Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• velizare

nagyúr

válasz GreenIT #3871 üzenetére

a myphpadmint felejtsük el sql oktatásra. az arra való, hogy azt a weboldalt, amit phpben létrehozol, meg tudd hajtani egy adatbázisból származó adatokkal.

ha én tanítanék offline adatbáziskezelést, akkor fognék egy mysql szervert (ha abból van ingyenes, és ami fut xp-n), létrehoznék rajta egy adatbázist, azt feltölteném sa szükséges sémákkal, táblákkal, értékekkel, róla egy backupot, és utána ezt a backupot restoreolnám az összes oktatógépen. és akkor mindenkinél ugyanaz van. ez esetben szükséges egy sql kliens is, amivel hozzá tudsz kapcsolódni az adatbázishoz. ízlés szerint tudsz válogatni, nagyon jó ingyenesek vannak. a hardcore sqlesek a toadra esküsznek, én személy szerint a dbeavert szeretem, de ennél mondjuk pont macerás a csv import (egy virtuális db-t kell neki felkonfigurálni hozzá).

2, ezt az oracle alapból egy rowid nevű pszeudocolumn-nal támogatja külön kérés nélkül.
    mysqlnél meg mondjuk létrehozol egy primary key-t az táblához, auto incrementtel. mondjuk így:

CREATE TABLE Persons (
    ID int NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    LastName varchar(255) NOT NULL,
    FirstName varchar(255),
    Age int,
    PRIMARY KEY (ID)
    );

afaik excel már képes közvetlen db-be exportolni, de még soha nem próbáltam ki, hogy ezt hogy is teszi.

Új hozzászólás Aktív témák