- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zrubi
senior tag
csak a 9.1-hez létezik ez a ''personal CD''
Így van.
A 9.2-t csak a megvett CD/DVD-ről lehet egyelőre telepíteni.
Létezik ftp-ről telepíthető verziója is, de az még nincs kint a mirrorokon Bővebben: link -
Grunya
aktív tag
Kellene nekem egy műlödő link a live eval 9.2-höz. Ez az 1 CD-s változat, egészen új még. Valaki?
Vagy tévednék és csak a 9.1-hez létezik ez a ''personal CD''?
[Szerkesztve] -
dbali
aktív tag
látom mindenki nyaral....
-
dbali
aktív tag
Egy jó meleg nyári up...
-
dbali
aktív tag
Hali!
Felraktam XP mellé a SuSE 9-et. Miután befejeződött a SuSE telepítése és indult volna akkor a monitoron ez a message állt:
Szinkron helytelen
46.0kHz 43Hz PP
És sötét képernyő ezzel az üzivel. Most mit tegyek?.F -
palika
csendes tag
Sziasztok nekem az a gondom ,hogy most telepitettem fel elöször a Suse -et.......lehoztam hozzá az nvidia drivert ami igy néz ki (NVIDIA-FreeBSD-x86-1.0-4365.tar.gz)és nem igazán tudom mivel kicsomagolni vagy feltelepiteni.......,ha valaki tudna segiteni megköszönném...........hello mindenki
-
Skylark
tag
Működő Suse 9.1...
Reset után semmi gáz, akár hideg, akár meleg. Amennyiben a gépet leállítom, utána boot helyett Geom Error felirat fogad. Régi Linux floppys telepítőjével indul el újra csak, és a következő gép leállításig minden ok.
Más: 9800Pro szerinte nem 3D gyorsítós...
Ötlet? -
Sipi
addikt
Windows-t többek között emiatt is hagytam ott, alatta rengeteg kodek kell, egyik ütközik a másikkal, egyik lejátszó fagy vele, másik nem...
Linux alatt mplayer, és az ő kodekjei, és játszol mindent.
Videokártya: a beállítás annyi, hogy külön (mint Windows alatt) fel kell rakni a driverét. Ehhez többnyire két sort át kell írni egy szöveges file-ban is.
Sipi -
dbali
aktív tag
Hát pl.. filmekhez hogy működjön kodekek kellenek (tudom a windowsban is kellenek de hogy egyáltalán nézhess vmit..) meg egyéb bosszantó dolgok hogy video kártyát külön be kell állítani hogy normális legyen. Ilyen problémákról hallottam, és azért a Játékok elég problémás terület
-
dbali
aktív tag
Nem vagyok egyáltalán Linux ismerő, de ahogy így olvasgattam meg halottam emberektől. az jött le hogy a Linux igazából netezésre vagy programozó embereknek kell. Ha már vmi mást is akar az ember azzal csak a bajok vannak
-
eddie303
őstag
ooopsz, hüe vagyok, azt hittem UHU-ról beszélsz, nagyjából hasonló a dolog, max nincs Gnome-commander, krusader-t keress
az lehet esetleg.
-
eddie303
őstag
Wincommander-szerü cucc a GnomeCommander, a menüben vhol ott kell legyen, kicsit nagyon primitív még, de nem végleges verzió, legalábbis kinézetre hasonlít.
Windows Commander-hez.
Hogy win-es progi, játék menjen: több út van, egyik sem teljesen tökéletes, s egyiket sem túl könnyü megoldani: 1. wine alatt futtatod, ami benne wan az uhu disztribúcióban, most nem tudom részletezni, olvasgass picit légyszi utána, a másik az, hogy vmware alá installálsz egy windows-t, s az alatt futtatod, vmware is van az uhu 2-es CD-jén csak egy kulcs kell hozzá regisztrálni. Codec-et meg nem nagyon kell letölts, indítsd el az MPlayer-t az meg szokott enni mindenféle filmet -
Loretto
veterán
ami a mostani pc worldben van suse 9.1 az lo...r?
-
funky
tag
ja és elfelejtettem mi kell ahoz hogy filmeket tudjak nézni a linuxon honnan lehet
letolteni codec-et ? -
funky
tag
sziasztok ismerkedem a 9.1 personallal kérdések:
- van ebben olyan file kezelo mint a wincommanderhez hasonló mi a neve?
- mit kell ahoz csinálni hogy win es progi , jatek, dc menjen a linux alatt?
ha leírnatok akor részletesen mert ugy meg értem biztos
köszi. -
zrubi
senior tag
Tehát mi is az a swap pontosan?
Olyan mint a windózban a virtuális mamória Bővebben: link -
dbali
aktív tag
sztem nem tudtok megszólalni biztos annyira láma kérdés...
-
WN31RD
addikt
válasz
Avicularia #30 üzenetére
Létezik, de csak a ''Professional''-nek van 64 bites változata, a Personal változatnak nincs.
-
Avicularia
veterán
azt meg tudná valaki mondani a 9.1-böl létezik 64bites verzió?
mert telepitéskor kiírja hogy 64 bites a gép,de a rendszer csak 32 bites? -
-
clayman
aktív tag
-
clayman
aktív tag
nos nekem: suse 9.0, 5cds, DC++ról szedtem,
szépen feltelelpült elég sok mindennel egy 2,5gigás vinyóra i, most vmi 600mb ás a swap partició, de egy másik gépben 256 rammal csinált egy 1 gigásat.
a magyarságról annyit hogy ez nekem magyarabb már nem is lehetne... azt a kedves kis aláírást nem tekintve. telepítőből olvastam ...
-
WN31RD
addikt
Nem kell külön partíció, csak ajánlott, mert az gyorsabb, és megbízhatóbb.
Mellesleg nem feltétlenül kell swap sem, ha van elég fizikai memória. Hogy mennyi az elég, az attól függ, hogy mire használják a rendszert. Pl. 512 MB fizikai memória mellett (nagy tmpfs filerendszerek nélkül) normál otthoni/irodai használatra nem szükséges a swap.
Szerk.: Az 512 MB otthoni/irodai jellegű használatra igazából erős felülbecslés, valójában legtöbbször ennél kevesebb is elég.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Nem feltétlenül szükséges egy Linux rendszernek két partíció, teljesen jól elvan egyen is, bár érdemes többre pakolni. Jellemzően legalább a /boot-ot és a swapet külön partícióra szokás rakni, de egyiket sem kötelező (swap nem feltétlenül kell, illetve file-ból is mehet).
Más kérdés, hogy a SuSE telepítő hagyja-e, hogy csak egy partícióra telepíts... Elvileg hagynia kellene, de elképzelhető, hogy ragaszkodni fog a több partícióhoz.
A Linuxnak egyébként tökéletesen megfelelnek a logikai partíciók is, tehát a Linuxnak fenntartott partícióból csinálhatsz egy kiterjesztettet (feltéve, hogy nincs másik kiterjesztett partíció a vinyón), és abba pakolhatsz annyi logikai partíciót, amennyit csak akarsz. -
blemidon
tag
Sztem a 2 partíciót úgy értik, hogy 1ikamin a suse van, a másik meg a swap.
Ezt a win ugye 1 fájlba teszi, de linuxnál ennek külön partíció kell. Ez általába a memóriád*2 de max 512mb.
Hogy mennyi kell neki, nemtudom, nemismerem susét, de sztem 3-4G elég neki akkor is ha minden hülyeséget felraksz. -
dbali
aktív tag
nyomok egy totyik up-ot
[Szerkesztve] -
dbali
aktív tag
Hi!
Bocsika a kérdésemre lehet választ találtam volna..de lusta ember vagyk
Az lenne a kérdésem hogy ha WIN Xp mellé akarok SUSE LINUX 9.0-t telepíteni akkor a LINUX-nak kell egy külön partíció. De vmi olyasmit is olvastam hogy 2 kell neki. Mert akkor lenne neki egy 4,5gb-os particio de nem tom hogy elég-e ez az egy vagy kell egy másik is?
Előre is köszi: dbali -
Strottler
tag
MPlayert sikerült valakinek installálni 9.1-re? Nekem rögtön a ./configure indítása után kilép, pedig állítólag a gcc 3.3.3 fennt van. Mi kellhet még neki?
-
Strottler
tag
Mivel kevesebb ez a personal 9.1, mint a boltban vásárolt suse linux? Azt látom, hogy csak egy CD-n csücsül, de mi az ami nagyon hiányozhat belőle? Biztos nem véletlenül adják ingyen...
-
adise
őstag
felraktam a telelpito magyar a linux angol.
nem tom átlehet e rakni magyarra?
valaki tudja hogy pls irja le
kosz -
engusz
veterán
Feltelepült a kicsike. Úgy néz ki, hogy maga az operációs rendszer nem magyar. Bár lehet, hogy át lehet állítani, annyira nem ismerem a Linux-ot.
-=[ Bővebben: link ]=- -
engusz
veterán
Eddig úgy néz ki, hogy magyar (a telepítő).
-
quinlan
tag
Na szóval, a Personal ugyanazt a KDE csomagot tartalmazza, mint a Professional, tehát tud magyarul is.
bővebb infó: Bővebben: link -
engusz
veterán
Éppen a 9.1-es Personal-t töltöm. A képek alapján tetszik. Ha felmászik egy 1 Gbyte-os HDD-re, akkor a második gépen ez lesz.
-=[ Bővebben: link ]=- -
MUŁĐER
addikt
-
adise
őstag
nem, már látam képeket is belole meg minden.
csak ftp cimet nem találok -
adise
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
az ajoo
és a magyar verziot honnan tudnám lehúzni? -
adise
őstag
és valamit tudtok mondani a kérdésemre?
-
MUŁĐER
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3 üzenetére
nem mondtam hogy nem az
-
adise
őstag
hello!
lehet hogy felesleges topic de lenne pár kérdésem.
azt hallotam nem olyan rossz ez a linux, én még sose használtam linuxot
a suse linux bol létezik magyar nyelvu verzio? ha igen honnan tudom letölteni? gondolom ingyenes mint a tobbi linux. hány cd
jah igen meg még egy, hogy csinálok neki particiot meg minden és ha egy másik particion xp van akkor a két op rendszerbol látom a másik op rendszer fájlait? tudok ide-oda másolgatni?
elore is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ford topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Wii U
- Óra topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest