- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
intelfan
aktív tag
-Nvidia Geforce4
-Feltettem a gyári drivert a You-val, amikor elindítom a linuxot akkor megjelenik egy nagy nvidia logo.
-Igen az a gond hogy rendes ablakkeret marad a kép körül bármilyen tvprogramot is próbálok kivéve a zapping-ot ami gnome-ot használ ha jól tudom.
Az XF86Config-ot azért mindenképp megnézem este tudom majd kipróbálni.
Köszönöm a válaszaid. -
NorbArt
csendes tag
Mindent összevetve, aki komolyaban akar vele foglalkozni vásárolja meg a dobozos verziót. Tartalmaz két könyvet elég részletesen. 2 DVD és 5 CD.
Az ára is korreket kb: 18 nettó körül.
Komplett progicsomag:
Bocsánat hogy nem szúrom be pokolian hoszú a lista.
Talán itt:
http://www.suselinux.hu/hu/private/products/suse_linux/i386/packages_professional/index_all.html
A beszerzésben is segítek ha valakinek szüksége van rá.
sounder@freemail.hu -
törölt tag
Nekem is, nekem is!!
-
-
törölt tag
A másik?
Az NTFS-sel hogy áll a SUSE??? -
törölt tag
Azért akarom a 8.2-t, mert csak ma vagy a jövő héten lesz meg a 9.0.
Ha felrakom a 8.2-t, akkor nyerek egy csomó időt, mert azt már csak frissíteni kell.
Amúgy türelmetlen vagyok. Akarom a PINGVINT!! -
intelfan
aktív tag
Hello
Nekem is van egy kérdésem:
Suse 9 alatt nem megy a teljes képernyő a tvnéző programokkal, ha fullscreent nyomok akkor is ott marad az ablakkeret felül az összes tv programmal kivéve a zappingot(gnome vagy mi), az viszont nem valami jó.
Keresgettem a neten és frissítettem a KDE-t a YOU-val, a suse szerint ez megoldja a hibát, de még mindig nem megy a fullscreen.
Pedig 8.2 alatt jól ment. -
proximus
senior tag
válasz
#57764352 #89 üzenetére
''Ha felérakom a 8.2-t, akkor elég frissíteni a 9.0-val??''
1. Ha mindkettő megvan lemezen, akkor miért nem tiszta telepítést preferálsz a 9.0-val?
(esetleg vannak megőrzendő fájlok a 8.2 -ből?)
2. Ha csak a 8.2 van meg, és esetleg azt frissíted neten keresztül 9.0 -ra(ha lehet egyáltalán ilyet), akkor az már egész más.
''Ha szeretnék egy otthoni webszervert, akkor a szerver módot válasszam??''
Fogós-ravasz a kérdés, de szerintem igen. -
proximus
senior tag
1. Ha a Yast nem eszi meg, próbáld ezt is az rpm -i ''vbnkgdgdb''.rpm -el. (bár mintha lenne még valami -force kapcsoló is, de azt a man rpm megmondja)
2. Lehet azért rinyál, mert nincs benne az adatbázisában ez a csomag, ezért is ajánlottam a fenti módszert.
3. ''futtattam a fglrxconfig-ot'' No ez még az érdekes, mert ezt csak akkor tehetted, ha már telepítve van az rpm
''nincs semmi sikerélményem...'' Hát majd leszNézz be a /lib/modules/kernel_verzió/video/ -be egy fglrx.o file után. Ha nincs se fájl, se a mappája, akkor bezony csak a csomi van fönt, a benne lévő driver -t pedig fordítani kell a kerneledhez. Ha ez a helyzet, segítek ''összehegeszteni'' a drivert, de igérd meg hogy nem adod fel, mert lehet hogy rázós menet lesz.
-
törölt tag
Ha felérakom a 8.2-t, akkor elég frissíteni a 9.0-val??
Ha szeretnék egy otthoni webszervert, akkor a szerver módot válasszam?? -
delta9
senior tag
hát megnéztem az XFree86 verziószámát (4.3). letöltöttem hozzá az rpm-et. telepíttettem a Yast-tal. de nem működik. nem értem... a vezérlő központban, a frissítéseknél ki is írja, hogy a csomag nem telepíthető, ott van zárolva. mi lehet a hiba?
mod: és futtattam a fglrxconfig-ot is, beállítottam a dolgokat, de akkor sem. nincs semmi sikerélményem...
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
''de akkor mégsem támogatja?'' Itt van a trükk, ugyanis támogatja, de csak az X -szerver-ben lévővel(lásd: Windows-ban az alap driver ATI-hoz), ami csak gyenge 3D -t ad, viszont a 2D -je elég jó. Ha viszont bika 3D kell, kénytelen vagy letölteni az ATI honlapjáról, és azt belőnni. Továbbá, nem is engedélyezett, hogy bármilyen disztri-be ATI -tól(de Nvidia se) származó driver kerüljön(1. zárt a kód, 2. meg amúgyse
)
-
delta9
senior tag
nem ati driver csomag, mert a suse leírásban az van, hogy default támogatja (többek közt) a radeon 9500-öt. fel is ismeri rendesen, h r300-as chip. de akkor mégsem támogatja? ti. azt írja, hogy ez a kártya nem tud d3d/openGl-t, de ilyen egyszerű trükkel engem nem lehet átverni, mert én tudom, hogy a kártya tudja. hehe.
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
''akkor fel is installálja, vagy csak kicsomagolja vhová'' Azzal hogy kicsomagolja, már úgymond telepíti is, mert a helyére másolja az adatokat, de lehet olyan rpm, ami pl egy fájlt összefésül egy rendszerben lévővel, és ezzel már be is állította amit kell.
''de 3d nem elérhető.'' Ez már az ATI féle driverrel? -
Torry
addikt
Hány cd-s akkor tulajdonképpen?
És honnan tölthetném le? -
delta9
senior tag
köszike. más módot is találtam rá. rettentően ügyes vagyok. másik dolog, ha egy letöltött rpm kiterjesztésű nForce csomaggal azt csinálom, hogy konzolba beírom, hogy:
rpm -i <nForce_driver>.rpm
akkor fel is installálja, vagy csak kicsomagolja vhová és még van vele további teendő. csak azért kérdem, mert miután ezt megtettem, azt hittem, hogy a kérdőjeles eszközök közűl vmennyi el fog tűnni, de uaz maradt minden.
Az ati kártyám pedig felismeri, h R300, de 3d nem elérhető. miért? -
proximus
senior tag
''na ezt akkor hogyan is?'' Elkezdtem keresgélni glibc* nevű fájlok után, eredmény: /usr/share/doc/glibc-2.3.2-r9/README.gz
A XFree86 pedig: /var/log/XFree86.valami.log
A glibc nem más, mint egy réteg a hardver, és a c-ben progik között, hasonló mint a Directx, vagy a JavaVM. Próbálj egy ilyet: ldd /bin/mkdir és már látszani is fog, hogy miket igényel, melyek között ott lesz a libc is -
delta9
senior tag
azt írják az ati honlapján, hogy vga driver telepítés előtt ellenőrizzem a glibc és az xfree86 verziószámát. na ezt akkor hogyan is? és mi az a glibc?
-
elttiL
senior tag
válasz
#57764352 #75 üzenetére
ezt sajna nem tudom, de a korábban belinkelt oldalon (www.linuxcd.hu) megrendelhető (én megrendeltem, mert gőzöm se volt, hogy honnan töltsem le, meg gondoltam, így nem kell cd-t irogatnom, meg elrontanom ilyen-olyan formátumok miatt) 5cd-s suse9.0hun-t rendeltem 400 ft+postaköltség/cd
-
törölt tag
Honnan lehet letölteni a teljes disztribet??
-
elttiL
senior tag
Nekem nem jött össze a dolog teljesen, de neked még sikerülhet. Itt nézz körül driver témában: Bővebben: link
úgy kell kivélasztani a drivert, hogy tudni kell, hogy hsf v. hcf vagy akármi, ami letölthető driver az sajna korlátozott, valószínű, hogy lóvéért lehet teljes is, 14400 kb/s -ot enged a driver.
nálam ez volt: megtalálja a driverrel a modemet, kapcsolódik, létrejön a kapcsolat, de nem sikerül elérnem semmit a neten (itt szerintem én vagyok a béna), oszt rövid idő műlva az estabilish connect miatt bontja a kapcsolatot.
egyébként alapszinten se értek a linux-hoz, majd egy igazán okos személy elmondja a tutit.
de: nekem igazán okos linuxos azt mondta: belső modem? NEM FOG MENNI.pont -
delta9
senior tag
suse 9 prof:
hogyan tudom működésre bírni az egyszerű rockwell 56k-s belső modemet? a win xp szerint com 3-on van, a suse device managere kérdőjeles eszközként látja, a neve is ott van, de csak a tulajdonságait tudom ott megnézni. A vezérlőközpontban beállítottam (szerintem) mindent, de akkor is csak kérdőjeles a modem. Így pedig nem működik, még a relé sem húz be, ha tárcsázni akarok.
Szóval megoldást tud vki? -
proximus
senior tag
válasz
#57764352 #71 üzenetére
A 7.3, amit anno megvettem 7 CD, ebből 2 progi forrásokat tartalmaz, szal sima telepítés szempontjából nem játszik. A 8.2 mintha 8 CD lenne +2 DVD?, illetve szerintem a 9 -es is ''ekkora'' lehet.
''A DELPHI megy vmi emulátorraL? (kylix ne jó)
C++ -miben tudok ott progrmozni?'' A wine emulátorral érdemes lehet megpróbálni a DELPHI -t, de ha minden kötél szakad, a Vmware emulátorban windows felrak, majd abba mehet bármi, ami nem akarja a videokártyát hardveresen használni. C++ : kdevelop, és az anjuta ami ''megéri a pénzét''.anjuta: gtk -ra épül(gnome -os), Bővebben: link kdevelop: qt -ra épül(kde -s), Bővebben: link
''Felosztást hogy célszerű??'' A win-nek legjobb ha minden része(partíciója) elől van, szal előbb mehet az, majd a 10 GB -ra(ha nix ISO tárolás, videovágás, frankón elég lesz) a Linux. Ha tényleg szerver (is) lesz, akkor nem lesz elég 1-2 partíció, hanem szét kell osztani többre. Pl. így:
/boot <-- ez lehet pár tíz mega, ext2 jó lesz
/ <-- 1 GB reiser
/home <-- mondjuk 4,5 GB reiser (sok felhasználónál, ill. egyéb fájlok tárolására jó lesz)
/usr <-- 2 GB reiser (programok szinte fullra ide ''rakódnak'')
/var <-- 2 GB reiser (log file-oknak, ill. WEB miatt(ha jól tudom))
swap <-- 500 MB (lapozó terület, de ez MEM függő, szal kisebb is lehet (M.>500)) -
törölt tag
Suse 9.0.
Hány CD-s teljesen minden kütyüvel?
A 8.2-t használtam egy darabig. Szeretném használni szövegszerkesztésre, WEB/file servernek, esetleg mail szervernek, szóval a stabilitás lényeg.
A DELPHI megy vmi emulátorraL? (kylix ne jó)
C++ -miben tudok ott progrmozni?
Felosztást hogy célszerű??
max 10Gb-ot adnék egyelőre a Linuxnak.. -
steveetm
őstag
válasz
dr_strange #66 üzenetére
Na bill problem megoldava, polesz segítségével
Xserver:
Te mennyire használod?
Nekem két problémám adódott vele, de az egyiket elfelejtettem, szal mondom a másikat
gtk1 es cuccok nem látják a fontokat, neked ezt sikerült megoldani, vagy nem is volt ien gond?
Üdv.: steveetm -
proximus
senior tag
válasz
dr_strange #66 üzenetére
Hmm, melyik is az? (vagy talán ''kinti'' ebuild-ról van szó?)
Ez is van vagy 60 MB? (voda-net rulez)
Egyenlőre ennyi, és Thx. -
dr_strange
senior tag
Freedesktop XServer rulez, van rá ebuild id gentooban.
-
steveetm
őstag
vváállttaannii nneemm ttookk,, mmeerr ggoonnddoolloomm aazztt iiss dduupplláázzzzaa vvhhooggyy aazzttáánn nneemm eennggeedd,, ddee aaddddii ggjjóó vvoolltt mmíígg xx nneemm iinndduulltt..
tteerrmmiinnáálltt mmeegg hhiiáábbaa iinnddiittookk,, xx eenn bbeeüüllüüll mmiinnddeennhhooll iiggyy iirr......
nnaa mmiinndd11,, rreebboooott lleesszz vvhhooggyy..
ÜÜddvv..:: sstteevveeeettmm -
proximus
senior tag
-
steveetm
őstag
jjaa,, 3322 bbiittnnééll lleesszz 88 bbiitt aallpphhaa,, ééss eezzéérrtt nniinnccss ggyyaakkoorrllaattii hhaasszznnaa,, uuggyyaanniiss aazz XX((aazz XXFFrreeee mmaaggvvaallóóssííttááss ppeerrsszzee,, xxsseerrvveerr mmááss ttéésszzttaa:
)) nneemm ttuudd vveellee mmiitt kkeezzddeennii..
pprrooxxiimmuuss,, nnéézzdd mmeegg ffrreeeeddeesskkttoopp..oorrgg ffééllee xxsseerrvveerrtt,, nnaaggyyoonn dduurrvváánn nnéézz kkii aallpphhaavvaall:
((hhaa eerrrree aa hhüüllyyee dduuppllaaíírráássrraa vvaann vvkkiinneekk 55lleettee,, rreebboooottoonn kkíívvüüll,, nnee kkíímméélljjeenn,, tthhxx))..
proximus
senior tag
Ja és a 32 bit: Ha jól tudom, ez már nem a színmélységet emeli, hanem bevezet egy olyan tulajdonságot, hogy átlátszóság vagymi.
Az átlátszóság egyébként müxik 16 -on, vagy 24 -en is, mert máshogy ''állítódik'' elő. Szal no problemo.
Szerintem kicsit még a windowsos ''feeling'' maradt benned, ezért a 32 keresése -
proximus
senior tag
''75Hz-en''
Nálam pl. ez van a monitorra:
Section ''Monitor''
Identifier ''monitor1''
VendorName ''LG''
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-160
EndSection
A monitor egy LG flatron 775FT, és 640x480, 800x600, és 1024x768 -ban is 85 Hz -en van.
Tipp: A moncsidnak megfelelően írd be a HorizSync -et és VertRe. -t. Ha még ez sem jó: Kommentezd ki # -vel a modeline sorokat, az összeset.(nálam sincs # -nélküli modeline sor
és minden oksa)
-
steveetm
őstag
aa //eettcc//XX1111//XXFF8866CCoonnffiigg--44 bbeenn aa ddeepptthheett íírrdd áátt 2244 rree..
BBooccssii aazz íírráásséérrtt ddee ccssiinnáállttaamm vvmmiitt,, ééss mmoosstt mmiinnddeenn lleeüüttöötttt bbeettüütt dduupplláánnaakk vveesszz......
aazzttáánn vviisssszzaaáállllnnii nneemm aakkaarr nnaaggyyoonn..
-
proximus
senior tag
Ja igen, a chmod -dal tudsz jogosultságokat, (attribútumokat) kapcsolgatni.
Ha pl. kiadod az ls -lh parancsot egy mappában, akkor ilyeneket láthatsz(persze más nevekkel) :
-rw-r--r-- 1 root root 193 Feb 23 17:23 super-menc
-rwxr-xr-x 1 root root 177 Jan 28 17:14 swap-bekapcs
-rwxr-xr-x 1 root root 179 Jan 28 16:57 vmware-indul
-rwxr-xr-x 1 root root 63 Jan 7 08:14 wolf-indul
Az -rw-r--r-- mutatja hogy mit lehet és mit nem. 10 karaktert láthatsz,
ebből az első: - ha fájl, d ha könyvtár.
2., 3., 4. felhasználó jogai. (r olvas, w ír, x futtatható)
5., 6., 7. ua. , csak ez már a csoportra vonatkozik, (itt root)
8., 9., 10. ua. csak ''teljesen kívülálló'' -kra vonatkozik
Remélem nem írtam hülyeséget -
elttiL
senior tag
Megválaszolom a kérdésemet magamnak, meg az érdeklődőknek.
A DVD-s és a CD-s verziók közti különbségek egyszerüen: egyiken rajta van az ami a másikon nincs, illetve a másikon rajta van az ami a egyiken nincs, vagy ha mindkettőn rajta van akkor az egyiken vagy a másikon magasabb verziószámú.
legalábbis ez derül ki ebből, igaz 8.1-re érdényes.
Bővebben: link -
eddie303
őstag
Ha valami kell RPM formátumban, inkább sztem az rpmfind.net-en keressétek.
-
proximus
senior tag
-
proximus
senior tag
Van egy olyan ''tömb'' ott hogy:
Identifier ''screen1''
Device ''Radeon''
Monitor ''monitor1''
DefaultColorDepth 24
A legalsó, tehát: DefaultColorDepth 24 jelenti az alapértelmezett színmélységet, a példában ugye a 24 -et.
Az alatta lévő többi tömb különböző színmélységekhez tartalmaz profilokat, pontosabban lehetséges felbontásokat. -
elttiL
senior tag
Szevasztok!
Megnéztem az ajánlott oldal linuxcd... . A 2 dvd-n mi van, amit a bótban megvásárolható verzióban (9.0hun) megtalálható... ??
...
..
.
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Valaki sos
-
törölt tag
van egy 40 gigás ntfs, abból kéne 5gb-ot lenyisszantani!!
-
törölt tag
Tudok átméretezni adatvesztés nélkül partíciót???
-
proximus
senior tag
-
törölt tag
Asszem átmegyek pingvinesbe.
Támogatja RADEON9200-t??
Nekem a 8.2-vel nem ment a 3D -
proximus
senior tag
Csá!
''Egyébként miért van az hogy csak 24 bites üzemmódot enged a linux?'' Ez most lehet hogy csúnyán fog hangzani, de ajánlok én neked egy olyat hogy: /etc/X11/XF86Config-4 <-- Ide bekuksizol, és lőn világosság(vagy nem
) a beállításokkal kapcsolatban. A 24 bit-tel kapcsolatban: keress olyat hogy ''Section ''Screen'''', itt van amit te keresel.(Ha nem tudnál angolul, csak szólj és már mondom is hogy mit babrálj
) Mellékesen megjegyzem, hogy a grafikus beállító progik is ezt a fájlt szerkesztik(pl. Sax, Sax2?), csak nem mindig jól, vagy esetleg ''elsumákolnak'' bizonyos részleteket.
-
Tütüm
aktív tag
Egyébként miért van az hogy csak 24 bites üzemmódot enged a linux?Amúgy nekem semmi
problémám nem volt telepítéssel,egyedül a monitorom nem volt a listán,szóval minden
műkszik,minden ok,úgyhogy most csobbannék a mélyebb rétegekbeBár még nagyon a
felszínen lubickolok -
proximus
senior tag
Csináld úgy, hogy nyitsz egy terminált, majd elíndítod az mc (MidnightCommander) fájlkezelőt, és ott az rpm -et megkeresvén nyomsz rajta egy entert. Most ha minden oksa az ''rpm -be vagy'', ahonnan ''kézzel'' kimásolod a a kérdéses .so -t az rpm -ben lévő hierarchia alapján, a megfelelő helyre.
Egyébként ha ez a .so valóban runtime függősége az operának, addig nem fog hagyni amíg meg nem találja, de hát ez a szép a Linux-ban.(ja igen: ameddig ikonról nem megy az opera, addig érdemes ezt is terminálból indítani, hogy lásd hogy miért is ''süket''
)
-
Tersius
tag
Ezzel a gondoddal nem vagy egyedul. Nekem nem sikerult megbirkoznom vele. Mondd azt neki, hogy hagyja figyelmen kivul ezt a problemat, es akkor elvileg fel fog menni az opera.
Nalam legalabbis ez volt Suse 8.2 alatt, sehogy sem sikerult megszabadulnom ettol a hibauzenettol.
Ha nagyon nem hajlando futni, esetleg tedd fel forrasbol, kikerulve a yast-ot.
Aztan meguntam a SuSE osszes hulyeseget, kivagtam a francba, feltoltam a Slackware 9.1-et, es azota boldogabb lett az eletem -
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy(?) gondom.Nemrég raktam fel gépre egy újságmellékletből Suse 8.2-őt hogy
ismerkedjek linuxal.Win alatt Operát használok,és szerettem volna feltelepíteni linuxra is,le is
töltöttem a linuxos változatot,de amikor yast-tal telepítettem az rpm-et kiírt egy hibaüzit hogy
valami libqt.so.3 hiányzik hozzá.Rákerestem guglival,találtam is egy oldalt ahonnan le lehet
ezt tölteni:Bővebben: link,ezt is yast-tal elkezdtem
telepíteni,de gyanusan gyorsan befejezte.Nem is rakta fel,mert hiába próbáltam újra opera
telepítést,ugyanaz a hibaüzi. -
dnacrew
tag
Természetesen nem a pingvin a hibás. Grub-ot leváltotta Lilo és már minden ok.
-
matte
csendes tag
ÉN már régebb óta használok linuxot, Azt hiszem egy Suse 8.0-val nekem már
azzal sem volt bajom. Aztán valami nagyobb kihivásra vágytam és akkor jött a
redhat 9. Igaz sokat kellett vele vesződni de jó volt, még ma is használom. A
Suse9-hez azért tértem vissza mert csak jót hallottam róla. Most is azt
használom. Nekem az 5 Cd-s ingyenes van meg. Egy ismerősöm aki eléggé ott van
a linuxos témákban csinált a Suse 9-hez egy frissítő cd-t amit ha felrakok
akkor frissíti a lebutított programokat rajta. Nekem eddig nagyon bejött, csak
a beépített videó lejátszója a kaffeine vagy mittudomén mi nem tetszik benne.
Ugyhogy rövidesen lecserélem egy media playerrel. Az ilyen 1 Cd-s linuxos
magazin mellékletről én csak rosszat hallottam. Bár aki felrakta az nem is
értett olyan szinten hozzá.
A linux telepítéstől meg ne félj. A particionálásnál először átméretezed a
fat-as fájlrendszert és utána létrehozod a particiókat. Nem nagy dolog. Inkább
a csomagokkal leszel gondban, hogy most mi mit is jelent meg mire jó, de ha
komolyan gondolod majd belejössz. -
proximus
senior tag
Szerintem már megint nem a pingvinnel van a baj, még ha úgy is gondolod.
Volt itt valamelyik topic-ban valakinek olyan, hogy (ha jól emlékszem) két vinyón külön-külön vindows van, de egyik sem indítható addig amíg a win telepítő lemez nincs bent a meghajtóban!(nem kell róla indítani csak bent legyen). A megoldás nála az lett, hogy egy régebbi biost flesselt be. Lehet hogy itt is hasonló ''sumákság'' miatt nem megy.
A topic: Bővebben: link
Bár még az is lehet hogy egy hangyányit bugos a grub.(Bár nálam is grub van, és soha nem volt még vele ''belső hiba'' miatti gondom.)
-
dnacrew
tag
van egy kis gondom a GRUB 0.93-al:
Asus p4p800 alaplap (1016as BIOS)
60GB Seagate PATA vinyó
Suse linux + WinXPpro_eng
a többi a kérdés szempontjából nem érdekes.
Az a gond ha bármilyen vinyót berakok a seagate mellé akkor a Grub stage2 hibával megáll, hogy a partíció nagyobb mint a BIOS által támogatott és kirak egy GRUB shell-t. Ez gondolom a <2gb-s partíció miatt van a vinyón amit berakok. Olvastam a Grub helpet, de nem találtam megoldást. Ez elég gáz mert windowst se tudok indítani ha egy másik vinyó van bent.
Stage2 errors:
18 : Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS
This error is returned when a read is attempted at a linear block address beyond the end of the BIOS translated area. This generally happens if your disk is larger than the BIOS can handle (512MB for (E)IDE disks on older machines or larger than 8GB in general).
Bővebben: link
Ez a hiba pontosan, de az alaplap(BIOS) kezel nagy vinyókat.
Jó lenne ha lenne megoldás arra, hogy legalább a windows elinduljon ha berakok még1 vinyót a meglévő mellé mert ez így
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
-
Mirelit
csendes tag
Sziasztok
A Pcworld magazin februári számából telepítettem a Suse 9.0-át.
1.2 Gb , ahogy én látom (kezdő vagyok) tetszetős és felhasználóbarát.
Sokkal jobbnak szebbnek látom az UHU 1.0-nál
Anélkül tudom használni ,hogy a rendszer lelkébe látnék,persze olvasom a Linuxos fórumokat is.
Azonak ajánlanám akik legális oprendszerrel akarnak csatlakozni a Netre és nem a játék gépet keresik a számítógépben.
Azt olvastam a mellékleteken közreadott kiadások ''herélt''verziók.
Nyilván 1CD nem ér fel 7CDvel,de eddig nem hiányoltam semmit.
Nos az enyém alapból tartalmaz:
Open Office 1.1 komlett irodai programcsomagot
A CD író progija klónozni is tud,írás előtt van lehetőség szimulációra.
Munka asztalok számát ultrakönnyen beállitottam,alapból 2 van
Nem találtam viszont egy Total cmd ablaku file kezelőt.
Telepítésnél gond nélkül ment fel egy 700-as AMDvel 20GB vinyóra XP mellé.
Mindenkinek sok sikert
[Szerkesztve] -
benczeb
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogyan lehet forrásból fordítani, mert nekem 9-es alatt nincs make parancs! Segítsetek! -
domedee
senior tag
Az egész SUSE ingyenes, annyi, hogy ha ftp-ről telepítesz akkor tényleg van ami kimaradt, de hát ez csak pár progi tényleg, asszem' a Mainactor féle videószerkesztő pl.
Szóval bárkit megkérhetsz, és legálisan lemásolhatja neked nyugodtan, nincs BSA
pl: linux.lap.hu, itt legfelül van a Bővebben: link, hogy honnan tudsz ilyet szerezni, pl suse 9.0 5 cd 2000+posta=5*400+posta, ami baráti, ha nincs ismerős. -
tred0000
csendes tag
Koszi a valaszokat. Nagyjabol ismerem a suse-t, egy darabig probalkoztam megbaratkozni a 8.2-vel. Szerintem mar a 8.2 is eleg felhasznalobarat volt.
Inkabb az erdekelne, hogy konkretan mik azok a programok, amiket kihagytak az ingyenesbol. Vagy egyaltalan egy komplett lista a csomagban levo progikrol. -
Atom
aktív tag
Nekem eddig csak a Debian telepítése okozott gondot. Na azt nem sikerült felrakni
-
robee24
tag
Hi!
A fizetős:
7db cd +1db DVD van benne és 2db nagyon precíz kézikönyv ami alapján a kutyám is fel tudja telepíteni!
Azon kívül komlett irodai csomag (open office) Asszem 3féle grafikus felületKDE stb), különböző segédeszközök szerverekhez,fejlesztő eszközök, médialejátszó, böngészők stb.
Tehát a fizetős a bőség zavara!
Nem a LINUX -ért fizetsz hanem a CD-k,DVD előállításáért, a felsorolt extrákért és a drága kézikönyvért, a LINUX INGYENES!
Az ingyeneset nem ismerem! De alapjábavéve mint oprendszer az is működik, boot-os stb! Nincs benne annyi extra! -
tred0000
csendes tag
Kis segitseg kellene: nem tud valaki egy linket ahol fel van sorolva, hogy mi a kulonbseg a suse 9.0 ingyenesen letoltheto es a fizetos csomagjanak tartalma kozott? A suse honlapon a letoltesnel azt irjak, hogy egyes programok licensz okok miatt kimaradtak, de nem talaltam sehol felsorolast arrol, hogy mely programok ezek.
koszi elore is. -
HgW|szadam
csendes tag
Ja igen nekem 5 cds telepito van. Az ftpshez asszem nem muszaj letolteni az egeszet eleg ha csak a boot isot toltod le.
-
HgW|szadam
csendes tag
Rakd föl Virual pcn. Nekem ott van és tök királyul fut. Igaz a 3Ds alkalmazások nem futnak de szerintem ez elhanyagolható.
-
AI
tag
Nekem is jól jönne egy kis help:
szeretném felrakni a suse linux 9-et, de úgy vettem észre hogy komplett ISO fájlokat nem lehet letölteni (a live kivételével, de az nem jó nekem).
Ilyenkor mit lehet tenni? Töltsem le az ftp-ről az egész 9.0-ás könyvtárat, aztán boot egy cd-ről vagy floppy-ról?
Igazából lövésem sincs, hogy mekkora ez a könyvtár, mert már jópár giga lejött, de még mindig csorog... Valahogy meg lehet nézni total commanderrel? -
Cathfaern
nagyúr
Csinálj neki egy külön partíciót. Nem tudom hány CD-s a SUSE-d, de gondolom 1. EZ esetben 5 GB-os partíció bőven elég lesz neki (bár kb. 2 GB hely kellhet neki, de jobb biztosra menni). Ezen kívűl kell csinálni egy külön swap partíciót, ennek mérete függ a gépedben lévő ram mennyiségétől, de szvsz 700MB-nál nagyobb felesleges (gondolom minimum van 256 MB ramod).
Telepítés: ha tudsz angolul, és fel tudsz telepíteni egy WinXp-t, akkor ez is menni fogAz elején (pontosabban a part. formázásnál) kell csak oda figyelni különösebben, nehogy olyat formázz amit nem kéne. Amit még érdemes megfogadni: ne nyomkodd ész nélkül a next/OK gombot.
-
Bass
addikt
Ki szeretném próbálni de nemnagyon tudom hogy induljak neki,a computer panoráma mellékletén volt iso file-ban amit már ki is írtam,van egy 80 gigás vinyóm ami 20-60-ra van felosztva win98se van rajta ,hogy telepítsem mellé? csináljak egy külön részt vagy megcsinálja magának a linux? Van valahol a neten leírás magyarul róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged