Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Meghalt Chuck Norris
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
No para meg peace, meg stb

Először csak nézegesd az általam írt menu.lst -t. Hogyan? Nyitsz egy terminált a grafikus felületen. Pl. egy xterm -et, vagy rxvt -t, vagy ha KDE -t, GNOME -ot használsz, akkor a saját terminál emulátoruk is jó. Ha elindítottál egy ilyet, akkor egy DOS -hoz hasonlatos (vagy mint a Win DOS ablaka) környezetet kapsz. Most írd be: su, ez bekéri a root(rendszergazda) jelszót. Most mehet az mc parancs, ennek hatására egy Norton Commander -hez hasonló filekezelőt kell hogy kapj.(ha nem indul semmi, nincs fönt, ezért rakd fel a csomagkezelőben.) Ha már fönt van: belelépkedsz a /boot/grub -ba, majd a menü.lst -én F3 -mat nyomsz. Elég logikusan van elrendezve a fájl, szóval meg lehet érteni, hogy mi-micsoda. Amit az előző hsz. -ben írtam bejegyzést, azt keresd meg. Ha nincs semmi Win-es, akkor F10 -zel kijössz a fájl nézetablakából. Most nyomj rajta F4 -et, és írd hozzá a Win -es bejegyzést, a többihez hasonlóan, tehát külön ''blokkba''. Ha megvan, F2 -vel elmented a változásokat, és újraindítod a Linuxot.
Te várjcsak. Fönt van most neked egyáltalán valamiféle Linux (SuSe?), vagy csak most készülsz föltenni. Ha az utóbbi, akkor előbb föl kéne tenni
, és ezzel kapsz egy boot managert is, (Grub) ahol az általam írtakat kell alkalmazni, ha nem lenne benne automatikusan a Win bejegyzés.
Kérdezz, ha valami nem világos, én ''itt'' vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Így ismerd fel AI nélkül az AI képeket!
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- További aktív témák...
- PC Játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Kolink Observatory HF 750W
- Noctua NH-L12S L-Type
- 27% - LG UltraGear 27GS75Q-B Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / G-Sync / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest