Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Rhino666 #16065 üzenetére
Ebben most igazad van, de 4 v 5 éve mikor a gépemet vettem, akkor ha összeraktam egy kb ugyanolyan windowsos pc-t minőségi alkatrészekből, plusz egy monitort, billentyűzetet, akkor pont azt számolgattam, hogy - hangsúlyozom, akkori áron - kb annyira jött volna ki a gép mint amennyibe akkor az imac került (250 bruttó). Most "ugyanez" a gép - olyan értelemben, hogy a kisebbik imac - 366 ezer. Annyiból nem teljesen sántítós az összehasonlítás, hogy akkor is a kisebbik imac szerintem hasonló technikai szintet képviselt a konkurenciához képest, mint a mostani kisebbik imac. Több mint egy százassal, 40%-kal drágább, ma már nem venném meg.
Most ha megnézem, akkor a legolcsóbb mac a kisebbik mini, 183 ezer ft, és ezért egy 2 giga ramos gépet kapok egy szerintem gagyi integrált grafikus maggal. Eggyel drágább a 250 ezer ft-os gép, 4 giga rammal és már különálló grafikus kártyával, de érzésem szerint 250 ezerért elég komoly pc-t lehet összerakni, feltételezem minőségi alkatrészekkel. És egy monitort a minihez is venni kellene. Ha az a 183 ezer egy 50-essel lenne kevesebb, akkor a kisebbik nekem jó vétel lenne, de ennyiért nem.