- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
Aktív témák
-
kismukk
csendes tag
Persze megint csak azt tudom mondani, hogy köcsögök vagytok, mert nem adtok esélyt sem az embereknek.
Te úgy születtél, hogy tudtál pénztárgépet kezelni, és mindent tudtál amit a munkád megkivánt?
Te talán az anyatejből szívtad a mostani tudásod?
Tudod ez a legnagyobb baj, hogy nem adnak esélyt senkinek, mert azt várják el tőle, hogy mindent tudjon. :O -
DrSoul
őstag
Szerintem az tök jó, hogy az illető cserélt már alkatrészt a gépében! Láttam már olyan eladót számtech boltban, akiről nem biztos, hogy ez elmondható...
És elvileg simán lehetne olyan informatikus, aki végez a főiskolan vagy az egyetemen, profi sok témában (pl. programozás, webdesign, hálózatok), de mondjuk még egyszer sem cserél PCI kártyát. Pedig az informatikában ő abszolut szakembernek mondható. Da akkor most mit kerestek?
Továbbra is azt állítom, hogy amit (ha jól értettem) ti kértek, az nagyon gyorsan elsajátítható. Pl: tételezzük fel, hogy beállít hozzátok egy értelmes ember, de igazából nem ért semmihez, de vág az agya. Szerintem: kasszakezelés ->15 perc; számlázás ->30 perc; internetes honlap és árlista frissítése -> 2 óra; digitális gépek megismerése ->1-2 nap, max 3.
Ha ezeken kívül az illető már szerelt számítógépet (mondjuk nem csak egy kártyát cserélt, hanem komplett gépet), akkor hol a gond? Mint írtam, 3-4 nap alatt mindent megtanul, mondjuk a cég ''házirendje''-> tegyél rá 2 napot-> ez egy hét. De igazából, ha az illető értelmes, egyszer kell szétszednie-összerakni egy gépet, legyen az +1 nap, és már azt is tudja.
Ha van még valami, ami szerinted tudni kell, és sok idő megtanulni, kérlek írd le, és azt is, hogy szerinted mennyi idő megtanulni. Kiváncsi vagyok. És arról nem is beszélve, hogy a jelentkezők biztos, hogy a gépekhez már értettek. -
g@bo
nagyúr
ezt nem hiszem el!!!
20 perc alatt összerakok neked a semmiből egy gépet ( oprendszer nélkül) úgy hogy közben a hátsóm, apró részletekben még 10 percet vakarom.... ennek ellenére... jártam vagy 5 számtech cégnél, ahol nem vettek fel!!. és miért?? mert volt pofám közölni hogy a nettó 70e ( semmi egyébb juttatás nélkül) harmatos ..ng.
Kétlem hogy itt csak műszaki analfabéták olvasgatnak. Lehet hogy ott volt más gond is.
egyébként imélben terithrtnéd a lapjaid... -
LionTm
aktív tag
Igen, látom értetted hogy mit írtam. :) ) is. De az ilyen embereket ''bármi áron'' megtartják mert keresni nagyon nehéz ilyen embert.. az alternativ megoldás kb az hogy 3 embert kell felvenni 1 helyett ha ugyan azt a teljesítményt akarod visszanyerni. És az sem mellékes hogy havi 6x !!! annyi költségért ha hivatalos a munkaviszony (aki jártas ebben az ugyis tudja miért 6x). Tehát nagyon nagyon nehéz fába vágtad a fejszédet. ugyanakkor kevés lehetőséget adtál (időhiány?) a jelentkezőknek. Pl. én 2 embert ismerek a jelentkezők közül és bármikor kiállítanám a multitask bizijét... mert tényleg ügyesek és van gyakorlatuk. Mielött filóznál én nem voltam nálatok nem is akarok jó nekem 400 km arrébb is... :)
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Nem azt gondoljuk, hogy komolytalan a cég, csak azt mondjuk, hogy több bizalmat kellene adni a jelentkezőknek. Gondolom egy ilyen állásajánlatra mondjuk jelentkezik 20 fő egy hónap alatt, megnézitek a renoméját, kiszűritek a papirok alapján kb. a felét elbeszélgetésre, az interjúk után megmaradnak hárman, újabb interjú (szakmai) velük, aztán te vagy a nyerő. Ha az illető nem válik be, még mindig lehet szólni a másodiknak vagy a harmadiknak, hátha még szabad. Nekem ez a módszer (lehet, hogy nem tudományos) eddig még mindig bejött. Ha kevés a pénzetek (lehet ilyen helyzet), próbálkozzatok pályakezdőkkel, biztos igyekezni fognak a melóban. A nettó 80 nem rossz, de nem mindegy, hogy mennyi a bruttó. Ehhez az is hozzátartozik, hogy mennyi és milyen beosztású a munkaidő?
Az is igaz, hogy aki itt hirdet állást, szembetalálkozhat azzal, hogy visszaszólnak neki.;] Mindenkit arra biztatok, hogy ha állást keres, használja ki a fórumunkat, a munkát kínálók pedig ne mondjanak többet annál, mint amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a pályázók elküldjék cv-jüket a hirdetésre.
Reg1! A helyzet egyszerű, ha jobban belegondolsz, ez egy alku-folyamat, az igazi kártyákat csak a végén egy embernek kell(ene) felfedni.
E. -
KEndre
HÁZIGAZDA
Három havi próbaidő van az MT szerint, ha valakit felvesztek és nem felel meg, ez idő alatt békében elválhattok. A feltételeket kellene pontosan megfogalmazni, ha esetleg nem tudtok versenyképes jövedelmet biztosítani, akkor legalább valami ''jövőképet'' adhatnátok a jelentkezőknek. Láttam máshol is a hirdetéseteket, ha ennyiből nem jött össze egy ember sem, akkor valahol nálatok van a probléma. Ha mérnöki tudást akartok az értékesítésnél, akkor olyan jövedelmet kell biztosítani. Vagy nem az anyagiak körül vannak a problémák? Szakértést is meg lehet tanulni egy érettségizett embernek; ha szorgalmas, egy év múlva hasznos munkatársatok lehet.
E. -
DrSoul
őstag
Figyelem a topicot, ha te is figyelnél, akkor azt írtam, hogy ''állás/állások'', mert tudom, hogy 2 ember kell nektek.
És nem szeretem az előitéleteket. Most már meg se merhetem kérdezni, hogy betöltötték-e, mert meglátván a nevemet rögtön kötekedésre gondolsz, amikor nem tudom ki kezdte, meg hogy ki sértette meg a másikat (azzal, hogy egy pedagógus kb. mit bír és hány éves, mind1).
De ez már nem ide tartozik, nem akarok OFFolni, de az eredeti kérdésem (155#) nem is volt az, csak már megint kezded hozni a formádat. Aztán itt a nép megint engem fog lehurrogni... :((( -
-
hungeek
senior tag
ezt a munkakört én is el tudnám látni :) pedig csak 17 éves vagyok :)
Beszélőkém van, microfos termékeket eléggé jól ismerem, kicsit értek a linuxhoz is (amolyan user szinten), php-ül beszélek, html profi szinten, webdesign.... angolul megy a társalgás, olasz az alap szinten.
a gond hogy még nincsen érettségim, mivel még csak most megyek 3.-ba :DD -
-
dr_karcsika
tag
Én kiállok reg1 mellett!
én is most keresek állást és normálissat nehéz találni.
Timeg lefikázzátok, hogy ezt nem írja oda, azt nem írja oda, stb. Valószinű ez azért van mert nektek van melotok.
Akit kicsit is érdekli az állás elküldi az önéletrajzot, ha kérdése van szerintem azt meg kultuáltan is fel lehet tenni és biztos válaszolni is fog rá.
Akit meg nem érdekel álljon tovább. -
Som@
őstag
''ÉN SEGÍTENI AKAROK AZOKNAK AKIK MUNKÁT KERESNEK ÉS NEM ÁLLNAK MEG OTT HOGY TETSZIK NEM TETSZIK HANEM BEKÜLDENEK EGY TETVES ÖNÉLETRAJZOT AZÉRT HOGY DOLGOZHASSANAK!''
Ezt most ugye te sem gondoltad komolyan?
Ez nagyon úgy hangzik, mintha még Te tennél szivességet, hogy munkát kínálsz. Uram bocsá, de nem neked van szükséged megfelelő munkaerőre?
''Nem lehet az hogy álláskeresés tekintetében ti vagytok a kezdők??????????????????''
Ezt sem hinném. Ismeretlenül ne alkoss véleményt, ha kérhetnélek! :D -
DrSoul
őstag
Nézd, megint olyanról beszélsz, ami itt nem is volt annyira fontos.
Én igazából arra céloztam, hogy legalább egy hirdetésbe illene megjelölni a követelményt. Ami igazán kézzelfogható amit mondtál később (azt is harapófogóval kellett előhúzni) az csak az érettségi. Egyébként igaz, nagyon sok rossz hirdetés létezik. És én SOSE mondtam azt, hogy túl keveset írtál... tartalmat 300 szóban is közölni lehet, de ebbe ne menjünk bele.
Én ott akadtam ki (enyhén szolva elborult az agyam), amikor kezdtem látni, hogy a ''pedagógus'' szóra te úgy gondoltad, hogy ''Áh, ez felejtse el, valami vén trotty lehet...'' -
DrSoul
őstag
Na jó, akkor állj!
Honnan tudod, hogy hány éves vagyok?
Ha az ember kiejti a száján, hogy pedagógus, akkor rögtön egy -20 dioptriájú 70 éves emberre gondolnak.... Mi ez az előitélet, kéremszépen???!!!!
Hát nem semmi ez a bolt... Mindenki olyan, mint te? Úgy beszélsz dolgokról, hogy nem is tudod a hátterét... Ha a hardverrel is ezt csinálod...
Én 26 éves vagyok, tavaj végeztem, amúgy tanító lennék de speciális, mozgássérült gyerekekkel foglalkozom. Hidd el, több ott a stressz, azért dolgoztam már egy Intézetben, most keresek új helyet (az külfödlön volt, hazajöttem családi okok miatt). És ráadásul nem figyelsz: írtam, hogy hobbym a számtech, tehát szeretem: miért lehetetlen elképzelni, hogy egy teljesen mással foglalkozó ember szeretheti a számtechet? Olvasom a PH! cikkeit, nézek ilyen témájú oldalakat, szeretek informált lenni... És nem azért, mert boltban dolgozom, hanem azért... MERT ÉRDEKELLLL!!!
Talán mostmár tiszább kép.
Leközelebb figyelj arra, hogy hogyan itélsz meg embereket, mert ha én is azt tenném, tuti, hogy kerülném a boltotokat... Ez a különbség köztünk. -
amargo
addikt
-
DrSoul
őstag
Ok, Bocsi, csak így utoljára: még mindig kerülöd a forró kását... :)
Az alapján, amit én írtam, én miért voltam ''kizárva'' a lehetőség elől?
Remélem most már válaszolsz, csak úgy kiváncsiságból...
És akkor ezzel be is fejeztem, és félreértés ne essék, nem akartam megbántani senkit. Ez persze nem vonatkozik Fabatkára, akinek stílusát komolyan nem értem, ahoz képest,amien rendes volt. Most azzal él vissza, hogy adott nekem ingyen egy matricát... És akkor én mekkora csóró vagyok, ,.. na jó, nem akarom magam felidegesíteni... Komolyan mondom, viszek neki egy sőrt ''váltságdíjként'', és akkor legalább nem mondhat semmit... Ha ezen múlik...
Micsoda világ, komolyan... :( -
DrSoul
őstag
NEm válaszoltál arra, amit írtam...
Mind1...
Nem fogok küldeni önéletrajzot, mert mondtad, hogy nincs valami sok esélyem...
MErt nincs ezen a téren tapasztalatom...
De neked se nagyon a munkaajánlásban... :)
Csak egy tanács, aztán vagy elfogadod, vagy nem.
Mint mondtad, nem akarsz itt a PH!-n interjúzni... Nem is az történt. De amikor az ember hall egy munkaajánlat felől, kicsit óvakodik a ''nem egyértelmű'' fajtáktól... Tudod, az a tipikus, amikor a hirdetés két sorból áll, van egy mobil szám, vagy egy e-mail... Ez az embereknek gyanus... Miért nincs a hirdetésben a cég neve ?(márpedig te itt hirdettél) Jó, ok, amikor valaki rákérdezett, hogy tudsz-e procit, akkor kiderült... Ha máshol le volt írva általad a cég neve, és én nem vettem volna észre, elnézést kérek.
Hogyan jelentkezzen az ember egy állásra, amikor nem tudja, hogy mit takar? Hisz a munkakör eléggé ''általános'', meg az is, hogy mi szükséges (az az ominózus érettségi... :) )
Tehát szerintem pontosíts, mert így mit vársz el az emberektől?
És sajnálom, ha úgy tünne, hogy most nyomulok, de amikor valami nem vonatkozhat rám, nem törödök vele, de itt annyira általános volt, hogy felkptam a fejem.
Ha pl. az állna, hogy ''PHP ismerete alapkövetelmény'' eszembe se jutna. De ha csak érettségi, akkor miért nincs esélyem? Erre lennék kiváncsi, és sokan mások. -
Bagoly
senior tag
Ezt soha nem értettem, minek egy számtech boltos eladónak ''kereskedelmi tapasztalat''. Ahhoz aztán iszonyú nagy tapasztalat kell, hogy mosolyogjon, köszönjön nagyott, meg próbáljon megértő lenni. Értsen a hardverhez egy kicsit (és azért kicsit, mert aki nagyon ért az nem nettó nyolcvanért teszi), és legyen normális hozzáállása. Nem értem egy diplomás tanár (pedagógus) miért nem teljesítené ezeket az igényeket.
Mindenk csodát vár a nettó nyolcvanért. Aki képes azzal rontani a szakmájának kereseti lehetőségeit (és itt elsősorba az infósokra gondolok természetesen), hogy egyetem, vagy főiskola elvégzése után nettó nyolcvanért dolgozik, azzal azért elbeszélgetnék egy kicsit.
Félreértések elkerülése végett:
Csupán a véleményem szerettem volna megírni. Az állás nem érdekel. -
g@bo
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Nézzük élőben a Summer Game Fest 2025-öt!
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Brave
- Gaming notebook topik
- Tőzsde és gazdaság
- Energiaital topic
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged