Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz nyunyu #5044 üzenetére

Köszönöm a sok és részletes választ, illetve a tippeket!

Nem csak a LIKE-os lekérdezésekre ad vissza nagyon lassan választ, de az "alapra" is:
    SELECT * FROM table ORDER BY date DESC LIMIT 4
    Ezért "nem látom, hogy működne" az indexelés, mert se "alap" lekérdezésnél, se kibővítettnél nem gyorsult semmit. Mit tudok még átnézni, változtatni, ellenőrizni? Lehet, csak a lokál szerver "miatt" ilyen lassú? Mert ha más nem, az alap lekérdezésre már jól kellene (gyors válasszal) működnie.

----------

(A jelenlegi felépítés szerint) muszáj vagyok LIKE-ot használni:
    A kategóriákra szűrök így. Mert jelenleg ha category1, category3 és category4-be tartozik egy elem, az most úgy van letárolva, hogy a category mező tartalma a rekordhoz:
    "category1,category3,category4"

De a user category1 és category4-re szűr rá, akkor (jelenleg) nem tudom máshogy, mint
    AND
    (category LIKE '%category1%'
    OR category LIKE '%category4%')

Rengeteg féle kategória van (30+), így ez lehet egy elég hosszú sztring is, ezért nem is nagyon tudom, hogyan tudnám máshogy megcsinálni.
    De ha van tipped, szívesen veszem.

Vagy esetleg ezt is lehetne IN-nel? Csak nekem úgy kell az eredmény, ha cat1 és cat4-re szűr, akkor mutassa, ha vagy az egyikben, vagy a másikban van (vagy mindkettőben, nyilván). De az IN-nél meg inkább AND az operátor, nem OR.
    Tehát a
    WHERE category IN ('category1', 'category2')
    nem jó eredményt adna vissza, nem?

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák