Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Vesa #4086 üzenetére

"Persze, hogy létezik ma is a műfaj, de már csak nagyon kevés és ahogy írod, azokat se ismeri senki."
    Mondjuk az "alig ismert", amit írtam és a "senki", amit írsz, az néhány tízezer, némelyikük esetén pedig több mint százezer ember azért, ha abból indulunk ki, hogy 1-3% ír Steam értékelést. :U Relatíve az AAA-khoz képest persze ez kevés. Nem mind Machinarium 4+ millió eladott példánnyal, de na...
    Az új, illetve össz point & click játékok száma meg egyáltalán nem kevés, sőt, valószínűleg több mint valaha (mint ahogy általában mindenféle játék), nézz fel Steamre, folyamatosan ömlenek.

Valószínűleg nem sokkal kevesebb, mint amennyien régen játszottak ezekkel (ha egyáltalán kevesebb...), csak akkor ugyebár az össz játékosszámhoz képest sokkal nagyobb volt az arányuk.

"Eleve megváltozott a játékosbázis, megváltozott a világ, nincs annyi idő játszani mint korábban"
    Ezt mondjuk azért furcsa az 5-10 órás point&clickek kapcsán olvasni a STARFIELD topic-ban, ahol többek között te is azt írod, hogy száz órákat szánsz outpost építésre és hasonlókra. Én pont kifejezetten ezért játszok néha ilyen rövidebb, de amúgy komplett történetet és élményt adó játékokat, mert nem akarok belekezdeni semmi időrabló hosszabba. Bár a nincs annyi idő játszani dolgot nem teljesen értem. Mármint személyesen neked? Mert az emberiségnek egészen biztos, hogy több ideje van úgy általában, és többet is játszanak az emberek, meg hát eleve több ember játszik.

A "tud valamennyit keresni" dologhoz még annyit fűznék hozzá, hogy az idén(!) kiadott új Monkey Island 3 millió dollár bevételt lapátolt össze az 1. hónapban.

Új hozzászólás Aktív témák