- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Sokadik olvasatra sikerült megfejtenem, mit is akart jelenteni ez a sor:
AND rendeles_id NOT IN (SELECT IFNULL(rendeles_tmp,0) FROM user)Ha jól értem, amíg a felhasználó nyitott egy tranzakciót, akkor az user tábla rendeles_tmp oszlopba íródik be a félkész rendelés ID-je, és ott is marad, amíg be nem fejezi a vásárlást.
(Remélem egy másik "trigger" takarítja a szemetet utána!
Bár én azt nem triggerre bíznám, hanem explicite kiadnám a delete-et a program kódban.
Ha ilyenekre triggereket használtok, ott valami nagyon félrement az alkalmazás tervezésekor/implementálásakor.)Ekkor viszont a querym végére ezt egy WHERE-be kéne írni:
SELECT DISTINCT T1.rendeles_id
FROM rendeles AS T1
JOIN tetel AS T2
ON T1.rendeles_id=T2.rendeles_id
AND (T2.kuldes_id IS NULL
OR T2.szamla_id IS NULL)
WHERE T1.rendeles_id NOT IN (SELECT rendeles_tmp FROM user);IFNULL(rendeles_tmp,0): ezt meg eleve nem értem, miért kell a null értékeket nullára konvertálni?
Ki nem töltött érték/null az nem része a halmaznak (IN), de az ellenkezőjének sem (NOT IN).(Java programozóink szoktak vért izzadni, mert a DBben a null is értelmes érték.
Azt jelenti, hogy nincs adat.
) -
nyunyu
félisten
Juj.
Először sorbarendezted+csoportosítottad a tételeket rendeles_id szerint, azután az ablakozós függvény a csoportokra külön-külön képezett egy eredményt, aztán az eredményhalmazt még egyszer átfésülted a having után írt feltételekkel?
Nem lenne egyszerűbb egy sima joinnal eleve azokra a tételekre szűrni, ahol a kuldes_id vagy szamla_id null?
SELECT DISTINCT T1.rendeles_id
FROM rendeles AS T1
JOIN tetel AS T2
ON T1.rendeles_id=T2.rendeles_id
AND (T2.kuldes_id IS NULL
OR T2.szamla_id IS NULL);Distinctet csak azért tettem bele, hogy a több hiányos tétellel rendelkező rendelések csak egyszer szerepeljenek a listában, anélkül annyiszor kapnád vissza az azonosítóját, ahány tétele rossz.
Így csak egyszer fog végigmenni a táblákon *, majd az eredmény sorbarendezése után kihagyja a duplikációkat.
* vagy azon se, ha a tetel tablan van egy összetett index a rendeles_id, szamla_id, kuldes_id trióra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256GB 14,6" // ÚJSZERŰ // 100%-os AKKU
- Razer Blade 14 Mercury 3070Ti-Ryzen 9-6900HX-14"-1440p-165Hz-QHD-16GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- Eladó Nintendo Wii
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- iKing.hu Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB / 1TB használt, karcmentes 83% akku
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4492, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)