Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az, hogy az Intel mit mond lényegtelen, eddig is hazudoztak. Ha az 1.55v igaz akkor az ilyen semmilyen megoldás. A teljesítmény csökkenni fog, de nem olyan sokat és inkább a rosszabb példányoknál. (az sem semmi, hogy szerinted alacsonyabb feszültség mellett nem csökken az órajel is) A degradáció is marad, csak lassul, hogy nyerjenek időt vele. Komolytalan cég.
-
Én felvázoltam a lehetőségeket és azon is elmélkedtem, hogy egy cpu tesztelése alapján (Jay tesztje) nem igazán tudjuk meg, hogy mit csinált az Intel. Szerintem az 1. opció a legelfogadhatóbb. Ez nem egy igen/nem kérdés, hiába kapálózol. Az előző hozzászólásban is egy feltételes kijelentést tettem.
-
Nem tudom miért értetlenkedsz ennyit, annyira nem bonyolult...
Minden processzorhoz egyedi vid táblázat tartozik, a chip minőségétől függ. Ez nem tuning, ilyen gyárilag. Igor tesztelése pedig azt mutatta ki, hogy sok processzor csak káros feszültség mellett képes elérni a hirdetett frekvenciát.Ezek után olyan sok lehetősége nincs az Intelnek.
1. Csökkentik a feszültséget és a teljesítményt. A hírnevük rosszabb már úgy sem tud lenni, kapnak egy csoportos pert, pár év múlva meg fizetnek darabonként 10-20 dollárt, de csak ha feliratkoztál és jó országban élsz, az ügyvédek elviszik a nagy részét.
2. Nem oldják meg a problémát. Kicsit mókolnak llc-vel, lassabban reagál a processzor, de a degradáció marad. Lehet kibírják a garancia végéig.
3. Csökkentik a feszültséget, de a teljesítmény nagyjából marad. Ez instabilitáshoz fog vezetni, főleg a rosszabb minőségű példányoknál, de hátha a Windowst vagy a szoftvert szidja a felhasználó, a maradékot pedig kicserélik garanciában.
-
Lehet szilícium lottó függő lesz a teljesítmény vesztés. Ha eddig 1.6v kellett a 6ghz-ez, akkor az nem lesz meg ezután, de ha jobb példányt fogtál ki akkor kevésbé esik.
Jay tesztjében még most is ugrált 1.5v környékére, úgy hogy hosszú távon nem hiszem, hogy megoldódik a degradáció.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Router gondok
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Outlaws + Handful of Missions: Remaster teszt
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi