Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SaGa59

őstag

Kissé kezd bosszantani, hogy minden modban van egy halom olyan szöveg, amit nem is olyan egyszerű lefordítani, de játék közben gyakorlatilag sosem kerülnek elő. Pl ebben is. Sok "legenda". Legenda a Zóna elektromosságáról, a monolitról, a "Hívásról", a Zóna Gazdáiról (ők az O-Tudat, eredetileg halálraítélt bűnözők, akik a bitófa helyett egy tudományos kísérlet alanyai lettek) Dr Strangelove-ról (ő egy ősöreg, agyafúrt vérszívó, a Rostock Factory területén játszadozik az arra tévedőkkel és ha már nem éhes, a következő áldozatot tövisszúró gébics módjára egy karóra tűzi) . Némelyik nem is rossz, így tényleg kár, hogy pár napot eldolgozgatok vele oszt soha senki nem is látja.

Már írtam korábban hogy az oroszul értőknek a STALKER sokkal többet jelent, mint nekünk. Komoly irodalom épült fel köré. Mint a Star Wars, Shadow Run és társaik. Egy "Világ" a benne játszódó regényekkel. Az orosz modok jórésze ezekből táplálkozik, bár gyanítom visszafelé is igaz, egy mod alapötletét, történetét valaki rövidebb-hosszabb regénnyé konvertálja alkalomadtán.

Az egyik kedvenc történetem Jurij Szemeckij, az Örökkévaló Sztalker. A Változás Idejében az a script, ami az "X.Y.-t belezavarták a kutyák egy Szunyogpilis anomáliába a Rakáraknál" jellegű üzeneteket generálja (és ebben a modban bár kettő is van belőle, egyiknek az üzeneteivel sem találkoztam), gondosan szűri, hogy az amúgy "véletlen generált" (valójában nem, mert van két fájl, az egyikben többtíz keresztnév, a másikban többszáz vezetéknév és ezekből pakolgatja össze a feladatokhoz szorosan nem kötődő NPC-k neveit) nevek között aznap szerepelt-e már Jurij Szemeckij. Ha igen, akkor "újat dob".

A legenda ugyanis úgy szól, hogy ő az egyike azoknak, akik elérték a Kívánságteljesítőt és megvalósult az álmuk. Örök életet kért. A Monolit persze a maga módján oldotta meg. Jurij Szemeckij azóta is járja a Zónát és minden nap újra és újra, más-más módokon hal meg. Majd ismét életre kel és folytatja az útját a másnapi haláláig. A sztalkerek az erről szóló SMS-t (amit a Sztalkerhálón át adott területhez közel lévők megkapnak) jó ómennek vélik, az a napjuk szerencsésen fog alakulni, mert Szemeckij elhasználta az arra a területre jutó aznapi szerencsétlenséget.

Új hozzászólás Aktív témák