Keresés

Aktív témák

• tocsa

senior tag

válasz karyo #10 üzenetére

Valoban nem adtam konstruktiv valaszt, elnezest. Azt szerettem volna megjegyezni, hogy a sudo-t veszelyesnek tartom. Azon az uton indulnek el, amerre eredetileg mentel, tovabb kell probalkozni. Ha nincs idod probalkozni, jo a sudo is.

Megdobbento, hogy az alap AIX-be nincs benne a C fordito (nem hittem volna, hogy nincs). Tudom, hogy vannak azekenek a HP-UX, AIX, IRIX, stb. rendszereknek furcsasagai...
    de a C nyelv, es ezzel egyutt a C fordito a UNIX esszenciaja. Pont arra fejlesztettek ki, hogy meg lehessen irni benne a UNIX kernelt es a drivereket meg a csomagokat.
    Ez olyan, mintha teszem az az autobol kihagynak a motort.

Udv!

• tocsa

senior tag

válasz karyo #7 üzenetére

El vagy tevelyedve. Legfeljebb nem gcc a neve. De ugyanugy mint barmelyik UNIX-on, HP-UX-on, AIX-en, SGI IRIX-en, stb. is van C compiler. Hiszen a C nyelv a UNIX alapja. Arra

Amiert irok: vegyuk eszre, hogy bizony a sudo-nak is megvan biztonsagi szempontbol a maga hatulutoje. Pont ez a kenyelmesseg, hogy jelszo nelkul sudozhatsz, veszelyes. En gyulolom a root sudo miatt. Inkabb megtanulom azt a 16 karakteres krikszkraksz jelszot, minthogy veszelybe sodorjam az altalam adminisztralt rendszert.

Udv!

Aktív témák

Hirdetés