Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kube
senior tag
válasz Floydman #16150 üzenetére
Azzal van a legnagyobb bajom, hogy frissítés után átállítja. Gondolom szórakozik egy sort a driverekkel, emiatt olyan mintha eltávolítottad volna az eszközt, aztán újra mint egy új hardver ismét felrakja. Így meg elvesznek a beállítások, én meg nem értem mi van. Volt, hogy egy évig nem tudtam ezekről a beállításokról, és amint kikapcsoltam megjöttek a részletek
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Kube
senior tag
válasz Floydman #16152 üzenetére
Én is elnéztem 3 évig, hogy minden 3 youtube videó után elszáll a hang és kifagy a videó. Hangkártya ki- majd bedug, aztán megint elölről kezdődik minden. Végül írtam creative supportnak, és adtak ki egy új drivert. Jót nevettem kínomban, ugyanis ebből kiderült, hogy 3 évig senki nem jelentette ezt a bugot, és mindenki szívott vele.
-
Kube
senior tag
Most már végképp nem tudom eldönteni mi van, újraindítások után egyszer jó a mikrofon, egyszer nem.
-
Atilla001
senior tag
Dobd ki.
Én vettem egy SB X-Fi Surroung 5.1 Pro USB külsőt. Soha ennyit egy hardverrel nem kínlódtam mint ezzel a túlárazott hulladékkal. Állandóan pattog. Saját driver induláskor nagyokat patog mire elindul az OP de van hogy beragad és másodpercenként van-nincs olyankor loop pattog míg ki nem húzom az USB-t és van hogy 2x kell kihúzni. Most minden SB drivert leszedtem és a win10-é megy. Ritkábban akad be de folyamatosan pattog YT-alatt is. Nincs több kedvem kínlódni vele. Ha begorombulok bevágom a fiókba és visszateszem az alaplapit amivel sose volt gondom.. (el se képzelem, ha ezt megveszi tőlem egy ügyfél vagy behozzák szervizbe, hogy oldanám meg. "Hát ez ilyen szar.. ne frissiccsen, törődjön bele, vegyen másikat, de ez nem garanciás probléma"
Leültem..Védd a természetet!
-
Szl99
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Külsős SB-t szeretnék venni, de nem tudom melyikkel járnék a legjobban.Három között gondolkodom:
X-FI Sorround Pro V3
X-Fi HD SB1240
X3
Elsősorban zenehallgatásra használom, legtöbbször Spotify-ról. Fejhallgatóval szoktam hallgatni, jelenleg egy Sennheiser HD 202, de tervezem egy kicsit jobb füles vásárlását. Legfontosabb szempont a hang minősége, az árkülönbség nekem megéri, de nem szeretnék drágábban rosszabat venni. Másrészt félek, hogy a több éves konstrukciók drivere ill. szoftvere idővel nem lesznek frissítve, ill. sok probléma lesz velük. Az sem lenne hátrány (de nem feltétel), ha a telefonra is rá lehetne dugni (OTG). Valaki írta, hogy a Z (ami belső hangkártya) jóval jobb minőséget tud. Nekem mindenképp külsőre van szükségem (mini ATX), de szeretném, ha legalább a Z hangminőségét elérné.
Köszi. -
Kube
senior tag
válasz Atilla001 #16155 üzenetére
Amit tudok javasolni, hogy írj a supportnak. Küldenek egy diagnosztikai programot, lefuttatod, aztán elküldöd nekik az eredményeket. Ki fogják javítani. Én áldom a napot, amikor eszembe jutott, hogy meg kéne próbálni ezt az utat. 3 évig senki nem jelentette, így hát honnét tudták volna, hogy rossz
Amúgy W10 2004-nél laggol a hangerő állítás, akadozik meg minden. Ha váltok integráltra, akkor nincs gondja megint lehet írni nekik
-
Kube
senior tag
X-Fi HD SB1240 6 éve nyúzok. Leszámítva egy problémát ami 3 évig fennállt (youtube közben kifagyott) tök rendben működik. Pár hónapja írtam a supportnak és egyből kijavították, szóval csak jelezni kellett.
Rosszat nem tudok rá mondani, csak drivert használok, a szoftvereket nem. Egy alaplapihoz képest elég sokat ad szerintem minden fronton. Bármilyen mezei mikrofont rádugok hirtelen eltűnnek a zajok.
Egy kicsit lehetne olcsóbb. 15-ért vettem használtan, úgy megérte. 25-ért szerintem kicsit drága.No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Kube
senior tag
Nem volt hozzá még szerencsém sajnos.
Érdemes megnézni a csatlakozókat is, hogy mi az ami kellhet majd a mostani vagy jövőbeli szettedhez (lesz-e hangfal téma, vagy maradsz a fejhallgatónál, ha lesz, akkor studio vagy csak sima felhasználás stb). A másik, hogy milyen szettet akarsz kihajtani, mert lehet, hogy elegendő lenne egy 15 ezres Asus külső hangkártya is, vagy ha a drágábbik Creative jött szóba, akkor a Tascam US-2x2 (ebből van többféle kivitel más-más csatlakozóval és árral) is lehet akár ugyanazon az áron.
Ha csak füles a cél és egy külső hangkártya kell, nem akarsz stúdió minőséget, de mégis szóljon valahogy, akkor bármelyik külső eszköz jó lehet 15-20 között szerintem.
Én a helyedben ebbe a topikba írnék. Leírod mennyi pénzt szánnál rá, mire kell, milyen (árkategóriájú) eszközt fog körülbelül meghajtani (itt fórumban lehet kérdezni akár fejhallgató topikban is, hogy mit javasolnak majd a jövőben). Ők biztosan tudnak neked alternatívákat mondani.
Azt tényleg érdemes lefektetni, hogy ne függjön drivertől, mert sajnos ez egy létező probléma itt Creative termékcsaládnál is. Igaz amit jelentettem kijavították, de most Windows update után laggolva állítja a hangerőt, amit megint jelenteni kell. Tehát előfordulhat, hogy 1-2 hétig nem fog szólni az eszközöd egy-egy Windows update után, ha éppen olyan frissítést adnak ki.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Creative SB X-fi HD USB kártyám van.
Lett egy új hangfalpárom, és a képen látható utolsó előtti optikai kábelt kaptam hozzá. Ez nagyon lazán belemegy a hangfalon lévő és a hangkártyán lévő csatlakozóba. Utóbbiba még lazább is. Sajnos meg se mukkan, csak ha izomból belenyomom a hangkártyán a csatlakozóba, de amikor elengedem akkor lazul és semmi hang megint. Pedig látom, hogy azért megvilágítja.
Ilyenkor mit lehet tenni? Másik kábel?
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
-
Kube
senior tag
-
Kube
senior tag
válasz PrinceHerceg #16166 üzenetére
Én voltam tapasztalatlan, porvédő rajta maradt
-
Kube
senior tag
válasz PrinceHerceg #16168 üzenetére
Keményen be kellett neki nyomni de legalább a hangkártya le lett tesztelve, bírja a komolyabb behatásokat is.
Utolsó W10 frissítés óta, a creative sb1240 hatalmas delayek közepette képes csak hangerő változtatást eszközölni, még a csúszka is laggol a Windowsban. Ha átváltom optikára, akkor abbamarad. Azt hiszem lesz mit jelenteni jelenteni megint a creative csapatnak
-
tibi14
tag
válasz PrinceHerceg #16171 üzenetére
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Tegnap este értünk haza nyaralásból, és a gépemet bekapcsolva egyből win frissítés fogadott, úgy látom 2004 verzióra frissült.
Mindezt azért írtam le, mert a frissítés óta azt tapasztalom, hogy nem működik a hangkártyám (Creative X-Fi HD SB1240), és erősen gyanítom, hogy a kettő összefüggésben lehet. Próbáltam másik USB-re kötni és a drivert frissíteni, de egyik sem vezetett eredményre.
Próbáltam manuálisan telepíteni a drivert, de az sem vezetett eredményre:
Van esetleg valamilyen ismert hiba, amelyről nem tudok?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Kube
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #16173 üzenetére
2004-en vagyok jelenleg, és nálam rendben működik a januári driverrel, friss firmwarrel.
Egyedül a hangerő állítás akadozik/laggol, de megcsinálja. Optikai kimenetre állítva pedig gördülékeny minden.[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Én végül újrahúztam az egész gépet, mert egyébként is ráfért már egy reinstall.
Kíváncsiságképp a 2004-es builddel próbálkoztam, telepítést követően egyből felismerte és telepítette magától a drivert, és rendben működött a kártya. Biztos, ami biztos feltelepítettem a Creative oldaláról letölthető pakkot is, reboot, majd konstatáltam, hogy a driver verzió/dátum nem változott, ugyanazt tette fel magától a win is..
-
javorszky
tag
Sziasztok.
Be halt a tárolóm azon volt mindenem.Tudna valaki egy jó Pax driver linket adni nekem Win 10 64-bit.Hangkártya Creative CA20K1 X-Fi Xtreme Fidelity Audio Processor.
Előre is köszönöm!Legyél becsületes és korrekt !!!!!!
-
Lord Myn
senior tag
válasz javorszky #16179 üzenetére
Erre mondják azt, hogy ami nincs meg legalább 3 helyen, az nem létezik...
Más: valaki használ W10 2004-es mellett PCI/PCI-E X-Fi kártyát (főként a Titanium HD érdekelne)? Nem merek frissíteni, mert félek
szétbas...szétbarmolja a a szépen felépített rendszeremet. Az X-Fi-t kizárólag AC módban használom, szóval annak kellene 100%-ban működnie."War does not determine who is right - only who is left."
-
iceQ!
addikt
válasz A_ScHuLcZ #16176 üzenetére
Nem kellett volna újrahúzni az egész gépet. Van rá egy f@sza megoldás.
Stroy: Egy szép vasárnapi napon megjött egy nagy Win10 frissítés. Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro külső hangkártyám van. Addig a pontig jól is működött, majd észre vettem ugyan ezt a hibát. USB Audio eszközként ismerte fel. Gyári szoftver + driver ment a lecsóba...
Van egy szuper szoftver, amivel VGA és hangkártya dirver lehet uninstallálni: Display Driver Uninstaller. Ezt letöltöd, elhelyezed az asztalon.
Csoportházirend szerkesztőbe kikapcsolod az alábbit:
Számítógép konfigurációja->Felügyeleti sablonok->Windows összetevők->Windows Update->Illesztőprogramok kihagyása a Windows 10 frissítésekből (kettő katt majd "Engedélyezve" elé pont)SB szoftver / driver uninstall mindenhonnan majd Windows újraindítása Csökkentett módba (ha nem megy [link] )
Cs.m.: elindítod az asztalra kirakpott Display Driver Uninstaller szoftvert, ott kiválasztod ezt a jobb oldalon:
Majd bal felső sarokan Erős tisztítás és újraindítás.
Ez után újraindítod a géped normál módban. Szoftver/driver telepítés (ez lehet a legfrisebb is a SB oldalról) majd restart.
Kész is vagyunk.
Vissza lehet kapcsolni a Csoportházirendben az illszetőprogramok frissítését is.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Hegyman
csendes tag
Szia!
Ez az uninstaller amire gondolsz?
https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
Itt nem látok audio részt a gyártó weboldalán! Vagy ha elbambáztam valamit segítenél?
Most kívánom újra rakni a masinát és a win10 2004 verziót szeretném telepíteni de eddig nekem nem ment vele a Soundblaster titanium HD oldaláról letöltött win 10 driver mert az csak a 1903 verzióig műkszik és 2020 május óta halott amióta kijött a 2004 verzió.
Az általad írt módszerrel telepíthető a 2004 verzójú win 10 alá működőképesen a Titanium HD driver + software?
A válaszod előre is köszönöm!
-
iceQ!
addikt
válasz Hegyman #16185 üzenetére
Szia,
Lehet a leírásban nincs, de lesz egy legördülő menü amiben ki tudod választani, hogy hangkártya. (Jobb oldalon lesz). Majd alatta SoundBlaster (WIP). Ennyi. Fontos a csökkentett mód is.
2004-es frissítésnél jött a gond nálam (is). Úgy hogy tökéletesen fog menni a gyári driver-el. Az a gond szerintem, hogy a drivert előtte nem pucultad ki. Próbáld ki ezze.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Hegyman
csendes tag
Köszönöm! Remélem menni fog!
-
A_ScHuLcZ
addikt
iceQ!: köszönöm a tippet, hasznos írás, bár már nagyon ráfért a gépre egy reinstall, szóval nem bántam meg.
Most más gondom van (pontosabban eddig is volt, de sokkal ritkábban, ezért elviseltem). Random időközönként elmegy a hang, mintha lenémítottam volna. Csak reboot segít, más megoldást eddig még nem találtam.
A dolog most annyira komoly lett, hogy néha az előző rebootot követően pár percen belül ismét megtörténik, lassan már 5-10 percenként indítgatom újra a masinát, közben pedig idegbajt kapok.
Van, amikor meg órákon-napokon keresztül használom, és nincs semmi gond, tehát nagyon random a dolog. (hibernálni szoktam)Jelenség: nézem a videót (pl. VLC-ben), és egyszer csak puff, volt hang, nincs hang. (Tapasztalat: ha tekergetem a videót, akkor azt tapasztaltam, hogy hamarabb/nagyobb eséllyel jön elő a hiba. Fogalmam sincs, hogy mi lehet az összefüggés.)
Amikor "elnémul", az eszközkezelőben látszik a kártya, és látszólag minden rendben van.
Nem tartom kizártnak, hogy ez valami OS/szoftveres nyűg, éppen ezért 2 hétre kihúztam a X-Fi-t, és átálltam alaplapi hangkártyára, nem meglepő módon azzal semmilyen problémát nem tapasztaltam.
Nincs szerencsém a hangkártyákkal, előző ASUS Xonar volt, előtte Audigy, mindkettővel szívtam végig (más-más hibákkal), megváltásként éltem meg, amikor végre lecserélhettem őket, de úgy tűnik a Creative-nál is folytatódik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz A_ScHuLcZ #16188 üzenetére
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az eseménynaplóban benne lesz a kiváltó ok, én egy 3rd party cuccra gyanakodnék (akár egy totál felesleges codec pack is képes erre, vagy valami, ami nagyon régi, nem friss verzió). Feltehetően ezért nincs szerencséd egy kártyával sem - nem a kártyákkal van a baj.
-
iceQ!
addikt
válasz A_ScHuLcZ #16188 üzenetére
Ahogy Csorbi írta, Eseménynapló segít. Nézz körül ott. Esetleg ha nem megy segítek átnézni a naplót.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Feltettem a legújabb drivert
Sound Blaster X-Fi surround 5.1 pro USB
Jutok valami előnyhöz, ha felteszem a programokat is? Sosem indítom el őket amúgy, de valami plusz vezérlés, beállítás ami hasznos?
thxVédd a természetet!
-
Revox66
tag
Sound Blaster Play 3 végett írok, ez hogy lehetséges, hogy a kezelőmenűben semmi nem működik normálisan? Már újra is telepítettem ugyan ez. SB Pro studio szintén... hiába van bekapcsolva a hangra nincs hatása. EQ-nál szintén ugyan ez Esetleg alternatív ötlet ? Nyilván jobb mint az alaplapi így is csak hát a funkciók az = a 0. -val.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csorbi #16189 üzenetére
Nem ugyanaz volt a gondom a kártyákkal, mindegyiknek teljesen más hibája volt (szerintem csak szimplán kifogtam a selejteket)
Eseménynaplót próbáltam figyelni az utóbbi időben (lehet, hogy én használom rosszul), de a hiba előjöttekor és annak környékén semmilyen releváns bejegyzés nem keletkezett.
Az teljesen egyértelmű, hogy a videófájlok lejátszása esetén drasztikusan gyakrabban jön elő a hiba, tehát lehet ráció az elavult codec pack-ban, de az az igazság, hogy nem használok külön packokat, friss verziós VLC + AIMP van fent (meg amit maguknak felraknak), általánosságban visznek mindent, nem szoktam mást telepíteni.
iceQ!: Event Viewer -> Windows Logs -> itt végignéztem mindent, nincs releváns bejegyzés.
Rossz helyen nézem, vagy esetleg magasabb szintre kell állítani a logolást?
-
Atilla001
senior tag
tényleg csak 2017 es szoftverek vannak X-Fi USB-hez? vagy az mindegy csak a driver legyen friss? thx
Védd a természetet!
-
Revox66
tag
válasz PrinceHerceg #16194 üzenetére
Köszi, teszek vele egy próbát.
-
Atilla001
senior tag
válasz PrinceHerceg #16199 üzenetére
Üdv, bocsánat ha láma kérdés.. rákerestem meghallgattam videón megnéztem..
mivel semmit sem érzékeltem kikapcsoltam.. stereo ban semmit hasznát nem találtam.. utálom a módosított hangokat.
thxVédd a természetet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs