Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
nggabi
félisten
joey másrészt: ha internetezésre kell jobban jártál volna egy desire hdval, vagy egy sgsel. azért nagyobb kijelzőn jobb netezni sztem... retina ide vagy oda, az a plusz 1 - 1,5 cm képátló sokat számít...
és a böngészőhöz: inkább legyen szar a flash (legalább van) mint hogy ne tudjam letenni a hívást
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
tariattila
veterán
Ezt nem ertik meg sokan, hogy azoknak akik nem sasszemuek szazszor fontosabb a nagy, jol lathato kijelzo mint a felbontas es szaturbácio...
soha nem hasznalnek 3,5" kijelzot ez utan...
na jo itthon lenyulom a bladeet ha epp toltom a samut de erzem is h. Kicsi minden...
Az hogy hany keppont meg h. Milyen szinhuseg, tized annyira befolyasolo tenyezo nekem mint a fizikai meret... tehat netezni nem kerdes melyiket valasztanam ...ha az arat is mellevesszuk akkor ez hatvanyozodik -
nggabi
félisten
válasz tariattila #1454 üzenetére
hát igen... csak ezektől nem leszel menő ha almád van akkor meg lehet vagizni... én melléraktam haver almáját az sgsemnek. nem láttam azt a +100k-t ami miatt le kéne cserélnem. tudásban, szmúszságban kb egyenlő. a kisebb kijelző miatt meg nem cserélnék, plusz betekintési szög etc...
jah és sört nyitni almával sem lehet
"szenyor dzsíííí"
-
ForRedGlory
félisten
válasz tariattila #1456 üzenetére
Gazdag lehetsz, ha szifonnal vered a sörösüveg kupakját
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz ForRedGlory #1457 üzenetére
Na a brókerminátor mondja... hónaalatt paddal
MÁS:
Komám téged velem együtt minôsítettek nemrég...
Mit szólsz?[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz tariattila #1458 üzenetére
Mit szólnék szerinted? Ha leírom, megy sírni a moderátorokhoz
-
joey04
titán
A safari a legjobb mobilos böngésző, az meg csak sajna iOS-re van. Ráadásul a 4" az még valóban beleférne, de egy DHD már nagy. persze azért bepróbálnám szívesen, csak pár órás használat után ez volt a véleményem. Rövid ideig még egész jó volt.
Arról nem is beszélve, hogy böngészésen kívül mást is csinálok, és szinte minden területen jobb a felhasználói élmény. tehát én csak a kíváncsiság miatt próbálgatok más készülékeket, egyik sem lesz jobb, mint egy iPhone számomra.
inkább legyen szar a flash (legalább van) mint hogy ne tudjam letenni a hívást
???nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Ott lesz valaki a mobile meetingen?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Everman
addikt
"és a böngészőhöz: inkább legyen szar a flash (legalább van) mint hogy ne tudjam letenni a hívást "
öööö, a hívást hagyjuk, éppen SGS a gázos ezen a téren eddig már kétszer volt olyanom, hogy nem kaptam meg kezelőszerveket bejövő híváskor és egyszer meg elfelejtette, hogy van benne mikrofon. én hallottam a túloldalt, engem nem hallottak (2.3.3).
Az iPhone-t lehet savazni sok mindenért, de pont a híváskezelésére és a hívás közbeni hangminőségére egy rossz szót nem lehet mondani. Az antennagate is jó móka, itt ahol lakom alig van 3G-s lefedettség, mégis i4-en még a liftben is tudtam adatkapcsolatot létesíteni, az SGS már kézbe vételtől eldobja a 3G-s hálót, ugyanabban a liftben meg byebye hálózat. Szóval lehet, hogy ezen nem lehet rövidre zárni az antennát, de hatásfokban a béka bizonyos testrésze alatt van az iP4 antennájához képest (a GPS-t ne is említsük ilyenkor, mert a szóra sem érdemes kategóriát képviseli az iPhone-hoz képest).A nagyításról meg annyit, hogy i4-en bár szemüveges vagyok, de alapból olvasható minden szöveg, mert olyan a felbontás, itt meg alapból kötelező mindent nagyítani, mert nem lehet elolvasni a szöveget normál méretnél.
"én melléraktam haver almáját az sgsemnek. nem láttam azt a +100k-t ami miatt le kéne cserélnem."
Ne felejtsd el, hogy az a +100k lassan 1 évvel a megjelenésük után van, amikor kijöttek a piacra akkor azonos volt az áruk (jó, jó, nem itthon, de akkor is). Az iPhone értékállósága meg kétélű dolog, aki 1 év után el akarja adni, mert vár a következőre, annak jó, aki használtan szeretne venni egyet olcsóbban, annak meg rossz.
A felárat meg van aki látja. Pl. ha nem jönne az i5, akkor soha nem cseréltem volna le SGS-re még ilyen árkülönbség mellett sem, mert nem érte volna meg nekem.
iOS-re lényegesen jobbak az alkalmazások, nagyobb a kompatibilitás (vazze több tucat alkalmazást próbáltam, ami alapból elhullik 2.3.3 alatt, pedig nem tegnap jelent meg ez a rendszerverzió, ha kijön egy új iOS verzió, akkor 1 héten belül frissülnek az alkalmazások, ha nem futnának rajta) és használhatóbb, barátságosabb az eszköz.
Megvettem az SGS-t és azóta napi legalább 1-2 órát ezzel barkácsolok és játszadozok, hogy elérjem azt a stabilitást és működést, amit ott alapból megkapok. Ha SGS-en megkapnám az iOS stabil és gyors működését, akkor eszembe sem jutna romokkal és kernelekkel bíbelődni, de így rá vagyok kényszerítve.
Ha i4-en nálam nagyon merült az akku az azt jelentette, hogy a reggel 100%-ból estére 50-60% maradt, nem azt, hogy délutánra már töltőért kiabál, átlagos használatnál ahol az SGS 35-40%-ra merül estére, ott az i4-em nem esett 80-85% alá. Ha i4-en 200 mega alá esett a memória, akkor már lefuttattam a Memory Boostert, mert jobban esett a lelkemnek a 370 mega szabad memória, itt meg örülök, ha van 100 mega szabadon.
Ezek a különbségek sok embernek megérnek egy kis plusz költséget. Átlagosan azért nem 100k ugyanis ez, ha megnézed a használt piaci árakat, akkor az SGS 70-90 eFt, az iPhone 4 (16 GB) 120-145 eFt között mozog (állapottól, szolgáltatótól, kortól függően).Már írtam, hogy Androidos szemmel nézve az SGS az egyik legjobb ma elérhető készülék, de nem említeném egy lapon az i4-el, mert teljesen más kategória, más felhasználói szokásokhoz és mentalitáshoz.
kutkut:
"Pláne, hogy safariban nem lehet állítani a betűméretet."De más iOS-es böngészőben viszont lehet
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Everman #1463 üzenetére
Tényleg ennyire merül az sgs-ed? Az aksihasználatnál hány %-ot tesz ki az android OS? A JVK firmware-nél van egy bug, hogy bekattan valami a rendszerben és fullra járatja a procit, aminek következtében pár óra alatt lemerül.
-
nggabi
félisten
válasz Everman #1463 üzenetére
és nem is cikiztél ki h i4 tud a skypeon videóhívást sgs nem
na ne szórakozzatok... már vagy 3x láttam ahogy nem tudták befejezni a hívást i4en... nyomta a gombot, kihangosítva meg ugyanúgy ment tovább... és miért van az a mozdulat h hívás után vagy 5x rányom a letesz gombra??? biztos megszokás mi?
nekem sgsen hívásproblémáim nem voltak, lehet ez nálad vmi fícsör
most 88%on vagyok, 10kor vettem le... gagyi ez megyek is nagyobb aksiért
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
válasz Oppenheimer #1462 üzenetére
opi te leszel az akksi merülés felelőse itt a fórumon... elég lesz beírni: merül és te ott vagy
de tréfát félretéve én mennék a lurdyba de már vagy egy hónappal előre le van szervezve egy egynapos út a szerbekhez... pont 16ra, szombatra pedig mennék... közel is van. nah mind1 majd csinálj videókat nekem
"szenyor dzsíííí"
-
joey04
titán
Ez tényleg furcsa amit mondasz, ezért nem is értettem, hogy mire gondolsz, azt hittem az antennára utalsz, csak pontatlanul, rosszul. stb. Soha nem hallottam még ilyen hibáról senkinél, és ami meggyőzőbb: a legelvakultabb haterek sem hoztak fel ilyen érvet soha.
Általában dicsérik ezt a rész. pl a MA SGS tesztjében is:Telefonálás közben sem a hangminőséggel, sem a térerővel nem volt gondom (ez mostanában ugyebár fontos kérdés, hehe), a hívások kezelésével viszont annál inkább: bizonyos alkalmazások futása közben egyszerűen nem jöttek elő a hívások felvételére vagy elutasítására szolgáló virtuális csúszkák, az Asphalt 5 telepítése közben például ketten is hívtak, a telefon elkezdett csörögni, a képernyő elsötétült, én meg képtelen voltam fogadni a hívásokat. Ettől idegbajt kaptam, fizikailag is létező híváskezelő gombok kellenek, pont. Vagy nem biztos, hogy kellenek, de akkor ez a rész legyen rendesen megcsinálva, mert eddig az iPhone-on kívül még nem találkoztam olyan készülékkel, amelynél ez a rész is száz százalékos lett volna.
Szóval pont az SGS-nél vannak ilyen hibák. Ettől függetlenül persze bolondulhat meg szoftver bárhol, bármikor, így az előfordulási esély iPhonenál is természetesen több mint 0.
-
Oppenheimer
nagyúr
Felraktam a Medieval 2 Total War-t és elfoglalom Európát. Csak azt nem tudom még, hogy kivel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Everman #1431 üzenetére
Na most a "kipróbálják"-kal csak annyi a bibi, hogy almásból van párféle, androidosból meg rengeteg, mindet igen kevesen próbálják ki....
Az előzőekre is, nem romolgatok, gyári a rom a Bladen és mégis lejátssza a youtube videók jó részét, a csak flashben hozzáférhetőeket nem ez a videó például hozzáférhető hatféle felbontású mp4-ben, plusz a flash .... beágyazva nyilván a flashek az elsődlegesek, de legtöbbször ott amúgy is a legkisebb felbontást teszik...
Ez a szám a tecsőn a Blade számára ötféle "kiszerelésben" érhető el, egyébként meg vagy tizenötfélében...
A megveszem és használom nekem teljesen kóser, a Tabot nem kellett mókolni, ahogy a T-től kihoztam, úgy van, nincs szükség semmi romcserére, tehát az az érv, hogy az androidos cuccot mókolva használod leginkább, nem áll....
Ellenben tudtommal almás cuccnál mókolás nélkül nincs egy csomó program, de ezt csak hallottam, nem tapasztalatból mondom, csak az i-s topikok a "jailbreak" nevű dologtól szoktak hangosak lenni.....
Mint mondtam, vettem volna ájpadot, de sokkal drágább lett volna a 3g-s, ráadásul nem is forgalmazzák csak ezt kapod az oldalon, köszönöm szépen....
Mint látható:[link] potom 77k-val került volna többe, ráadásul azonnal ki kellett volna fizetni... picit nagy is lenne, de azt megszoktam volna....
Ha már vannak itt almások, megkérdezném, hogy /tényleg érdekel, nem provokatíve/ hogy natúr saját PRC konverteket lehet-e olvasni az almás készülékeken, mert nekem eddig az jött le, hogy gyári állapotban nem...
Persze az iPad már elég nagy, ahhoz, hogy a PDF-ek is jól olvashatóak legyenek általában, de az iPhone nem.....Külön még erre:[link] azt hittem, Te legalább érted, hogy nem vizsgálva a tartalmat, a formát és magyartalanságot kritizáltam elsősorban, a logikai bukfencekkel együtt, próbáld kívülállóként olvasni, helyettesítsd be az ájfon android és fless szavakat másra....
Ő mondja meg, mit akar mondani a vitapartnere, aki nincs jelen, majd cáfolja az általa a másik szájába adott szavakat....[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz philoxenia #1469 üzenetére
tegyük hozzá, hogy a sgs topik meg a főzött romoktól hangos...
nagyon megnéznék egy kimutatást, hogy hány % használ jb-t, és hány főzött romot. meg az is kérdés, hogy mire. jb-től nem javul a rendszer optimalizáltsága, nem lesz gyorsabb, csak az Apple által nem engedett funkciók előtt nyit kaput. meg a warez és függetlenítés előtt a főzött rom meg a gyorsaság, stabilitás, és gördülékenység javítását (is) szolgálja. -
philoxenia
MODERÁTOR
Az Apple által nem engedett? Miért? Nem azt csinálok a hardveremmel amit akarok?
Ezt még egyetlen más fogyasztói terméknél sem láttam.... Ha a Ferrarimmal szántani akarok, legfeljebb a garanciát bukom, de nem követek el bűncselekményt....
/a Lambóval persze lehet szántani.../
Akkor Ti tulajdonképpen csak kölcsönbe kapjátok a cuccot? -
nggabi
félisten
halkan megjegyzem: ha vérbeli ájon fanos júzernek kiejted a jailbrake-et akkor fejszével megy neked innen lehet kiszűrni az igazi fant. Azt hiszi h a jailbreaktől összef@ssa magát a telefonja, és lassabb lesz tőle... na pont ezért kellenek nekik a korlátok és jobb is ha nem androidot vesz...
"szenyor dzsíííí"
-
tariattila
veterán
tájékoztatnám azon olvasókat akik nincsenek képben a témával kapcsolatban:
a JVK (szervizeknek is kiadott) Gingerbread 2.3.3 feltelepítés után semmi rootot és főzet rátelepítést nem igényel... teljesen stabil, gyors és még üzemidőben is sokat fejlődött (a 2.2.1-ek elcseszett energiakezeléséhez képest)
(szombat reggel 8:40-kor 100%-ról jelenleg 83%-on áll , wifi és szinkron végig ON) igaz nyomkodni nem volt kivételesen sok időm
tehát nem kell root
és a főzött se lesz gyorsabb csak testre szabottabb...(%-os akku, témák stb)az, hogy hangos a topik a főzött romoktól? tényleg? valószínűleg azok látogatják akik babrálni akarják (90%-ban kb)
akik nem gondolkoznak ilyenen azok használják...[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz tariattila #1476 üzenetére
A Tabon már menüpontként jelenik meg nekem a Mobil hozzáférési pont bekapcsolása a beállítások között, ahol csak a gyári programokat használva választhatok a nyílt és a WPA2 PSK titkosítású hálózat létrehozása között.. Tehát még appot sem kell használni már erre....
-
tariattila
veterán
válasz philoxenia #1477 üzenetére
froyo óta sgs-en is van a mobiladat ki-be kapcsolás egy gombnyomásra (power gombra jön ugyebár ez a menü elő)
de balde-en nem így van? nézemahh: halk/rezgő/repülő/kikapcs... csak ezek vannak ott
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz tariattila #1478 üzenetére
Bladen nincs froyom még, majd ha lesz a T-nél.....
-
tariattila
veterán
válasz philoxenia #1480 üzenetére
Kelzsoca féle magyar froyo van fent és nagyon jó!
üzemidőben elmegy 3-4 napot...de a wifi sleep policy-t nem bocsájtom meg a ZTE-nek és azóta se aktivizálják magukat a javítására
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz tariattila #1481 üzenetére
Nekem nem szokott gondom lenni, bekapcsolva felejtett wifivel sem, mondjuk általában ki van kapcsolva, ellenben rettenetesen merül, ha böngészek vele 3g-n, jobban sokkal mint wifivel és jobban is melegszik....
-
tariattila
veterán
válasz philoxenia #1482 üzenetére
nálam folyamatosan be van kapcsolva a wifi de van hogy képernyő élesztés után sem kapcsolódik... a beállításokban rá kell bökjek...
a blade wifi fix -et még lusta voltam telepítenide ez nincs összefüggésben a sleep policyvel...az arról szól normális esetben , hogy mikor kapcsolódjon mobiladatra... én azt választom, hogy soha még ha a kijelző lekapcsol akkor se... de a Blade szoftverfejlesztői ezt másként értelmezték és mindig lekapcsol egy idő után...
-
joey04
titán
válasz philoxenia #1472 üzenetére
úgy értem bt filetransfer, ums mód, vagy a kezelőfelületbe történő belenyúlás. A jb-t én elsősorban az sbsettings miatt használom, ez pl jól van megcsinálva az androidban. már az ötlet, a kivitelezésnél sok modell bukik el, de ez más tészta. A jb önmagában az USA-ban nem bűntény, de a gari elvesztését vonja maga után. EU-ban rosszabb a helyzet, nálunk meg ha jól tudom, még mindig ez a törvény van életben: [link]
bár nem veszik komolyan. itt a szoftver a lényeg, nem a hw.
1471: igen. a főzött romokat mondtam, amikkel próbálják gyorsítani, optimalizálni a rendszert, hogy megközelítsék az iPhone/WP7 sebességet. meg egyéb dolog is lényegesek persze, ez csak példa.
1473: szerintem nem így van, iphone topikban több újonc tulaj borzong tőle, és egyáltalán nem fanok, sorolják szépen a problémáikat. és fordítva: elég sok fannak van JB.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz tariattila #1483 üzenetére
Nálam ez úgy működik, hogy ha bekapcsol a wifi, kikapcsol a mobiladat, ha kikapcsolom akkor vissza ez teljesen ok...
A saját wifimről itthon ellenben soha nem szakadtam még le, sőt, a héten Prágában voltunk és ott a szálloda wifijéről sem szakadtam le, ha elment alvóba.... -
Everman
addikt
válasz philoxenia #1469 üzenetére
"Ellenben tudtommal almás cuccnál mókolás nélkül nincs egy csomó program, de ezt csak hallottam, nem tapasztalatból mondom, csak az i-s topikok a "jailbreak" nevű dologtól szoktak hangosak lenni....."
Igen, jópár dologhoz kell jailbreak, de nem olyanokhoz, mint amitől itt hangosak a fórumok, lásd lagfix, voodoo sound, kernel csere stb. ezekre iOS alatt semmi szükség.
"Mint mondtam, vettem volna ájpadot, de sokkal drágább lett volna a 3g-s, ráadásul nem is forgalmazzák csak ezt kapod az oldalon"
Apró különbség, hogy az iPad egy tablet, a Galaxy Tab meg egy méretes smartphone. Ha a Samsung valami csoda folytán kiadja rá a Honeycombot és a jelenlegi 40-50 alkalmazásnál több lesz rá, akkor érdekessé válik akár számomra is, addig legalábbis nekem értéktelen játékszer.
"natúr saját PRC konverteket lehet-e olvasni az almás készülékeken"
Igen, mégpedig pont azzal a Kindle Readerrel, mint Androidon.
"Külön még erre:"
Én csak a tartalmat értelmeztem, a megfogalmazást és stílust nem
"Az Apple által nem engedett? Miért? Nem azt csinálok a hardveremmel amit akarok?"
Nem. A rootolás és a jailbreak is a hazai jogrend szerint bűncselekménynek minősül, egyelőre csak az USA-ban fogadták el, hogy engedélyezett.
Lassan egyébként Androidon is el lehet ettől és a főzött romoktól búcsúzni, a HTC megtette az első lépést, csak idő kérdése, hogy a többi gyártó mikor követi."Akkor Ti tulajdonképpen csak kölcsönbe kapjátok a cuccot?"
Te is. A szoftver nem kerül a tulajdonodba, csak a hardver. A szoftver esetén csak használati jogot vásárolsz a gyártó által meghatározott korlátokon belül (EULA).
tariattila:
"a JVK (szervizeknek is kiadott) Gingerbread 2.3.3 feltelepítés után semmi rootot és főzet rátelepítést nem igényel... teljesen stabil, gyors és még üzemidőben is sokat fejlődött (a 2.2.1-ek elcseszett energiakezeléséhez képest)"
Ezt ugye viccnek szántad? Ext4 konvertálás nélkül egy lomha disznó az egész, amit a komoly 8-900-as Quadrant érték is elég szépen alátámaszt.
"és a főzött se lesz gyorsabb csak testre szabottabb..."
Akkor csak álmodom, hogy gyorsabb és a Quadrant is viccel az 1700-as értékkel
-
-
tariattila
veterán
válasz Everman #1486 üzenetére
persze ext4-en gyorsabb (a quadrant jahh)... érzetre nem sok különbség van
én a laikus felhasználók szempontjából mondtam, hogy jó...és gyors (2.1 után mindenképp)
amint lesz forráskód a gingerhez és elkészülnek a kernelek rendesen (2e recoveryvel)
akkor arra váltok egyértelműena múltkor azért a supercurio kernellel ext4-en használtam próbaképp és tényleg brutál úgy...
de most sima rfs-en vagyok ...igaz főzöttet felraktam a root és tv kikapcsanimáció miatt (mer az kell ugye)
a quadrant meg nem érdekel mert gingeren főleg hamis... meg ugye amúgy is snapdragonra optimalizált bench...
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Everman #1486 üzenetére
Nem a Kindlevel olvasom, hanem az iReaderrel, az jobban tetszik...
A Tab mérete nekem jobban fekszik, a Pad nagy lett volna kissé, arra a célra, amire leginkább használom, az olvasás és az esetleges munkahelyi böngészés, még a Tab és a Haipad közötti 5dkg is észrevehető.
Konkrétan mi az, amire használható a Pad és nem használható a Tab?
Munkáról ne beszéljünk, arra nekem egyik sem lenne jó, sőt fórumot is csak olvasni szeretek érintőképernyőn, moderálni meg csak végszükségben....
Az Android mint szoftver tudtommal kivétel, a csere teljesen megengedett, a gyári romok módosítása tiltható meg legföljebb, pécére is bármikor tehetsz Linuxot, vagy bármilyen szabad oprendszert, de úgy tudom, az Apple nem engedi elvileg más oprendszerek telepítését a tőlük vett hardverre.
Ezért érdekelt volna az Apple EULA hivatalos magyar szövege.... -
kutkut
addikt
Én igazából azt nem értem, hogy most már minek adnak ki 1 magos telót, amikor már mindenki 2 magossal nyomul...
A másik az xperia play... Az ilyen kategória... 3* gyengébb a hardvere, mint az SGS-nek, de akkor is "most már a 2 mag a menő". Milyen játékok lesznek ezen... És egy qwerty bill jobban kellett volna... Na, mind1.
Egyre jó: ilyen még nem volt...Meizu MX3 32GB
-
Everman
addikt
válasz philoxenia #1489 üzenetére
Meglestem ezt az iReader-t, de a kínaim kissé megkopott, pedig amúgy tetszene
A Tab mérete nekem pont nem felelt meg, egy hétvégéig vendégeskedett nálam és folyton olyan köztes érzésem volt, smartphone-nak nagy, tabletnek kicsi, nem véletlen, hogy a Samsung is lépett a méretben felfele még a kisebbik modelljével is.
"Konkrétan mi az, amire használható a Pad és nem használható a Tab?"
Rengeteg mindenre, de ez főként az alkalmazások miatt van, egyszerűen Androidra még nagyjából nulla fejlesztés történt a tabletes területen, a smartphone alkalmazások széthúzása meg nem éppen elegáns és főként nem hatékony megoldás. Nézz meg pár iOS-es alkalmazást, hogy miben különböznek iPhone-on és iPaden futtatva, megérted, hogy mire gondolok.
"Az Android mint szoftver tudtommal kivétel"
Nem kivétel, mert a a rootoláskor megtört szoftverelemek nem a Google, hanem az adott gyártó szellemi terméke.
"a csere teljesen megengedett"
Igen, amennyiben ezt a gyártó engedélyezi és nem kell neked a gyártó engedélye nélkül plusz jogosultságot szerezned ehhez. De mint tudjuk a rootolás és a moddolt kernelek nem éppen ezt támasztják alá.
A hazai jog így szól:
"Bűncselekménynek minősül a számítástechnikai rendszerbe a védelmi rendszer megsértésével, kijátszásával történő jogosulatlan belépés, az engedélyezett belépést követően a belépési jogosultság túllépésével, illetve annak megsértésével történő bent maradás.
Súlyosabb cselekményről van szó, ha a belépést követően, legyen az akár jogszerű, akár jogosulatlan a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatokat jogosulatlanul megváltoztatják, törlik, vagy egyéb módon hozzáférhetetlenné teszik, vagy adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, egyéb művelettel a rendszer működését jogtalanul akadályozzák (pl. vírusok bejuttatása).
A fenti bűncselekmények megfogalmazásával a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatok megbízhatóságához, hitelességéhez és titokban maradásához, valamint a számítástechnikai rendszer zavartalan működéséhez fűződő érdek védelmét kívánja a jogalkotó megvalósítani. A büntetőjogi felelősség megállapításához elég akár egyetlen adatot megváltoztatni, törölni, hozzáférhetetlenné tenni, hiszen a számítástechnikai rendszer szempontjából ez is komoly következményekkel járhat."Ez konkrétan kimeríti a rootolás és a jailbreak leírását.
"de úgy tudom, az Apple nem engedi elvileg más oprendszerek telepítését a tőlük vett hardverre."
Olyannyira megengedi, hogy az OSX része a BootCamp amivel átparticionálhatod a gépedet és telepíthetsz Windowst mellé, a gyári telepítő DVD-n meg ott figyelnek a Windows-os driverek is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest