- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Örni
senior tag
Nem tudtok valamit a Vmoto Citi magyarországi megjelenéséről? Az most megtetszett. Úgy látom németeknél már kapható pár hónapja.
-
Bander78
tag
válasz
kriszpontaz #34 üzenetére
Ezt jó tudni. Egyéb problémára lehet még számítani?
-
Bander78
tag
válasz
kriszpontaz #32 üzenetére
Akku csatlakozó? Azzal mi tud történni?
Bár más típust vettél, gondolom a bele eléggé hasonló a TC-hez. Több éves távlatban mik a tapasztalataid a motorral? -
Bander78
tag
Sziasztok! Egy alap TC-n gondolkozik a feleségem, a jövő héten megyünk próbavezetni. Üröm környékéről ingázna a belvárosba (max 40 km), napközben tud tölteni az irodában, de elvileg egy oda-vissza benne van az akkuban kis tartalékkal.
Van valakinek erről esetleg egy hosszabb távú tapasztalata? Mennyit bír az akku, van-e bármilyen gyenge része a konstrukciónak, érdemes-e egyáltalán megvenni?
Az akkuk árát szerintem pofátlanul megnyomták... -
sirarcheer
senior tag
válasz
kriszpontaz #29 üzenetére
Köszi a részletes választ. Párszor mentem Blinkeevel ilyen cruise-olos köröket, de ott ritkán mentem kocsik között mert nem ismerem annyira gépet. Ha tudja tartani a tempót a városban akkor az jó jel. Én is munkába járásra illetve gyors ügyintézésre szeretném használni. Nyilvános töltésre kiváncsi leszek, működik-e.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer #28 üzenetére
Dehogy figyelnek jobban, észnél kell lenni. Sokan megijednek, mikor melléjük érsz, sokan le se szarnak és sávváltás közben rád húzzák a kormányt, mert tükör az nincs ugye csak fésülködésre... Volt, hogy azért próbált leszorítani az útról az autós mert mellé mentem a pirosnál az első helyre. Nem bírják elviselni sokan, mintha az életük múlna rajta hogy a következő pirosig lenyomjanak, aztán persze te mész tovább az első helyre megint...Sokszor a gyalogosok sem hallanak. Neked kell ébernek lenni. Emellett nem egyedi, a rendes motorosokkal is szoktak parasztok lenni. Nem egy erőgép, ezt észben kell tartani. Úgy gyorsul mint egy megpiszkált 50es robogó vagy egy 125ös. Szóval a forgalomban a tempót tudja tartani. Én is olyan utakon közlekedek ahol a zöld hullám feltétele az átlag 60as tempó. Az simán megvan. Városon kívül meg olyan 65 az a tempó ahol a fogyasztás még nem látja kárát. Inkább városi motor ez, vagy nézelődős kirándulós. De én is munkába járásra használom, párszor megteszek hosszabb utakat is. Napokban teszteltem eOn töltő oszlopon a töltést de sikertelenül. Majd még visszatérek nehogy az én bénaságom miatt ne sikerüljön (átalakítóval, Type2-Schuko).
-
sirarcheer
senior tag
válasz
kriszpontaz #27 üzenetére
Sejtem, csak én itt lakom.
Mennyire vesznek észre, hogy hangtalanul suhansz a kocsik mellett/között?
50es robogóm volt sport kipufogóval 20 éve,de ugye azt hallották messziről.
Vagy már azóta jobban figyelnek a motorosokra? -
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer #26 üzenetére
Szia! Csak a TC Max és a CPx (?) ami B-vel már nem vezethető. Minden más igen. A korlátozás szoftverfüggő. Hivatalosan 45 km/h a vége, de a gyakorlatban 75 - 3-as fokozatban. Nem csak BP-n halál a 45.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Én is szemezek a supersocoval. B jogisval a TC-t lehet vezetni. A korlátozás az igaz, hogy csak az 1 Mode-ra érvényes és 2,3 módban tud gyorsabban is menni? Mert 45-el Budapesten = szerintem halál.
A sima TC és TS modelleket lehet B-sel vezetni vagy a TS Hunter vagy TC Wanderert is?
A gyík nem egyértelmű Nekem:
"Amennyiben rendelkezel B vagy A kategóriás jogosítvánnyal, úgy nem szükséges további jogosítványkategória a Super SOCO TSx, TC motorok vagy CUx robogók vezetéséhez. " -
kriszpontaz
veterán
Aliexpressen néztem én is ilyeneket, motorvezérlővel, ahol sokkal nagyobb A kivehető az akkukból, de ehhez a saját akkut el kell felejteni, valamint a kábelek cseréjére (vagy csatlakozókéra) is szükség van, különben jön az olvadás, égés.
Emellett a gyári akkukhoz képest drágábbak, olyan 700e körül lebegnek + vezérlő. Nekem is kell egy második akku, de a gyári ára piszokmód felment. 600e Ft a Hunterhez.Ha a TSx-ből akarsz erősebbet varázsolni, lehet hogy jobban jársz ha eladod és veszel egy erősebbet.
A Hunter / Wanderer beépített Y vezérlővel és kábellel érkezik, valamint nem ég le a csatlakozója. Képes párhuzamosan kezelni az akkukat. -
Yocee
aktív tag
Sziasztok!
Már másfél éve megvan a TSx. gyárilag unlockolt változat, de külvárosi közlekedésre a mai világban alkalmatlan. Nagyon nagyot üt a hátsó felfüggesztés, ott ahol a legjobban fáj, és a kezdeti gyorsulás után erősen visszaesik a menetteljesítmény.
A gyorsuláson, és a hatótávon nagyon szeretnék változtatni. Van már kiforrott itthon is elérhető, vagy legalább kipróbált motorvezérlő, pótaksi tapasztalata valakinek? A gyári pótaksi megoldás elég béna, és kell hozzá a 70 ezres Y kábel is, de az sem tud párhuzamosan kivenni erőt az aksikból. -
attila4
csendes tag
válasz
kriszpontaz #21 üzenetére
Elméletileg van egy ami a vezérlő mellett található.
Legalább is ott van egy csavar rögzítő pont. -
attila4
csendes tag
válasz
kriszpontaz #19 üzenetére
Király megoldás ez is.
Amit még meg akarok csinálni az a motorvédő bukócső elkészítése.
Sajnos sehol nem találtam így az elejéről kell mindent csinálni.
Elméletileg a rögzítési pontok megegyeznek a Street Hunter pontjaival. -
attila4
csendes tag
válasz
kriszpontaz #17 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, és a jó kívánságot is.
Zárt udvaron tartom, egyenlőre csak kikapcsolva.
De ha minden jól alakul akkor lesz saját garázsa is. -
kriszpontaz
veterán
Tényleg nagyon szép motor!
Széles utat!
Az akku nálam elég hektikus. Általában 1%/km fogyasztással kijön 18-19 °C tartományban,de attól alacsonyabb vagy magasabb környezeti hőnél akár 1,5-2% merülést is megjátszik. Érdemes otthon nem használni a lakat (riasztó) gombot hanem csak simán kikapcsolni vagy a feloldó vagy a nagy gombbal mert 2-3%-ot merül ha be van kapcsolva egy éjszaka alatt. Nálam átlag 15km-en 15-20% fogyasztás van. -
attila4
csendes tag
válasz
kriszpontaz #14 üzenetére
Úgy legyen.
-
attila4
csendes tag
válasz
kriszpontaz #12 üzenetére
A nagy választékból a gyönyörű zöld színt választottam.
Ez a fajta Angol verseny zöld nagyon tetszik nekem. -
attila4
csendes tag
Üdv mindenkinek.
A hónap utolsó hetében érkezik meg egy Super Soco TC Wanderer.
Nagyon kíváncsi vagyok már rá, és rettenetesen várom.
Pont úgy érzem magam mint gyerek koromban karácsony este.
Amint megérkezik leírom a tapasztalataim, és képeket is teszek fel. -
kriszpontaz
veterán
válasz
hcsongor92 #9 üzenetére
Ez sajnos nem az volt. Az akku mindaddig míg be volt kötve a visszajelző ledek rajta mint a karácsonyfa úgy villogtak. Valószínű behülyült a vezérlés vagy az akku belső panelje. De azóta nem volt gondom hála az égnek. Viszont más is tapasztalt ilyet egy alkalommal. Szóval nem egyedi.
-
hcsongor92
újonc
válasz
kriszpontaz #8 üzenetére
Uh, az nem hangzik jól
Remélhetőleg csak egy kis kontakt hiba volt az akkunál.
Balesetmentes kilómétereket Neked is! -
kriszpontaz
veterán
válasz
hcsongor92 #7 üzenetére
Korrekt kis verda! Örülök neki hogy elégedett vagy! Igen, az akku tud szivatós lenni, 20% alatt vénasszony módba kapcsol, ezért nem is engedem az alá. Balesetmentes kilométereket! Nálam még csak a 340-et lépte túl, eddig egyszer fordult elő full kikapcsolás 86% akkunál, amin a teljes áramtalanítás és a restart segített. De azóta sem csinálta.... koppkopp. Már 4 TS Street Hunter tulaj van. Remélem ebben a modellben is megtalálod a számításaid!
-
hcsongor92
újonc
válasz
kriszpontaz #6 üzenetére
Szia!
A tegnapi napon végre meglett minden papír és a rendszám is, így elhozhattam a robogót. Nem volt egyszerű a zöld rendszám miatt, de nagy nehezen végül sikerült.
Rögtön az elején megtapasztalhattam, hogy milyen az, ha pár százalék van az akkuban, és még hátra van 6 kilóméter hazáig, ugyanis a kereskedésből gyakorlatilag villogó akkuval sikerült elhozni. Az elején még szépen hozta a 80-at 20%-on, majd mire beértem a belvárosba, addigra már csak 9% volt az akkuban, és a 40-et is nyögve nyelősen érte el, szóval megálltam a munkahelyemen tölteni egy fél órát, hogy haza tudjak menni vele.
Viszont tegnap estére feltöltött az akku, így el tudtam menni kipróbálni.Összességében eddig egész pozitív a tapasztalatom vele, 4kw-hoz képest egész jól gyorsul, emelkedőn felfelé is tartja a tempót városon belül 50-el. A hatótávról még nem tudok nagyon nyilatkozni, nyílván most az elején próbálgattam/próbálgatom, így annyira nem mérvadó, de egy 30km-es vegyes (városi+lakott területen kívüli) úttal 100%-ról 64%-ig ment le az akku kapacitás, ami talán elsőre nem is olyan rossz.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
hcsongor92 #5 üzenetére
Szívesen! Az áremelést már belengették, több modell 2-300000 Ft-al is emelkedni fog. Ha meglesz, mindenképp jó lenne egy kis beszámoló. Remélem meg leszel elégedve vele.
-
hcsongor92
újonc
válasz
kriszpontaz #4 üzenetére
Köszi az információkat
Beszéltem velük, sajnos úgy néz ki, hogy már nincs raktáron, lefoglalták az utolsó darabot, illetve május 1-től árat emelnek valószínűleg minden modellnél
Végül a CPX modell, abból is az A1-el vezethető kicsit erősebb változat mellett döntöttem. Bár igaz, hogy másik kategória a robogó, és jobban örültem volna a Street Hunternek, viszont itt ahol lakok a hegyes-dombos környezet miatt praktikusság szempontjából jobb választásnak tűnik. A rendszámozás, műszaki vizsga stb miatt egy kicsit hosszabb időbe telik, míg végül megkapom, de majd megosztom a tapasztalataim, hátha másnak is érdekes lehet. -
kriszpontaz
veterán
válasz
hcsongor92 #3 üzenetére
Szia! Már megvan a gépsas, 2 napja hajtom. A honlapon nincs fent, hívni kell a központi bemutatótermet BP-n. A honlapon az elérhetőség fent van. Még 2db van ha megvan raktáron, ebből a típusból 5db érkezett, 2 MO-n van (az enyém a második), egy külföldre ment el.
1.445.000.- a listaára (1db akkuval). Az akku ára 499.000.-. A korlátot házilag nem lehet kikapcsolni (de amúgy ... ). A 45km/h sokszor veszélyes, nagyon is. Testesebb és erősebb motor mint a TSx. Kinéz simán egy 250-es motornak. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. -
hcsongor92
újonc
válasz
kriszpontaz #2 üzenetére
Szia!
Nemrég voltam kereskedésben információkat gyűjteni. Alapvetően én is a TS Street Hunter-t nézegettem, sokkal jobban tetszik, mint a többi modell, viszont mivel a hivatalos magyar oldalon nem volt fent, így nem kérdezgettem róla. Látom, hogy Te hamarosan boldog tulajdonosa leszel egynek, amihez egyrészt gratulálok
, illetve ha nem titok, akkor két információt meg tudnál osztani velem?
Gondolok itt például arra, hogy milyen áron lehet hozzájutni? A 45km/órás korlátozást valahogy ki lehet iktatni belőle? A korábbi modelleknél egy ideig ki lehetett házilag is, viszont az új, azt hiszem 2021-től kapható TC/TS modelleknél már nem működött a dolog. Nyilván nem száguldozni akarok vele, de kicsit nevetségesnek és veszélyesnek tartom, hogy 45-el haladva az autósok városon belül állandóan előzgetnek, ráadásul minimális oldaltávolsággal...
Válaszodat előre is köszönöm! -
kriszpontaz
veterán
Mivel nem találtam a SOCO motorokkal foglalkozó topikot, így létrehoztam egyet. Pár napon belül végre boldog tulajdonosa leszek egy Super SOCO TS Street Hunter-nek. Remélem a Prohardveren is akad tulaj elvétve és egymásnak hasznos infókkal szolgálhatunk a saját tapasztalataink alapján.
-
kriszpontaz
veterán
A topik célja, hogy összehozza a már meglévő vagy leendő Super SOCO elektromos motor tulajdonosokat és elektromos motorozás iránt érdeklődőket.
Super SOCO
A Super SOCO elektromos motorok és robogók lélegzetelállítóan lendületesek, inspirálók és meggyőzőek. Jövőbe mutató elektromos járművek, amelyek forradalmian értelmezik újra az e-mobilitást.
A formatervezés során és az elektromos hajtás kifejlesztésekor a jövő fogyasztóinak elvárásait vették figyelembe.
A Super SOCO elektromos motorok és robogók új korszakot nyitottak az elektromos közlekedésben.Super SOCO Feljesztés
2016 júniusában érkezett meg az első lítium akkumulátorral működő, elektromos hajtású Super SOCO motorkerékpár, a TS. A modell sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy közösségi finanszírozási oldalon keresztül a Super SOCO rekord nagyságrendű összeget gyűjtött egy hónap alatt.
2017 áprilisában megérkezett a második generációs, retró megjelenésű lítium akkumulátorral működő, elektromos hajtású Super SOCO motorkerékpár, a TC. A bemutató napján több, mint 4000 darabra született előrendelés.
Napjainkig a Super SOCO 205 bejegyzett szabadalmat mondhat magáénak, köztük 6 találmány, 9 használati minta, 96 ipari formatervezési minta és 94 szoftver. A járművek számos design díjat kaptak, mint például a japán “G-MARK Excellent Design” díjat.
A Super SOCO motorkerékpárok a Föld több, mint 40 országában kerülnek értékesítésre, így Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet országaiban is. A jól ismert vezető ipari cég a Xiaomi, nemrégiben vált a Super SOCO résztulajdonosává.Magyarországon elérhető modellek
Super SOCO TC
Retró stílus és innováció100% elektromos hajtás
0% káros anyag kibocsátás
45 km/h – legnagyobb megengedett sebesség
(a KRESZ szerint korlátozva)
160 km – maximális hatótávolság (két akkuval)
150 Nm – legnagyobb nyomatékSuper SOCO TSx
Egy igazán sportos elektromos motor
45 km/h – Legnagyobb megengedett sebesség
150 km – Hatótáv (két akkumulátorral)
140 Nm – ForgatónyomatékSuper SOCO TCmax
Exkluzív Café Racer
90 km/h – Csúcssebesség
110 km – Hatótáv
170 Nm – ForgatónyomatékSuper SOCO CUx
Elektromos robogó
100% elektromos hajtás
0% káros anyag kibocsátás
45 km/h – legnagyobb megengedett sebesség
(a KRESZ szerint korlátozva)
75 km – maximális hatótávolság
115 Nm – legnagyobb nyomatékSuper SOCO CPx
A nagy kerekű, városi elektromos robogó
45 km/h – Legnagyobb megengedett sebesség
140 km – Hatótáv
171 Nm – ForgatónyomatékSuper SOCO VS1
A környezetbarát áruszállító45 km/h – Legnagyobb megengedett sebesség
140 km – Hatótáv (két akkumulátorral)
165 Nm – ForgatónyomatékJelenleg nem listázott, érkező modellek:
Super SOCO TS Street Hunter
A TSx modell frissített variánsa45 km/h – Legnagyobb megengedett sebesség
200 km – Hatótáv (két akkumulátorral, 25 km/h)
180 Nm – ForgatónyomatékSuper SOCO TC Wanderer
A TC modell frissített variánsa45 km/h – Legnagyobb megengedett sebesség
200 km – Hatótáv (két akkumulátorral, 25 km/h)
180 Nm – ForgatónyomatékA motorok magyarországi hivatalos forgalmazója az EV Electric Motors Hungary Kft.
Honlap: https://vmotosoco.hu/
Hivatalos honlap: https://en.vmotosoco.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Revolut
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest