Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Sega, Nintendo - retro konzolok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:19

LOGOUT.hu

TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12151) szarvasbogár válasza AndrewBR (#12149) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Persze, hogy nem:D még egy tales of destiny van kilátásban aztán takarékra teszem magam egy jó időre:)

(#12152) adalbert1


adalbert1
veterán

Ma megkapta barátnőm unokaöccse tőlünk a NES-t és egy Super Mario Bros.-t ajándékba. :) Elsőre kicsit furcsának találta, de utána nagyon tetszett neki (igaz, kicsit bánta, hogy csak 1 játékot kapott mellé) - szerintem a SMB simán van olyan jó platformjáték, hogy egy mai gyerek is tudja élvezni (igaz, kicsit nehéz a mostani játékokkal összehasonlítva). Következő alkalommal szerintem egy Mega Drive 2-t fog kapni pár platformjátékkal. :C

(#12153) sz.balazs.95 válasza adalbert1 (#12152) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Persze, hiszen ~30 év alatt azért nem változott annyit az emberiség, hogy egy mai kisgyerek különösebben eltérjen egy 30 évvel ezelőttitől. :)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#12154) adalbert1 válasza sz.balazs.95 (#12153) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen, ez igaz, csak közben a játékok fejlődtek rengeteget, ő is hamarabb találkozott Xbox360-al, DS Lite-tal, PSP-vel, okostelefonos játékokkal, stb, mint ezzel. Nekem meg anno kb. ez volt a belépő a játékok világába, előtte talán 1-2-szer láttam C-64 játékokat az egyik rokonnál.

Ez egy igen jó csomag volt, csak sikerült addig húznom az időt (közbe jött egy céges team building :) ), amíg más megvette. Igaz a gép nem kellett volna, de a 4-es elosztó és a gamepadek, illetve a kazetta igen.

(#12155) sz.balazs.95 válasza adalbert1 (#12154) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Ez tényleg jó vétel volt.

Egyébként én is koskoromban többnyire olyan játékokkal tudtam játszani, amik teljesen elavultak voltak akkoriban, de összességében örülök neki, hogy akkor azokat ismertem meg először. :K

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#12156) LordVenom válasza adalbert1 (#12154) üzenetére


LordVenom
tag

Megint Te voltál a másik érdeklődő? :) Ezt most nekem sikerült megvennem. ;)

(#12157) szarvasbogár válasza LordVenom (#12156) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Jó vétel volt annyiért és nagyon szép állapotúnak is tűnik;) sárgakazis chip and dale2 ér valamit szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#12158) adalbert1 válasza LordVenom (#12156) üzenetére


adalbert1
veterán

:K Látod, mondtuk, hogy lesz még jó lehetőség (és ezzel pl. sokkal jobban jártál, mint a múltkorival jártál volna, a 2 rossz gombos gamepad-del), grat. a vételhez! :)
Azért kicsit örülök is, hogy nem jött össze, a Four Score adaptert valószínűleg sose használnám, és gamepad-em is van 3 db, szóval csak az itthoni kacatszám nőtt volna (a kazettát kicsit bánom, de az meg nem annyira ritka, hogy ne legyen belőle máskor valahol eladó). :DDD - Amit eldöntöttem, hogy minél inkább le kellene redukálni, most azt találtam ki, hogy olyan játékokat nem fogok megtartani, amivel nem játszok szívesen, csak azért, hogy elmondhassam, hogy megvannak (igaz, itt valószínűleg sok embernek nagyobb gyűjteménye van 1 konzolra, mint nekem az összesre, de pl. a Mega Drive kazetták baromi sok helyet foglalnak).

(#12159) adalbert1


adalbert1
veterán

Ez a MD2 és NES is elég jó vételnek tűnik, innen vette meg valaki őket? Azért annak baromira örülök, hogy az ilyeneket mindig akkor veszem észre, mikor már jegelve/eladva vannak. :(((

(#12160) skeli válasza adalbert1 (#12158) üzenetére


skeli
tag

Mielőtt piacra dobod a MegaDrive kazettákat, feltétlenül értesíts.. :DDD

A vízen is lehet járni, csak nem szabad ránehezkedni.

(#12161) khron78 válasza adalbert1 (#12159) üzenetére


khron78
őstag

Ez sose legyen gond. Ígérj rá az árra, ahogy itt többen szokták.

(#12162) szarvasbogár


szarvasbogár
aktív tag

Kicsit megrázott a felismerés, hogy a rezi0 borítóm fénymásolt!! Megvan már vagy két éve playmaniából teljes áron és most vettem észre! Köpni nyelni nem tudtam.. innentől nagyon meg fogom nézni azt a nintendo pecsétet.

(#12163) AndrewBR válasza szarvasbogár (#12162) üzenetére


AndrewBR
senior tag

:DDD

A.

(#12164) adalbert1 válasza khron78 (#12161) üzenetére


adalbert1
veterán

Azért annyira nem kell semmi, hogy kitoljak a többi vevővel (legalábbis próbálok mindent korrekten és ésszerű keretek között intézni, veled is jól meg tudtuk beszélni, hogy a DS Lite-nál ne licitáljunk egymás ellen, vagy múltkor is a többiekkel ezt a Mega Drive pakkot).
skeli: ok, szólok majd, mondjuk kb. ilyen játékokról van szó, mint az Indiana Jones and the Last Crusade. szerk.: illetve erre nem is a napokban fog sor kerülni, még át kell rágnom magam rajtuk (meg pár Gamecube címen is).

[ Szerkesztve ]

(#12165) Aramir válasza adalbert1 (#12158) üzenetére


Aramir
őstag

Pedig jó az a FS adapter, még ha nem is használod ki a négy játékos részét, van rajta turbó kapcsoló a tűzgombokhoz, az meg sok lövöldözős játéknál igencsak jól tud jönni.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12166) Aramir


Aramir
őstag

Ilyen pasztával polírozom a dvd-ket, gondoltam kipróbálom máshol is, egész jó lett, nem lett új kinézete, de kb. 5 perc alatt sokkal jobb lett :) Gépjárműalkatrészes boltban kapni, kb 1100 Ft egy tubus.


És ez sem a méretem :O

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12167) AndrewBR válasza Aramir (#12166) üzenetére


AndrewBR
senior tag

Wow, elég jó lett! :C

Más:
Elvittek ma tőlem egy PS2-őt. Tegnap leleveleztük, kiderült, egy idősebb úr venné a feleségének. (59 éves) Haláli volt a kisöreg, szinte mindent el kellett magyaráznom A-Z-ig a gép használatát illetően, de azt vettem észre, hogy ezt a lehető legnagyobb örömmel teszem. :D AliceWake kollégának volt/van egy hasonló story-ja, az is haláli. :C

Más 2: ["olcsó" NES pakk esetleg, valaki?] :DDD

A.

(#12168) Armitage válasza AndrewBR (#12167) üzenetére


Armitage
tag

A Nes pakk nem tetszik,túl sok benne az eredeti doboz. :D

(#12169) szarvasbogár válasza AndrewBR (#12167) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Olyan jó tudni, hogy vannak még ilyenek:) nem véletlen mondják, hogy kortalan móka:)

(#12170) adalbert1


adalbert1
veterán

Szerintetek az miért van, hogy néhány embertől iszonyatos állapotban kerülnek elő a használt cuccok? Szakadt borítók, koszos tok és gép, elnyűtt kontrollerek, stb? Ennyire igénytelenek lennének? Vagy ezek külföldről kukázott darabok? :DDD Ma is kötöttem egy üzletet, amiről utólag már úgy gondolom, hogy inkább el kellett volna sétálni, csak nagyon kellett a Gameboy Player Disc :)

Tegnap e-bay-en kiosztottam egy negatívot az egyik eladónak. Egy Desert Strike-ot vettem MD-ra, saját képük volt a terméknél, viszont amit kaptam, azon két elég mély karc is volt a matricán. Írtam nekik, erre jöttek azzal a szöveggel, hogy az utolsót küldték, ami raktáron van nekik, és hogy ezek már 20 éves cuccok. Oké, az nem volt odaírva a leírásban, hogy az aktuális példányt ábrázolja a fotó (de az sem, hogy x sold, only y left in stock, szóval azt sem sugallta semmi, hogy nekik ebből több volt, és csak az egyikről lőttek egy képet), viszont ha egy régi cuccról van egy ránézésre saját készítésű kép, akkor szerintem joggal feltételezi az ember, hogy nem stock fotó, nem?

(#12171) Aramir válasza adalbert1 (#12170) üzenetére


Aramir
őstag

Igen, ennyire igénytelenek :( Én is adtam már el nem egy gépet régen, amit németből lomiztak a tezstvírek, no de nem olyan állapotban, ahogy én kaptam, így az, hogy külföldről van, nem lehet indok.

Az eBayen meg az állapotot is meg kell jelölni, ha sérült, akkor azt, nem azt, hogy good condition mondjuk, aztán kapsz amit kapsz.

[ Szerkesztve ]

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12172) energy4ever válasza adalbert1 (#12170) üzenetére


energy4ever
addikt

Hanyszor volt olyan, hogy vettem PS2-es jatekokat, es mikor a kezembe adtak, akkor mondtak meg, hogy "most vettem eszre, hogy torott, ezert kapod ilyen uj tokba", erre fekete DVD-tokba adja oda. Inkabb adja torotten, mint ilyen tokba.
Rengeteg masolt boritos jatekot probalnak meg eladni. Tudjak, hogy nem a valodi van benne, csak probalkoznak.

Egyebbkent ezek a masolt boritos dolgok nagy resze ugy szuletik, hogy valaki szettor egy tokot, es annyi esze sincs, hogy tudja, hogy kiveheto a borito, mashoz kerul masik tokba, aki csinal neki boritot.

(#12173) adalbert1 válasza Aramir (#12171) üzenetére


adalbert1
veterán

Erről volt szó. Ehhez képest ez a valóság.

Másolt borítót csak múltkor kaptam egy MD játéknál, de ott a matrica is másoltnak tűnt, szerintem lehet, hogy nem eredeti az egész játék. Este azt is feltöltöm, a gamecube-os vásárlásommal együtt.

Az meg, hogy valaki széttör egy tokot, és nem tudja, hogy a borító kivehető, hát no comment, ehhez nem kell sok ész, szerintem egy 5 éves gyerek rájön...

(#12174) AliceWake válasza AndrewBR (#12167) üzenetére


AliceWake
HÁZIGAZDA

Igen :)

Egyszer egy tényleg idős nénike hívott, SNES játékokat akart venni. Azt hittem, hogy az unokájának lesz, kérdeztem, hány éves gyereknek szánja, mert úgy ajánlom a címeket.
Mondta, hogy habár az unokák is örülnek neki, de saját maguknak lesz, mert a "Papával" minden este játszanak. Unják a TV-t, csupa "hülyeség" megy benne, de játszani nagyon szeretnek, nagyon oda kell figyelni, a versengés pedig frissen tartja őket; főleg a kedves, rajzfilmes platformereket kedvelik, mert bár próbálták az N64-et, nekik ez a pszeudo-3D nem jött be.
Vagy 5 kazit vett a klasszikus, szabvány-néni, tweedszoknyába és kézi kötésű kardigánban.
A Papa hívott egyeztetni, hogy az "öreglány" - így hívta - "nagyon be van sózva", mert a Donkey-t már unják kicsit, kész vannak vele, de ma este "buli" lesz, kipróbálják az új játékokat.
A néni hozott egy cetlit, remegős kézírással rajta a neve, telefonszáma, hogy ha van még játékom, hívjam, kb egy év alatt kimaxolják ezeket.

Konkrétan azt hittem, elolvadok.

Non omnis moriar.

(#12175) AndrewBR válasza AliceWake (#12174) üzenetére


AndrewBR
senior tag

:D :D :D

A.

(#12176) LordVenom válasza AliceWake (#12174) üzenetére


LordVenom
tag

Ezek baromi jó sztorik, öröm olvasni. :)

(#12177) Aramir válasza energy4ever (#12172) üzenetére


Aramir
őstag

Szerintem meg csak egyszerűen elkeverik a tokot, ahogy a Sega kazetták tokjait is elkeverték annak idején, aztán így próbálják meg pótolni. Néha én is szerzek az itteni zaciból olcsón tok nélküli játékokat, ezekhez csináltatok az itteni egyik papírboltban színes lézernyomatot, csak mondjuk én fel is tüntetem a leírásban, pedig szinte észre sem venni, hogy nem gyári, csak a nagyok közelről nézem.
Azon sem lennék meglepve amúgy, ha valaki csak úgy kidobná a tokokat, mert sok helyet foglalnak, aztán valami mappában tárolná a lemezeket :D Ilyen mappát láttam pár napja a zaciban PS3-as játékokkal, volt benne 6-7 régebbi játék :U

[ Szerkesztve ]

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12178) Aramir válasza LordVenom (#12176) üzenetére


Aramir
őstag

[link]
:)

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12179) Rezuhu


Rezuhu
aktív tag

Lehet nézelődni a hardverapró Ps1 rovatában, ha valakit érdekel egy játékgyűjtemény! :)

(#12180) szarvasbogár válasza Rezuhu (#12179) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

:R

(#12181) AndrewBR válasza Rezuhu (#12179) üzenetére


AndrewBR
senior tag

Szépek!

A.

(#12182) LordVenom válasza Rezuhu (#12179) üzenetére


LordVenom
tag

De szép Final F gyűjtemény. :K
Bár nekem a lemezeidből a Vandal Hearts a szívem csücske. :) Kíváncsi vagyok, hogy a Resident sorozat mennyiért megy el. Az is nagyon szép. ;)

[ Szerkesztve ]

(#12183) szarvasbogár válasza LordVenom (#12182) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Nálam az első képen szereplő trió a nagy álom:) kár, hogy kb egy minimálbér (vagy még több) :D ki gondolta volna régen, hogy ennyit fognak érni:)

[ Szerkesztve ]

(#12184) adalbert1 válasza Rezuhu (#12179) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez tényleg jól néz ki! Mi az oka, hogy a MD-tól és ettől is megválsz? Milyen konzolra gyűjtesz akkor helyettük most játékokat? A legfőbb kérdés pedig: ezekből mennyit játszottál végig? :)

(#12185) Rezuhu válasza adalbert1 (#12184) üzenetére


Rezuhu
aktív tag

Amikor ezek friss játékok voltak igen sokat végigvittem belőlük.
Igen, a jó hosszú rpg-kből is szinte mindet (az srpg-k közül maradt félbe pár).
Mostanában már nincsen időm ezekkel játszani, pláne a hosszú rpg-kkel.
A terv, hogy begyűjtök minden rpg-t a konzolra félbemaradt, mert sok másik konzolra is gyűjtök játékokat (Snes, N64, Saturn. DC, GC stb).
És akkor még a legújabb generációból még nincs is konzolom/játékom... :)
Szóval, eladom, lesz belőle más, ha sikerül! :)

(#12186) t256 válasza Rezuhu (#12179) üzenetére


t256
őstag

Érdekes, hogy többen kezdenek lenyugodni és megválnak gyűjteményük egy részétől, vagy egyszerűen szűkítik a látókörüket.
Részemről én már csak PS1-PS3-Saturn-Wii vonalon mozgok. Eladni csak egy dobozos Gamecube-ot fogok, ugyanis egy darab játékom nincs rá. A Resident Evil Remake az, amit nagyon be akartam szerezni, de nemrég jelent meg a HD változata PS3-ra.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#12187) Aramir válasza t256 (#12186) üzenetére


Aramir
őstag

Kicsit nagy fába vágták a fejszéjüket :) Sem hellyel, sem anyagilag nem lehet bírni ennyiféle gépre a gyűjtést.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#12188) Rezuhu válasza t256 (#12186) üzenetére


Rezuhu
aktív tag

Az igazat megvallva nem akarom szűkíteni a látókörömet, sőt, azt inkább tágítanám! :D
A gyűjtendő platformok számát csökkentem inkább.
Játszani még így is sok gép és játék marad, viszont a komolyabb címekre is több jut majd a továbbiakban.

(#12189) khron78 válasza Rezuhu (#12188) üzenetére


khron78
őstag

Eszetlenség 3-4 gépnél többre gyűjteni. Megadrive-ra 1600-2000 cím van asszem, még Master Systemre is 500 körüli ez a szám. Ezt anyagilag és helyileg se lehet bírni. Aztán meg értelme se sok van.

(#12190) AndrewBR válasza khron78 (#12189) üzenetére


AndrewBR
senior tag

Ugyanebbe a hibaba estem kezdo gyujtokent anno... Szinte mindent megvettem, aztan rajottem, anyagilag nem kicsit ertelmetlen.... Azota szukitettem le csak 1 tetelre. (SMD) Igy jobb! ;)

A.

(#12191) khron78 válasza AndrewBR (#12190) üzenetére


khron78
őstag

Én a Saturn-nál húztam meg a határt. Van még pár DC game otthon, de sztem azoktól is megválok szépen lassan.
NES már eltűnt.
GB van még elég sok, ezt is szépen lassan üríteni fogom.
MD-re már csak olyat veszek, ami megéri.
SMS-t GG-t gyűjtöm még aktívan. 8 bit, ennyi.
Ja igen és a Saturn, ami még érdekes.

(#12192) szarvasbogár válasza khron78 (#12191) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Ha esetleg dc -re van skies of arcadia akkor arra vevő lennék:D

(#12193) AndrewBR válasza szarvasbogár (#12192) üzenetére


AndrewBR
senior tag

Lassan mar szemelyi kolcsont kell felvenned vagy eladni az asszonyt valami sejknek, annyit vasarolsz! :D

A.

(#12194) adalbert1 válasza Rezuhu (#12185) üzenetére


adalbert1
veterán

Én inkább azt a taktikát követem, hogy több gép, de azokra viszonylag kevés játék (na meg pl. egy komplett NES pal kiadást dobozban összegyűjteni egy lakás ára lenne :D ), amikkel szívesen is játszanék. Épp ezért építem is szépen lassan lefelé azokat a darabokat, amik csak a polcon/fiókban állnának, de úgyse venném őket elő játszani soha.
Nekem a jelenlegi genből Wii U-m van, ha valaki szereti a Nintendo franchise-ait, akkor jó vétel, viszont ha multiplatform címekkel is játszana, akkor inkább hagyja ki.

Technikai jellegű kérdés: játék borítót szerintetek van értelme vasalni? Van pár játék, amihez hozzájutottam, és elég dohos szaguk van, egyelőre kint szellőznek az erkélyen (illetve a tokon átmentem azért tisztítószerrel), de valami erőteljesebb módszer kellene. Vajon a borító anyaga mekkora hőfokon égne meg?

(#12195) szarvasbogár válasza AndrewBR (#12193) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Ne is mond kicsit elszaladt a ló.. Le is kellett mondanom egy ni no kuni wizard edition-t és egy zelda twillight-ot (gc). De ha minden jól megy hétvégén megyek a tales of destiny-ért:DDD

(#12196) szarvasbogár válasza adalbert1 (#12194) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

YouTube -on mintha láttam volna ilyen vasalós trükköt. Ha minimumra állítod a vasalón a kraftot és ha folytonos a mozgatás akkor sz.tem simán kibírja:)

(#12197) adalbert1 válasza szarvasbogár (#12196) üzenetére


adalbert1
veterán

Szerintem a legrongyosabb példányon (amit amúgy sem sajnálnék) ki is próbálom. Az a gond, ha iron vagy ironing cover-re keresetem, akkor mindig iron man borítókat találtam. :DDD

(#12198) szarvasbogár válasza adalbert1 (#12197) üzenetére


szarvasbogár
aktív tag

Igen azt oda akartam még írni, hogy azért ne egy paper marion próbáld ki:DD

(#12199) t256 válasza szarvasbogár (#12196) üzenetére


t256
őstag

Valamint egy ruhadarabot vagy rongyot kell a tokra tenni és azon keresztül vasalni.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#12200) Aramir válasza adalbert1 (#12197) üzenetére


Aramir
őstag

A végeredményről majd számolj be :D

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Sega, Nintendo - retro konzolok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.