- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-09-12 15:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
beyruth82
veterán
Igen az AC-k elég repetitívvé válnak egy idő után de pl Starfieldben ha végigrohanok a fősztorin utána ng+ keretében hiába hagyok meg szinte mindent a fősztorit már tudni fogom és úgy érdektelenné válhat az egész játék. Gondolom ng+ keretében nem dob be a mesterséges intelligencia egy procedurálisan generált teljesen új fősztorit. Az durva lenne

(#251) sixpak
Ha épp 60fps-re képes játékkal játszom előtte, akkor hirtelen a Starfield nagyon bántja a szemem nekem is de hamar átáll a 30-ra és mostanában amúgy se játszom mással

Konzolon a 165 fps ismeretlen fogalom. Amúgy soha életemben nem láttam még 70-80 fps-nél többet
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Ja persze, meg van, aki órákig csak bányászik és akkor az a Starfield számára, tudom. Nagy élmény lehet.
A szomszéd topikban is kb. hárman foglalkoztunk eddig az egésszel, Redditen sem jön elő a téma, szóval... 
Alig ad xp-t, pénzt se nagyon, nyersanyagokhoz felesleges a nagyobb, fontosabb bolygókon kívül máshova menni, tényleges felfedezős küldi meg nincs, csak a random mission board-os semmik, amik amúgy sem xp-ben, sem pénzben nem érik meg már az elején sem. Óriásiak a területek, cserébe kevés dolog van rajtuk és nagyon hamar látványosak lesznek az ismétlődések az ikonokkal jelzett helyszíneknél.
Térképezz fel 100%-ra mondjuk fél tucat procedurálisan generált bolygót és utána térjünk vissza a témára, hátha megérted, mi a problem az egész survey működése mögött és miért felesleges egy átlag játékos számára El lehet vele lenni persze, császkálni órákon át az A gombot püfölve, meg rácsodálkozni a fölöslegesen beszkennelt kövekre meg növényekre, de attól még nem lesz jó játékelem. -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
danih
veterán
Nem tudom honnan szeded hogy a "sztori = csak main quest", quest az quest, mint az összes többi Bethesda RPG-ben. No Man's Sky párhuzam meg másról szólt, leírom mert volt más aki szintén nem értette (senki sem mondta hogy az NMS egy RPG lmao): mit is kell ott csinálni? Bolygókra repkedni, dolgokat scannelni, infót gyűjteni, lézerrel bányászni, outpost-ot lehet építeni, űrhajót upgradelni - ismerős valahonnan?
(#214) Rage47: Többiekkel ellentétben tökéletesen értem, mit írsz. Az űrhajóval kapcsolatos részek a legkevésbé érdekesek, mert minden része más játékban sokkal jobban már meg van oldva - ha az kell, játszom inkább azokkal. Itt a questelgetés bőven elég. Többi inkább nyűg. RPG-ben űrhajó darabokkal legózni? Jóvan
-
SpazzMaticus
tag
-
Döglött Róka
veterán
-
SpazzMaticus
tag
Milyen boszorkányüldözés ?
Ugyanmán...
Ez egy jó kis iparosmunka, a moddereknek egy f@sza alap, pár év és rendberakják, de mostani állapotában is bele lehet tenni sokszáz órákat. Van hangulata, világépitésben mindíg is jók voltak, magukhoz képest kevés a bug is, ez egy oké game.
Vannak kifejezetten kiemelkedő, és szánalmasan gyenge pontjai is, de pl. azok meg rövidebb-hosszabb távon javíthatók, egy két elb@szott alap bethesda koncepción kívül, de arra meg mondhatnánk : csak a szokásos...
Az eleje óta olvasom a fórumot, és igen vannak "fikagépek" is, -azok mindig mindenhol vannak- de elenyésző számban, mint ahogyan van egypár kritikátlan kilóra megvett "hypehuszár" is, aki ide jár teler#cskázni a fórumot hogy "úristezdeqrvajólegjobbavilágon" , és azonnal triggerelődik a legapróbb kritikus megjegyzésre is, de a nagy része véleményt alkot, mert igen ez "csak" egy újabb bethesda game, annyival tud többet kb. mint amennyit ez a piac technikailag fejlődött az utolsó game-ük óta, se nem újító, se nem bátor, egy igazi biztonsági játék, és mint ilyen, természetesen megosztó.
Simán mondhatja azt bárki, hogy neki ez a legf@szább game a világon, indokolnia sem kell, egyéni ízlésekkel csak egy hülye vitatkozik, de vannak itt olyanok is akik személyes sértésnek veszik hogy sokan elmondják hogy ez messze nem az a 9-10/10 "mindenidőklegjobbja" amit a kilóra megvett sajtó állít, meg az sem amit Howard bátyóék előtte összekamuztak...
Szerintem meg ennyi történt itt mindössze.

-
Vesa
veterán
"Tudod , akit érdekel a téma...az jól elvan vele ,annak terül terülj asztalkám a játék, semmiképpen nem üres"
+1
A jeges holdak sem unalmasak, lévén a holdak ilyenek IRL is. A játékban pedig direkt jók, mert tonnányi materialt lehet kibányászni, miközben nem kell szenvedni a mindenféle helyi élővilággal, állatokkal. Már egész kis birodalmam van csak a holdakon megépített bányáimból. Termelik szépen a resources-t, amíg én küldetésekre járok. Valójában, ez csak annak tűnhet üresnek, aki nem érti az Open World RPG-t, mint műfajt. -
podtibi
senior tag
"Egyszer" már ezt eljátszották. Ugyanis lehet bármennyire igaza neki(a videóban szereplőnek), de egy fallout4 után elvárná mindenki hogy a hibák ne ismétlődjenek meg "ennyire". Ismét modderekre bízni azt a feladatot, amit a fejlesztőknek lett volna dolguk elvégezni, azért tudjuk már hol a határ. Még jó hogy nem vettem a meg a játékot, bőven elég volt amit a fallout4-ben tapasztaltam. Én személyszerint örömmel olvasom mindazt a jót, amit képesek értékelni ebben a játékban,miközben pofám és eszem nincsen ahhoz hogy egyáltalán elkövessem még egyszer ugyanazt a "hibát". Ha valaki csak ingyen hozzám vágná, örömmel kezdeném el, hogy kiröhöghessem magamból mindazt a tapasztalatot, amit egyszer már át kellett élnem. Tehát...aki nem érzi magát egy szimpla eszköznek a jelenlegi piacban, annak csak sok sikert tudok kívánni az egészhez.
-
törölt tag
"Jó szar lehet neki, nem szerethet mindent kedvére."
Ne sajnáld, néhány 100$-os bankjegyet szerintem könnyedén rászánhat arra, hogy letörölgesse velük a könnyeit. Benjamin Franklinnek rendkívüli vigasztaló ereje van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amúgy viccet félretéve, nem akarom azt mondani, hogy csak ezért mondja, hogy tetszik neki. Viszont a "végigjátszós" Youtuberektől olyat csak ritkán fogsz látni egy új, népszerű játéknál, ami nagyon pörög vagy azért mert nagyon jó, vagy azért mert megosztó, mémekre tökéletes stb. (tehát amiről sokan beszélnek, amivel sokan foglalkoznak) hogy annyira ne tetsszen neki, hogy abba is hagyja, és másba kezdjen. Ez magától értetődő. Viszont valószínűleg a játék életciklusa vége felé vagy amikor átáll másik játékra, sokkal hajlamosabb lesz egy sokkal precízebb véleményt alkotni róla. -
törölt tag
-
törölt tag
Hát... én nem igazán fókuszáltam a negatívumokra, nem kerestem a hibákat/bugokat/gyengeségeket, jött minden magától is.

Van igazság abban, amit mond, meg ferdítés is, valójában ez a tipikus "mondok is valamit, meg nem is" vélemény, röviden úgy is lehetett volna, hogy:
"Ugyan nem jó, rengeteg hibája van, olyan részek, amik más játékokban sokkal jobbak, de ettől még szeretheted."
Ez igaz is. Meg az is, hogy a sokkal jobb játékokat ehelyett meg még jobban.Cohhcarnage egyébként egy "végigjátszós" Youtuber, 200+ Starfield videót töltött már Youtube-ra, az első videóknál jelzi is, hogy "Sponsored by Bethesda", és socialblade, valamint a becsléseim alapján alsó hangon 4-600$-t keres naponta többek között most a Starfieldnek köszönhetően csak YT-on. Vajon mit fog róla mondani? Hogy "unalmas, engedjétek el és kérlek titeket, hogy a videóimat se nézzétek".

-
SpazzMaticus
tag
Nem a végen trollkodsz te, hanem folyamatosan.
Ha magad is mondod hogy nem "játszok én most vele annyit" akkor mire fel is kerdőjelezed meg a kritikákat a játék bármely aspektusáról ? Mert ameddig te láttad addig jó ?
Itt rajtad kívül mindenki higgadt, "barátom" .
Már ez a kijelentésed igazolja ezt...
Nincs itt semmi fekete és fehér, ezt is te hoztad fel most alább. Vélemények vannak, amelyek közül a negatívakra te ugrálsz itt egyedül, mint kiderült saját magad bevallása szerint is hogy kevés játékidő alapján...
Ki beszél a te konfigodról ? Egyedül te. Vagy ott tartunk már, hogy nálad f@sza, ezért mindenki más hazudik, vagy mi ?
Nem olvastad hogy hányan szenvednek a beállítasok miatt, sokan olyanok is, akik kedvelik a játékot ?
AI, UI,-ról érdemi vélemény ?Folyamatosan mellébeszélsz, amit írtam szemmel láthatóan értelmezni sem tudod, szerintem végig sem olvastad. Legalabbis reagalni nem kívánsz.
Nyugodj le te "barátom", egyedül neked kell, ha esetleg érdemi hozzászólásod is lesz az előző kommentemre, akkor beszélünk.Addig is ignore.
-
törölt tag
"Tudod , akit érdekel a téma..."
Tudod, a sci-fi a kedvencem, de sebaj.
"de most aki így viszonyul hozzá...na most, mit kezdjek vele"
Mesélj, hogy viszonyulok hozzá? Konkrétan az elején még védtem is a játékot az olyan értékelésekkel szemben, akik anélkül fikázták, hogy játszottak volna vele. 20+ óránál tartok, megosztottuk a tapasztalatainkat a két öcsémmel, együtt 100 óránál járunk, egyikük végigjátszotta, mindegyikünk más buildet tolt. Te mennyinél jársz? Mennyit láttál belőle?Én nem trollkodok, hanem összehasonlítom azzal a tengernyi RPG-vel és immersive simmel, amit játszottam, és ahogy haladok előre benne, egyáltalán nem kedvező sajnos a Starfieldre nézve. Ennyi. Totálisan elfogadható, hogy neked tetszik. Legalábbis egyelőre, aztán majd kiderül. Ahogy írtam, nekem is tetszett az elején, csak úgy érzem, hogy a kezdeti pozitívumok nagy része csak ügyes illúzió.
Ki tudnám fejteni, hogy mi a gond a bolygókkal, skill tree-vel, küldetésekkel, bugokkal, fősztorival tengernyi példával. Valakit lehet, hogy ezek nem zavarnak (egy ideig tuti nem), van akit meg igen, ez van.proci985: Steam értékelésekről írtam. Trollok persze minden játéknál vannak, de a Steamnek vannak eszközei a review bombing ellen (extrém esetekben ilyenkor kis csillag is van az értékeléseknél)
"kb minden AAA startnal ez volt utobbi 5 evben."
Oh igen. Ha az idei évből indulok ki, azok voltak lehúzva, amik abszolút retek állapotban jelentek meg. Miért nem volt a BG3-nál, SF 6-nál, Armored Core-nál, RE4-nél (pedig ennél is lehetett volna éppen, mert voltak problémák), stb. Sok játékkal még túlzottan elnézőek is voltak, ahol lehetett volna, mint pl. a Hogwarts Legacy. De a Starfield mint írtam, 88%-on indult Steamen, szóval még ezt is nehéz ráhúzni, most már csak 78%. Biztos csak mostanra másztak elő a trollok a barlangból, és nem az első 2 napban trollkodták szét, és tuti nem arról van szó, hogy egyre több ember haladt előrébb a játékban.
Pip3.9: Tegnap ért a végére, az már a 9. nap volt megjelenés óta. Fősztori + mellékküldetések egy része, 30 óra. A random bolygófelderítést (ami rosszabb, mint egy random fetch quest bármelyik játékban) gyorsan kukázta ő is, mint ahogy sem a hajóval (minek, végigtolod a Freestar missionöket és kapsz egy jót, amúgy sem érdekes), sem az outpostokkal nem szórakozott. Nehogy azt hidd, hogy ez a játék hosszú a töltelék baromságok nélkül. A fősztori így, hogy a 3/4-énél járok, olyan, mint a középszerűbb Witcher III másodlagos küldetésekből néhány egybefűzve. Nagyon kevés. -
SpazzMaticus
tag
Mondjuk azt kezdd vele, hogy ne "troll értékelésnek" vedd.
Értem én, meg minden mondatodon látszik, hogy téged megvett ez a game kilóra. Nincs vele semmi gond, mindenkivel van ilyen, és az is igaz hogy a játék alapvetően pozitív fogadtatásban részesült, de az is, hogy egyébkent ortdító hibák és hiányosságok is vannak benne bőven, amit leírva meg a magadfajtából triggerelődik azonnal minimum egy bármely fórumon...
Nézd, én pl. alapvetően pozitivan állok a játékhoz kipróbálás után, de a képeidet nézegetve az jutott eszembe, hogy majd amikor a kétszázhuszonhatodik ugyanilyen bolygókon jársz...
Ahol nincs történetszál, már az ötödiknél látod a "copypaste" sémát, csak más a háttér max., de még az se mindíg...
A teljesen jogosan felhozott performance problémák mellett ( új gépet kell venni, persze... LOL, itt pl. épp te vagy a troll, sokszor top többmillás konfigok szenvednek vele...)Vannak még "némi" problémák a procgen tartalmakjal (mint fenntebb írva : szegényes), az AI-vel (ami segghülye), az UI-vel (ami kőkorszaki), az "űrutazás" egy kamu, töltőképernyők sorozata. Csak "lebegni" tudsz benne, meg öncélú űrcsatákat folytatni, egyébként akármit csinálsz, töltőképernyő, töltöképernyő... pl. hogy csak párat említsek ...
Ez a játék egy jó alap egyenlőre. Majd a modderek "belakják" 2-3-év alatt. Én szerintem ezzel akkor fogok majd jókat játszani, addig hanyagolom, mert valóban sok a tartalom is, de számomra is ez így egyenlőre nagyon gyengén van tálalva...Úgyhogy majd eltelik pár hónap, és mindkét oldal higgadtabban tudja ezt megbeszélni, meg az értékelések is letisztulnak, de addig se kellene ezt a gyerekes "trollozást" folytatni, van bőven alapja a negatív kritikának is, pláne hogy amiket állítasz az kizárólag a saját véleményed...
-
Plazmacucci
félisten
-
törölt tag
"meg ahogy mondod, a játékmenet is, egyre egyre...coool, ahogy haladsz előre"
Pont a fordítottját érzem. Ahogy haladsz előre és többet játszol vele, úgy látod egyre inkább, hogy mennyire... üres. Nagyon ügyesen kelti változatos tartalom illúzióját az elején, de szinte mindenről kiderül benne, hogy unalmas, repetitív vagy lelketlen.
Úgy látom egyébként, hogy ezzel nem vagyok egyedül, két öcsémnél ugyanez (egyikük már végigjátszotta, nem spoilerezett, de egyáltalán nem volt lenyűgözve a sztorival sem), és az is beszédes, hogy Steamen folyamatosan, rohamtempóban esik a pozitív értékelések aránya. (valami 88%-nál nyitott, most meg 78%) A technikai oldalt nem is említem, kifejezetten a játékmenetre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)