Ma sem fogok menni dolgozni ebben az időben. Inkább segítek édesnek itthon .
Szép napot mindenkinek.

(#2505) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még mindig semmi.... Ma van elvileg a szülés napja de túl jó lehet odabent a műsor mert esze ágában sincs kijönni Sárinak. Édesem tiszta ideg mert ma be kell mennie Fehérvárra NST.-re és vezetnie kell. Ő nem szívesen vezet de most kénytelen lesz mert ekkora dombbal már nem buszozhat. Nekem dolgoznom kell menni mert kell a lé. Tegnap is el kellett mennünk mert meg kellett dobnunk a konténert sittel. Szerencsére nem esett végig az eső csak elszórtan akkor pedig beálltunk a rag alá.
Ma még bontás vár ránk és lehet csempézünk. Még nem tudni mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2506) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sára köszöni szépen jól érzi magát odabent. Esze ágában sincs kijönni hozzánk hogy végre rendesen megölelgethessük és szétpuszilgathassuk. Ma lenne az ideális időpont a születésre mert itthon vagyok de eddig semmi jele annak hogy megindulna a szülés.
Tegnap falat bontottunk és egy nagy fenyőt ritkítottunk meg. Édes délelőtt a kórházban volt vizsgálaton és ma is megyünk. Mostantól minden nap be kell járni amíg meg nem születik, vagy jövő hét szombaton be kell feküdnie édesnek.
Ha jó idő lesz akkor délután lehet kicsit gittelek az autón. Majd meglátjuk hogy alakul a napunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2507) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Alig aludtam mert végre megszületett a kis drágánk! Fél 1-kor jött a világra Sára Panna 55cm hosszú és 3620 gramm. Kb. másfél órát aludtam eddig éjszaka.

Egyelőre nem tudok részleteket írni mert meg vagyok halva. Szépen cicizett már az első pillanattól arany szívem.
Olyan szép napot mindenkinek mint ahogy az enyém indult.

(#2508) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mára kezdem magamat úgy ahogy összeszedni. Az éjszaka nyugalomban telt. Egy ágyban aludtunk mind a hárman. Kati nehezen akart elaludni de azért a végére befáradt. Én előbb elaludtam mint ő.
Megpróbálom feleleveníteni hogy éltem meg ezt a vasárnapot. 9 óra felé bementünk a kórházba egy rutinvizsgálatra. Ott derült ki hogy már 2 ujjnyira nyitva van a belső méhszáj és picit szivárog a magzatvíz. Azonnal be kellett feküdnie édesnek mert bármikor megszülhetett. Riadóztattuk az anyukáját hogy jöjjön gyorsan mert lekési a szülést.Onnantól kezdve még 14 óra volt hogy kidugta azt a kis zabálnivaló dundi fejét Sári. Sára
Igazából nem sok minden ragadt meg bennem. Valami arab dokinál szült aki elég sintér volt. Mindegy. Édes hősiesen viselte a fájdalmakat egy hang nélkül. Szülés után nem hozták ki a gyereket hanem bemehettem egy pillanatra. Akkor készítettem a tegnapi képet. Nagyjából ennyi maradt meg bennem. Rengeteget kellett lépcsőznöm Katival. Eszem megáll hogy mennyire bírja a mozgást. Ha nincs ott Karcsi akivel felváltva fárasszuk Katit akkor biztosan kifekszek.
Tegnap reggelre maradt a fürdetés mert este csak én és Cunci fürödtünk le, erre Kati beleszart a vízbe. Utána miután kimentettem őket és feldobtam rá egy pelust beszart még egyszer úgy hogy tetőtől talpig kakis volt. ezt még 2x megismételte. Életemben nem pelenkáztam és a sors rögtön első nap idenyom nekem 4 kakit?! :Y Nem is értem ebbe a kislányba hogy fér be ennyi? Azért megoldottam a helyzetet. Elvittem a mamát haza aki nálunk aludt és főzött nekünk finom ebédet. Onnan mentünk látogatóba édeshez. Érdekes hogy ha üzemmelegen indítom be táltit felpörög a motor 3000-4000 környékére a motor és csak nehezen áll vissza a fordulat normálisra. Tegnap random menet közben is csinálta ezért le kellett állítanom 2 lámpánál is mert hülyén nézett ki hogy ordít a motor. A második után helyreállt. Ha valaki olvassa a naplómat akkor írjon erre valami okosat. 1,4L 92-es orion. Központi befecskendezés. Alapjárati motorról olvasok a fórumon de amit a Cromaxnál néztem alkatrészt olyan nincs ezen a motoron.így néz ki a motor.
Látogatásnál nem bírtam megállni hogy kézbe ne vegyem a legújabb csajomat- Sárával.
Anyával és gyermekével minden rendben. Innen köszönöm a sok gratulációt ami jött priviben.
Szép napot mindenkinek.

(#2509) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Picit hulla vagyok. Nehezen megy nekem ez az itthonlét Katival. Nyilván megoldom de nem erre lettek tervezve az idegszálaim.Tegnap 3x örvendeztetett meg kakival. Már csak nevetek az egészen. Persze nem értem hogy lehet az hogy hetekig napi 1 megy most meg a 2 nap alatt 7 adag.
Amúgy nem sok minden történik itthon. Reggel elvittük Cuncit az isibe és hazafelé bevásároltunk. Már a pennyben elaludt Kati de ennek örültem is mert megálltunk táltinál és átnéztem a motortérben nincs e valami lelazulva ami miatt lehet ez a magas alapjárat. Nem láttam semmit. Itthon csak a szokásos mosogatást tudtam le és mostam 2 adagot. Ma már porszívóznom is kell hogy rendre érjenek haza édesemék.
Délután bementünk látogatóba a kórházba a lányokhoz. Picit hasfájós Sári és ugyanolyan cicifan mint a nővérei. Ha nincs a szájában már rinyál. Én is ilyen vagyok. ;] :P
Cunci nem volt bent mert színházba mentek. Késő délután értek csak haza az előadásról. Nagyon tetszett neki.
Mielőtt bementünk édeshez beugrottunk a Lidl-be. ez csak azért érdekes mert megint ordított a motor és a parkolóban valami olyanhoz nyúltam a központi injektornál amitől megjavult. Nem tudom mi lehetett az de azóta rendben van a táltos. Találtam a szélvédőn egy kavicsfelverődést amit meg kell csináltatni mielőtt elreped teljesen és cserélni kell. Van pár db. jégverés szerű horpadás is amit ki kellene javítani hogy tökéletes legyen a sárkány. Persze azóta amióta megvettük sokkal jobb vételek vannak a használtautón mint ez és olcsóbban. Persze ilyen a mi formánk. Már nincs visszaút. ezt kell megbecsülni és vigyázni rá mert 10 évig nem akarok kocsit venni. Kollégámnak van egy 8 éves C4-es citroenje. Az esőben beázott és tönkrement a szervószivattyú, 415 rugó a gyári bele. Valami bontottat vesz 65-ért plusz munkadíj. Az ilyenek miatt ockodok egy újabb autótól.
Szép napot mindenkinek.

(#2510) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk ezzel a kis dinnyebogárral. Az utolsó éjszaka volt édesem nélkül. Már nagyon hiányzik mindenkinek! Ma megyünk értük a kórházba. Úgy volt hogy jön hozzánk anyósom segíteni de valami vegyszeres vizet ivott a munkahelyén és amíg nem derül ki fertőző e addig karanténban van. Ilyen a mi formánk...
Tegnap eseménytelenül telt. Kicsit takarítgattam és mostam is. A főnököm telefonált hogy ha tudok ma délután mindenképpen menjek dolgozni. Kész vagyok tőle is! Mégis hogy képzelte?Majd meglátjuk hogy érünk haza és annak függvényében döntök.
Szép napot mindenkinek.

(#2511) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Ez nemcsak rám vonatkozik hanem édesemre is. Fél 12-kor felébredt bömbölve Kati miközben Sári is fent volt. Na azt a bömbiversenyt... Először édes letette Sárit hogy Katival tudjon foglalkozni én pedig Sárit tettem közben tisztába. 3 óra körül aludt el mindenki. A végeredmény az lett hogy velem aludt Kati és édessel Sári. Nehéz éjszakák jönnek úgy látom.
Tegnap 11 körül adták ki édeséket a kórházból. Hazafelé minden rendben volt csak Kati nem aludt sokat aminek az éjszakai rapli lett a vége. Itthon beugrott a doktornő lajstromba venni Sárit és megnézni minden rendben van e. Ma a védőnő tesz látogatást nálunk.
Én nem mentem el dolgozni hanem majd ma. Már muszáj dolgoznom mert felkopik az állunk. Jobb is lesz végre visszamenni a munkába mert az itthonlét nem nekem való.
Első itthoni kép
Szép napot mindenkinek.

(#2512) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Ezek az esti elalvások egyelőre rémálom kategóriában vannak. Kati nem akar aludni és a bömbölésével rendre felébreszti Sárit aki szintén sírni kezd. 11 óra felé aludtunk el úgy hogy szintén külön aludtunk édessel. Kati velem, Sári pedig vele a másik szobában. Alig alszok amire rájön még ez a kuka meleg is.
Tegnap egy könnyűszerkezetes garázs oldalait állítottuk fel. Ma rádobjuk a tetőt és holnap már valszeg belekezdünk egy újabb tetőbe máshol. Összeszaladt az ácsmunka én meg nem voltam négy napot ami miatt vasárnap is dolgoznom kell. Nincs más lehetőségem mert kell a pénz. Jól leégtem tegnap. Az erős UVB. megtette a hatását.
Ma reggel beugrok apámhoz mert viszek a tyúkjainak tápot. Kicsit beszélgetünk is.
Szép napot mindenkinek.

(#2513) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az első éjszaka hogy aludtam rendesen. 1x ébredtem csak fel amikor édes tejet fejt hogy ne gyulladjon be a cicije. Tulajdonképpen most jól sikerült a lefekvés. Új taktika van. Kati lefekvésnél ott marad Cunci ágyában és addig ott is marad amíg édes Sárit el nem altatja. Utána jöhet Kati altatása. Úgy néz ki ez be fog válni.
Tegnap a könnyűszerkezetes garázsra készítettünk tetőt, ma pedig belefogunk egy új tetőbe. Lefúrjuk a talpszelement és kiszintezzük. Lehet egy pár szarufát is kiszabunk. Majd meglátjuk hogy alakul. Azért remélem nem leszünk egész napot. Kellene kicsit a családdal is lennem.
Még reggel bevittem apámnak a tyúktápot és elkértem a mobilklímáját. Ebben az évben nincs kedvem szétrohadni a melegtől. Szépen le is pucolgattam de még a kivezető csövét nem találta meg az öreg ezért nem tudtuk beüzemelni. Este nem is volt olyan meleg hogy kellett volna. Elég volt a ventilátor.
Szép napot mindenkinek.

(#2514) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Picit kótyagos a fejem mert nem úgy ébredtem ahogy szerettem volna. Kati sírására ébredtem és mivel édes pont Sárit etette nem tudott vele mit kezdeni. Én nem voltam jó neki ezért maradt a rinya. Nehezen hallgattak el. Kati már alszik Sári pedig azóta is nyammog. Én unalmamban elmosogattam egy szárítónyit. Most nagyjából lefogyott a cucc. szegény édesnek nincs ideje rá mert Kati lefoglal minden olyan pillanatot amikor nem a hugával foglalkozik az anyja. Nagyon nehéz a dolga neki de nincs mit tenni. Kati sem éppen megértő az anyukájával.
Én tegnap is dolgoztam. Megpróbálok visszahozni annyi pénzt amennyit csak tudok a kiesett 4 napból. Lefúrtuk a talpszelement és kiszinteztük. Nem sok kedvem volt dolgozni de nincs mit tenni.
apásban van ez a kis gyönyörűség.
Szép napot mindenkinek.

(#2515) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyok kerek 40 éves. Majdnem el is felejtettem mert nem tartom számon ezeket az eseményeket.
Én nyugodtan végigdurmoltam az éjszakát de édes 2 óránként felkelt Sárihoz. Valamiért nem aludt jól. Lehet a pocakja bántotta és emiatt volt fent ilyen sűrűen.
Tegnap tetőszerkezetet készítettünk. Ma nagyvonalakban befejezzük a szerkezetet és holnap már lécezünk. Majd meglátjuk hogy haladunk.Bedöglött a makita elektromos láncfűrészem. A gyűrűs lánckerékről leszakadt a gyűrű. Ilyet se láttam még. Kettétört és szétnyílott ezért teljesen megállt a lánc. Öröm és boldogság.... Ma viszem a 26-os stihlt. Kicsit legalább az is meg lesz járatva. Lehet hétvégén megszerelem a másikat de ez nem biztos. Mivel Pestre megyünk ezért lehet nem lesz időm rá.
Szép napot mindenkinek.

(#2516) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Megkezdődött a hasfájós korszak Sárinál. Valamilyen titkos vágytól vezérelve azt hittük hogy nála nem lesz ilyen de sajnos ő is pont olyan mint a többi gyerkőc. Éjszaka volt sírás bőven. Édes nehezen tudta megnyugtatni a kis drágát.
Tegnap majdnem elkészültünk a tetőszerkezettel. 5db. csonkaszarufa híján kész lettünk. Nem merem azt mondani hogy ma befejezzük mert lehet hogy visszaugrunk a könnyűszerkezetes garázshoz OSB.-t rakni mert a tulajdonos kissé zabos lett. Így megy ez nálunk. Hol itt hol ott jelenünk meg pár napra. Ez van.
Holnap jár le táltos paripámon a műszaki vizsga. Már nagyjából kipakoltam belőle az apróságokat amik évek alatt összegyűltek benne és a maradékot bedobozoltam hogy könnyen átpakoljak az újba. Rengeteg kilométert elvitte a seggünket és csak 1x hagyott ott az út szélén amikor elszakadt a vezérműszíj. Sajnálom szegényt mert a szívünkhöz nőt az évek alatt.
Szép napot mindenkinek.

(#2517) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szokásosnak mondható hullamerevség van rajtam. Édes kezd úrrá lenni az éjszakai dolgokon de attól én még felébredek. Ma éjszaka is egyszerre sírt a két dinnyebogár de megoldotta a helyzetet.
Tegnap befejeztük a tetőszerkezetet és kicsit foglalkoztunk a könnyűszerkezetes garázzsal is. Ma már lécezzük a tetőt. Persze van némi nehezítő dolog benne mert nincs normális állványunk amiről könnyebben megoldanánk de majd kitalálunk valamit.
Ma megyek utoljára táltosommal dolgozni de hazafelé már az új táltossal jövök. Kicsit szomorú vagyok. Teljesem hozzám nőt a kis drága. Minden morajlását ismertem és tudtam mi a baja ha valami nem úgy ment. Gyakorlatilag a 25 év és a több százezer kilométer felemésztette.
Szép napot mindenkinek.

(#2518) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a tegnapi nap teljesen padlóra küldött! Édes megpróbálta elintézni Sári iratait de még nincs a rendszerben az OEP-nél ezért nincs tb.-szám ami miatt gyakorlatilag semmit nem lehet elintézni. Talán jövő héten kap számot és akkor újra nekifuthatunk az ügyintézésnek. Addig viszont semmilyen plusz ellátásra és pénzre nem jogosult. Se családi vagy dupla GYED, és anyasági sincs. 10 napos a gyerek és ebben a szájbakúrt rendszerben még nincs bent a gyerek. 21. század és mintha a középkorban lennénk. Milliárdokat fizetnek egy olyan számitógépes rendszerre ami nem képes 10 nap alatt kiköhögni egy számot és lajstromba venni egy gyereket. Majd talán jövő héten... Mindenesetre erre fenntartunk egy kormányablakot, egy járási hivatalt és az önkormányzatot. Eszem megáll!
Közben táltit is el kellett rendeznem mert lejárt a műszakija. Az is a no comment kategória. Hiába olvastam utána jól be ettem palizva. Le se jegyzem mert kiakadok teljesen.
Fél 9-re értünk haza este. Mindenki kivolt mint a liba. Főleg édest terhelte meg az egész napos lotás futás a két picurral. Persze Kati amikor elfáradt nehezen viselte a dolgokat. Az OEP-nél lefeküdt a földre mert ő úgy gondolta hogy fáradt. Ezt az úton hazafelé is eljátszotta. Szép eset lehetett. Édesem kiakadt teljesen.
Majd vasárnap együtt leszünk picit.
Szép napot mindenkinek.

(#2519) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Éjszakai másfél órás fentlét miatti kábulat ül rajtam. És nem is én rendeztem a gyerekeket hanem édes. Én csak feküdtem és hallgattam ahogy sírnak. Mindegyik az anyjukat akarja de csak egy van belőle.
Tegnap szét fagytam rövidnadrágban ! Ma hosszút veszek mert nincs szükségem arra hogy megfázzak. A lécezést fejeztük be némi lambériázással és a tetőn piszkosul jól érvényesült a hideg szél hűtőereje.
Ma elszaladunk tetőt beborítani OSB-vel a könnyűszerkezetes garázsnál. Remélem gyorsan haladunk majd és nem fog fújni a szél ami megtréfálhat minket.
Szép napot mindenkinek.

(#2520) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szegény édesem egész éjjel csak 2,5 órát aludt. Most is durmol mert végre alszik a gyereksereg. Én közben nekiálltam a mosogatásnak és ittam egy kávét. Tele a szárító és amíg le nem szárad addig ideültem gépezni. Nehezen küzd meg szerelmem a két aprósággal. Kati egyáltalán nem társ abban hogy a húgát rendezni tudja anya. Azért remélem mihamarabb kialakul egy olyan rendszer ami mindenkinek jó. Egyelőre vannak napok amikor fut a lakás. Ha tudok besegítek de én is hullaként érek haza a munkából. Tegnap pl. egyedül dolgoztam mert a kolléga péntek esti buliból nem ért haza. Jó volt állványt pakolgatni és fel le ugrálni róla munka közben. Csatornát raktam és festettem. Holnap folyt. köv.
Ma megyünk Pestre cunciért. Kicsit együtt leszünk édessel és a gyerekekkel. Na nem sokat de mégis valami.
Pénzhiány miatt feldobtam vaterára egy körfűrészemet. Egyelőre nem martak rá. Nem fogom bánni ha nem viszik el, de most a lóvé jobban jönne.
Szép napot mindenkinek.

(#2521) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tudtam volna még aludni... Éjszaka fent voltam 2 körül és pont mikor mély álomba zuhantam volna akkor ébreszt az óra. Ilyenkor a legrosszabb. Na mindegy.elszaladt a vasárnap is egy pillanat alatt. Délután 1-ig kicsit matattam itthon . Mosogattam és felmostam. A mobilklíma kivezetését próbáltam megoldani de még nem tökéletes. Egy adaptert kell készítenem valami lemezből amit oda tudok rögzíteni az ablak mellé és bele tudom dugni a gyári csövet. 1-kor indultunk Pestre cunciért. Minden rendben volt vele. Fél 5-re már itthon is voltunk. Szereztem egy kis maszek munkát is pünkösd utáni hétvégére . egy kis zsindelyes előtetőt kell készítenem. Az a srác is bejelentkezett akinél a lábazatot készítettem és fugáztam. Június második felében folytatjuk nála is a melót. Szükségem is van a lóvéra mert teljesen le vagyunk égve. Persze a körfűrészemre még nincs jelentkező. Ha kicsit rendbe jövünk anyagilag akkor le is fogom venni. Nem örömömben adom el. És ha megoldódnak addig az anyagi dolgaink akkor megtartom. Igazából szülés után kapunk egy rakat pénzt. 64 rugó anyasági segély + a 3 gyerekre visszamenőleg családi pótlék. Dupla GYED. stb. de amiatt a nyomorult TB.-szám miatt semmit nem tudunk intézni. Arra számítottunk hogy ezen a héten valamit már utalnak de ha minden jól megy akkor jövő héten lesz pénz belőle. Akkor meg már a maszekból is lesz egy kis plusz....
Egy kis rosszaság!
Édes a kicsikkel.
Anyánál egy kis szieszta.
Szép napot mindenkinek.

(#2522) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész kipihent vagyok az elmúlt éjszakákhoz képest. Tudtam aludni is és fent sem voltam. Mondjuk 2 után megébredtem de vissza tudtam aludni.
Tegnap a könnyűszerkezetes garázst fóliáztuk, léceztük, bádogoztuk és nekiálltunk becserepezni. Ma folytatjuk és befejezzük a cserepezést.
Még szombaton teletankoltam táltit. ez az első eset hogy telenyomom. A fogyasztást szeretném lemérni hogy milyen átlagra jön ki. Nagyon kíváncsi vagyok a régihez képest hogy alakul. Majd szombaton kiderül. Ma hazafelé bemegyek az okmányirodába leadni a rendszámot a régiről, ezzel lezárul a pályafutása.
Szép napot mindenkinek.

(#2523) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Édes már tegnap belázasodott. Azt mondja hogy ez sima tejláz. Minden gyereknél 2 hetes koruk körül átesik rajta. Pár napig tart és elmúlik. Azért nem jó nézni ahogy szenved. Éjszaka én melengetem mert szétfagy. Most is forró vízben üldögél mert fázik. Ehhez jönnek olyan apróságok hozzá hogy Kati fél2-től 4-ig nem aludt. Ő játszani akart és nem aludni. Persze most alszik mint a mormota. Nehéz két ilyen apró gyerekkel de valahogy ki kell bírnunk.
Tegnap délelőtt cserepeztünk délután pedig csatornát raktunk. Ma OSB.-t fogunk az oldalfalra rakni. Az legalább gyorsan megy.Utána lehet megyünk vakolni vagy épp gipszkarton álmennyezetet készíteni. Most összeszaladt a munka. Ez jó hír mert akkor legalább lesz pénz. Elvileg ma már lesz Sárinak TAJ.-száma . Nyomorult 2 hét kellett a XXI. században egy szám iktatásához amikor ez már ment pár nap alatt ezelőtt 20 éve is. Addig amíg nincs meg ez a szám addig semmit nem tudunk intézni. Se családi pótlék, se TGYÁS se anyasági. No comment...
Tegnap hazafelé leadtam tálti rendszámát az okmányirodában. Az legalább gyorsan ment. Ezzel lezárult 11 éves közös múltunk táltival. Az újjal kezdünk összecsiszolódni. Egy ideje már nincs a motorfelpörgés. 1x mentem vele 120-at de 3400rpm-nél abbahagytam a forgatást mert nem szeretném széthajtani. Én 2500-on megyek vele mert az olyan 90km/h. Ott ideális a fogyasztás és azért haladok is. Kíváncsi vagyok az átlagfogyira. Remélem 6 körül lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#2524) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész kipihent vagyok! Tegnap óta van TAJ.-száma Sárinak! Ez azt jelenti hogy lajstromba lett véve 2 és fél hét után. Hurrá! Gyorsba el is kezdtük kitölteni a papírokat amik kellenek a juttatásokhoz. Remélem jövő héten befutnak ezek a pénzek. Már nagyon éhezek rájuk! A körfűrészem licitje tegnap lejárt de senkinek nem kellett. Addig fent lesz amíg nem érzem úgy átvészeljük ezt csóróságot. Itt érezhető hogy nekünk túl drága volt ze az autó. Nincs mit tenni már megvan. Nem lett volna gond ha nem esik ki 4 nap munka és időben érkeznek ezek a pénzek. Majd alakulnak a dolgok.
Tegnap körbeosbztük a garázst. Ma rohanunk gipszkarton mennyezetet készíteni hogy holnap szaladhassunk vissza tetőt készíteni.Most egész jól összeszaladtak a munkák. Már eldöntöttem hogy a sógorom által szerzett munkát el sem vállalom. Nem lesz időm rá hogy megcsináljam. Nem akarom elvenni édestől és a gyerkőcöktől azt a kis szabadidőt amit együtt tölthetünk.
Szép napot mindenkinek.

(#2525) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kezd melegedni a helyzet és még sehol nincs a klímakivezetésünk. Mai fő tevékenységem az lesz a szabadidőmben hogy készítek egy adaptert amin ki tudom vezetni az ablak mellett a forró levegőt amit kifúj a mobilklíma. Nem akarok megrohadni éjszaka.
Tegnap befejeztük a csatornázást és nádszövet árnyékolókat fúrtunk fel egy kész háznál. Ma cserepezni fogunk ha minden igaz.
Édes Sárival küzd. Fáj a pocakja a kis drágámnak. Éjfélkor feküdt le mert addigra végzett az összes dologgal amit meg kellett csinálnia. Be van gyulladva az egyik cicije amit le kellett fejnie és az altatás is elhúzódott.
Szép napot mindenkinek.

(#2526) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma extrakorán kell indulnom mert kipufogót kell szerelnem. Tegnap be akartam menni a ház udvarába ahol dolgozunk mert a tulajdonos beinvitált és a kapuvason fent akadt a középső dob. Az eszem megáll! Először azt hittem kiszakadt a dob de úgy néz ki csak csúnyán behorpadt, viszont a leömlőnél a toldásnál kifúj ezért nagyon hangos lett. Este már megpróbáltam szétszedni de nem sikerült visszaállítanom a gyári helyzetbe. Vágnom kell egy új tömítést hátha meg tudom szüntetni a kifújást. Arcom leszakad! Még soha nem történt ilyen velem és erre tessék.
Tegnap cserepeztünk és délután gipszkarton mennyezet vázszerkezetét készítettünk. Itt történt a baleset.
Szép napot mindenkinek.

(#2527) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyon hulla vagyok! Ma ismét munka. Gipszkartonozni fogunk ha minden jól megy. Nem sok kedvem van hozzá de addig kell dolgozni amíg munka van.
Tegnap reggel szétszedtem a kipufogót és vágtam rézlemezből egy másik tömítést ami egész jól sikerült de nem az igazi. Még kifúj előre felé.Vennem kell egy gyári tömítést ami nem egy nagy összeg de félő hogy az sem fogja elzárni a gáz útját. Szerintem a sokkhatású ütéstől eldeformálódott az öntvény. Lehet az egész tagot le kellene szerelni és síkba köszörülni. Ahhoz mondjuk már akna kell. Az elejéhez még befekszem alá de az első toldás azért már beljebb van. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#2528) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma egy kicsit később vagyunk mert este is későn feküdtünk le. Megnéztem a forma1-et mert most kivételesen némi izgalom is volt benne. Mindjárt megyek le autót szerelni. A kipufogótömítésen alakítottam picit és azt szerelem be. már magától szétesik annyiszor kilazítottam azt a 3 csavart.
Tegnap bekartonoztunk mindent és egy kicsit betonoztunk is. A főnök kicsit szomorú volt hogy 1-kor már jöttünk is haza de nem volt kedvem elhúzni 4-ig a melót. Gyorsan végezzünk és húzzunk haza a fenébe.
Még pénteken hazafelé teletankoltam táltost. 6,11 L/100km-re jött ki a fogyasztás. Egész jó... Most biztosan több lesz mert a kipufogó miatt növekedni fog. Szemmel láthatóan jobban csökken a benzin mennyisége mint múlt héten. Sajnos ez van. Hátra be kell szereznem erősített rugókat mert ezek a gyáriak nem bírják a tartós 100+ kiló szerszám tartását. Nem is értem hogy adhatják meg mondjuk max teherbírásra a 450 kilót amikor 200 kiló körül nagyon befekszik a hátsó rugó. Ez az én 100-am és a szerszám100-a. :DDD Érthetetlen. Remélem attól mert a lengéscsillapító bekerült a rugó közepébe nem változott a hossza és az átmérője a régi táltoshoz képest.
Ma jönnek édes anyukájáék. Fel akarnak rakni egy hirdetést a netre. El akarják adni a lakásukat és elköltözni családi házba. Közben kicsit unokáznak.
Szép napot mindenkinek.

(#2529) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyon meleg van a lakásban. Tegnap bekapcsoltuk a klímát de nem az igazi. Nem hűt olyan jól mint amire számítottam Azért pár fokot lejjebb viszi a hőmérsékletet de nem az igazi.
Tegnap sem volt nagy pihenő mert itt voltak édes anyjáék. Délelőtt takarítottunk és délután meg elment a vendéglátással. Reggel még tettem egy kísérletet arra hogy megjavítsam a kipufogót de nem jött össze. Meg kell várnom a gyári tömítést. Ha szerencsém van holnap megérkezik és be tudom építeni.
Ma elvileg a faházikót fogjuk belülről gipszkartonozni de soha nem lehet tudni. Jó volna ha így lenne mert akkor nem lennénk kint a tűző napon. Mondjuk ezen az egy két napon nem múlik amíg bent leszünk mert egész hétre hőséget mondanak.
Szép napot mindenkinek.

(#2530) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Rohadt meleg van a lakásban! Minden évben szenvedünk ezeken a kánikulai napokon a felső szinten. Este beindítottam a klímát de csak addig volt emberi hőmérséklet amíg ment. Azután áttettem ventilátorra és úgy csapattuk éjszaka.
Tegnap a nagy meleg vagy a fáradtság miatt a teljesítményünk a nullához konvergált. Ma korábban megyek egy órával hogy lássa a főnök hogy én megpróbálom befejezni a kartonozást, de ez szinte kizárt hogy sikerülni fog. Mindenesetre én megpróbálom. ezer a munka még ott de ma már cserepet kellene vágnunk annál a tetőnél amit csináltunk. Mivel azért kell egy kis pihenő ezért le is mondtam azt a maszekot amit a hét végén kellene csinálnom. Kell a pénz de valahol meg kell húzni a határt. Hétfőn is együtt voltunk de az nem nevezhető pihenőnek hogy itt voltak édes anyjáék.
Remélem ma megjön a kipufogótömítésem és este ha lesz hozzá lelki erőm aláfekszem táltinak és kicserélem. Ha nem akkor marad a holnap hajnali szerelés. Rá kell állnom egy aknára is mert mintha könnyezne a féltengelyeknél valami a váltó felőli oldalon. Nehogy elcsepegjen a váltóból az olaj és beálljon mert akkor nagy szarba kerülök.
Szép napot mindenkinek.

(#2531) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még ébredezek. A kávé lassan de biztosan hat. Sajnos nem jött meg a tömítés táltihoz tegnap. Remélem ma megjön és meg tudom javítani. Miközben szerelgettem és a kocsi alatt feküdtem kiszúrtam egy olajcsöpögést. A váltóból szivárog az olaj. Hazafelé beugrottam szerelő ismerősömhöz hogy nézze meg. Jövő héten tud rám időt szakítani de azt mondta hogy szerinte a váltó rudazatnál ereszt a szimering. Addig amíg el lesz hárítva a hiba utánatöltök olajat. Amúgy is nehezen veszi a 3.-at és az 5.-et. Reggel beugrok a tescoba és veszek olajat bele mert ez így nem maradhat.Egyelőre elég lesz a kocsira költésből. Ez a szivárgás és kipufogójavítás letudva akkor még a szélvédőn lévő kavicsfelverődést meg kell csináltatni mielőtt elreped teljesen.
Tegnap gipszkartonoztunk. Annak ellenére hogy egy órával korábban mentünk nem lettünk kész vele. Ma nem tudom oda megyünk e vagy megyünk cserepet vágni. Elvileg ma nem lesz olyan meleg mint az elmúlt 3 napban.
Szép napot mindenkinek.

(#2532) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hasfájós sírásra ébredtünk reggel. Éjszaka is fent voltunk 2 körül és nehezen aludtunk vissza. Most meg fent van az egész család. Ennyit a reggeli összebújásról. Egyelőre nem nagyon érezni hogy enyhülne az idő. Piszok forróság van a lakásban.
Tegnap muszáj volt befejeznünk a kartonozást és némi osbzést mert ma már nem akartam Pusztaszabolcsra menni. Rá is kellett húznunk egy órát. Kukim kivolt vele. Jól el is fáradtam. Megjött a kipufogótömítésem amit ma délben beszerelek. Reggel vettem olajat a váltóba de felesleges volt mert tökéletes szinten volt az olajmennyiség. Na de akkor honnan jön az olaj? Vettem kis műanyagápolós törlőkendőt is amivel áttörölgettem a műszerfalat. Most nagyon szép tiszta lett. Már csak le kell mosnom és ki kell porszívóznom táltost.
Tegnap megjött az anyasági segély. Jöhetett volna egy héttel előbb is. Hétfőn elviszik a körfűrészemet és abból is lesz egy kis pénz. Szépen helyrebillen az anyagi helyzetünk.
Ma reggel valami lámpákat fúrunk le térkőre és utána cserépvágás lesz a menetrend.
Szép napot mindenkinek.

(#2533) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit talán fittebb vagyok mint a hét többi napján. Gondolom azért lehet ez mert szépen lehűlt az idő.
Tegnap kicseréltem a kipufogótömítésemet és semmit nem javult a helyzet. Eldeformálódott az öntvény és ezzel most nem tudok mit kezdeni. Ki kell szerelnem és le kell köszörülnöm egyenesre vagy valami tömítőpasztával feljavítani hogy ne fújjon ki.
Tegnap cserepet vágtunk amit be is fejezünk ma és lekúpozzuk a házikót. Ez a terv és ki tudja mi lesz belőle megvalósítható.
Szép napot mindenkinek.

(#2534) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hiába van vasárnap kipattant a szemem. Végre sikerült a kipufogót megjavítanom. Vettem autós boltban egy 990ft-os Bosal nevű tömítőanyagot és vastagon bekentem a tömítés mindkét felét vele. Majd összehúzattam a csavarjaival és hagytam hogy megkössön. Nem bíztam benne de láss csodát megjavította. Csupán ennyi kellett volna. Jó pap holtig tanul.
Tegnap egyedül cserepeztem mert kolléga lefáradt egy szombat reggelig tartó buliban. Nem voltam nagyon boldog ettől de nincs mit tenni. Az a jó hogy ilyenkor a főnök se baszogat mert megérti hogy egyedül extraszopás a munka. Felhurcoltam létrán a vágott cserepeket a tetőre majd felmásztam én is és bekötözgettem. Azután levettem méreteket és lemásztam levagdalni. Ez ment egész nap. A lábaim térdig koptak. Nyami helyzet!
Ma másik kollégámhoz megyünk családlátogatóba fűszerezve némi autószereléssel.
Adri megkapta tegnap a bizonyítványát. Mondanám hogy kitűnő lett de csak magyarból lett az és a többi jeles. Tehát tiszta ötös lett aminek nagyon örülünk. Ma kap valami rucit ajándékba a szép biziért cserébe. Oklevelet és ajándékkönyvet is kapott. Egy fészbukkép amitől rosszué vagyok de édes ilyet készített :DDD
6,29-re jött ki táltos fogyasztása a hibás kipufogóval. Ez mind teletankos adat. Mindig telenyomom. 2 kattanásig nyomom majd ha kifogy újra telenyomom és a megtett kilométert elosztom a literrel. Hazafelé érezhetően jobban gyorsult a kifújás mentes csővel. Érdekes hogy ennyit számít a hibátlan rendszer.
Már bilizést nyomjuk. Még nagy százalékban oda megy ahol éppen rájön a szükség de alakul a dolog.
Napozgatunk
Szép napot mindenkinek.

(#2535) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a pihenőnap úgy hogy szinte nem is pihentem. Reggel felkeltünk és egy gyors reggeli után indultunk is kollégámhoz ahol autót szereltünk és ez betartott fél 2-ig. Hazafelé még megálltunk Adrinak a szép biziért ajándékot venni. Egy nyári rucit választott erre a jó időre. És mire hazaértünk már bele is szaladtunk a délutánba rendesen. Kis pihi után még sétáltunk egyet és már este is volt. Ennyit a nagy pihenésünkről. Majd talán ezen a héten vasárnap. Mondjuk most majd megyünk az alufelnikért táltira amit most tudunk megvenni. Majd korán megyünk és akkor nem megy el az egész nap rá.
Szép napot mindenkinek.

(#2536) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nehezen ébredezek. Ma kicsit később vagyunk mert hajnali fél 2-kor Kati átjött hozzánk aludni és hogy ne rugdalja meg Sárit édes átköltözött az ő ágyára. Viszont reggel amikor bekapcsolt az ébresztő erőt kellett gyűjtenem ahhoz hogy átmenjek édest felébreszteni hogy készítsen kávét. Na ez nem volt egyszerű.
Tegnap befejeztük a tető kúpozását és nekiálltunk egy kis fagerendás résznek a terasz felett. ma ezt fejezzük be és nekiállunk a ragalja lambériázásának. Elvileg ma és holnap mindennel kellene végeznünk de ez majdnem kizárt. Egyelőre így látom.
Úgy volt hogy tegnap jönnek a körfűrészért amit a vaterán eladtam de mégsem jöttek. Még dolgoztunk vele kicsit hogy úgy adjam át minden rendben van a géppel. Fáj a szívem eladni de már megköttetett az üzlet.
Szép napot mindenkinek.

(#2537) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sári egyre nyűgösebb. Pocakja nem hagyja nyugton és elég sokat nyögdécsel. Csak ha nagyon súlyos a helyzet akkor sír de a szívem szakad meg ahogy szenved. Remélem hamar eltelik ez a hasfájós időszak. Persze ő meg folyamatosan enne aminek a következménye a hasfájás és a bukás. Tegnap fél órán belül 3x lebukott engem. Egyik gyerek se volt ilyen bukós.
Tegnap fagerendázatot készítettünk és lambériáztunk. Ma ragalját fogunk dobozolni lambériából. Nem szeretem ezt a munkát csinálni de nincs mit tenni. Most ez van.
Táltosba erősített hátsó rugókat kellene szerelnem mert nagyon leül a súly alatt. Néztem hogy ami nekem van az 5mm-el szélesebb mint amit be lehetne építeni. Lehet lecsiszolok 2,5mm-t körben azon a részen ahol a kehelybe ül a rugó hogy be tudjam szerelni. Majd meglátom.
Szép napot mindenkinek.

(#2538) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Spanyolok leégtek. Erre nem számítottam. Gyakorlatilag teljesen érdektelen lesz a 3. kör. Hollandok és Chile továbbjutottak.
Tegnap nagy erőkkel lambériáztunk. Maradt még egy kevés belőle de elfogyott az anyagunk és nem tudom hogy kapunk e pótlást mert a főnök igavonója műszaki felkészítőre ment tegnap és nincs más tetőcsomagtartós gép. Majd alakul. Ez legyen az ő gondja.
Édes letelefonálta hogy vasárnap délelőtt megyünk az alufelnikért táltosra. Végre befutott minden pénz bár a körfűrészemért azóta se jöttek. Érthetetlen. Most hogy már nincs is szükség arra hogy eladjam nem jönnek érte.
Elvileg ma hazafelé megyek a szerelőhöz hogy megnézze milyen tömítés ment ki a váltóban ami miatt csöpög az olaj táltosból. Remélem nincs nagy gond.
Szép napot mindenkinek.

(#2539) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az angolok is búcsúztak. Mi jöhet még?
Tegnap az összes maradék anyag bedolgozásán ügyködtünk és festettük a fa részeket. Ma egy kis párkányt zsaluzunk be és beöntjük. ha minden igaz....
Most idejött Katica és lefoglal ezért a naplóírásnak annyi. Még annyit lekörmölök hogy tegnap voltam az autószerelő havernál aki megállapította hogy a kilométeróra spirálnál veri ki az olajat tálti. Beszerzi a tömítést hozzá és megszereli. Az erősített rugók beszerelésére is mond valamint és kértem tőle ajánlatot egy alváz és üregvédelemre is. Azt majd csak a nyár végén akarom megcsináltatni vele.
Szép napot mindenkinek.

(#2540) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég húzós éjszakánk volt. Inkább édesnek mint nekem de én is fent voltam. Kati belázasodott a foga miatt és emiatt sírdogált. Persze Sári is sírt és egyszerre a kettő nagyon durva egyveleg volt.
Tegnap bezsaluztunk egy párkányt és be is betonoztuk. Még egy kis sitthordás volt és el is ment a nap.
Reggel munka előtt megálltam és kiporszívóztam táltost. Ma korábban megyek és lemosom rendesen hogy szép tiszta legyen kívül belül. Mondjuk a porszívózás nem lett tökéletes de nincs mit tenni.
Ma jönnek édes apjáék látogatóba. Szerencsére én dolgozok és nem kell hallgatnom a hülyeségeiket.
Szép napot mindenkinek.

(#2541) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit hulla vagyok de azért még élek. Este megnéztem a Német meccset és volt idő amikor azt gondoltam hogy megérdemelné ha kikapna de a végére egész jól belejöttek.
Tegnap lambériázást fejeztem amíg a kolléga festett. Ha úgy alakul hétfőn viszek fényképezőt és megörökítem ezt a kis munkát is. Persze lehet el fogom felejteni. Egész hamar hazaértem és még tudtam egy órácskát beszélgetni édes apjával. Itt voltak nálunk látogatóba. Unokáztak kicsit és a 16.35-ös pesti járattal hazagurultak. Cuncit is magukkal vitték és most az apjánál lesz 2 hétig.
Mi amint tudunk elindulunk T.bányára az alufelnikért. Onnan szinte csak azért jövünk haza hogy kipakoljuk a gumikat és megyünk tovább Fehérvárra. Sétálunk egyet és benézünk apámhoz. Megérett már 3db. paradicsom amiket Katinak tartogat. Kíváncsi vagyok hogy reagál rá ez a kis bélpoklos. Imádja a paradicsomot!
Tegnap is teletankoltam táltit és 6,44-re jött ki a fogyasztás. Érthetetlen miért kúszik egyre feljebb. 750km körül tudok elmenni egy tank benzinnel úgy hogy nem ürítem ki teljesen üresre. Szerintem 52L-es a tankja. Tegnap 48,16-ot tankoltam közel 750km-re. Egy huszas ugrik hetente benyára. Elképesztő... Kíváncsi vagyok nyári gumival csökken e ez az adat.
Szép napot mindenkinek.

(#2542) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ébredezek. Vidám esténk volt. Kati keservesen sírt és áthoztam magam mellé mert felsírta Sárit akivel édes kellett hogy foglalkozzon. Elaludt mellettem és édes át akarta vinni amitől újra felébredt és sírt és lefeküdt a földre. Akkor én odamentem és visszahoztam magam mellé. A következő vágókép amikor most reggel felkeltem Kati a földön alszik az ágy mellett a parkettán. Hogy került oda és hogy a fenébe tud egy fél éjszakát azon a rohadt kemény padlón aludni az rejtély. Feltettem az ágyra hogy ne úgy ébredjen hogy fáj az oldala és majdnem meg volt sértődve. Mostanában nagyon belehergeli magát a sírásba és magától nem tud kijönni belőle. Ha itthon vagyok én zárom a karjaimba és akkor a bújásban kikecmereg de nagyon nehezen. Még sokáig hüppög. Csajok..... Nem értem mit imádok az összesben?!
Tegnap reggel elmentünk a felnikért és ott fel is szereltem. A rugó kérdést napokon belül meg kell oldanom mert még közelebb kerültem a sárvédőívhez. Hazaértünk és kicsit megpihentünk és mentünk tovább apámhoz. Bejelentkeztünk hozzá hogy Katival leszüretelik az első 4 érett paradicsomot. Be is falta az összeset szóval mi még nem ízlelhettük meg a saját termésünket. Hazafelé a tescoban megálltunk vásárolni. Siettünk haza hogy még picit tudjunk pihenni. Ennyi volt a napunk. Ma nem tudom mit csinálunk. Remélem nem fogunk unatkozni. Elvileg ma jönnek a körfűrészért de már ebben sem vagyok biztos.
Szép napot mindenkinek.

(#2543) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kati volt mellettem ébredéskor. Állítólag 3-kor átjött és édesék pedig átmentek az ő helyére. Én aludtam mint a bunda. A tegnapi nap teljesen eseménytelen volt. Többnyire csak a kőműveseknek segítettem és volt egy kis földmunka is. Szerencsére jutott időm az erősített rugó átmérőjéből leszedni de még nem az igazi. Nagyon kemény anyagból van és nehezen lehet leszedni belőle. Elvileg ma olyan állapotba tudom hozni hogy már beszerelhető lesz.
Már most nagyon várom a hétvégét hogy együtt lehessek édessel. Régóta az első olyan szabadnap amikor nem megyünk sehová és nem jön senki hozzánk. Jövő hét végén már maszekolok. Kell a pénz a télre. Már arra kell spórolnunk. Még táltosra is költök kicsit az ősz előtt. Egy kis karosszéria munka és alváz/üregvédelem. Ezt feltétlenül meg kell csináltatni.
Ma fingom nincs mit csinálunk.
Szép napot mindenkinek.

(#2544) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fáradt vagyok. Jól esne pár nap itthonlét de nem tehetem meg mert kell a pénz. Esetleg holnap itthon maradok mert amúgy is később mennék mert édesem reggel fodrászhoz megy és addig vigyáznom kell Katira. majd meglátom. Olyan sürgős munka most úgy sincs.
Tegnap kéményt magasítottunk és padlóburkolásban segédkeztem. Sári picit hasfájós de nem vészes. Kis dinnyebogaram annyit zabál hogy bukás lesz a vége. Menetrend szerint este 2x lehánnya a hátamat miközben böfiztetem. Egyre többet fent van és nézelődik. Pár mosoly is ugrik már de korán sem annyi mint amennyit Kati nevetgélt. Azért egy fél mosoly ugrik apásban...
Ő meg a kis rosszcsontom.
A háttérben a falon látszik miről beszélek... :DDD
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#2545) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma picit tovább aludhattunk volna és természetesen eddig a héten ma keltünk a legkorábban. Ehhez mondjuk kellett Kati is aki átjött és nekiállt hisztizni hogy édes csak vele foglalkozzon. Kicsit féltékeny Sárira.
Tegnap egész nap a burkolásban segédkeztem. Anyagot kevertem és a csempét szabtam.
Ma reggel elkísérem édest fodrászhoz és én addig felgyaloglok a postára Katival mert tálti biztosításából jár vissza kemény 1500ft. Annál a szemét biztosítónál nem fogok otthagyni egy fillért sem amennyi bosszúságot okozott nekem. Ezt a táltost már az Alianzhoz kötöttem. Mondjuk itt is be kellett fizetnem egy rakás pénzt mert csak most lett meg a bonus-malus B9 fokozatról igazolásom és ők A00-ba tettek amivel 3x annyi a díj. Remélem majd visszavonják azt amit eddig befizettem. Azóta ilyen hernyók velem a biztosítók mióta bevezették a baleseti adót. Fodrász után valszeg autót fogok szerelni. A hátsó rugókat fogom kicserélni erősebbre. Remélem könnyen fog menni. Utána már biztos se időm, se kedvem nem lesz elmenni dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#2546) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem tudtam végigaludni az éjszakát mert fél2-kor felébredtem. Sári is fent volt és Kati is átjött. Nehezen tudtam visszaaludni és már jelzett is az óra hogy kelni kell. Most elég mosott szar a közérzetem. Ráadásul ma extrakorán kell indulnom mert apámhoz is beugrok reggel és korábbra ígértem magamat a melóhelyen mert tegnap nem voltam. Apám készített kovászos uborkát édesnek és kérte hogy vigyek neki egy forrasztópákát. Pár szót biztosan beszélgetünk de rohanni fogok.
A tegnapi nap nagyon nyugisan telt. Reggel édes fodrásznál volt addig én elvoltam Katival itthon. Fel sem ébredt ezért sok dolgom nem volt vele. Miután édes megjött elugrottam az autós boltba menetrögzítő folyadékért és nekiálltam szerelni. Nagyon egyszer volt kiszerelni a lengéscsillapítót. 3 csavar fogta és egy 4. biztosította az előfeszítést. Szerencsére egy puding erősségű rugó van benne gyárilag ezért kézzel össze tudtam annyira nyomni hogy ki tudjam húzni a csavart. Sajnos az erősített rugó rövidebb mint a gyári ezért kicsit aggódtam hogy jó lesz e. Még így is emelkedett 1,5cm-t a hátulja és lejjebb nem nagyon fog menni mert sokkal erősebb ez a rugó. Max a másikat amit kiszedtem elviszem kicsit edzenek rajta hogy erősebb legyen. Majd meglátom. Délután pihentem kicsit. Persze hívogattak hogy menjek dolgozni de nem érdekelt. Majd ma megcsinálom azt amit tegnapra terveztek nekem. Egy kéményszegélyt kell felrakni hogy kész legyen a tető teljesen.
Szép napot mindenkinek.

(#2547) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy alakult hogy ez a hétvégém szabad lett. Munka se nagyon van és a pénz se úgy érkezik ahogy normális lenne, ezért úgy döntöttem hogy nem megyek dolgozni és elkezdek másik munkahely után nézni.
Tegnap befejeztem a bádogozást és elköltöztünk arról a helyről ahol voltunk. Utána még egy kis kéményjavítás volt és fél 4-kor már jöttem is haza. Persze egy órával korábban mentem hogy mihamarabb végezzünk. Csináltam pár "remek" fotót a munkámról.
elölről
hátulról
terasz
Sajnos most csak ilyen képekre futotta. Van jobb kép a teraszról de kezd befosni a win7 ezért nem tudom elforgatni.akit érdekel elforgatja magának :DDD
Ma lesz itt egy kis kézműves vásár ahová kinézünk. Édesnek kell egy felsőt venni mert nincs neki egy normális. Na nem itt fogunk venni. ;] Én visszaszerelem a lágyindítót a flexembe és felkészülök a holnapi szerelésre. A tetőcsomagtartómat kell átalakítanom úgy hogy erre a táltosra is jó legyen. Ehhez bemegyünk apámhoz mert ott tudok nyugodtan flexelni. A csomagtartó jövő hét végére kell mert akkor lesz egy kis maszekom a volt kollégámmal
Szép napot mindenkinek.

(#2548) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap amit leírtam abból szinte semmi nem teljesült, vagy nem úgy. A lágyindító szétrobbant az első indításnál még az a szerencse hogy nem vitte magával a gépet. A kézműves vásár ma lesz és nem tegnap volt, és felsőt se tudtunk édesnek venni. Ezen kívül nem sok minden történt velünk. Pihengettem és délután sétáltunk egy nagyot. Kigyalogoltunk a Lidl-be vásárolni amiben jól elfáradtunk.
Ma megyünk be Fehérvárra apámhoz. Tetőcsomagtartót fogom átalakítani úgy hogy jó legyen táltosra. Ehhez a felfogatás szélességéből kell vágni és fúrnom kell mind a 4 rögzítőre 2-2 lyukat. Már vettem 3 féle csavart és vettem szigszalagot is. Kicsit csiszolnom is kell majd a rögzítőn hogy megfelelő legyen a dőlésszöge.
Összefutottam volt kollégámmal és megkérdeztem tőle nem tud e benyomni arra a fatelepre dolgozni ahol ő van. Hétfőn megkérdezi és ha felvesznek akkor ez lesz az utolsó hetem itt. Pénzben kevesebb de sokkal nyugisabb hely. Persze nem fát fogok rakosgatni hanem az ácsbrigádba akarok bejutni. Tart fent egy brigádot a telep hogy kiszolgálja azokat a vevőket akik csak úgy beesnek egy ötlettel hogy valamit szeretnének fából csináltatni. Meglátjuk hogy lesz e valami belőle.
Szép napot mindenkinek.

(#2549) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Jó kis felhőszakadás volt éjszaka nálunk. Dörgött és villámlott szépen. Mostanra elvonult és mintha mi sem történt volna.
Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra. Mentünk egy kört. Felvettem tálti törzskönyvét és utána kimentünk a bolhapiacra. Szeretek turkálni a régi szerszámok közt. Vettem egy pici franciakulcsot, egy seegergyűrű fogót és egy régi biciklipumpát. Az egészért fizettem 1800 pénzt. Majd Veszprémbe is kimegyek turkálni mert hiányzik pár szerszámom még. Amíg én turiztam addig édes vett egy felsőt magának mert nagyon lelakta azokat amik voltak neki. Piac után bementünk apámhoz csomagtartót átalakítani. Kiderült hogy annyira el kellene vékonyítanom az anyagot hogy akár el is törhetne és ezért feladtam ezt a projectet. Vennem kell gyári tartót rá mert mással nem fog becsukódni az ajtó. Szerencsétlen módon az ajtó mögötti gumi alatt van a felfogatási pont ezért csak egy vékony acél fér be úgy hogy az ajtó becsukódjon. Kukim kivan vele.
Siettünk haza hogy egy kis időt együtt tudjunk lenni még szerelmemmel. Még egy tesco hazafelé beugrott. Itt vannak a csajaim.-szerelmem,a kis rosszaság és a durmoló a háttérben. :D
Ma elvileg egy hullámpala tetőt fogunk lemosni magasnyomású mosóval.
Szép napot mindenkinek.

(#2550) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kipihenten ébredtem. Lehet az az oka hogy hűvösebb van a lakásban és normálisan tudtam aludni. Tegnap megtankoltam hazafelé táltit és elszomorított hogy kereken 7L-re jött ki a fogyasztás. Ennyit az alufelniről. Megy is eladásra és teszem vissza a gyári lemezt. Még ezen a héten kap egy esélyt de ha nem megy le legalább 6,5re az átlagfogyasztás akkor csere. Nekem ne szép legyen az autó hanem hasznos. Ma hazafelé megnézek egy tetőcsomagtartót rá. Elvileg jó és nem is drága.
Tegnap hullámpalát mosattunk magasnyomású mosóval. Muris volt a délelőtt hogy két idióta a szakadó esőben mossa a palát. Jól el is áztunk. Délután egy ajtónyílást vágtunk a fa falba és megpróbáltunk egy tokot készíteni bele amire az ajtólapot fel tudjuk majd szerelni. Ezt ma folytatjuk és még lépcsőt is kell készíteni hogy le tudjon jönni a teraszra a nénike. Még egy lépcsőfokot kell csinálni egy másik helyre a házban úgy hogy az egyben egy cipős szekrény legyen. Imádom az ilyen szar munkákat.
Sajnos a másik állásról semmi hír. Nagyon úgy néz ki hogy nem fog össze jönni a váltás.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.