Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic

Hozzászólások

(#6001) GypsFulvus2 válasza Menthirist (#6000) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

És miért cseréltél most? A 290X azért még bőven elég bármire, manapság is. Én 260 kFt-ot akkor adnék bármilyen kártyáért, vagy PC komponensért, ha legalább nettó 400-at keresnék havonta. Vagy ha nyernék a lottón. Ez már irreálisan sok pénz szerintem. Mindegy, ez a te dolgod, nem akarok beleszólni. Nálam valahol 300 USD körül húzódik az ésszerűségi / sóherségi limit.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6002) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6001) üzenetére


Menthirist
veterán

vga-t, a 290X-et cseréltem 1080-ra. A 290X sok dologra elég volt, de nem úgy, ahogy én szerettem volna. Tehát pl tök jól el lehetett vele witcher-ezni vagy mással játszani, de mondjuk nem ultra beállítások melletti betonstabil 60 fps-sel.

"ha legalább nettó 400-at keresnék havonta"
Nettó 400-at ugyan nem keresek még, de decemberben remélhetőleg már fogok (vagy legalábbis a közelében leszek). Most még alatta vagyok, de ez még a miskolci bérem :)

"Nálam valahol 300 USD körül húzódik az ésszerűségi / sóherségi limit."
Ezt teljesen megértem, de ezt tényleg embere válogatja. Van aki a gépére nem költene 50k-nál többet, de zokszó nélkül kiad 300 ezret egy erősítőre vagy fél misit egy tükörreflexes fényképezőgépre vagy százezreket egy objektívre. Legújabb legjobb okostelefonról nem is beszélve :) Van aki utazna ennyi pénzből, 8 nap két főre simán kijönne ebből görögországban. Csak épp engem hidegen hagy az utazás meg a nyaralás :) eladom a régi karim, és akkor kb 200k-ból megvan a jelenlegi flagship, a következőt már én sem venném meg (mármint a 1080 Ti-t vagy az új titan-t). Ez most belefért a határomba, legközelebb lehet a nagyobb is beférne majd.

Szóval kinek mi. Én is a munka utáni kikapcsolódásomra költöm a pénzem, csak nem 8 nap nyaralásra, hanem a következő 1-2 évben való esti és hétvégi játékra.

Szóval ha azt mondom, hogy egy vga-t vettem 260-ért, ez marha soknak tűnik és baromi irreális sokak számára, de ha azt mondtam volna hogy egy Nikon D5500-at vagy 5200-at vettem, fel se tűnne senkinek :) És hol van ez még egy 2 misis D5-től, 1.8 misis D4s-től vagy egy milliós D810-től.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6003) #45997568 válasza GypsFulvus2 (#6001) üzenetére


#45997568
törölt tag

A feltetel egyik resze megvan, ritkan lottozom, akkor is csak viszi mint hozza :K Ahogy Menthirist mondja, en sem nagyon koltom masra a zsetont (leszamitva az utazasokat :DDD ) Bar neha mar ugy gondolom, eleg lenne egy jo kozepes gep is FHD-val, de valahogy 1440p-nel lejjebb mar nem mennek, 27"-os monitor az idealis nekem, ahhoz kell jo felbontas, kulonben nagyon pixelesnek hatna, azt meg fel kell toltenie valaminek... Mokuskerek ha elszabadul...

180-200e-bol epitettem mindig gepet, max 250e, ebbol most is egy franko gepet lehet osszerakni, ha valaki ennyit szan ra, az 500-600£. Ennel meg tobb a heti fizetesem, bar aranyosan tobb a kiadas is, mondjuk most ide is begyuruzott a szar es latom naprol napra hogy dragulnak a dolgok, szoval a jo vilagnak vege igazabol, ezt csak tobb fizetessel lehetne kompenzalni. Dolgozom rajta :)

Nincs gyerek meg, szoval konnyen vagyok, ez is igaz. Ha kevesebb lenne, akkor egy kis I5-el, 480RX-el tolnam 8-16GB RAM-al, kozepes kucko, 600-as tap, normalis lap, de nem draga meg egy p2414H-val, mindenre eleg.

Minden azon mulik, az adott elethelyzetben mire tellik, mik a prioritasok, ha lenne gyerek, az vinne a penzt mert itt az ovi baromi draga, babysitter is (bar ha csinos lerendeznem termeszetben ;] ) ha meg az asszony marad otthon, akkor meg egy fizuval kevesebb...

[ Szerkesztve ]

(#6004) #45997568


#45997568
törölt tag

Kepernyovedokent hasznalam, elo kamera alaszkabol, lehet halaszo macikat nezegetni ha turelmes vagy :)

Most van par itt :)

(#6005) GypsFulvus2 válasza #45997568 (#6004) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Ez qjó! :) A medvebocs meg épp játszik. De a macik elég bénák, már vagy 5 lazac felugrott és nem fogták meg őket. Nagy türelem kell a vadászathoz...
update: na végre, az egyik fogott egyet. :)

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6006) #45997568 válasza GypsFulvus2 (#6005) üzenetére


#45997568
törölt tag

Nekem is tetszik, nagyon jo, tegnap lattam a linket, azota megy :) Meg nem verekedtek ossze :)

(#6007) Menthirist válasza #45997568 (#6004) üzenetére


Menthirist
veterán

Tegnap 20 percet néztem, de egy fia maci nem volt :D Most legalább van, bár ahogy látom ő is csak bámul ki a fejéből :D Csütörtök van nála is :D

Tegnap amúgy x+1-edszerre elkezdtem a witcher 3-at, hátha majd most alapon... Egyelőre még élvezem, bár az előző próbálkozásaimnál is tartott egy ideig, mire beleuntam :) Most legalább szépen fut (fullhd, kimaxolva, hairworks-el mindenkin, és így tartja a stabil 60-at fullhd-ban, de pl már ha kicsit emelem a felbonást pl 21xx x 12xx-re (a DSR egyik torz felbontása, de elég szépen tudja fullhd-ra skálázni), akkor már beesik 60 alá (50+) Szóval egyelőre marad a fullhd. Vagy kilövöm a gyilkos HairWorks-öt (úgysem valami nagy cucc) és repülni fog.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6008) GypsFulvus2 válasza Menthirist (#6007) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Az előbb egyszerre 4 is volt. Érdekes nézni, hogy más-más taktikával halásznak.

Mi volt a gondod a TW3-al? Finoman fogalmazva nem egy unalmas játék, már persze ha szereted a sandboxot.

Na, ha annyit keresnék, mint ti, ide biztosan elutaznék. Ez a Mount Katmai vidéke, ami nem mellesleg a XX. század legnagyobb vulkánkitörését is produkálta (a 2. helyezett Pinatubo ismertebb). Itt van a Ten Thousand Smokes Valley is.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6009) #45997568 válasza Menthirist (#6007) üzenetére


#45997568
törölt tag

Jo az a Witcher 3, majd nekiesek ujra, mikor elvesztettem a menteseimet elegge beragtam, meg nem volt kedvem ujra 50 orat belerakni a 0-rol. Ha megjon a 1080 szeretnek ujra kalandozni benne, nekem nagyon bejott.

Tegnap jatszadoztam a GoTY-val, a hangulata meg mindig remek, van egy csomo uj dolog benne meg most mar az Underground DLC is, majd ha lesz idom azt is megsasolom :)

(#6010) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6008) üzenetére


Menthirist
veterán

Egyrészt a világa valahogy nem fog meg, az agyam valahogy tiltakozik a lengyel fantasy világ ellen. Ha százmilliomodjára is sárkányok meg tündék meg törpék jönnének, ez nem lenne nálam gond, viszont hogy strigák, szúrcsohók meg hasonlók jönnek (szándékosan a magyar neveiket írtam, mert az első részt magyarul toltam és egy életre eltört ott bennem valami a magyar szinkron hallatán :D), már valahogy akadályozza hogy beleéljem magam a világába.
A karakterek kapcsán is úgy vagyok, hogy bizonyos karakterek baromi jól néznek ki (nem csak fő karakterek, hanem egy-két sima npc őr is), míg mások baromi más szintet ütnek meg. Nekem ez is zavaró

Végül pedig a legnagyobb problémám az volt vele, hogy nem kötött le hosszú távon. Eleinte még odafigyelek mindenre, aztán már egyre kevésbé, kimarad 1-2-3 nap, utána meg már elő sem akarom különösebben venni. Nem éri el nálam azt a hatást, hogy letehetetlen legyen, most megint jó érzés tolni, de ki tudja meddig fog ez így maradni. Eleve Geralt sem szimpi, és ugye hozzászoktam hogy sok rpg-ben már magam egyengetem a karakterem jellegét, hogy úgy viselkedjen, olyen "ember" legyen amilyennek én akarom, itt meg kapsz egy kész jellemű karaktert, amivel ha kompatibilisek vagytok akkor biztos fantasztikus élmény, de ha nem, akkor egyszerűen nem tudsz ő lenni.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6011) GypsFulvus2 válasza Menthirist (#6010) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nagy hiba volt a magyar szinkronnal tolni. Elhiszem, hogy traumatikus élmény volt. :D Nekem meg pont a lengyes stílus jön be; a "hagyományos" elfekből meg sárkányokból már elegem van.
"Eleinte még odafigyelek mindenre, aztán már egyre kevésbé, kimarad 1-2-3 nap, utána meg már elő sem akarom különösebben venni. " - Ezt én is egyre gyakrabban tapasztalom minden hosszú játéknál. Legutóbb a Fallout 4-el jártam így. Szerintem a korral / korosodással jár. ;]

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6012) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6011) üzenetére


Menthirist
veterán

Csak amíg a fallout 4 esetében ez nálam 120-140 óra után jött el (annak a világát nagyon nagyon szeretem), addig itt kb 30-40 után az első alkalommal. Ugyanakkor pl a Dragon Age Inquisition esetében végig is toltam 100-110 óra alatt, és a végén úgy fel voltam pörögve hogy indítottam is előről az egészet :D Persze akkor már nem toltam végig :D

Máig libabőrös leszek ettől a jelenettől :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6013) GypsFulvus2 válasza Menthirist (#6012) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Na, nálam ezt pont fordítva van. Sem a Fallout 4, sem a DA:I nem lett befejezve. Nem hatottak meg, nem érdekeltek, rájuk untam. Pedig a DAO vagy a Fallout New Vegas nagy kedvenceim. Ilyen "ahogy befejeztem, kezdtem is újra" dolog egyszer történt meg velem; amikor befejeztem Steven Erikson Malazai Bukottak Könyve sorozatát. Kicsivel több mint tízezer oldal. :D Ahogy a végére értem, kezdtem is újra. De játéknál ilyen még nem történt.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6014) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6013) üzenetére


Menthirist
veterán

Én a DA:I esetében úgy megszerettem a csapatomat, annyira közel kerültek hozzám, mint előtte csak a Mass Effect-ekben (bár ott még ennél is jobban). Baromira ritkán érzek így egy játék karakterei iránt, de mindig instant klasszikussá válnak számomra :) Ezért sem zavart a Mass Effect 3 vége, hiába volt ugyanolyan, hiába lett kevés ráhatása az előzetes döntéseidnek, az ahogy lezáródik egy hosszú kaland a társaiddal, és ahogy erre a bioware-nél rá is játszottak hangulatilag, nálam totál lórúgás volt :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6015) David75 válasza GypsFulvus2 (#6001) üzenetére


David75
őstag

Ezzel egyetértek, ha csak 400k-t keresnék akkor nekem olyan 100k lenne a lélektani határ. Mikor arányosítom a fizetésem a magyarországi ismerőseimhez akik simán vesznek 200k-s telefont 200k-s fizetéssel akkor elgondolkodom, hogy vennék-e telefont egyhavi fizetésemnek megfelelő összegért. Hát egész biztosan nem. Ez szerintem nagyon nagy probléma otthon, hogy nem a pénztárcájukhoz mérten vásárolnak az emberek. Mikor rendeltem a 1070-et kb 1 percig görnyedtem az egér felett mire nagynehezen megvettem. :D :D :D Meg nem bántam az is igaz.

iPhone 14 pro | Cube Acid 2020

(#6016) macy válasza David75 (#6015) üzenetére


macy
addikt

Ha a pénztárcánkhoz mérten vásárolnánk, akkor nem lenne lakásunk, autónk, tv-nk... semmink. egy barlangban élnénk és földet művelnénk, vadásznánk. És úgy hívnának, hogy Ötzi :D

(#6017) Laox válasza David75 (#6015) üzenetére


Laox
aktív tag

Ezt nem lehet így arányosítani szerintem. Lehet, hogy valaki 220-at keres, de abból 15-öt költ, a többi megmarad (mint pl. én), de lehet, hogy valaki 500-at, viszont a családjára elmegy a nagy része. Én simán megvettem a 200-as telefont, a 400-as laptopot meg még egyéb drága cuccokat, mert egyszerűen nem kell másra a pénz. És még így is tudok kicsit félrerakosgatni. De az tuti, hogy sokkal nyugodtabb lennék, ha 500-at keresnék, majd felmegyek Pestre, ott lesz rá esélyem. :)

(#6018) Menthirist válasza Laox (#6017) üzenetére


Menthirist
veterán

Pontosan, nem ilyen 1:1 megfeleltetés van, inkább az a lényeg hogy hány hónap alatt tudja kispórolni az árát. Amíg miskolci voltam, gyakorlatilag havi 75k-t is félre tudtam tenni egy hónapban, aminek egy része a fő, egy része pedig a mellék megtakarításomat gyarapította. A fő megtakarítás a failsafe, ahhoz nem nyúlok, a mellék megtakarításom pedig azért van, hogy nagyobb lelkiismeretfurdalás nélkül meg tudjam venni amit akarok. Ilyenekből vettem 50k-ért szakkönyveket, vagy tévét tavaly novemberben, stb. Ez a novemberi tévés költés csapta meg utoljára ezt a másodlagos megtakarításom, azóta pedig 7-8 hónapig gyűjtögettem, ebből finanszíroztam a pesti költözést, pár egyebet (táp, kábelek, grid+ vezérlő), és igen, maradt annyi, hogy most vehessek egy 260k-s vga-t, különösen mert szeptemberben úgyis jön a 100%-os bónusz, amikor nagyságrendileg ugyanez az összeg lesz, eredetileg akkor is akartam megvenni. Azért előlegeztem meg magamnak korábban és azért nem a bónuszból vettem meg, mert még nyáron ki célszerű venni szabit (felsőbb vezetők kérésére, hogy ne gyűljön fel év végére az embereknek), és már az új karival akartam szabira menni. Szóval most kicsit fáj, ilyenkor mindig, mert most majdnem (de nem teljesen) lenulláztam ezt a másodlagos megtakarításom, de gyakorlatilag szeptemberben megint lesz ugyanennyi a másodlagos megtakarítási számlán, plusz még ugye a régi kártyámat is el tudom adni vagy 60-70k körül. De mindig úgy veszek ilyen dolgokat, hogy kp-ban lerakom az árát, semmi hitel vagy hasonló.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6019) GypsFulvus2 válasza macy (#6016) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Mlért is? Nekem van saját házam, nem örököltem, hanem megdolgoztam érte, és soha nem vettem fel hitelt. Semmifélét. És nem is fogok.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6020) ShedStilinsk válasza GypsFulvus2 (#6019) üzenetére


ShedStilinsk
újonc

De azért szerintem te is érzed, hogy nem ez a jellemző Magyarországon ;)

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#6021) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6019) üzenetére


Menthirist
veterán

Hát mi nem vagyunk még ilyen szerencsések. Pl nem tudom hogy a jelenlegi fizetésemből mikorra sikerülne összeszednem 20-25 millió környéki összeget egy újépítésű lakásra pesten. Mert ez ugye 6-7 évnyi teljes nettó fizetésem, ha a bőrömön át lélegzek és nem eszek semmit. Tehát racionálisan 15 év még akkor is, ha jócskán nő a fizetésem és havi 150 nettót félre tudnék csak lakásra rakni.

Egyelőre még fizetem a diákhitelemet is, az is nemrég ment csak 1 milla alá. De enélkül nem lett volna egyetem, nem lett volna diploma, nem lett volna ilyen állásom. Szóval jó befektetés volt.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6022) Plissken102


Plissken102
csendes tag

Nathannak nagyon szépen köszi a fordítást. épp olvasgatom a terra rendszert, hozzá passzintva a starmapot.

Witcher 3 - épp most jött a hír, hogy augusztusban egy összes dlc-t és minden biszbaszt tartalmazó verzió jön ki, azt érdemes szerintem megvárni. Legalábbis én így tervezek harmadszorra belevágni, a jóval erősebb vassal.

Korábban már leírtam, szerintem hátrányára nyúltak bele sokmindenbe az előző részekhez képest, a Witcher 1-nek volt tökéletes szinte, a Witcher 2-őt elviseltem viszont abban elcseszték a főzetivást (csak tábortűznél lehetett inni, wtf wtf), és a Witcher 3-ban gyakorlatilag mindent elcsesztek, a fejlődési fára dobtam egy facepalmot, mikor felfogtam mi ez, a szinthez képesti lootdobálás teljesen elfajul, az elején alacsony szintnél semmi használhatót nem dob de sok sok sok órán keresztül nem dob, már benne járunk a sztoriban vastagon amikor még egy undorító kinézetű páncél van rajtam és nem tudom lecserélni semmire, és rossz nézni, ugyanakkor később meg minden szarból kidob egy komplett lovagi páncél tervrajzot, aztán a főzetivást újra elcseszték. Most már lehet inni csata előtt főzetet, de csak 3 adag lehet nálunk. WTF. Azért volt a mérgezési rendszer, hogy akadályozza a bevitt italok számát, és lehessen variálni hogy mivel mi működik együtt. Itt is van mérgezés, de semmire nem használható, helyette megszabták hogy összesen 3 adag italom lehet ugyanabból. Macska a kedvencem. Bemegyek a barlangba, tök gyorsan elfogy, és onnantól nem látok semmit mert fáklya sincs. Na nem sorolom tovább. Alapjaiban cseszték el egy halom helyen, fejlesztőknek is írtam a facebookon, persze szartak rá.

Nah, most pedig megnézem a Batman vs Supermant lefekvés előtt, várhatóan botrányosan gáz lesz ezért bealszom és holnap kezdhetem elölről. :D

(#6023) macy válasza GypsFulvus2 (#6019) üzenetére


macy
addikt

Shednél a pont. Én pl. 120-at keresek, plusz a túlóra. 1 évvel ezelőtt 100-at kerestem, 2 éve 80-at. Mindezt 4 órában bejelentve. Szóval a nyugdíjat baxhatom. Mondjuk amúgyse nagyon lesz aki 20 év múlva befizesse az én nyugdíjamra valót, ha egyáltalán megérem. Főleg, hogy addigra tuti felemelik 70 évre a nyugdíjkorhatárt.

(#6024) Menthirist válasza macy (#6023) üzenetére


Menthirist
veterán

pff :(

Mondjuk nyugdíjam nekem sem lesz, hacsak nem intézek magamnak is, ezért fizetek nyugdíj előtakarékosságot is. Hátha jól fog jönni.

Amúgy meg a Witcher-re visszatérve egy gondolat erejéig, azt viszont szeretem a világában, hogy bizony kemény, itt civileket húznak fel a fára a döntéseid eredményeképp, vagy épp lesznek öngyilkosok. Szóval nem szarral gurigáznak :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6025) GypsFulvus2 válasza macy (#6023) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nyugdíj? Azzal nem számolok; senki se számoljon, ha jót akar... Már a "gránitszilárdságú" új alkotmányba (szándékosan kisbetűvel) is belefogalmazták, hogy ne legyen az állam kötelezhető rá. Mire mi megöregszünk szerintem a nyugdíj mint intézményrendszer megszűnik, vagy ha lesz, akkor ilyen névleges látszatösszeg marad belőle, ami a hideg vízre sem elég. Ráadásul én régen sokat dolgoztam bejelentés nélkül; nem volt választásom: vagy úgy, vagy sehogy. Ez is aljas dolog, ami ellen ebben a nyomorult országban semmit sem tehettél.
Amit írtam, és amiből kiindultunk az csak arra vonatkozott, hogy mostanában (nem csak Magyarországon) egyszerűen a jövőjüket élik fel az emberek. A fogyasztást istenséggé emelő társadalmi nyomásnak nagyon kevesen tudnak ellenállni, és a bevételeikhez képest irreálisan sok pénzt költenek el gyorsan inflálódó, nem értéktartó fogyasztási javakra. Ennek legszélsőségesebb véglete - már-már öncsonkítással felérő idiotizmus - a fogyasztási / áruhitel.

Menthirist Azt nem mondtam, hogy az a ház Bp-en van. Arra nekem sem telt volna. Egy kicsi, de (még) kulturált faluban van, hatalmas kerttel. Egy távoli rokonomnak adtam ki, de bért nem fizet érte, csak a fenntartását meg a helyi adókat állja; így nekem nullszaldóra jön ki és nem romlik az állaga. Így lesz egy hely, ahová - ha megérem - visszavonulhatok és Riviai Geralthoz hasonlóan szőlőtermesztéssel meg borászkodással tengethetem végnapjaimat. :) Legalábbis ez a terv... Ott persze munka nincs, ezért itt Budán kénytelen vagyok lakást bérelni én is - és ez elviszi a nettó jövedelmem kb 65%-át. :((

Plissken - Witcher: Valamiért hangulatában nekem is az első rész tettszik a legjobban. Olyan - nem is tudom hogy fogalmazzak - "költői". Grafikailag sok helyen leginkább az impresszionista festmények hangulatát idézi. A második résznek van viszont -szerintem- a legjobb története és a legjobb dramaturgiája; e mellett a harcrendszer is abban a legjobb. a harmadik részre azt lebutították, könnyítettek rajta a kétbalkezesek számára is könnyen játszhatóvá téve. Nekem a főzetivás rendszere is tetszett a második részben: lore hű; a Sapkowski könyvekben is pont úgy van: harc előtt dobta be a Geralt a szükséges cuccokat, jól meggondolva, hogy mire lesz szüksége. Ez a "szarban vagyok, gyorsan felhajtok két kardsuhintás között egy fecskét" stílus a gagyi tucat-RPGk sajátja. A harmadik rész meg szinte minden szempontból monumentális, de egyetértek, hogy a karakterfejlődés a legrosszabb a három rész közül.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#6026) Menthirist válasza GypsFulvus2 (#6025) üzenetére


Menthirist
veterán

Én a pesti albérletemért a nettó fizetésem nagyságrendileg 30-35%-át fizetem rezsivel együtt, de nagyon baráti áron sikerült albérletet szereznem. Reméljük ez hamarosan 25% körülire csökken. Ugyanakkor lakást venni ott érdemes ahol az ember dolgozik, márpedig ha nem vállalkozó szinten űzi a dolgokat vagy nem távmunkát csinál, akkor a nagyobb városokban lehet jól keresni, ahol a lakás árak is magasak. Nem csak itt, mindenhol a világon. Épp néztem, mert a munkatárs most vett lakást, hogy 5-6 milliót letéve kp-ban (messze nincs ennyim még egy jó ideig) 10-15 éves futamidőre havi 200 ezer körül van a lakáshitel egy normális környéken lévő, új építésű lakásban. Szóval egyedül ezt olyan 500 nettó körül ha be merném vállalni, amennyit azért még nem keresek :) No meg az 5-6 millió sem áll még a rendelkezésemre, nettó 400k-s fizuval is kellene pár év hogy összejöjjön.

Viszont jelenleg nem érdekel a lakásvásárlás, legfőképp azért, mert most még család és gyerekek nélkül mobilis vagyok, nem tudom hogy 5-10 éven belül hol lyukadok ki, könnyen lehet hogy külföldön.

Illetve jó lenne feléleszteni a városi bérlakás rendszert, ahol nem random emberektől hanem a várostól bérled a lakást, nem lebeg senki feje felett hogy kidobják valami változás miatt, fix és adott a költség, és hogy javításokat ki és hogy végezze.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6027) Plissken102 válasza GypsFulvus2 (#6025) üzenetére


Plissken102
csendes tag

Gyps - nyugdíj

Valami kegydíjunk lesz azért. Most is adnak 22500-at, amit ha jól osztasz be, akkor minden napra jut 1 liter tej meg zsömi. Plusz tömegszálláson mindig lesz hely a csövik között. Aggodalomra tehát semmi ok, nem hagynak az út szélén. Csak közvetlen mellette. Olyan mint a Nyxen sínylődni a sikátorban. :D

Witcher főzetivás:

Szerintem a mérgezést kellett volna alaposan kibalanszolni, hogy csak az szabályozza, hogy csata előtt miből mennyit ihatsz. Az 1. részben ez egészen jó volt, bár lehetett volna picit szigorítani, mert durva kombokkal mászkáltam a végén már. Plusz egy animációt kellett volna még alá, ami belerak egy kis időbeli kotyogást, hogy ezt is be kelljen kalkulálni, tehát ne az legyen ami most van, hogy ráklikkelsz a főzetre, és nem megissza, hanem csak átfut rajtad valami vibrálás és jelzi hogy hatott.

Viszont sokat patchelték a játékot, sokmindent raktak bele az első verzió óta, szóval az augusztusi verzióban erősen reménykedem.

(#6028) Stilinski


Stilinski
aktív tag

[ Szerkesztve ]

star-citizen.hu

(#6029) #45997568


#45997568
törölt tag

Jon a cucc :)

[ Szerkesztve ]

(#6030) Plissken102 válasza #45997568 (#6029) üzenetére


Plissken102
csendes tag

hehehe

A csapatfotókról jut eszembe: mi történt a Star Citizent kóstolgató kételkedő emberrel, aki szerint elcseszték a projectre szánt pénzt? Hónapok óta nem hallottam róla. Elásta magát? :D

[ Szerkesztve ]

(#6031) ttamashu válasza Plissken102 (#6030) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Ne fesd a falra :D

Tea az élet!

(#6032) Laox válasza Plissken102 (#6030) üzenetére


Laox
aktív tag

Pár napja, talán 1-2 hete hozzászólt, itt van még a másik fórumban. :)

(#6033) Stilinski


Stilinski
aktív tag

Vicces, de átszervezték a szolimat, szóval le is ugrottam a déli partra, és integettem onnan a társaságnak :) sajnos beugrani nincs időm, holnap már Pesten kell lennem.

star-citizen.hu

(#6034) #45997568


#45997568
törölt tag

Kiraly bulaj volt, ha hazaertem dobok fel par kepet :)

[ Szerkesztve ]

(#6035) Stilinski


Stilinski
aktív tag

Van új összefoglaló videó, csak nem tudom belinkelni ON topic-ba, mert én szóltam hozzá utoljára :D

star-citizen.hu

(#6036) ttamashu válasza Stilinski (#6035) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Ha ilyen új tartalmat dobsz kutya nem fog szólni a dupla miatt!

Tea az élet!

(#6037) Stilinski válasza ttamashu (#6036) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Jah, nem arról van szó, egyáltalán nem érdekel a duplázás, a triplázás se, stb., csak mivel újra kezdtem a nevemet, ezért maga a fórummotor nem enged duplázni :D Kell a magasabb rang :D

star-citizen.hu

(#6038) PodMAN válasza Stilinski (#6037) üzenetére


PodMAN
senior tag

Én a 15 éves regisztrációmat (2001.aug.) nem cserélném le semmi pénzért.

(#6039) Menthirist válasza PodMAN (#6038) üzenetére


Menthirist
veterán

Én sem értem miért kellene piszkálni a 2003-as accomat :D)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#6040) Stilinski


Stilinski
aktív tag

Az ilyen dolgok, mint a régóta megvan, sosem izgattak. Vagyis de, de nevelem magam rá, hogy ne tegyék. A fejlődés egyik legnagyobb gátja szerintem ez a régihez ragaszkodásunk :)

star-citizen.hu

(#6041) duvi válasza Stilinski (#6040) üzenetére


duvi
nagyúr

"A fejlődés egyik legnagyobb gátja szerintem ez a régihez ragaszkodásunk"
Úgy mint emlékeink, emléktárgyaink, történelmünk...? Nem lehet segítségünkre a fejlődésben a régmúlt?

(#6042) #45997568 válasza duvi (#6041) üzenetére


#45997568
törölt tag

A mult hibaibol tanulunk, de az elegge gaz ha a mult visszarangat allandoan (lasd brexit oregek a birodalom romantikus emlekei miatt siman brexitre szavaztak) Sok csoportosulas a multban leragad es oda kapaszkodik ahelyett hogy alkalmazkodnva az uj dolgokhoz vagy alakitani a jovot (magyar oktatas iranyitoinak lelki/gondolatvilaga) a kiraly koltozik a varba vissza....

Szoval lehet a segitsegre ha tanulunk belole, de mindig vannak dolgok amiket el kell engedni es haladni tovabb.

Istvan kiraly is kemenyen elvagta a tortenelmi hagyomanyokat (a jelentos reszet, nem mindet) azert hogy uj, eros, stabil allamot epitsen, halado gondolkodasunak lehet mondani, de sokan a koppanyi horda eletmodot szeretnek ehelyett :U

(#6043) duvi válasza #45997568 (#6042) üzenetére


duvi
nagyúr

"Szoval lehet a segitsegre ha tanulunk belole, de mindig vannak dolgok amiket el kell engedni es haladni tovabb."
Igen, pontosan erre gondoltam :K . Ezek mellett ha minden régi dogot "kidobálunk", legyen az emlék vagy tárgy, akkor, akkor mi marad? Ráadásul egyre többször szembesülök azzal, hogy az új dolgok silányabbak, mint az elődeik voltak. Ez megint csak ellentmond Stilinski kolléga kijelentésének. Úgy gondolom, hogy itt is - mint az esetek többségében - az arany középút a legoptimálisabb választás. A jó és hasznosítható dolgokat megtartani (legyen az akár érzelmi kötődésű, mint egy régi fórum reg), a rosszaktól pedig megszabadulni.

(#6044) #45997568


#45997568
törölt tag

Fury X eladva (ma postazom el) johet lassan az uj, par napig nem leszek gep (kozelben :O ) Ha meg is jon az uj, fel kell tolteni, szivargastesztelni, uh leghamarabb szerintem pentek este, de melobol leszek, legalabb olvasgatok estenkent, meg ilyenek :D

(#6045) Stilinski válasza duvi (#6041) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Az emlékeink, emléktárgyaink és történelmünk egy jelentős része visszahúz minket. Meg egy csomó más népet is. Nem azt mondom, hogy nem kell tanulni a múltból, nem azt mondom, hogy nem kell felhasználni, ami jó, mert ezeket emelted ki.
Azt mondom, hogy a régihez nem szabad ragaszkodni. Egy elmélethez, tárgyhoz, eszméhez ragaszkodj azért, mert jó, ne azért, mert régi. Ez lett volna a mondanivalóm lényege, bár sokszor tapasztalom, hogy a negyedét se írom le annak, mint amit gondolok, így aztán rajtam kívül nem érti senki.

Ja és igen, egy egységes Európáért, nyugati világért bármikor odadobnám - én személy szerint - az elmúlt 1000 évünket. Egy egységes világért meg bármit :D

Ez kőkeményen az én személyes véleményem.

star-citizen.hu

(#6046) duvi válasza Stilinski (#6045) üzenetére


duvi
nagyúr

Így már minden tiszta :K Az egységes világ nekem is a legnagyobb álmom (bár nem hiszem, hogy az én életemben megvalósulhat). Szerintem ez a záloga az emberiség túlélésének és a civilizációnk magasabb szintre lépésének.

(#6047) Drenadar válasza Stilinski (#6045) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Ezt a munkahelyen is hangoztatta?
:-D

(#6048) TESCO-Zsömle válasza Stilinski (#6045) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Keblemre, tezsvírem! :DDD

(#6046) duvi: Az a gyanúm, hogy mi az egységes európát se nagyon fogjuk megélni. Anno trianonnal igen sok éket vertek itt a közép-/kelet-európai nemzetek közé. Lett volna jobb megoldás is, de ki tudta akkor...

Mennyivel lenne jobb a helyzet, hogy ha a magatehetetlen (monarchia része) ország szétverése helyett egyfajta egységet hoznak itt létre. Megadva a most különálló országoknak az autonómiát, de mégis gazdaságilag egységbe kényszerítve őket. És persze szépen töröld ki a trianon utáni magyarellenes propagandát, ami mai napig visszacseng. A cseh uralom alatt a szlovákok szó szerint visszasírták a az egykori királyságot... A legtöbb akkor létrejött ország és unió mára szétesett elemeire.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#6049) Stilinski válasza Drenadar (#6047) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Semmi törvény/államellenes nincs ebben :)

star-citizen.hu

(#6050) Menthirist


Menthirist
veterán

Olvastam (és részemről vallom is) hogy egyre több fiatal és alapvetően világlátott ember inkább a föld vagy európa lakosának tartja magát, mint szigorúan egy országénak.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.