Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic

Hozzászólások

(#4201) PoeDameron válasza TESCO-Zsömle (#4199) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Star Citizen topikban GTA-t éltetni Mass Effect ellenében akárhogy is nézem istenkáromlás, párszáz évvel korábban ezért máglyán végezted volna, mint Jean d'Arc, aki meg a Stronghold 2 létjogosultságán erőlködött valahol Orleán környékén, aztán a Mass Effect rajongó hívők megadták neki ami jár. Hajtómű általi halál, méretre nézve S6-os. :)

(#4202) TESCO-Zsömle válasza PoeDameron (#4201) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Abba ne menjünk bele, hogy pár száz évvel ezelőtt melyikünk döglött volna meg előbb, mert akkortájt kevésbé voltak toleránsak az emberek... :))

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#4203) PhilBrick


PhilBrick
őstag

Klassz ez a szűrő funkció, napok óta nincs új olvasnivaló számomra a topikban! :C

(#4204) Bibgr0 válasza PhilBrick (#4203) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Igen, tisztább, szárazabb érzés :-D

(#4205) ttamashu válasza PhilBrick (#4203) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Szerintem beépített porszívó prémium ügynök jár köztünk. ÉN is elgondolkoztam a vásárláson :P

Tea az élet!

(#4206) PoeDameron válasza TESCO-Zsömle (#4202) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

:D

(#4207) PoeDameron válasza PhilBrick (#4203) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Mindkettőnknek jobb ez így. :)

(#4208) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

Kellenek azok a kisebb hajók majd a flottába... :D Most próbálok egy Navy Briggel leszedni egy Cuttert, de az a nyomi gyorsabb, mindig messze megy, és ott persze kis célpont, én meg sokkal nagyobb vagyok, szóval szépen szétforgácsol... Most lenne egy-két Privateer, az darabokra szedné... :D (ok, amúgy is darabokra szedné, de én egyelőre nem célzok olyan jól, hogy egyedül kicsináljam) :(

Szóval kell majd Idris, Corvette, Vanguard, Sabre, meg vadászok :) Ok, Drenadar miatt kell oda Javelin is :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4209) Szőrös  válasza Nathan Boggs (#4208) üzenetére


Szőrös 
veterán

Demastolni kell az elején egy kicsit aztán már nem lesz annyira virgonc.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#4210) Nathan Boggs válasza Szőrös  (#4209) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Az a vitorlájának a megtépázása?

Az a baj, hogy volt egy nagyobb társa és ameddig azzal játszadoztam, addig már ő szétszedte a vitorlámat... :( A másik gond az volt, hogy elállítódott a fókuszom 100 méterre, amit nagyon későn vettem észre és az elején gyakorlatilag nem találtam el semmit...

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4211) Drenadar válasza Nathan Boggs (#4208) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

hát... a Javelin a romboló nem? biztos nagyobb haderőt képvisel mint az idris.... bár tudja a halál...

(#4212) Nathan Boggs válasza Drenadar (#4211) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Igen, talán már túl nagyot is a mi szintünkhöz :D Amiatt hagytam volna ki... :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4213) Drenadar válasza Nathan Boggs (#4212) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

mert az idris? :D

nah mindegy :P hol van már a korvettünk? :D

remélem azt is úgy csinálják, hogy papír lesz az egész, lesz 6 tornya twin S1-es fegyverekkel :D

(#4214) Nathan Boggs válasza Drenadar (#4213) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Az Idris szerintem sokkal kisebb, mint a Javelin :)

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4215) PoeDameron válasza Nathan Boggs (#4212) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Jah hát SQ42-ben is az idrisről beszélnek folyton, miközben azt tekintik a flotta legkisebb hadihajójának. De még így is olyan elképesztően nagy hajó, amilyet még soha az életben nem rakott össze ilyen szinten senki és érezni, hogy feszegeti a fejlesztés tűréshatárát. Ha mostanra kellett volna megcsinálni a bengalt, lehet történik néhány önakasztás a fejlesztők között. :)

Elképesztőek a hajók, picit én már attól félek, hogy a belső tereket nem tudják elég életszerűen megcsinálni és az immersion romboló lesz és esetleg frusztrálni fog. Tehát ha mondjuk azt veszem észre, hogy a tervező kénytelen volt alibizni, mert túl sok tere volt olyan helységeket gyártani, amire igazi hajókban lenne égető szükség, de itt nem nagyon van, mert kevesebb a legénység, és az is NPC, és például ami teret kitöltene egy ekkora méretű hajón a legénységi szállás és zuhanyzók és hasonlók, azt itt kisebbre tervezi, és az a vége, hogy marad neki egy rakás tere. És akkor mit lehet csinálni? Szélesebb folyosókat rak be, katedrális magasságú helységek, szükségtelen járatok, illetve minden helységet nagyobbra csinál mint szükséges lenne.
Ami egy luxus sétahajón oké, de egy katonai hajótól idegen. Na például ezért szeretem én a redeemert. Azon mindent úgy raktak össze, ahogyan egy katonai hajón képzelném. Sőt, még össze is van zsúfolva, mert kicsi ahhoz képest ami benne van, de pont ilyen egy katonai hajó, hogy szinte szétfeszíti a technológia meg a páncélzat és a legénységnek alig marad valami helye. Katonai hajó az sosem legénységbarát. :)

(#4216) Nathan Boggs válasza PoeDameron (#4215) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Na igen, egy katonai hajó legyen szűkös. Bár azért az is fontos, hogy ezek űrhajók, szóval nem feltétlenül kell annyira spórolni a hellyel, mint most egy hadihajón. Szóval lehetnek nagyobbak a terek :) Remélem a korvett egy jó kis összeszedett hajó lesz és akkor nem érdekel a többi :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4217) #45997568 válasza PoeDameron (#4215) üzenetére


#45997568
törölt tag

Chris es Erin nem arrol hiresek hogy alibiznek barmin is. Amennyire en megismertem oket es az eddigi munkaikat lattam azt kell mondjam minden egyes negyzetmeteret at fogjak alaposan nezni mindennek, hogy maximalisan megfeleljen az elkepzeleseiknek.

Amikor kabelekre meg csovekre fontosnak tartjak rairni hogy Vigyazz, veszelyes... , csokkentik a poligonszamat a hajonak de megis jobban nez ki, vagy rajottek hogy meg tudjak oldani a bolygora leszallast egybol proceduralisan generalva... akkor nem fognak a nagy presztizsu hajokon sporolni.

Azokat a pillanatokat erdemes figyelni, amikor egy pillanatra kiesnek a szerepukbol es elkezdenek a jatekrol beszelni ugy igazan, abbol lehet tudni hogy mennyire a szivukon viselik az egesz projektet, a csapatot, a kozosseget, mennyire elvezik amit csinalnak. Meg ha baromira faraszto es idegorlo is sokszor.

Szepek a nagy hajok de kell hozza legenyseg, osszeszokott csapat es akkor igazan elvezetes lesz vele a jatek. Meg hatekony.

(#4218) PoeDameron válasza #45997568 (#4217) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Biztos segítségül hívják repülőgép-hordozók, atom-tengeralattjárók tervrajzait, én a helyükben szinte mindent onnan lopnék le, a tereket pedig úgy szűkíteném, hogy a helységek közti teret növelném, és nem pedig a helységet. Már ha megtaláltam mindenre az optimális méretet. Szóval azért van mozgásterük, kérdés élnek-e vele, vagy elkezdenek dizájnerkedni és mondjuk Star Warsból kezdik megépíteni a csillagromboló belső tereit, amiben Darth Vader a parancsnoki terem kábé 20 méter magas kupolatermében mászkált fel és alá. :D De most megnyugtattál valamennyire, hogy ezek az emberek értik mi a dörgés.

Nathan, igen igen, űrben vagyunk de katonai szempontból fontos, hogy mindennek akkora mérete legyen amekkora feltétlen szükséges, mert mondjuk egy ütközetben nem mindegy, hogy mekkora a hajó, mekkora területet kell bevédenie az ágyúknak, mekkora az energiafogyasztása, stb. , tehát ha egy Star Citizen-béli katonai fejlesztő fejével gondolkodunk, akkor sem megengedhető, hogy háromszor magasabbra csináljon meg egy belső teret, csak azért mert űrben vagyunk és azt csinál amit akar. :D

update

Hm most nézem hogy nem is volt olyan irdatlan magas a szupercsillagromboló parancsnoki terme. Sőt egy ekkora hajónál tulajdonképpen jól van összerakva. Mert mondjuk azt szimbolizálja, hogy ez már egy olyan irgalmatlan csatahajó, hogy megengedheti magának ezt a parancsnoki fedélzetet, nem jelent számára gyenge pontot. (aztán persze hogy jelent, mert majd az A-wing pont ebbe száll bele a végén, hehe)

[ Szerkesztve ]

(#4219) Bibgr0


Bibgr0
aktív tag

Sziasztok!

Két offtopic kérdés:
- Win10-et érdemes már felrakni? Játékok mennek rajta? 6 éve telepített win7-et szeretnék nagyobb SSD-re újrahúzni.
- i5-2500k-s configot mire érdemes most cserélni? Skylake vagy még a 4790-eket érdemes nézni?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#4220) #45997568 válasza Bibgr0 (#4219) üzenetére


#45997568
törölt tag

1. Nalunk van mar fent (en nem vagyok nagy MS hivo) es nincs komolyabb gond vele, jol teszi a dolgat, a kerdes mire kell neked oprendszer.

Mivel szeretsz jatszani ezert jo alternativa a W10, mert "modernebb", elvileg tobbett tud mint a W7, jatekok jol elszaladgalnak rajta, nalam elegge vegyes felvagott van hardver szempontjabol de ha van drivered W10-hez a kulonbozo eszkozokhoz akkor nincs nagy gond.

Az egyetlen problemam vele hogy mint asztali oprendszer nem fejlett, nehezkes, indokolatlanul nagy helyet foglal, lomha es MS termek. W10 topikban sokan meg akarnak majd gyozni hogy jo, mas topikokban hogy nem jo, probald ki es meglatod magad, mindenfelekeppen gyaluld le a jelenlegit es telepitsd 0-rol. Ha lenne mas alternativa jatekra nem hasznalnam (igazabol van alternativa de az mas topik)

Win 7-ez kepest elorelepes, de ugyis ra fognak kenyszeriteni elobb vagy utobb hogy valts.

2. Ha tudsz meg varni akkor sok alternativa johet, 4XXX generacio eleg jo most meg (ha van sok DDR3-ad es fel akarod hasznalni), igazabol eleg mindenre, nekem ilyen van. Ocsemnek Buldozere van 7XXX-es VGA-val 12GB RAM, eleg neki FHD-ra, van meg egy Skylake-s gep is jatekra ami szinten jo. En kivarnek meg par honapot mik jonnek(4-10 magos asztali procik, persze aranyarban), melle lehet tenni mennyi penzed van, mit szeretnel cserelni, mit szeretnel mondjuk elerni vele 2-4 eves tavlatban, most mar csak DDR4-es tamogatasu procik jonnek foleg, szoval erre indulnek el.

Ha most akarsz jo gepet venni, akkor egy 6700K mondjuk 16GB RAM max jatekokra, valami ertelmes hutes, egy jo deszka, nalunk Asus M8H bevalt es majd melle egy jo kartya nyaron Pascal/Polaris, SSD mar alap es ennyi, esetleg jo monitor ha az meg nincs.

[ Szerkesztve ]

(#4221) duvi válasza Bibgr0 (#4219) üzenetére


duvi
nagyúr

Ez leginkább attól függ, hogy milyen programokat, játékokat szeretnél használni. Pl. az Elite sokkal stabilabb Win7 alatt. Prociból a Skylake-re szavazok, azzal a kitétellel, hogy olyan alaplapot válasszál, amihez kijött már a Skylake biosjavítása!

(#4222) Drenadar válasza Bibgr0 (#4219) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

win10-et használok, én még sehol nem láttam hátrányát... megy minden mókolás és minden trükk nélkül.

(#4223) Diopapa válasza Drenadar (#4222) üzenetére


Diopapa
addikt

Akkor nem ED-zel ;)

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#4224) Drenadar válasza Diopapa (#4223) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

hát azt jól látod :) viszont játszok más játékokkal pl Star Citizen :D ha már ebben a topicban vagyunk :P

(#4225) macy válasza Bibgr0 (#4219) üzenetére


macy
addikt

Win10-zel egyik haveromnak nem működik a freetrack-je, másiknak az X52-es joystickja. De olyat is olvastam, hogy Logitech G27 drivere vacakolt.

(#4226) Diopapa válasza Drenadar (#4224) üzenetére


Diopapa
addikt

Ez off topik, szóval SC-ről nem szabad beszélni.. :DDD :DDD :DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#4227) Menthirist válasza Diopapa (#4223) üzenetére


Menthirist
veterán

Én sem ED-zek, de amúgy én sem futottam bele gondba a win10 kapcsán, pedig megjelenés napjától az van.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4228) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

Szintén win10 és semmi gond nincs vele, jól fut.

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#4229) Bibgr0 válasza #45997568 (#4220) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a választ!
Ezek szerint most csak win10 telepítés lesz és a gépcsere marad nyárra/őszre.

(#4230) Menthirist


Menthirist
veterán

2016-os év első karácsonya :)
Merlin csomag
NZXT Grid+ ventivezérlő, beQuiet Pure Wings 2 venti (ezzel már van három előre), 2x zöld és 3x piros harisnyázott Nanoxia SATA kábel, illetve vörös harisnyázott Nanoxia SATA elosztó, Molex elosztó és EPS12V hosszabbító.

+ XCOM 2 hétvégére :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4231) ttamashu válasza Menthirist (#4230) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Milyen Merlin csomag???
Store linket kérek :B !!!!

Tea az élet!

(#4232) Menthirist válasza ttamashu (#4231) üzenetére


Menthirist
veterán

Ez kivételesen nem SC Merlin, hanem merlinhardver :)

De jogos (bár direkt nem a fő topicba írtam :D)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4233) ttamashu válasza Menthirist (#4232) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Jaaa az a Merlin.

Rájuk haragszom, úgyhogy az nem érdekel :P

Tea az élet!

(#4234) Menthirist válasza ttamashu (#4233) üzenetére


Menthirist
veterán

Jó vagy sem, Grid+-ot senki más nem tudott szerezni... Külföldről meg 1,5x-es áron lehetett volna.

btw bejött amit gondoltam, ennél csöndesebb nem igazán tud lenni a gépem, amíg mondjuk tápot nem cserélek.Ha minden ventit kikapcsolok és a vga 25%-on, a prociventi pedig 450 körül malmozik, akkor sem lesz különösebben halk a gép. Szóval ennyi hangja van már pl a tápnak (hangosnak nem hangos, de mégis reméltem hogy kicsit lehet még lejjebb faragni.

A nanoxia kábelekkel viszont ráfaragtam, mert ebbe a házba végképp nem lehet beleszuszakolni a 90 fokkal elforgatott kábelvégeket.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4235) Drenadar válasza Menthirist (#4234) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Az NZXT cuccai elég minőséginek tűnnek.
Én ezt a grid-et nem tudnám hova tenni a házba. Elkezdtem nézegetni a házaikat, de eléggé borsos áron vannak.

(#4236) Menthirist válasza Drenadar (#4235) üzenetére


Menthirist
veterán

Az a jó ebbe a grid+-ban, hogy simán belül el lehet suvasztani valahova, nem foglal sok helyet (kb 6-7 cm x 6-7 cm). Hat csatornája van, amire lehet kötni ventilátorokat (vagy venti kötegeket, elosztóval), és windows alól szoftveresen lehet állítgatni a profilt (halk, teljesítmény, maximális, egyéni (amikor egy konstans sebességet adsz meg) vagy egyéni profil (amikor a profil görbét rajzolod meg). Emellett képes akár 0-ra is venni a sebességet. Lehet hogy hétvégén fentre is beszerelek egy-két ventit, azt is rákötöm, aztán alapból nem fog menni és rajta lesz a tető borítás, de ha kell a hűtés le a borítással és beizzítom azokat is, és még szét se kell szedni hozzá.
Szóval korrekt kis cucc.

Majd egyszer esetleg lesz egy Krakenem és egy Hue+-om is, és akkor mindegyik cuccát lehet az nzxt CAM szoftveréből állítani.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4237) Drenadar válasza Menthirist (#4236) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

nekem a kisebb Kraken van, asszem az X31.
Nem rossz ez, de kíváncsi lennék rá, mit tud a nagyobb? Plusz a VGA-ra is érdemes lenne tenni vizet, mert botrányosan hangos.

Nekem a többi ventim sztem nem olyan hangos, pl a táp a leghalkabb benne...

(#4238) ttamashu válasza Menthirist (#4234) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Nanoxiával szoptam náluk én is, csak kicsit nagyobb értékben, DS2 házzal.

Nagyon unfairek voltak, fogyasztóvédőkkel kellett fenyegetőznöm, hogy visszavegyék a törött elejű házam. Eszméletlen bunkók voltak, vádaskodtak, "Bizonyítsam, hogy már sérülten jött." volt a szavuk járása.

Végül nagy nehezen visszavitték, kaptam "másikat", ami ugyanott, ugyanúgy volt törött, ekkor tanulva hibámból videofelvételem volt az unboxingról, érdekes módon simán visszavették
Vagy rájöttek, hogy az egész szállítmány törött, vagy visszaküldve ugyanazt bepróbálkoztak (hátha most nem merek szólni).

Végig azt éreztem, hogy szarba sem vagyok véve, bunkók voltak. Amit indokolatlannak érzek mikor elköltöttem náluk egy bicikli árát számítógépházra...

Mondtam nekik, hogy harmadikat csak úgy küldjék, hogy előtte ellenőrzik, épségét, ezért felárat akartak felszámítani. Mondtam nekik, hogy nem fizetek, de ha törött lesz ez is, akkor nem nekik küldöm vissza hanem minden létező fórumon felnyomom őket.

A második helyett nem kértem volna újat, ha bárhol máshol lehet kapni az országban ilyen cuccot annyira berágtam, hogy azóta sem vásároltam, pedig volt olyan amit itthon csak onnan tudtam volna, inkább kicsit drágábban ebayről rendeltem. :(((

Tea az élet!

(#4239) Menthirist válasza ttamashu (#4238) üzenetére


Menthirist
veterán

a nanoxia kábeles szívás nem a merlin hibája volt, simán csak a Define S-hez nem jók a 90 fokban elfordított sata-k, illetve magára a Z97 Pro Gamerre sem (ahol már így is tarkón vágás a tervezőknek hogy a vga alá tették a sata-kat, tehát ki kell szerelni a vga-t hogy hozzáférj).
Amit leadtam rendelést, azt összeszedték (a grid+ v2-re kellett egyedül várni vagy 2 hetet) és feladták, minden gond nélkül, rendszeresen tájékoztatva.
Szóval nekem nem volt gondom velük, de ez volt az első rendelésem tőlük.

Amúgy emellett a szintén nanoxia 8 pin EPS12V és a sata tápkábel elosztó gond nélkül jó volt. a molex elosztót végül nem használtam fel.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4240) #45997568


#45997568
törölt tag

Feb 16-tol open beta, akit erdekel, csapat szervezodhet innen is, 2 fo mar megvan :DDD A fizika nem rossz, regota vartam es nekem bejon, DZ nagyon jo ha nem Rogue vagy, hanem oket vadaszod, meg 1 honap indulasig, addig is: Hello Commander.

Meg az elso resz tolom (sokadjara) de ma indult az uj, kis Launch trailerrel. Az idei 5 jatekbol az egyik amit behuzok.

(#4241) Menthirist válasza #45997568 (#4240) üzenetére


Menthirist
veterán

Az a ma már tegnap volt :D Csütörtökön behúztam, csütörtökről péntekre éjszaka (0:30-tól kb) már játszottam :) Meg fogok is még ma, csak még szétkapom a gépet megnézem mitől lett ilyen meleg a procim. A ventiket bepakoltam, légáramlat van és jó, mégis melegebb a proci idle-ben is mint kellene.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4242) duvi válasza Menthirist (#4241) üzenetére


duvi
nagyúr

4.6-on járatod a procidat. Leszedted a gyári "pasztát"? Elég sokan panaszkodtak rá, hogy nem tölti ki a hézagot rendesen és érdemesebb saját szilikonzsírt használni. Én is így tettem, bár az enyém nem K-s széria.

(#4243) Menthirist válasza duvi (#4242) üzenetére


Menthirist
veterán

mit értesz gyári paszta alatt? kupak alatt vagy felett? :D
Delidelni nem fogom, illetve ez 4790k, devils island, ami pont a 4770-esek kupak alatti nem túl jó pasztázását javította. Illetve ez a proci is volt már hűvösebb, egyrészt amióta a define s-be költöztem, melegebb, ezt elfogadom, nem olyan zseniális a hűtése az S-nek. Másrészt meg ahogy beépítettem a venti vezérlőt, azóta mintha még melegebb lenne, de ezt meg nem tudom biztosra eldönteni, mert egyrészt régebben még nem a cam szoftverét használtam (bár szenzor kiolvasást elvileg ugyanúgy kellene csinálnia), másrészt pedig nem néztem ennyire sokat és ennyire gyakran.

A paszta friss a venti alatt, de azért ma rendesen újrateszek mindent, és meglátjuk.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4244) duvi válasza Menthirist (#4243) üzenetére


duvi
nagyúr

A kupak felett. Ami a hűtő és a proci közötti rést tölti ki. Gyárilag valami szürke ragacs van rajta, de ezt mindig leszedem és helyette szilikonzsírt kenek rá.

(#4245) Menthirist válasza duvi (#4244) üzenetére


Menthirist
veterán

Nem gyári hűtőm van, így semmilyen paszta nem volt a proci és a hűtőborda között, csak amit én odatettem :)
Egy ashura shadow van rajta.

amúgy most rendeltem egy új tápot is, mert a ventivezérlővel bebizonyosodott hogy a tápom a leghangosabb dolog a rendszerben :D
Szóval jön egy Corsair RM750x, teljesen moduláris (viszlát felesleges kábelek) és 300W-ig még a ventijét sem kapcsolja be :) Gold hatásfokú, és 7 év garis.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4246) duvi válasza Menthirist (#4245) üzenetére


duvi
nagyúr

Akkor nem szóltam :N Mivel nekem nincs húzva, ezért elvan a gyári hűtőjével is. Én is ezt a Corsairt néztem ki következő tápnak. Amíg műxik a jelenlegi kis tesója, addig nem nem bántom :)

(#4247) Menthirist válasza duvi (#4246) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekem egy FSP Raider 650-es van, meg is vagyok vele elégedve, de néha úgy érzem hangos. Aztán persze kinyitom az ablakot, vagy bekapcsolom a tévét 5-ös hangerőre (a 100-ból, ennyin szoktam elaludni), és már alig hallani a gépet, de elég érzékeny szerintem a fülem, mert amúgy a folyosóról is képes vagyok kihallani :D De tény hogy zajszigetelt lakásban lakok, nincs itthon semmi, és a hűtőn kívül nem megy más elektromos eszköz sem (és igen, a hűtőt is hallom, ha bekapcsol :D)

Viszont most relatíve jó áron meg tudtam rendelni (az iponon azonnal ugrott majdnem 2 ezret hogy megrendeltem), nem akartam hogy fentebb menjen, a másik táp amit néztem (evga g2 750) is jó 5-6k-t drágult februárban.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4248) #45997568 válasza Menthirist (#4241) üzenetére


#45997568
törölt tag

Hat ha elkap a gepszij nem erdekel hany ora van :P

Pasztazd ujra a procit (normalis pasztaval, pl ARCTIC MX4 Thermal Paste, vagy barmi ertelmesebbel) es jo lesz ha mast nem valtoztattal, esetleg nezd meg mindegyik venti a jo iranyba fuj-e, elofordul hogy veletlen rosszul megy fel. 4.6-on megy az egyem is, a gyari pasztazas jo, 5GHz-en is megy siman, akkor jatekok alatt 55-60C-ra megy fel uh meg future proof vagy 2 evig legalabb, ha nem novekszik drasztikusan a CPU igeny jatekokban akkor tovabb is. A kovetkezo CPU mar a 10nm-es sorozatbol jon ha kihozzak addigra.

XCOM eleg jo jatek, megvan a taktikai lovoldeje is ami annyira nem jo de nem is rossz, ha megvannak, akkor johet a 2 is, amit eddig lattam nagyon biztato. "Hello Commander!" "XCOM lives!" :)

Nagy bajban leszek ha a Divisionig nem jutok a vegere :U Bar nem kapkodok semmivel.

[ Szerkesztve ]

(#4249) Menthirist válasza #45997568 (#4248) üzenetére


Menthirist
veterán

MX2 volt alatta, most MX4-et kap, de ekkora különbség nincs közöttük. A ventik jó irányba fújnak :D Az Ashura jó borda, de azért sokkal feljebb nem merném vele húzni a procit (no meg én durvább tesztekkel teszteltem a hőfokokat, mint játékok)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4250) #45997568 válasza Menthirist (#4249) üzenetére


#45997568
törölt tag

Egy szint felett mindegyik jo, MX-2 es MX-4 is remek, volt Phanteksem is, Coollaboratory-m (ez a legjobb de ha nem vigyazol akkor nagy gondot okozhat egy ket elszabadult cseppje :) ), ami a kulonbseg pasztazasok kozott hogy jol terul-e el vagy sem, kitolti a hezagot a huto es a proci teteje kozott, az hogy X-el vagy borsoval vagy elteritve rakod fel mind1, ha jol csinalod.

Prime, IBT es tarsainak hasznalata teljesen ertelmetlen a tapasztalataim alapjan, leven olyan terhelesnek nem fogod kitenni a procit valos hasznalatban (ha igen, vegyel Xeon-t), ellenben attol hogy ott meg jo jatekok alatt hibazhat es BSOD... Amikor felhelyezem a hutot es mielott rogzitenem mar tudom hogy jo lesz-e vagy sem tapasztalatbol.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.