- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalibatyo
csendes tag
Lehet neked is azt mondják majd a szervizben mint nekem a kijelző lefeketedésekre hogy egy új Iphone-al nem fogja csinálni..... Az ablakzörgés meg típushiba nem lehet javítani.... A féknyikorgás kopó fogyó ezért fizetős de 1 hónap múlva megint nyikorogni fog hiába cserélik. - sok sikert !
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Urak én csak a véleményem és a tapasztalataim írom a kocsiról ez talán probléma ? No meg hogy az idegesítő csipogásoktól zörgésektől megoldásoktól miképp próbálok szabadulni. Akinek nem tetszik görgessen tovább. Nyilván a topik a márkáról szól nem pedig az user-ekről így tartózkodást várok el a személyeskedő megjegyzésektől. - Egyben bejelentem hogy márciusban tartok egy nyílt napot az általam eddig felvetett hiányosságokkal kapcsolatban a saját Scross autómon valószínűleg Székesfehérváron az Auchan parkolóban a kételkedőknek. Jelentkezést követően az időpontot pontosítjuk minden ezzel kapcsolatos kérdés jelentkezés PÜ ben nekem. - köszönöm !
-
lalibatyo
csendes tag
Úgy csinálsz mint ha nem tudnád miről beszélek, de legalább megerősítetted a véleményem, köszi
- nekem 2 nap alatt 10 km után vette észre hogy nincs rajta jeladóval szerelt kerék de ezt már írtam, ezért mondom hogy egérmozi (parasztvakítás). - Marinéni kap egy defektet aztán előbb kigyullad ki a gumi mint világít neki hogy baj van...... akkor meg minek ? - azon túl hogy kötelező.... -
lalibatyo
csendes tag
mondtam hogy egérmozi
-
lalibatyo
csendes tag
Urak ! - a hőmérő szenzor hekkelésen kívül az Scrosson van valami módja annak hogy ne kétszer kelljen OK-t nyomni arra ebben a hideg időben hogy " lehet hogy az út lefagyott.... vezessen..... " ? - tudom ha nem indítom be nincs üzenet
no meg ha csak tolatva megyek akkor sem
pedig ugyanazon a jégen megy hátra amin előre ........ -
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
tegyél be hátra 150 kilót ( 100 at az ülésre pár doboz csempe és 50 et a csomagtartóba ami 2 zsák csemperagasztó) aztán úgy megy mint aminek eltörött az alváza és fellazultak a kerekei
motorja torpanós senki nem tudja miért, télen zabál, soká fűt fel, hurkapálca futómű alaktrészek, tolatáskor nyikorgó fékek és még sorolhatnám. Akinek volt már normális kocsija annak ez egy temus iparihulladék ami már nem is olcsó. - eddig 1 dolog jó benne billenő kapcsolós az ülésfűtés, tehát ha kijöttél a boltból és indulsz tovább a fűtés is indul. Egyszer ha ráérek megírom a listámat aztán csak copy-paste. Nálam az Scrossban oda engeded emeled az ablakot ahová akarod az csak akkor nem zörög ha áll a kocsi, pedig csak 6ezer van benne és már javították is miatta. -
lalibatyo
csendes tag
Írtam már róla párszor hogy ez egy ilyen szar ahogy látod a videon. (meg is sértődött rám pár suzukifun már) Spóroltak 0,1 centet a 8 db csavaron, de az én kocsimon ettől többet mert azon már lyuk sincs
..... Ettől már csak a belső biztosíték doboz elhelyezése botrányosabb ha hozzá kell nyúlni...... Úgy látszik nem csak nekem vannak bajaim a "mi autónkkal" ...... A tiedén is zörög az első ajtóban az üveg ? -
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Azért vannak bőven akik ezt a táblafelismerést gyorshajtás csipogást jobban és felhasználó barátibban megoldották, ami akkor működik ha kell is. Miért jelzi a stop táblát és miért nem az elsőbbségadás kötelezőt? Miért akkor jelzi amikor már csak vészfékezve tudsz megállni a tábla előtt. Vagy a jobbkéz szabályt amit minden harmadik autóvezető "kriptaszökevény" nem is ismer ? Miért is kellett a 25.-ik szubmenübe elrakni a kikapcsolást ? ha kikapcsolható akkor annyira mégsem kell
Miért nem lehet kirakni egy gombra mint a sávtartót, vagy a stat-stopot ? na pl ezek is a suzuki ostobaságai.... pl. Van olyan BMW amin megnyomod hogy pályamód és az összes idegesítő csipogás kussol. Ott lehet- itt nem ? ok más az ár és a vevőkör de a szabály ugyanaz 
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
hát ha az utas csipogna hogy 55 el megyek ott ahol 50 a max biztos kiraknám mert ami ezen 55 az csak 50 a GPS en. Tavasszal viszont a csipogót is rakom ki az 1 éves szerviz után. Addig reszelem még nem áll be a sorba. - Amúgy a jelenleg futó autók 70-80 % a nem csipog és ha annyira fontos lenne a "biztonság" a bontószökevényeket kellene letakarítani az utakról először. Az 5 éves T-roc sem csipog mert nem vettem meg bele ezt a baromságot.Ha azt nézegeted hogy most épp miért csipog akkor nem az utat nézed, ha pedig ignorálod a csipogást fejben (mert ignorálod) akkor meg minek... Inkább kapott értelmesebb vezetés támogató rendszert.
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
fontos lehetett 20 cm vezetéket spórolni a csoportkábelen .... Csónakszállítót néha akasztok rá, egyenlőre nem volt baj. igaz ha így apad a Velencei tó [kép] azt sem kell...- Eddig 1 sárga üveges irányjelző izzó kotlott meg de az már az első hónapban. No meg az aksi szarakodott 1hét állás után, de az megfigyelés alatt egyenlőre. Azért ha leveszed a kereket aztán elfordul a lyuk mögül a menet ne lepődj meg rajta. Ott is nagyon fajhatott 1 eurocentért egy hernyócsavar. Pontosabban minden kerékhez 1
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
igen, egy első hátsó kamerás xiaomi van nekem és megy az usb-ről. Van hozzá hard wire szett is csak hát nem hajlik könyöktől lefelé 5 helyen a kezem hogy a műszerfal alatti biztosíték táblára rá tudjam kötni.... - és reménykedem is hogy örök élet lesz az ott található minden biztosíték ......... Nem is értem ki tervezte ezt oda de hogy valami liliputi volt az biztos

-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
hát nem tudom de az enyém gyári állapotban is tudta a 350 et a padon. A suzukit nem mértem de nem is kell mert sehol sincs hozzá ha haladni kell. Most meg főleg
-
lalibatyo
csendes tag
én is kaptam 5 éve a 2.0 dízelhez, de a fele még meg van. Igazából azért adják hogy minden szart ne öntögessen bele a user ha úgy látná hogy kell bele. Megy a fűnyíróba jövőre az is mint az első fél liter 2 éve. Igaz 15 nél többet nem megy olajcserétől cseréig. Az 1.2 Bayon viszont leette a nívót 6 ezer alatt mint új autó. Kíváncsi leszek mit mutat majd a nívó a suzukin ha eljön az olajcsere ideje tavaszra. Majd hasonlítom a fényképeket
-
lalibatyo
csendes tag
Az hogy "japán" ma már semmire nem garancia. Kezdve a Toyota 177 lovas D-cat től az 1.0 Suzukin ( 1,2, 1,6) és a Subaru boxer dízelen át a Toyota híresen szar 1.33 benzinesig. Vagy a Honda 2.2 dízel de 1.4 és 1.6 motorokkal is voltak bajok és még sorolhatnám, Mazdákkal Mitsuval, - de a google barátja mindenkinek. Csónakmotorban sem véletlen hogy a Suzuki a legolcsóbb ami még nem kínai.
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Hát azért gyári aksinak illene 4-6 évet kibírni...... A következő halálnál megy vissza tuti, csak tpms nélküli téli kerék vannak rajta és nem akarok hisztit a szerviztől. Hátha kibírja tavaszig aztán jöhet a visszahívás az aksi az éves szerviz és az ablakzörgés egyben. Vagy dobálhatom vissza a nyári kerekeket a nézegetéshez...... Rakok bele egy bikakábelt azért.
-
lalibatyo
csendes tag
Kapott más is visszahívás értesítőt az elektromos kormány rásegítés miatt ?
Más, ma 5 nap állás után nem indult a fél éves Scross paripa, ..... Mennyi gari van az aksira tudja valaki ? 1-vagy 2 év? Varta van benne. De valami nem OK mert 5 amper 2 óra alatt felnyomta és kikapcsolt az okostöltő. -
lalibatyo
csendes tag
1 okot mondj amiért szeretni kellene !
-
lalibatyo
csendes tag
Kedves hozzászólók ? A felvetett problémák süket fülekre találtak. Ha ez nektek így rendben hagylak a hitetekben hogy milyen "frankó kocsitok van". De legalább másokat ne vezessetek félre a véleményeitekkel, mert amikor probléma felvetés van akkor többnyire csak lapulni tud a közösség meg félremagyarázni. Pl lötyög zörög az ablak. Attól hogy téged nem zavar a tiéd is lötyög
és még sorolhatnám. Visszatérve a TPMS re 14 után kell új kocsiban, de több kocsiban nincs mint van azok közt ami szaladgál az utakon. De ha van akkor nem másnap működjön. Persze ha neked ez így jó ám legyen
Vagy az öv csipogóra. Melyik rendelet írja elő hogy kell lenni csipogónak ? Övnek igen és be kell kapcsolni. Urak választ várok nem véleményt ! -
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Na még 12 km-t tudtam menni a tegnapi 5 höz 4 db "teljesen defektes" kerékkel mire jött a jelzés. Miért is kellene elájulnom amikor világít benne az egérmozi ? - Szánalmas fostalicska ez nem autó ......
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
A TPMS hez mondanám. Tudom megköveztek de igazából ez akkor sem érdekelt amikor csipogás mentesítettem az első biztonsági öveket. - Szóval felraktam a 4 téli kereket. TPMS nincs bennük mert az előző kocsimon (Mitsu) sem izgatott hogy ég a lámpája ha téligumival megyek. - Szóval próbaútra elmentem boltba. Kb 5 km oda vissza és még csak fel sem gyulladt semmi lámpa az miatt hogy az egyik keréken sincs TPMS.
Csak felteszem a kérdést : ezek szerint ha tudok menni 5 KM-t full "defektes" kerekekkel minek bele ez az egérmozi ? -
lalibatyo
csendes tag
Az többnyire kábel csatlakozó hiba szokott lenni. Főleg usb B csatiknál a telefonban. - Az esetek 90% ában a telefon a ludas ha nem megy az AA. Azért is kezdtem a telefon restarttal.
-
lalibatyo
csendes tag
Ha arra a vonalra hasonlítgatunk akkor a menetzajt és a gördülési zajt is vegyük figyelembe, meg ezer más dolgot is ami a VW nél azért már akkor is jobb ha csak megfogod vagy beleülsz, kinyitod becsukod stb. Nem beszélve a gyakran feleslegesen csipogó vezetési asszisztensekről. (mondjuk én az 5 éves T-rocot hasonlítom a fél éves Suzukihoz mert az van itthon.) Amennyire tetszett az első héten az S-cross annyira nem tetszik fél év után és csak romlik a helyzet, mert minden héten valami bosszantó dolog kiderül. Legutóbb pl. lefeketedett a központi kijelző navigálás közben és hiába a telefon restart, nem lett jó. Állj meg állítsd le az autót zárd be sétálj 5 percet indítod a kocsit újra és hopp megjön a kép. - mi vaaan ? - Be se vittem szervízbe mert úgyse csinálnak ezzel se semmit mint a lötyögő zörgő ablakokkal anno, csak nézegetik.......
-
lalibatyo
csendes tag
Hát nem hinném a speckóban nem látom a sajátomnál a rendelés visszaigazolásban. De pl levette valaki már a kereket hátul ? mert elfordul a menet belül a lyuk elől csak xólok ha nem akarna belekapni a kerékcsavar. Mert nem jutott egy egy50 fillérés hernyócsavarra vagy valami bizbaszra. Ilyent pl még egy autónál sem tapasztaltam
Vagy ott van a belső biztosíték doboz arccal a középkonzol felé. Na ahhoz férj hozzá ha muszáj. -
lalibatyo
csendes tag
Igen, egy kis odafigyeléssel pár bosszantó dologgal kevesebb is lehetne, mint hogy ha lehúzva maradt az ablak akkor mondjuk fel tudd húzni ha nem szálltál ki, vagy le tudd húzni gyújtásgomb nyomkodás nélkül. Vagy hogy ne visítson az első ütközés védelem ha hátramenetben vagy és távolodsz a faltól és még sorolhatnám az utánfutó vontatástástól az idióta módon lehajtható hátsó üléstámlákig. - Arról nem is álmodom hogy legyen benne komfort nyitás zárás mint a 6 éves T-roc-on..... de ki gondolta hogy ez ekkora kihívás nekik
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Lötyög ott az első is, sőt nekem az Scross-ban még zörög is a keretben mindkét első. Néha még akkor is ha teljesen fel van húzva.
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Köszi mindenkinek okosabb lettem megint.
Igazából a 4 villanás is csak épp talán 2 másodperc mert amúgy is eleve gyorsan villog így hamar megvan a 4 is. - gondolom ezt sem lehet állítani
Ami bosszant hogy egy sima ki-be kapcsolással visszaáll oda ahonnan csak a szerviz tudja ismét állítani 4 re
A tükröt is túléljük valahogy csak hát eddig minden kocsim okosabb és felhasználó barátabb volt. Annak ellenére hogy a kézikönyv falazóblokk vastagság sok "advanced" info nincs benne. -
lalibatyo
csendes tag
Barátkozunk..... - és a következő kérdések is felvetődtek.
Mesterek , azt a beállítást ugye ne keressem Scross GL+ on hogy lefordítja kicsit a tükröt ha R be teszem hogy lássam a kereket is ilyenkor pl ha padka mellé kell szorosan tolatva állni? -Olyan beállítás létezik hogy ajtó záráskor behajtja a tükröket ? - Sajna a táblafelismerést csak a következő indításig lehet kikapcsolni és még pár idegesítő dolgot, ráadásul felrakták 4 villanásra a komfort irányjelzőt amit "csak annyival én sikeresen" visszaállítanom 3 villanásra hogy próbaképp kikapcsoltam a komfort irányjelzést
Létezik ehhez valami OBD kütyü mint pl a VW hez a Carista amivel egy user is az egyszerűbb rejtett funkciókat tudja állítgatni ? Időközben megoldott a bal ajtóüveg zörgés az új autón. A szilikon spray és némi ajtózár állítás segített. -
lalibatyo
csendes tag
Köszi, lenne mit reszelni a rendszeren.....
-
lalibatyo
csendes tag
A következő idegesítő dolog - de majd egyszer összeszokunk

Parkolóba beállok, kiugrik az asszony mert beszalad a boltba ezért leállítom a motort megvárnám kint a kocsiban. Erre egyből elhallgat a rádió. Ebben az Scross-ban nincs olyan hogy akkor hallgasson el ha a vezető ki is nyitja az ajtót , vagy esetleg pár perc múlva ? netán lekapocsolja ? -
lalibatyo
csendes tag
Igazából nem a gumi hanem a kocsi zajos. Van egy 2.0 Cr T-roc is nekünk, ugyanaz a gumi van rajta mint az új Scross on ugyanaz a keréknyomás és sokkal halkabb a gördülési zaja. A szélzaj sokkal, de a motorhang is halkabb azzal. Főleg nagyobb sebességnél.
-
lalibatyo
csendes tag
Köszi, eddig csak halkítani lehetett kilőni opció nincs (nem találtam) Sávtartó ? mert amikor kitolja a hülyegyerek elém a rollert belekapok a kormányba az meg nem akarja engedni hogy ne üssem el. Életveszélyes faszság szerintem. Amúgy unom nyomkodni a gombokat állandóan.......
-
lalibatyo
csendes tag
Mesterek ! Van valami megoldás 24' es S-cross on tartósabban (garivesztés nélkül) kikapcsolni a sávtartót start-stoppot meg azokat a csipogásokat sebesség túllépés vagy tábla felismerés esetére ?
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Hát nem is lesz
-
lalibatyo
csendes tag
Nekem ez a leglármásabb kocsim eddig......
Kínomban beraktam egy arasznyi akvárium levegő csövet a felső üvegkeretbe és úgy húztam fel. Holnap meglátjuk mit ér....... -
lalibatyo
csendes tag
Köszi, és van rá valami gyógyszer - vagy ennyi pénzért ennyi jár ?
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Ezek mindig ott buknak el hogy alapvetően más az érdek, a (profit vs vevő elvárásai) másrészt még gyári garis kocsinál se láttam mosolygó munkafelvevőt ha panaszkodni mentem vissza....... Legutóbb pl a számlán 0-20 as olaj volt (aranyáron) a légszűrőre ragasztott címkén pedig 5-30 as. A raktárban meg Lukoil amiből a literes is 2500
..... Senki nem mosolygott csak a recepciós csaj befelé menet. (nem tudta miért megyek
) -
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Ha hideg motornál ennyi akkor én töltenék rá annyi deszt vizet hogy középre álljon be a szint. Legfeljebb nem - 35 fokos lesz hanem csak -33 . Aztán nézegetném hogy fogy e. Persze ha már most a hűtőből is hiányzik 1-2 deci akkor abba is kellene tölteni. Aztán ha fogyogat akkor annak oka szokott lenni......
-
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Köszi, - A másik kocsinkon is 5, de azt én is tudom állítgatni és azt szoktam meg már. 3-nál ha jobbra kanyarodok akkor vagy az utolsó pillanatban bökök rá, vagy mire kanyarodni kellene lement a 3. és aki jönne ki a sávomba csak jobb neki ha időben látja mit akarok. Igazából ez a sávváltásból megállás, ha nem ég a féklámpa is akkor csak nem akar megállni is a sávváltást követően aki előttem megy.
-
lalibatyo
csendes tag
Köszönöm a segítséget !
Időközben sikerült belépnem a km óránál található gombokkal a setup menübe és hamar ki is kapcsoltam néhány "csipogó opciót" de sajna nem találtam semmit az irányjelzőre ott sem, így gyári kütyü lesz a megoldása ahogy írod. - Annyira új a kocsi hogy majd vinnem kell az ezer km-es (de inkább 1 hónapos) ingyenes ellenőrzésre és remélem nem szidnak le a custom setup miatt. Megkérem őket tegyék fel a legmagasabb értékre. - Majd beszámolok mire jutottam. Köszi még egyszer ! -
lalibatyo
csendes tag
Mesterek, mekkora mutatvány átállítani egy 2024 es S-cross nál hogy ne 3-at hanem többet villanjon az irányjelző komfort módban ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- UGREEN USB 2.0 2x1 USB KVM kapcsoló
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- nekem 2 nap alatt 10 km után vette észre hogy nincs rajta jeladóval szerelt kerék de ezt már írtam, ezért mondom hogy egérmozi (parasztvakítás). - Marinéni kap egy defektet aztán előbb kigyullad ki a gumi mint világít neki hogy baj van...... akkor meg minek ? - azon túl hogy kötelező....
Létezik ehhez valami OBD kütyü mint pl a VW hez a Carista amivel egy user is az egyszerűbb rejtett funkciókat tudja állítgatni ? Időközben megoldott a bal ajtóüveg zörgés az új autón. A szilikon spray és némi ajtózár állítás segített.