Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Jé, milyen régi topic! De erre anno nem válaszoltam...
''ezért a fogyasztás szempontából az számít elsősorban hogy mennyi hőt kell mozgatni,''
Drága jó Den!
Persze. De nem pont erről beszéltünk! Nem kicsi szobát hasonlítottunk nagyhoz és nem forrót hűvöshöz. Arról volt szó, ha mindkettő klíma ugyanannyira kihűti ugyanazt a szobádat, akkor melyik fogyaszt ehhez kevesebbet? És erre volt a válasz, hogy a túlméretezett. Nem kicsi szoba-nagy szoba volt az összevetésben, hanem ugyanaz a szoba, (és ugyanaz a gyártó stb.) és egy nagyobb meg egy kisebb teljesítményű légkondi. Ezek közül a nagyobbal jársz jól. (És nem csupán fogyasztásilag.)
Ui. Mellesleg nem csupán a ventillátor tényleges fogyasztása számít, inkább a hatásfok-görbe, ami ha a kültéri túlmelegszik (mert a ventillátor folyamatos üzemben sem tudja eléggé hűteni) elég meredeken esni fog. Legalábbis azok, amiket én láttam. -
Szalma
őstag
(Légtelenítve ugyan volt, de a víz nem távozott belőle. Szépen be fog savasodni az összes kenőanyag, ami érintkezik a hűtőközeggel; ami szétszedi a csapágyakat, stb... 2 évente cserélheti.
Nem véletlenül kell vákuumolni a rendszert. És 50eFt alatti szerelés egész jó ár...
Szerintem.)
Szeretettel:
Szalma -
kymco
veterán
A GENEX márkáról hallott már valaki?
Miért jó, hogy az akciós klíma hűt és fűt, mikor nekem csak a hűtés kellene? (Miért fizessem meg ezt a szolgáltatást?)Mivel a fűtést már jó egy éve megoldottuk.. -
k2laci
tag
Nem mondod komolyan, hogy 36-ot kifizettél szerelésre, mikor 37 volt a klima ????
Egyik haverom vett ilyet és 3 óra alatt felszerelte minden gond nélkül. Vákumszivattyú sem kell, mert picit megnyitotta a hollandit és amikor szisszent a gáz elzárta igy légtelenítve volt az egész .... -
sityak
tag
Az a bizonyos bolt az elektropont?
gondolom igen, ma voltam ott klímát venni.
Dimarsont, megkérdeztem egy ismerős hozzáértőt, azt mondta hogy nyugodtan megvehetem a toshiba belsőség miatt. az árról meg anniyt hogy a keravillban is árulják ugyanazt a két típust DMR 20 GW-4 és DMR 30 GW-4
a kisebbik 2.06 kW-os a nagyobbik pedig 2.6 kW-ot tud.
jah, az árak az elektropontban a legolcsóbbak
kicsi 37900
nagy 49999
A kervaillban a kicsi 49900
a nagy pedig 59900
olnap szerelem fel, többet csak akkor tudok mondani.
Üdv. -
ToBeY
nagyúr
Dimarsont neee! az nagyon szutyok nekünk konkrétan kikötötte a szerelő hogy Dimarsont nem szerel mert nem akar minden nap jönni ha valami elszaródik benne!
Westel,Delton,LG stb.. -
gzs1
újonc
Na én tulvagyok a szerelésen a szerszámokról meg a forrasztásról csak annyit hogy az én fúróhegyemmel és az én létrámmal sikerült nameg a villáskulcsaimmal felszerelni a ''szakembereknek'' a klímát potom 36 e ft-ért forrasztani egyébként nemkell mivel gyárilag csak összekell csavarni egyedül egy szakadt szivayút hoztak amivel kiszívták a csövekböl a levegőt. ez állítom ujjonan sem kerül többe mint 36 e ft
aszem informatika helyett hűtőgépszerelőnek kelett volna mennem -
The7up
tag
Szerintem ez azért annyira nem triviális. Furok egy lyukat... Azért egyrészt nem egy hatos lyukat kell neki fúrni, másrészt pedig nem néhány centi, hanem néhány 10 centi mélységben (pontosabban vastagságban kell átfurni az utca felé vezető falat) hacsak nem erkélyre kerül, mert talán a szba és az erlély között kó eséllyel nem hagyományos fal van.
És akkor nem is beszéltünk arról, ha az ominózus lakás mondjuk az ötödiken van...
A rézcsöveket pedig hővel forrasztják, ami nem forrasztópáka. Úgyhohy az elméleten kívül jópár szerszám is kell hozzá... És az sem 10 Ft... -
Perjel
tag
A beltérit ált. a plafon alá szerelik fel a falra, szóval alapesetben az van magasabban, de szerintem ez egyáltalán nem számít, mert láttam már olyat, ahol magasan volt a kültéri (egy szinttel feljebb). Hogy árnyékos helyre kell-e szerelni a kültérit? Talán jobb ha igen, de olyan helyeken is felszerelik, ahol sokat süti a nap, szóval ez nem lehet gond. Szerintem is, akinek van érzéke hozzá, meg egy kis tapasztalata szerelési munkákban az meg tudja maga is csinálni. Ja azért gondolom arra is számítasz, hogy meg fog ugrani a villanyszámlád, ezt nem tudod megspórolni...
-
Akossss
csendes tag
Én egy érdekes dologra lennék kíváncsi. Láttam akcióban, hogy Dimarson 2,06kW-os klímát lehet kapni 37-ér ÁFÁval, és tetszene is, ha a beszerelés költsége nem kétszerezné meg a befektetés árát. Ezért kérnék valakit, aki már szerelt ilyen split klímát be, esetleg ez a foglalkozása, legyen szíves nekem pár szóval leírni az alapvető szerelési dolgokat, pl hogy melyiknek kell feljebb lennie, a kül-, vagy a beltéri egységnek, nem árt-e a kültérinek, ha sokat süti a nap, stb. Nem érdekel, ha elszáll a garancia, mert melegem van, és ez így tényleg nem valami nagy összeg érte.
Ha esetleg azt hiszitek, hogy a cégeteket károsítanátok meg anyagilag azzal, ha ezeket leírjátok nekem, akkor e-mail-ben küldhetnétek pár szót ezzel kapcsolatban, sőt az e-mail-nek jobban örülnék, mert azt biztos olvasom, de hogy ide mikor térek vissza... Amúgy minél hamarabb jó lenne tudnom, hogy megéri-e így is venni, mert 2 napon belül meg kéne rendelnem. Ezer hála annak, aki megszán egy e-mail-lel!
Akossss
e-mail: satupad@axelero.hu -
Akossss
csendes tag
Én egy érdekes dologra lennék kíváncsi. Láttam akcióban, hogy Dimarson 2,06kW-os klímát lehet kapni 37-ér ÁFÁval, és tetszene is, ha a beszerelés költsége nem kétszerezné meg a befektetés árát. Ezért kérnék valakit, aki már szerelt ilyen split klímát be, esetleg ez a foglalkozása, legyen szíves nekem pár szóval leírni az alapvető szerelési dolgokat, pl hogy melyiknek kell feljebb lennie, a kül-, vagy a beltéri egységnek, nem árt-e a kültérinek, ha sokat süti a nap, stb. Nem érdekel, ha elszáll a garancia, mert melegem van, és ez így tényleg nem valami nagy összeg érte.
Ha esetleg azt hiszitek, hogy a cégeteket károsítanátok meg anyagilag azzal, ha ezeket leírjátok nekem, akkor e-mail-ben küldhetnétek pár szót ezzel kapcsolatban, sőt az e-mail-nek jobban örülnék, mert azt biztos olvasom, de hogy ide mikor térek vissza... Amúgy minél hamarabb jó lenne tudnom, hogy megéri-e így is venni, mert 2 napon belül meg kéne rendelnem. Ezer hála annak, aki megszán egy e-mail-lel!
Akossss
e-mail: satupad@axelero.hu -
gzs1
újonc
Szevesztok
feltudna valaki világosítani hogy egy feltöltött klimát hogy kell beüzemelni,
kicsit sokallom a 30 e ft-ot meg a kiszállási költséget
gondolom a lukfúráshoz meg az összekötésekhez nemkell 3 doktori -
RAM
őstag
Meddig kell járatni egy klímát, ahhoz, hogy mondjuk 33C-rol 22C-ra hűtson?
-
Den
veterán
Nem a ventilátor a lényeg, nem az fogyaszt sokat, hanem a kompresszor. Mivel a klíma egy hőszivattyú, amivel a szoba adott hőfokon tartásához egységnyi idő alatt egy bizonyos mennyiségű höenergiát kell ''kiszivattyúzni'', ezért a fogyasztás szempontából az számít elsősorban hogy mennyi hőt kell mozgatni, az részletkérdés hogy kis teljesítményű klímával folyamatosan ''szivattyúzol'' keveset, vagy időnként sokat.
-
rogers
aktív tag
Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakember,
bár volt már egy-két tapasztalatom klímával.
A legfontosabb, hogy aki venni akar az fogadja meg azok tanácsát akik egy szakember előzetes felmérést javasolják. A klímában eléggé érvényes az állítás, miszerint az olcsó az nagyon gagyi. Érdemes alaposan utánanézni a ''beruházás'' előtt. A felszerelésnél is észnél kell lenni, de például a garanciális feltételeket is célszerű alaposan áttanulmányozni. A klímákkal a nyári csúcsszezonban a legtöbb baj azzal szokott lenni, hogy a benne keringő hűtőközeg ''szökik'', ezáltal romlik a hatékonyság. Ja jól tudom erre például nem nagyon terjed ki a garancia...
A felszerelés sem mindegy, a beltéri egységen kívül a kültérit is érdemes átgondoltan elhelyezni, például lehetőleg ne oda ahova napközben tűz a nap, vagy nagyon ''szélárnyékos'' forró hely, mert a hőleadási képesség megintcsak a hatékonyságot befolyásolja.
Én ilyen nagyberuházás esetében amit több évre veszel ráadásul folyamatosan jó állapotban kell tartani, inkább egy jónevű BRANDet választanék, mégha esetleg többet is kell fizetni érte (vehetnéd részletre), mert meghálálja. Aztán azt se feledd, hogy az alkatrészekre vonatkozó garancia egyszercsak végetér de attól még jópár évig kéne használni problémamentesen. a Noname klímák hátrányai itt már nagyon megmutatkoznak, mert sokkal valószínűbb, hogy elromlanak, a pótalkatrész ellátás is gázos, és végső soron annyit vagy még többet fogsz rákölteni összességében, mintha BRANDet vettél volna... Csak sokkat több fejfájás és időpocsékolás után...
Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest