Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
eziskamu #14324 üzenetére
A ZX81 kicsit korábban élte a fénykorát, mint hogy mi gyerekek voltunk, az már akkor is lefutóban volt. Inkább azért említettem meg, mert 1k memóriája volt, aki arra tudott programot írni, az ma is bármire ír. Nekem nem is volt ilyen gépem, de unokatesómnak igen, és emlékszem, hogy írt rá valami játékot, ami nagy bravúr volt 1k-n, azaz 1024 byte-on.
Ahogy DeFranco kolléga írja, az állandó küzdelem megtanította az akkori programozókat arra, hogy takarékoskodjanak az erőforrásokkal, mivel mindig mindenből kevés volt. Tudom, hogy most már teljesen más szemlélet van, és nincs idő optimalizálgatni, meg nem egy ember ír egy játékot, hanem több száz. Viszont ezért van az, hogy aki akkor mondjuk megírt assemblyben és C-ben Amigára egy Plus4 emulátort, az ma olyan speciális területeken tud programozni, amire a szakmányban képzett "egerészek" nem képesek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Le Mans Ultimate
- BMW topik
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12GB / 512GB Black Makulátlan állapotban! - Garancia 2027-ig a nextelshop.hu-ba
- Szinte Új - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 5G 256GB + kiegészítők
- Gamer PC - Ryzen 7 2700X, RTX 2070, 16gb RAM
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest