Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz PH-User #4210 üzenetére
Mugen 2 höz dobtak piacra annó 1156-os lefogatót is szerintem jönni fog hozzá 1155-ös is!
A többit nemtom a szakik ittvannak, én csak topikot nyitottam, és kussolok a 920-alN_A_S:
Barátom talán kelet volna tudom minden előnyét kiujjból az EFI biosnak? felvilágosított a kolléga vitáról szó sem volt![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
fsb1000
nagyúr
válasz PH-User #4319 üzenetére
Ezt mindenki maga döntse el.
Nem rossz a széria... A SATA2 vezérlő meghibásodása illetve degradációja valószinűbb 3 éven belül, mint a többi alkatrészé.
A meghibásodás lehetősége növekszik, ha több eszköz egyszerre és többször van rajta használva.
Gyak melegszik... ( a CPU-k is degradálódnak bizonyos körülmények között)Aki SATA3-on használja a SATA2 eszközöket (pl 2db HDD) annak nem fog meghibásodni, illetve nem nagyobb valószinűséggel mint a lap többi része.
Ha kételyeid vannak akkor várj a B3-ra.
De ebben a topikban mindenkinek "hibás" alaplapja van.
Írta már valaki, hogy nem megy a SATA2? -
medvezsolt
senior tag
válasz PH-User #4327 üzenetére
Már nem azért de már szállíngóznak a B3mas lapok. 1 max két hét és lesz mindenkinek gépe.
Oké, hogy valószínűleg a "hibás" lap se annyira hibás, mert nem fog elöbb tönkre menni a SATA2es eszköz mint a többi alkatrész... De hát ha már itt vannak a nyakunkon az új lapok, akkor miért nem vársz? Aztán meg szórakozhatsz a cseréltetéssel, gép szétszedéssel? (Feltéve ha kiakarok cserélni az elvileg nem is annyira hibás lapod...)
Én várnék. Ill. konkrétan várok is
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
fsb1000
nagyúr
válasz PH-User #4327 üzenetére
Nem tudom... nem vennék olcsóbbat az ASROCK-nél.
----
Miközben itt okoskodtam, kipbáltam a Dynamic Vcor- t is.
Az automata beállítástól 0,02V-val csökkentettem a VID-eket.Full terhelésnél nyertem 7 fokot és stabil.
Vigyázni kell a fesz emelgetésekkel, mert a fesz változás négyzetével arányosan nő a hötermelés.Tehát 1.28 -> 1.48 esetén kb 33%-val nő a hötermelés, ehhez jön még 33% a lineárisan frekinövelésből (3,3-4,4GHz). és máris elértük a 150W-ot, amit még a nagyobb léghütők épp hogy el tudnak vezetni.
-
omikron23
senior tag
válasz PH-User #5791 üzenetére
Nekem pont ilyen lapom van. A lehető legrosszabb választás. H-s lap, tehát tuning nuku... P-s is, szóval nincs VGA, DVI, HDMI vagy Display port sem, szóval az integrált GPU-t sem tudod használni!
Mindenkit óva intek ettől a laptól!!!!N_A_S: A képeken elég szexi volt, lehet nekem is be kellene ugrasztani egyet a procihoz...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
fagy53
nagyúr
válasz PH-User #5791 üzenetére
Ha játékokkal akarsz játszani és az IGP-t használod, akkor jó a "K"-s, de igazából nem erre találták ki. A szorzózár kiiktathatóság miatt extrém órajelekre képes a proci, de a "H"-s lapokban ezt nem lehet használni, nem lehet tuningolni.Vagy tuning és "P"-s lap, vagy no tuning és IGP, akkor "H"-s lap.
Most fognak csak kijönni a Z68-as lapok, ezekkel mindkét móka mehet, de még nincsen forgalomban tudtommal egy sem. -
Erdei88
veterán
válasz PH-User #6243 üzenetére
10-12ért van 1600os Kingston is. Megy 1,5V al 1600at. De ha SB-s ramot szeretnél kilőve. Meg nálam pl Giga-UD4-nél kellett egy kicsit finomhangolni, mert 1600on nem volt stabil auto beállításon. Viszont pár órát rászánva 1900CL9 is megy 1,6V-al
medvezsolt: Energiatakarékos opciókat bekapcsolva, szépen visszaveszia feszt és az órajelet. Csak akkor pörög maxon ha tényleg kell a kraft.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
válasz PH-User #6327 üzenetére
Arra simán. Szerintem i7 alá nem árt egy legalább 8 fázisú deszka, de inkább 12.
i5 alá még a standard lapok elmennek. 5GHz-et is ki tudsz csalni belőle ha arról van szó. Persze ahhoz olyan proci kell, meg hűtés...
(#6330) omikron23
bolond biztos?
szerintem egy parasztvakítás az egész. tegnap mért nem töltötte be nekem a secondary biost akkor amikor elszállt a deszka? 90% hogy bios parája volt annakItt nem szoktak hülyeséget beszélni
Please DO NOT USE @BIOS!! vagyis Az @BIOST semmi esetre se használd!
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
MPowerPH
félisten
válasz PH-User #6547 üzenetére
Abszolút. n játékok alá nem is húzom a procit, mert fölösleges. Ellenben 3D-s munka, vagy amit elég gyakran csinálok, a konvertálás miatt jól jön a plusz MHz.
Továbbra is azt mondom, hogy erős procit venni játékokra fölösleges. Ha teljes részletességgel játszol, nem éri meg. De ha mindenképpen húzni akarod, 4GHz fölött már nem tapasztalsz mérhető változást. De azt is aláírom, hogy az SB, és főleg a 2500K best buy. Konvertre nem elég, meg semmilyen nemű munkára sem, de csak játszani, és pötyögni költséghatékony.
És tényleg jó az SB, ár-értékben nagyon ott van. Én is olyat veszek, igaz csak átmeneti célra, de megúszom 70k-ból a dolgot. Régen volt már ilyen, aláírom.
És még egyszer, a tesztet nem azért dobtam fel, mert háborút akartam a két tábor között. Csak volt pár érdekes kijelentés, és arra akartam válaszolni.
SipiBcs:
Köszönöm az elismerő szavakat. Sajnos az 1155 nem az én világom, de LGA2011 -ig a legkézenfekvőbb, és leggazdaságosabb megoldást jelenti számomra. Nem akarok sok pénzt beleinvesztálni, majd a nagy tesóba, de oda is csak akkor ha rendesen kiforrja magát.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
YencYke
tag
válasz PH-User #6873 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy megy-e az 5 GHz, de mivel 24\7-be fog menni csak megnézem, hogy tudja-e. 4.6-4.8 elég lesz az Archonomnak is. Bár mivel GTX 570-m van ezért a 4 GHz is elég lesz.
[ Szerkesztve ]
"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."
-
PyroS
senior tag
-
PyroS
senior tag
válasz PH-User #7215 üzenetére
Oké.Akkor este felteszem.
D1Rect:
Már régóta Raid0-ban használom a vinyókat.Ha majd felteszem a képet a Crystakdiskmarkról akkor megnézheted a saját értékeidhez képest mennyivel gyorsabb.Sokkal gyorsabban betöltődnek a progik és másoláskor is gyorsabb.Így kb hozza a duplát az egy vinyós értékekhez képest,igaz ha behal az egyik HDD akkor elszállnak az adatok.Bár nem sok fontos adatom van de azokat úgy is mentem egy külső HDD-re.
-
Landon
őstag
válasz PH-User #7265 üzenetére
Tudom. De ez sose érdekelt. Akinek high-end config kell az számoljon ezzel is. És ezzel most nem "menőzni" akartam, csak most már minden review végén ott van ez a mondat és szerintem nagyon is igaz. Aki pl. megvesz egy GTX590est vagy kettőt az utána ne számolgassa a Kw-okat.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Winne
nagyúr
válasz PH-User #7472 üzenetére
A bios írja, de szerintem ez itt nem annyira fontos. Itt is megvannak a külön FPO-khoz tartozó eredmények és eléggé eltérőek is lehetnek, ez gondolom függ azért a usertől is, de függ a laptól is meg egy halom másik dologtól. A SB már nem eddigi hagyományos értelemben vett tuning, itt pár beállítással megy minden szépen, csak annyi a teendő cserébe, hogy játszani kell kicsit a lehető legkisebb még egészséges fesz eléréséhez.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz PH-User #7486 üzenetére
Az a tuti, ha minden alapon van, és a fesz nomalon, nem auto-n.
Amúgy egy procinak több VID-je van mint azt most te is tapasztaltad. Van egy ami terhelt értékhez kapcsolódik, van ami a különböző C state-ek fázisaiban használatos. Ezek mind a prociban vanank eltárolva, a bios/lap innen olvassa ki, innen tudja mikor mennyit feszt adjon a procinak.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz PH-User #7489 üzenetére
Igen, természetesen eltérhetsz a VID értéktől. Ez csupán a lapnak egy támpont, hogy mennyi feszültséget kapjon a proci a stabil működéshez. Igazából tök lényegtelen, ma már nem is nagyon foglalkoznak ezzel az emberek (nem ok nélkül). Régen fontosabb volt, mert a hőtermelés szempontjából nem egyformán viselkedik egy magasabb vid-es meg egy alacsony(abb) VID-es, a tuning karakterisztikájuk is eltér ezzel összefüggésben.
Javarészt a gyártási techológiák finomodásával és a hűtők fejlődésével (heatpipe elterjedése) már igazából nem olyan lényeges. A tuning szempontjából meg olyan szórás van (elég szűk, 4,7-5GHz-et majd mind viszi), hogy tulajdonképpen az FPO sem mond már túl sokat/biztosat.#nincsbennetarcsi
-
Winne
nagyúr
válasz PH-User #7486 üzenetére
Amikor alapon van a cucc, semmit sem állítassz a biosban, akkor ott a jó értéket írja, ami energiagazdálkodáson kívüli érték, tehát amikor visszaveszi az órajelet és vele együtt a feszt, akkor az egy másik érték lesz már, nekem az 1V alatt van.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Brekkk
senior tag
válasz PH-User #8350 üzenetére
Nekem semmi gondom nincs az SB-vel. Tökéletesen üzemel.
Az egyik SB-s lapomon 5 HDD csücsül hiba nélkül. Pedig még a régi B2-es lapjaim vannak.
A Te lapod is még B2-es volt? Ha SATA 2-es porton használtad előfordulhat hiba, de ilyen nem hiszem. Ez sokkal inkább HDD hardver hiba. Ha átkötöd másik gépre akkor is megjelenik ez a rengeteg hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest