Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
Tegnap elmentem egy hivatalos Sony szalonba, hogy megnézzem a 8-as széria modelljeit.
A vicc az egészben az volt, hogy nem volt értelmes média, amivel meg tudtam volna nézni.
Az eredeti műsor egy agyonosztott setup box-ról ment, mondhatni förtelmes minőségben.Kértem, hogy lehetőség szerint játszunk akkor valamit Blu-Ray lemezről.........a válasz: ott még rosszabb lesz a minősége a képnek ........ következő kérdés: USB-ről lehet? ........válasz: Igen, de nincs semmi most amit lejátszhatnánk.........
végül 4K-s videót játszottunk lesz Youtube-ról...........Összességében elmondhatom, hogy így ebben a formában nem győzött meg a termék (sok fórumos dicséret ellenére). Arról meg inkább nem is beszélnék, hogy eladni terméket így, ilyen körülmények között.........
hagyjuk.... -
mattheus
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy pl. a W829 a többcsatornás hangot optikán átadja az erősítőnek konvertálás nélkül abban az esetben, ha a forrás HDMI-n csatlakozik a TV-hez? Pl. PS4?
vagy hasonlóan a többi márkához (pl. az én C7000 Samsung TV-m) sztereora konvertálja ? -
mattheus
őstag
válasz Dani Pécs #10115 üzenetére
Szia!
mi volt a korábbi Samsung készülékeid pontos típusa és mi a jelenlegi Sony TV-d?
Én pont cserén morfondírozok és pont ez a két márka versenyez (Samsung UE46H7000 és Sony KDL50W829). Sajnos a morfondírozásom miatt lecsúsztam a kedvezményes Sony akcióról, de nem (229E) akartam elhamarkodottan dönteni, mivel TV-t pár évre tervez az ember. -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Ma voltam az egyik nagy műszaki áruházban, ahol alaposan szemrevételezni tudtam az általam döntősnek ítélt versenyzőket (1. Sony KDL50Wxxx és 2. Samsung UE48H8000).
Sajnos a Sony versenyzője nem az általam favorizált 829 volt, hanem "csak" a 815, de mivel csak a Motion flow értékekben különböznek (600 vs. 800), így nem tulajdonítottam neki olyan nagy jelentőséget, hiszen majdnem mindenki itt a fórumban a kikapcsolását javasolja.Pendrive-on vittem magammal filmeket, de abból csak egy kedvenc lejátszására adódott lehetőség (Előzetes)
Benyomások:
- a képbeállítások szerintem alapból rossz volt, mivel érzésre nem volt olyan élénk / élő, mint amit annak idején (kb. 1 hete) a Sony szalonban tapasztaltam (az 829 volt).
Az alapvető beállítások a következő volt (ha jól emlékszem):
- háttérvilágítás 6
- Kontraszt Max.
- Fényerősség 40 v. 50
- képmód normál
- élesség 50
- motion flow: normál
- többire már nem emlékszem- kicsit játszogattam a beállatásokkal (90-re levittem a kontrasztot, kicsit emelten a fényerősségen, motion flow-t kikapcsoltam), de komoly változást nem tapasztaltam..... Tudom üzletben a fényszennyezés miatt, ez külön becsapós lehet
- néztem a többi képmódot (élénk, egyéni), de az előbbi esetén nagyon túlszaturált lett a kép, míg utóbbinál pedig olyan érzésem volt, mintha egy halovány barna fátyollal fedték volna be a kijelzőt (rendkívül zavaró). Gondolom az egyéni beállítások menüpontban kellett volna átvenni az irányítást a TV felett és belőni az értékeket, de erre az idő korlátozottsága miatt baromira nem volt lehetőségem. Csalódás összességében, mert akkor, hogy a fenébe válasszon az ember, hiszen ez minden csak nem jó. Az én 5 éves TV-m (Samu C7000) sokkal de sokkal jobb képet ad most......
- lejátszás USB-ről akadozott sokszor....... USB 3.0 Sandisk Extreme stick, videó pedig 720p volt. A mostani tévémen illetve a popcorn lejátszómon ilyen gondot nem tapasztaltam.
- a távirányítóját nagyon szoknom kell, mert eddig Samsung használóként teljesen más a logikája. Ettől nem félek, megtanulható, de vakartam a fejemet sokszor, hogy akkor mit is nyomjak
- a tv kidolgozási minősége jó volt, azzal nem lenne bajom, bár a Samu itt erősebb (tudom ez erősen egyén függő)
A Samsung tapasztalatokat inkább nem írnám le részletesen , mert ez nem az a fórum, ezért csak címszavakban.....
- képminőség egy kicsivel jobbnak tűnt, a fehér az fehérebb volt , a többi szín pedig színesebb, de ez sem
győzött meg
- Lejátszás közben szétesett párszor a kép (CMR gondolom belekavart)
- 48-as méretben a curve dizájn nem látszikSzóval összességében ez nem az az eredmény amit vártam, hiszen itt ódák szólnak erről a TV-ről.......Nem tudom mi legyen........ már nagyon beleéltem magam, de most kicsit megtörtem. A Sony szalonban vigyor volt az arcomon, most csak komor arc volt a társam.......
Lehet, hogy egyébként nem is a tévékkel van a baj, hanem saját magammal? Pontosabban az elvárásaimmal ?
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz Janaboy #11269 üzenetére
Igen a Harmony jó megoldás lehet, de nem tudom, hogy mennyire kezeli jól azt alapból, hogy bekapcsoláskor a TV 10-15 másodperc után tér csak magához és fogadja el a forrásváltás parancsot (pl. W829)
Annak idején nekem legalább 4-5 levélváltásomba került a Logitech supporttal, hogy konfigurálják helyesen a Popcorn lejátszóm teljes kikapcsolás funkcióját, mivel ahhoz a gyári távirányítón 4 másodpercig kell folyamatosan nyomni a kikapcsoló gombot.
Itt ebben az esetben pedig be kell állítani, hogy 10 másodperc után váltson csak forrást. Persze a forrás váltás parancsot utána is lehet menedzselni a Harmony irányítóval, de mennyivel kényelmesebb, ha már az elején az történik, amit szeretnél
-
mattheus
őstag
Azt már lehet esetleg tudni, hogy az új generációs modellek (elsősorban a W829 utódja érdekel) kapnak végre egy használható távirányítót, vagy ugyanaz lesz, mint ami most van ?
-
mattheus
őstag
pontosan. Simán meglehetne oldani, ha készítenének valami frissítést, de úgy látszik az bizonyos esetekben nem annyira fontos.......
-
mattheus
őstag
válasz ladlac #11917 üzenetére
Én is erre játszom, mármint, hogy lemenjen az ára, de több üzlettel is beszélve, erre nem adtak sok esélyt, mivel így is nagyon jól fogynak a készülékek.
Persze simán lehet, hogy azért mondták ezt, hogy nehogy rontsák az üzletet, de ez most már heteken belül ki fog derülni.
Én eddig a KDL50W829B-ben gondolkoztam, de látva az 55-öst, gondolkodóba estem
Azt a készüléket mondjuk még nagyon nem akciózták, bár a bevezetéshez képest sokat esett az ára....
Talán 100E-et?[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Blu-Ray sem terjedt el eddig itthon szerintem..... 4K meg pláne nem fog.
Persze ez nagyban fog függeni az árazástól is......
Angliában sokszor annyiért adják a Blu-Ray-t, mint itthon annak a DVD megfelelőjét[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz N-vidi-A #13768 üzenetére
Nem akarom tovább ragozni amit a többiek is mondtak, de szerintem is "kicsit" sok az általad gondolt ár.
Persze tudom, hogy az ember szeretne a legminimálisabb "veszteséggel" továbbadni a korábban megvásárolt dolgokon, de azért van egy határ (ami mindenkinél más és más).......Én itt a Prohardveren 2 konkrét TV-ért is "küzdöttem" még régen. Az egyik egy Samsung, a másik egy Sony volt. Samsung esetében 190-et adtam volna, persze kaptam érte rendesen hideget / meleget, hogy hogyan képzelem stb. .......2 hónap múlva ránéztem a hirdetésre kíváncsiságból. Már nem volt aktív és végül 169-ért ment el...............
Sony-nál 205-öt adtam volna, míg végül 200-ért vitték el.......
Ez van, rosszkor időzítettem mindkét esetben az ajánlatomat.....
-
mattheus
őstag
válasz nightshadow #13993 üzenetére
VÉgre! Erre a cikkre vártam
-
mattheus
őstag
válasz nightshadow #14076 üzenetére
Eléggé húzós bár ha jól tudom a korábbi modellek is ilyen magasságban kezdtek.
W805C-ből nem lesz 55-ös méret ?[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Én is várom már az új szériát és OS-t.
Remélem szakítanak a hagyományokkal és egy jobb, átláthatóbb irányítót is kapunk a kezünkbe
Ha a képminőség maradna, jobb, kezelhetőbb menüvel, legalább ilyen input lag jellemzőkkel, akkor tuti vétel lenne.55-ös méretet én is láttam már reklámozva, sőt beárazva is, így remélem lesz belőle valami ténylegesen.....
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Gratula ennek az igazán kitűnő árképzési stratégiának!
Igazán boldog vagyok, hogy várni kell arra egy fél évet, hogy csak annyi hasznot tegyenek rá, mint ami a mostaniakon van...... -
mattheus
őstag
válasz Malachi #14699 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy Németországban 1000 EUR-ért elvihetem. Amerikában ez 1000 dollár, de ez nem meglepő a 1:1 konverzió miatt.
Ehhez képest itthon 1200 EUR.Németországban is van ÁFA (19%), nálunk is, de a matek nekem nem jön ki, hogy mire ideér, hogyan lesz több az ára 200 euróval.......
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz nightshadow #14702 üzenetére
Amikor először megnyitottam a honlapjukat, akkor még nem volt akciós.
Így az ár jobb, de még mindig sok(k). Kiváncsi vagyok majd a tesztekre + az input lagra.
Vajon itt is úgy fog működni a Google rész, mint a Philips tévéknél? Most volt éppen egy cikk róla itt a Prohardveren és nem voltak elragadtatva tőle a srácok...... -
mattheus
őstag
Na ne már! Ez komoly, hogy az új modellnek sokkal rosszabb az input lagja (37 ms) ?
Samsung az összes TV-nél rágyúrt az új idei modelleknél erre az értékre, viszont úgy látszik, hogy a Sony-nak elég a tudat, hogy a korábbi modelljei ilyen téren a legjobbak voltak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mobilinternet
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- OLED TV topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.