Hirdetés
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
Aktív témák
-
maszat
senior tag
Sapphire Radeon 9000 PRO 64 MB, 128 bit, 4x AGP valakinek fix 3,5k-ért?
-
maszat
senior tag
válasz Gergello #2254 üzenetére
Részben azért ''gyanúsan alacsony'' a ponthatár, mert nagy a szak keretszáma (200 fő). Másrészről pedig azért, mert nem az SZTE az elsőszámú informatikusképző, hanem a BME. Egyértelmű ezek után, hogy miért ilyen könnyű bekerülni ide.
Nehézség?
Szerintem különösebb probléma nincs vele. Elfogadható.
Ennek ellentmond a bukási arány. De csak látszólag. Ennek is több oka van:
Sokan rájönnek hogy ezt nem neki találták ki (vagy szakot vagy úgy az egyetemet általában).
Ezen kívül sokan átalusszák az első félévet. Az egyetem jellegéből adódóan egy nagyfokú szabadsága van az embernek. Emiatt rosszul ítélik meg a tanuláshoz szükséges időt. Alig lesz meg tárgyuk, amiket csak 1 év múlva vehetnek fel újra és csúsznak, mert szinte minden mindenre épül.
Ezért van az, hogy 2004-ben kezdettként (ej, ez is de rég volt már) - a tanterv szerinti haladást tekintve - a csoporttárasaim legalább a fele most már 2003-ben kezdettek közé való. Ég is a pofám rendesen...
Visszatérve a nehézségre. Az tárgyak megértését segítik elő a gyakorlatok, több-kevesebb sikerrel. De ez nem középiskola, hogy mindent megértesz az órán. Az egyetem nem erről szó. (De sokszor volt, hogy csak pislogtam, mint szürke szamár a ködben ) Önszorgalom: gyakorolni kell meg közösen tanulni, hogy értse az ember.
A BME-n jóval kevesebb tárgynak van gyakorlata és sok esetben nesze semmi fogd meg jól alapon mennek ott a dolgok, mert az előadások önmagukban kevesebbet adnak. (Mérnök vagy, oldd meg! - elv)
Ha a hozzállás és a szorgalom rendben van, akkor nem olyan rossz ez. -
maszat
senior tag
válasz [HUN]Tyson #4533 üzenetére
Csak és kizárólag párhuzamos portra enged nyomtatni?
Ha nem, akkor telepíts fel pl.: egy NitroPDF-et. Az berak egy viruális nyomtatót és ha azzal "nyomtatsz", akkor pdf-be tudod menteni az eredményt.
Pl Abev-nél jól jött, hogy ne kelljen azért feltelpíteni a progit, hogy egy adóbevallást meg lehessen nézni. -
maszat
senior tag
válasz bolcsodal #8727 üzenetére
6600GT vs X700Pro viszonylatban egyértelműen a GT volt a jobb. Nemcsak sebesség tekintetében hanem tudás alapján is (SM3 vs SM2). Úgy rémlik, hogy X700 csak úgy hébe-hóba volt a boltokban, viszont GT volt bőven. És árban sem volt nagy difi közöttük.
Éppen ezért nem gondolkodtam anno X700-ban.#8730 greatchaos
Ez hogy kapcsolódik a hsz-emhez? -
maszat
senior tag
válasz Frenky89 #10657 üzenetére
A BSC-s progtervinfo és mérnökinfo a tágyak jelentős része azonos. Hasonlítsd össze a tanterveket. Ergo nehézségben sincs sok különbség közöttük. Mérnökinfón több a gazdasági cucc meg van elektró is, stb.
-
maszat
senior tag
válasz LordVader80 #12224 üzenetére
Nincs itt semmi ellentmondás: link
A PH-s tesztben többnyire szűrőkkel teszteltek, míg a ComputerBase-es teszben mindkét módon. Szűrők nélkül a 3870 a jobb, míg szűrőkkel a 9600GT. -
maszat
senior tag
Utángyártott Canon BCI-24B patront árul valaki elfogadható áron?
A teszkós patronárus-féle 700 Ft-os elég drága. -
maszat
senior tag
-
maszat
senior tag
Válasz no.2:
Sajnálom, hogy úgy kezdtél bele a válaszodba, hogy "tudod miről beszélsz?" meg azt írod, hogy "szerinted fogsz látni valamit?". Ennek sajnos túl nagy a kioktatás/leb@szás szaga. Ezzel beleviszed a személyeskedést a beszélgetésbe, aminek itt semmi helye sincs. Éppen ezért nem fogok ilyen stílusban válaszolni neked. Elvárom, te is tegyél így.
Mennyivel jobb lett volna, ha mondjuk ezt írtad volna:
Felesleges DVB-T-s TV-t venni. Semmi előny nem származna belőle, mert ezek mpeg2-ben dolgoznak. A jövőben viszont mpeg4-ben fognak sugázon, így a mintha nem is lenne digitális tuner. Most kábelen analóg adás van meg set-top-box és itt sem lehet DVB-T vevőt használni. Blabla...Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
maszat
senior tag
előadtad, hogy te nagyon ott vagy a témában... hol?
oltári nagy baromságokat írsz úgy beállítva, mintha ezek tények... hol?
Csak ajánlottam valamit. Ebből még nem következnek az általad mondottak. Egy szóval sem írtam, hogy hűdemájer vagyok. Olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amit nem is mondtam.ha most megint onnan indulsz ki, hogy én milyen hibát követtem...
Egyáltalán nem erről van szó, hanem arról, hogy lehet higgadtan is válaszolni, nem kell túlzásokba esni.félreinformálás miatt rossz irányba indul el az ember, én kellemetlenül érezném magam, ha én hülyeséggel tömném mások fejét...
DVB-T tuneres TV-vel nem károsodik senki. -
maszat
senior tag
Eladó ez a "ritkaság".
-
maszat
senior tag
Eladó 6600GT
-
maszat
senior tag
válasz Rhino666 #14102 üzenetére
Általánosságban szólnék a vitához, nem kifejezettem neked szánom a hsz-t.
Nem az a kérdés, hogy miért jó vagy miért nem jó postázni. A hirdetés feladója teljes joggal jelöl be minden várost, ha postázni is tud. Emiatt nevetséges, hogy egyesek a hírdetőknél tépik a számjukat, hogy hogymerszmá'mindentbejelölni.
A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé, hogy a hírdetések böngészése közben csakis a ténylegesen helyieket lássam, mert mondjuk nem akarok postázni. Sokaknak nem tetszik ez, köztük nekem sem. Többféle megoldás is lenne erre. Pl az említett postázok is opció. Vagy pl a város szűrőfeltétel egészüljön ki egy Max_városszám opcióval, hogy a "postagyanús" aprók ne jelenjenek meg. A rendszert kell megváltoztatni, nem egymást meggyőzni.Amúgy nincs új a nap alatt. A téma topikjában már volt erről szó.
-
maszat
senior tag
Eladó GeForce 6600 GT PCIe
-
maszat
senior tag
A sokat hirdetett 6600GT mellett egy Samsung 17" CRT is eladó.
-
maszat
senior tag
Socket 478-as lapja van-e valakinek eladó, ami működik és a prescott-okat is támogatja? Esetleg keresnék olcsóbb proci+lap kombót (socket A és társaik).
-
maszat
senior tag
Keresnék holnapra agp-s vga-t 2k-ért. Geforce mx környéke megteszi.
-
maszat
senior tag
Eladó Celeron D 2,66 GHz, 533 MHz FSB, 256 KB L2 cache, S478 + gyári hűtő 3k
-
maszat
senior tag
Eladó:
Intel Celeron D 2,66 GHz, s478 gyári hűtővel 2k
2 db 128 MB 266 MHz DDR memória együtt 1k
6600GT PCIe VF700AlCu-val 6k -
maszat
senior tag
Eladó GeForce 6600 GT
Illetve 128 MB 266 MHz DDR Ram 500 Ft-ért (2 van)[ Szerkesztve ]
-
maszat
senior tag
Eladó:
128 MB 133 MHz SD-RAM 1,5k
-
maszat
senior tag
Keresek 256 vagy 512 MB-os DDR-RAM-ot. 400 MHz-nél lassabb is jöhet.
-
maszat
senior tag
Eladó kacatok:
6600GT PCIe 5k
128 MB SDRAM 1k
128 MB DDR RAM 0,5k /db
Seagate 6,4 GB HDD 1k -
maszat
senior tag
Keresek:
AM2-es egymagos vagy olcsóbb kétmagos CPU-t
2 vagy 1 GB estleg 2x512 MB 800 MHz vagy lassabb DDR2 RAM-ot.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- T14s Gen4 27% 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest