Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oreg_Nene
tag
Rendőr nem lehet kidobó hivatalosan
Én is örülnék neki, a helyi krimóban 3-4 rendőr váltja egymást hétvégén, hétköznap egy kormányőr szokott a pult mögött állni. Nincs velük semmi bajom de egy kicsit ''túl mutogatják'' magukat: pl az egyik mindig úgy száll ki a civil kocsijából, hogy nyújtózkodik egy testeset, persze ekkor kilátszik a pisztoly aztán lassan, komótosan -túl sok Clint Eastwood filmet láthatott- elindul a bejárat felé -
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #48 üzenetére
de ha nincs más lehetőségük akkor azt ki kell használni, és az 50-100Ft-os ruhatár egy ilyen helyen nem döntő tényező, ha meg sokallja, akkor amúgy sem menne, és nem is fogyasztana semmit
viszont ügyes húzás lenne, hogy drágább belépő, és nem kell ruhatárért fizetni
a sorbanállás meg mindig megmarad, csak azért felvenni még embert, hogy ott legyen feleslegesen, az pénzkidobás -
concret_hp
addikt
de szívesebben jár a nép, hogyha 1, nem kell a belépő után még1szer fizetni, 2, nem kell 1 csomót sorban állni potyába
és esténként főleg ha nagyobb helyről van szó 5-10-20 embert is jelenthet. +10 ember belépője + fogyasztása az kompenzálja. persze nem lehet lemérni, hogy mennyivel többen jönnek ha ez jobb, vagy ilyesmi, de azért szvsz meggondolandó. -
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #46 üzenetére
a ruhatár után is fognak menni inni, abban nyugodt lehetsz
de mivel majdhogynem monopol helyzetben lesz, ezért megteheti majd, és meg is kell tennie, sajnos itt pénz beszél, bármennyire is szívügye ez az egész
azért ha egy éjszaka alatt 5-10-20 vagy több ezer összejön a ruhatárból az már csak jó, kb megvan a ruhatáros fizetése 1 hónapra 1 éjszaka alatt, azért ezen még el kell gondolkozni -
concret_hp
addikt
ruhatár ingyé' azt szereti a nép és tipikusan amikor jönnek meg amikor mennek a népek akkor legyen ott 1v2 ember pluszba ember, hogy ne kelljen fél órát sorban állni, mert azt sem szereti a nép. pl. bult mögül a parti elején át lehet csoportosítani 1 embert ruhatárba, mert ugye a a nép nme azzal kezdi hogy megjön és megy apulthoz...
meg ugye ha a sorban állás helyett partiznak az jobban ozza a zsetont, mintha kérsz csentót a ruhatárért. -
LOTR
addikt
éjfél után lányoknak ingyenes belépés
erre gyorsan reagálok
23-24 óra előtt lányoknak ingyenes belépés, itt ez a lényeg, hogy előbb jöjjenek ők úgyis hozzák a fiúkat, így tovább vannak, többet fogyasztanak, hosszab ideig tart a buli is
és sztem a ruhatárért egy jelképes összeget el lehet kérni pl 50Ft, az is hoz legalábbb vmit, és ne vészes összeg
ezeket úgy írtam, mint leendő szórakozóhelytulaj, nem pedig mint potenciális látogató, mert abban az esetben máshogy gondolnám (persze, hogy minél olcsóbban kijöjjek, de amennyivel kevesebb embernek fog így tetszeni, annyival több lesz a bevétel -így legyen, ez csak tipp, meg ált így szokott lenni) -
concret_hp
addikt
azért a teljesen ingyen piával óvatosan!!
max welcome drink, meg 1et fizet 2t kap meg ilyenek (majdnem 2t fizet 1et kapot írtam de az valszeg nme lenne túl népszerű)
pia: esetleg próbálkozz be valamelyik sörgyárnál, energiaital gyártónál stb. hogy ha jó kedvezményes áron adják neked a piájukat akkor csak az övéket forgalmazod, bár ez nme tudom törvényes-e így, de biztosan lehet valami törvényes formát adni neki. ilyen hivatalos támogató meg ilyenek -
LOTR
addikt
diszkó+pia+kaja ----- ne akarj
túl macerás lenne, nem érné meg sztem neked sem
elég a diszkó+pia, a kaja nagyon macerás, rengeteg minden kell hozzá pluszban, és olyan hasznot sem tudsz rá rakni, hogy megérje, de amint bemész az önkormányzatba és megkérdezed Te is rá fogsz jönni,
viszont ha van olyan nagy a hely, hogy egy teljesen elszigetelt részen olyan étterem-söröző szerűséget tudsz kialakítani az akkor már más tészta, viszont akkor is egyel több gond, és sokkal több papír meg rohangálás -
The DJ
addikt
Először is köszi mindnekinek a hasznos és építő hozzászólásokat!
Kaján sokat vacilláltunk, még nem tudjuk mi legyen, de lehet hogy tényleg jobban járnánk ha nem lenne.
A szellőzésre nagy hangsúlyt fogunk fektetni, sajnos az előző diszkóban ez nem volt megoldott...(meg is lett az eredménye)
Ruhatár alapból van kialakítva és ingyenesre is tervezzük.
Pia imidzset majd kiötlök, ráérek vele egyenlőre.
Lesznek olyan napok, amikor valami nagy engedmény vagy akció lesz. (pl.: Ma ingyen pia, éjfél után lányoknak ingyenes belépés vagy akár ma lányoknak teljesen ingyenes belépés, egyet fizet kettőt kap, 50%-al olcsóbb ital, az első bulit pedig ingyenesre tervezzük...)
Sarok szintén van kialakítva a ''fejeseknek.''
Amikor jöttek Náksiék meg Sterbi, akkor ott pihentek meg
A berendezésre pedig magam felügyelek, gondosan ki lesz választva, bóvlit sosem raknék be.
Mindannyian azon fáradozunk, hogy a környék legigényesebb helyét rendezzük be és alakítsuk ki... -
Hi!mint írtad elég nagy az épület. ha lehetőséged van rá, szerintem érdemes egy olyan részt kialakítani, ahol kissé halkabb a zene, le lehet ülni, és lehet beszélgetni. ez sajnos nagyon sok szórakozóhelyről hiányzik, aminek legfőbb hátulütője a másnapi rekedtség..
(igyekszem leírni az időközben eszembe jutó dolgokat, hátha olyan is előfordul köztük, amire te esetleg nem gondoltál)
-
sasa311
veterán
Na akkor had vauzzak bele én is
Én inkább 1-2 jótanácsot adnék, amit én jó 5letnek tartanék egy szórakozóhelyen. De előtte egyvalami. Szvsz kaját ne áruljatok, ahoz külön engedély meg szakács kell, és nem hozná be az árát. Mogyoró meg pia juszt elég
Szóval:
- Legyen jó szellőzés, hogy ne álljon benn a füst, azt nagyon nem szeresse a kultúráltabb nép.
- Ha nagy a hely (ahogy írtad) megoldható-e, hogy több teremben többfajta zene menjen?
- Ruhatár legyen mindenképp ingyenes, viszont kötelező!
- Keress piából valami ''imidzset'', pl. bomba, redbull + viszki/vodka/pancsoltlikőr vagy valami ilyesmi, erre bukik a nép. Még nem jöttem rá miért
- Legyen pl. csütörtök esete olcsó pia nap. Az egyetemisták azért már szabadulnak ilyenkor, és ez hatalmas vonzerő...
- Elején nyelni fogja a lóvét, de erre számítsatok.
- Ne valami bóvli diszkó-berendezésetek legyen, hanem valami ötletes, mégis ízléses berendezést. Na meg valami eldugott sarkot, pl. ilyen sarokgarnitúrával, ha valami ''fejesek'' jönnek
a többin még gondolkodom, sok sikert -
God Vazzeg
veterán
Jóvan, mi még Reflexxel nyomtuk, és fasza volt akkor az is...
Van is itthon még egy pár rouche mélyláda, asszem itt fog szétmállani, annyira senkinek se kell. Kisebb bulikat azért még ezekkel is lehet nyomatni, törtem már ki velük ablaküveget
Pedig csak 40cm-esek
Szerk: BOSE és JBL.. Hát igen. Ezek voltak azok a márkák amiket nem használtunk mert drágák voltak. (3k volt újratekertetni a mélynyomót üllőn a reflexnél) Persze ettől még nagyon jól ismerem őket..
[Szerkesztve] -
damatic
tag
válasz
God Vazzeg #30 üzenetére
Ismered a BOSE nevet? Most is vannak jó kis olajcsillapítású membránnal szerelt ládikák, de amit én mondtam, az ötször annyiba kerül, és tényleg Hi-Fi minőségben sugároz le koncertteljesítményen, és a buli után nincs átmeneti halláskárosulásod sem, mert korrekt a hangkép. Csak a sok barom snob meg van őrülve a JBL-ért (mondjuk az se StageLine vagy Reflex).
-
The DJ
addikt
A célközönség igazából a környék összes fiatala...
Az az igazság, hogy a errefelé nem igazán található egy olyan hely sem, ahova a fiatalok úgy igazán szívesen járnának, ami van 1-2, az meg épp nem a minőségéről híres, tehát áhítozik a környék egy olyan helyre, ami kellően igényes, jól felszerelt ugyanakkor hangulatos.
Ebből a helyzetből szeretnénk mi úgymond ezzel az őrült nagy tervünkkel kiutat találni.
Nagyon nagy fába vágtuk a fejszénket, ez tény, de ha meg tudnánk csinálni nagy esély van rá hogy sikeres lehetne, mint ahogy az elődje volt annó.
MOD: Ja és a stílus, amiben zenélek az a Dance, Trance és persze a Pop amire igény van.
[Szerkesztve] -
The DJ
addikt
Ha megkapjuk az áhított épületet, akkor tudom majd megmondani, hogy körülbelül mi is az ami kellene, addig kár lenne előre tervezgetni.
Viszont ha az tényleg sikerül, akkor elég komoly cucc kell, mert a tánctér és maga az épület nagyon nagy és kell erő hogy azt igazán szépen és dinamikusan beszólja valami.
Bár újonnan nagyon drága minden, ezért majd szerintem a használt cuccok felé is szét fogunk nézni (ami nem azt jelenti, hogy minden bóvlit megveszünk, ami olcsó)
Az igazán fontos és szükséges dolgok eredetiek lesznek ha drága ha nem. -
KERO_SAN
aktív tag
ki a celkozonseg?
-
damatic
tag
Semmi.
Amikor megkérded, hogy milyen okmány/engedély szükséges:
Kedves, tisztelettudó, de határozott, önbizalommal övezett fellépés, némi nyájasság, kis bájvigyor, az ügyintéző asztalán lévő kabala, dísztárgy (látható, de nem feltűnő) megcsodálása esetleg dícsérete, vagy könnyed kérdés, hogy honnan van.
Annak a ténynek elejtett szavakkal történő közlése, hogy garantáltan senkit nem fog zavarni.
Kulcsmondat: óriási szükség és igény van a fiatalok körében arra, hogy egy nem drága, kultúrált szórakozóhelyre mehessenek. Ez hozzá tartozik az egészséges mentális fejlődésükhöz, és nem utolsó sorban sokkal jobb, ha vigyázó tekintetek veszik körül ezen a szórakozóhelyen, szemben a minősíthetetlen kocsmákkal, ahol szinte kontroll nélkül kedvükre berúghatnak és utána randalíroznak a parkban jelentős károkat okozva úgy az önkormányzatnak, mint a lakosságnak (esetleg sajnálkozva megemlíted, hogy milyen közterületi rongálás nyomát láttad szörnyülködve)..
Amikor a kitöltött kérvényt visszaadod kissé bizalmasan: ez egy jó ügy, és ugye az mindannyiunk érdeke, hogy a jó ügyeket támogassuk....ect..
no meg te ezt az igényt te már régóta látod, és készülsz rá, tudod, hogy nem egyszerű (kissé panaszkodva), hogy rengeteg engedély, papír, utánajárás, rengeteg befektetés (aztán kedves határozottsággal), de te mindezt vállalod, mert téged ez éltet
Ugye mondtam: semmi. -
The DJ
addikt
Na ez az engedély, ami teljesen homály
Mi alapján adják meg és mi kell, hogy megfeleljünk?
Egészségügyi vizsgálatokra is számítottam, de a kaja ügy még kialakulóban van.
Jóban kell lenni mindenkivel...hát lehet hogy ez nem lesz olyan sima ügy, de majd maglátjuk mire alakul... -
The DJ
addikt
válasz
concret_hp #13 üzenetére
Az előző azért zárt be, mert a tulaj (akit személyesen ismerek és jóban vagyok vele) beteg lett valamint családja van és abbahagyta, ''kiöregedett'' belőle és inkább a családjával foglalkozott.
Szóval semmi fajta társadalmi oka nem volt, ha nem hagyja abba, akkor még most is menne
Munkaerő már van, vagyis jelentkező akad bőven (megbízható személyekből)
Pia beszerzése még nem megoldott és a kaja megoldásával se vagyunk még tisztában hogy hogy legyen.
A DJ meg én leszek jóhogy.
Erre várok már mióta.
A saját diszkó, a Harlem megnyitására
Promós bulik pedig lesznek az elején bőven és reklámmal is készülünk -
Sytex
tag
Ahogy elnézem itt még nem hangzott el: Önkormányzat felöl engedély zenés szórakozóhely-re.....van ilyen! (ez különbözteti meg a kocsmát a diszkótól).
Ha meleg kaját akarsz akkor mindenféle egésszégügyi vizsgálatok/engedélyek szükségesek.
Ahol én dolgoztam diszkóban ott is egy NEVES rendör beosztottai öriztek
Amugy jóban kell lenned a környék drogdílerével, és az alvilág fejével. Persze ez nem zárja ki hogy rendöröket alkalmazz, mert álltalában ők is jóban vannak velük. Ez tapasztalat. -
God Vazzeg
veterán
válasz
bagyulajuve #17 üzenetére
Hivatalosan nem is...
-
bobsys
veterán
Ha már tényleg nekifogtok a dolgoknak, megvan minden akkor szólj. Tudok segíteni abban, hogy mire figyelj a pultosokkal meg az üzletvezetővel kapcsolatban mert különben szétlopják az egész diszkódat. Asszony 15 évig vendéglátózott van némi rálátása a dolgokra, üzletvezetőként hagyta abba a szakmát.
-
Hali!szerintem amire még érdemes odafigyelni az a szellőzés. én például gyűlölöm, ha nagyon fülledt a levegő, és bentragad a cigifüst
ugyanez vonatkozhat a ruhatárra (ami szvsz mindenképp lényeges dolog), nem túl kellemes, amikor buli elején beadod a kabátod vagy pulcsid, és a végén pedig tüdőrákot kapsz a szagától..
-
aesir
veterán
A lehető legrosszabb megoldás. Jobban jársz ha fix díjban egyezel meg vele, még ha ez az elején drágább is. Ha ugyanis százalékban vagytok, akkor egy megbízottja ellenőrizni fogja a bevételedet, és biztos lehetsz benne, hogy amint megy az üzlet, egy fillér nélkül házon kívül találod magad. És ez még a jobbik eset.
-
concret_hp
addikt
szerintem ha ott már működött ilyesmi akkor tudd meg hogy miért zárták, be ez azért fontos szempont lehet.
aztán ha olyasmi, ami nem rettent el illetve nem olyan hogy tiltakoztak a népek h legyen vagy ilyesmi, szóval ha nincs kizáró oka annak, hogy ismét legyen ott, akkor egyezz meg a tulajjal valahogy, hogy abban az esetben ha sikerül mindent elrendezni, akkor hogyan mennyiért stb bérelnéd vagy vennéd meg a helyet. aztán go beszerezni minden papírt. Ha mindezek megvannak, akkor ugye még gondoskodni kell munkaerőről, (jegyárusító/beengedő, bitonsági ember sem árt 1-2, pultos, stb. (pl. fontos h legyen ember bőven aki takarít parti után...)) aztán pia beszerzésről + ha vcmi kaját is akartok árulni akkor azis + dohányáru beszerzése + nem árt 1-2 állandó dj (vagy az te lennél?) stbstb. (bár ez utóbbiak elég triviális dolgok...)
ahogy Lotr kollega is írta, arra viszont készüljetek fel hogy az elején nagyon nyelni fogja a pénzt, amíg be nem indul rendesen
+ az elején érdemes promós bulikat csinálni, hogy megismerje a nép a helyet meg ilyesmi (olcsó/ingyen belépő / olcsó pia stb.) -
The DJ
addikt
Tudom, hogy nagyon hosszadalmas egy folyamat és minden papírhoz kell még legalább kettő.
Szeretnénk belevágni, tudjuk, hogy az elején veszteséges lesz, de ez egy nagyon régi álom.
Ezekszerint akkor az első lépés az önkormányzat...minél hamarabb utánajárunk a dolgoknak és elindítjuk a szervezést.
Köszi a jókívánságokat, majd beszámolok a fejleményekről. -
LOTR
addikt
nekünk volt kocsmánk, oda nem kell anniyféle papír mint a dizsihez, de legelőször a helyi önkormányzathoz kell elmenni, és szólni, hogy mit szeretnél nyitni
na akkor onnan elküldenek vhova, hogy ilyen meg ilyen papírok kellenek, na azokról helyekről megint elküldhetnek, hogy nekik meg, hogy tudjanak adni olyan papírt ami az önkormányzathoz kell még ilyen meg ilyen papírok kellenek
tehát ez nem olyan egyszerű, arról nem is beszélve, hogy nagyon nagy lesz a vezsteség(vagyis inkább a kiadás) az elején, ez talán sokakat elkeserít
az meg hogy elmész az önkormányzathoz, csak simán érdeklődni, semmilyen hátránnyal nem jár, mindenképpen azzal kezdjél, szerintem utána ráér a helyet elrendezni, és ha már az is fix, és még mindig nem gondoltátok meg magatokat, akkor irány a papírokért
soxerencsét, kelleni fog -
Kain
senior tag
Mivel szórakozóhelyről van szó,ezért sztem nem árt jóbanlenni a helyi szervezett bűnözés valameik alkalmazottjával,és biztonsági embereket is kéne felvenni.Ha biztonsági embereid rendörők vagy ex-rendörők,akkor nem kell maffiás kapcsolat sztem,de ebben az országban sajna ez erősen összefügg
.Azért van erre szükség még az elején,legalábbb annyira h nyomozd ki mi a szitu,h ne nyitás előtt fél órával menjenek szétverni a helyedet..
-
The DJ
addikt
Az első kettőről tudtam, elintézhető.
A hely pedig azért lenne tökéletes, mert pont olyan területen van, ami kívül esik a lakott területtől, de nem túl kívül ahhoz, hogy az emberek még szívesen bejárjanak.
3 évig működött eddig is diszkóként, de soha nem volt semmi gond se feljelentés... -
peterszky
őstag
egy csöpp segítség (apukám vállalkozásából merítve):
-szeszesital árusítási engedély (gondolom nem ásványvízből jönne a bevétel)
-gondolom ugyanez kell dohányárura (ha árulnátok) + a játékgépekre
-nagy figyelemmel kell lenni a lakosokra is, különben érkeznek a feljelentések -
The DJ
addikt
Sziasztok!
Kerestem, de ehhez hasonló topikot nem találtam, szerintem elég egyedi probléma és remélem tudtok segíteni.
Elérkezett ez a pillanat is, nagy álmunk valóra váltásán fáradozunk, miszerint saját diszkót nyithassunk.
Régóta tervezgetjük már, de most jutottunk arra a pontra, hogy a terveket meg is kellene/lehetne valósítani.
Csak ugye ez nem olyan egyszerű...
Először is kellene egy hely.
Amit mi kinéztünk, az a legideálisabb lenne, mivel 2 éve szintén szórakozóhelyként működött és csak a hangtechnikát kellene beszerelni, meg persze egy kis renoválás és sokkal olcsóbban meg lehetne úszni, mintha teljesen nulláról kezdenénk.
Ez az épület viszont magántulajdon, bár az előző diszkóssal is osztoztak a hasznon, így a tulaj kiadta neki.
Ezzel a résszel remélem nem lenne gond.
Az igazi probléma ott kezdődik, hogy fogalmam sincs, hogy milyen papírok kellenek hozzá, mit és hogyan kell bevizsgáltatni.
Valamint úgy tudom pályázatot kell benyújtani a helyi polgármesteri hivatalnak, de ennek sem tudom, hogy mit kellene tartalmaznia.
Mi lenne a célszerűbb?
Először a helyet lerendezni, vagy először pályázatot beadni?
Természetesen lenne benne italpult valamint étkezési lehetőség és egyéb fajta szórakozási lehetőségek (biliárd, TV, csocsó, játékgépek) az épület nagy méretéből adódóan, de ezek is újabb kérdéseket és problémákat vetnek fel.
Nagyon láma kérdések, tudom, de sosem nyitottam még diszkót.
Minden ötletet szívesen fogadok, hogy hogyan kellene elkezdenünk és mi az amit első lépésként meg kellene tennünk valamint mire figyeljünk oda.
Minden hozzászólásért előre köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest